Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiarah

Kosmetyczne sztuczki.

Polecane posty

Gość kamila229
o qrde chyba juz nasz topik umarl a szkoda wielka............

Gość zaraza
jejku no! trzeba reanimowac!!! dzis po raz pierwszy trafiłam na ten topik i jestem pod duzym wrazeniem :) zaraz wyprobuje wszystkie rady :D wesołych świat!

Gość pantenol super sprawa
jestem w szoku,włosy połyskują swietnie sie układaja są jak puch w dotyku ani jeden nie wypadł mi przy rozczesywaniu,a naprawde miałam zniszczone włosy od 2 lat rozjasniam je na całej długosci (z natury jestem brunetką).Super sprawa wygląd pierwsza klasa juz za pierwszym razem. Jak wiadomo pantenol to srodek napomarzenie otarcie i skalecznie kosztuje około 22zł w aptece ale jest w sprey(biała pianka która jak do golenia pecznieje po spryskaniu). zwilrzyłam włosy, poczym spryskałam pianką,owinełam głowe folią sniadaniową, i nałozyłam recznik,który podgrzałam w microfali,mozna tez w piekarniu ekeltyczynym,posiedzialam 30 minut,poczym umyłam głowe szampone takim jakim uzywam na codzien. Efekt zaskoczył moja cała rodzien po kilku zabiegach bede miała włosy jak nowe, przy czym mój blond kolor nieucierpiał podobnie jak farba ciemny brąz mojej mamy tez nie straciła barwy.Naprawde polecam bardzo goraco

Gość heeej
hej!mam pare pytan.czy uzywala ktoras farbe loreal ferie?jezeli tak to czy kolor wychodzi tak jak na opakowaniu?ogladalam chyba sredni beż i wygladal super, mam farbowane wlosy farba zmywalna, ktora jeszcze nie zeszla czy ta farba z ferie pokryje ja?jakie kolory lakierow do paznokci fajnie wspolgraja ze soba, znacie jakies stronki w necie z fajnie pomalowanymi pazurkami?powiedzcie mi cos o kwasach w kremach, bo podobno dobre sa na tradzik a ja nic o nich nie wiem...znacie jakies sposoby na luszczaca sie skore twarzy?powiedzcie cos o trwalej, jak uzyskac takie ladne srednie loczki?jaki odstep trzeba zachowac miedzt trwala a farbowaniem?to chyba juz wszystkie moje pytania, z gory serdecznie dziekuje za odp.,buzia

Gość JaToJa
właśnie przeczytałam wszystkie wypowiedzi i porobiłam sobie notatki :) topik jest R E W E L A C Y J N Y zamierzam zacząć pić drożdże i bratka boję się jednak że będzie tego wszystkiego zadużo biorę już witaminy falvit i bio-karoten (niedługo przerzucę się na tabletki które zawierają więcej beta-karotenu bo w bio-karotenie jest tylko 6mg na jedną kapsułkę a ja chcę zażywać 20mg :P ) postanowiłam że zacznę naprawdę dbać o urodę chcę pozbyć się trądziku, ładnie się opalić, mieć ładne włosy, rzęsy, popracować nad mięsniami brzucha no chyba narazie tyle :D jeżeli komuś szybko łamią się paznokcie radzę pokrywać je conajmniej trzema warstwami lakieru ja tak robię i są one naprawdę twarde, doradzam także po pomalowaniu rzęs tuszem ładnie je rozczesać starą szczoteczką do zębów, fajna sprawa hmm co ja tu mogę jeszcze napisać...jeżeli ktoś chce przyrumienić neco skórę to polecam balsam relaksująco-brązujący z ziaji jednak pamiętajcie żeby nie przesadzić, bo efekt jest fatalny najlepiej posmarować ciało małą warstwą tak z trzy razy(trzy dni smarować się małą warstwą po prostu, to daje efekt w miarę naturalnej opalenizny) no i uważać bardzo na dłonie i stopy gdyż balsam tam wygląda fatalnie jakby się było brudnym fuuuuuuuuuj buźka, jesteście kochane, dziękuję za wszystkie rady :*

Gość Oi panna
mam dosyc rzadkie rzęsy i żeby je zagęścic biorę eyeliner i stawiam kropki między włoskami działa polecam :)

Gość nikaa21
hello a co powiecie na białawą skórkę na ustach... pojawiającą się czasami :? nie wiem dlaczego... choć zauważyłam że po błyszczyku ją miałam, ale nie zawsze :(

Gość rzodkiewka
hej a wiecie moze o takim sposobie na cienie pod oczami jak zel ze swietlika ile taki zel kosztuje gdzie go kupic jak działa i po jakim czasie widac efekty? prosze o odpowiedz! :D

Gość kamila229
witam was, wiecie co? ja zaczelam pic bratka i efekt byl straszny:( dostalam potwornego uczulenia buzie mialam jak bym ospe przechodzila albo jeszcze gorzej normalnie nie bylo zdrowego miejsca na mojej buzce:( a do tego strasznie mnie to wszystko pieklo i swedzialo,chyba mam na tego bratka uczulenie chociaz niektorzy mi mowili ze tak wlasnie on dziala ze najpierw oczyszcza cere wszystkie brudy na wierzch wychodza,ale ja serdecznie dziekuje za te brudy teraz walcze z czerwonymi plamkami ktore mi pozostaly po tym paskudztwie tak tylko chcialam was ostrzec zebyscie byly ostrozne z tym bratkiem:) pozdrawiam serdecznie,a co do drozdzy to polecam jak najbardziej :)

Hand-made tonik (wg przepisu aktorki Ewy Wiśniewskiej): pół łyżeczki kwasu borowego (z apteki, 1.50zł) rozpuszczamy w szklance przegotowanej wody. Osobiście nie próbowłam, ale podobno dobry...

Gość monix
jeśli chodzi o białą skórke na ustach, to ja tez to zauwazylam. pojawia sie nawet bo balsamach do ust, po czymkolwiek nalozonym na usta...okropne... mysle, ze to tak jak z cieniami na powiekach, po prostu sie scinaja. Moze ma ktos na to sposob???

Gość nikaa21
...... wiedzę, że nie tylko ja mam problem z tą białawą skórką na ustach.... uffffffff... a już myślałam ...;) Tylko ja sobie z tym radzić?!

Gość lolo
moj sposob na bialawa skorke na ustach: codziennie masuje pokryte balsamem bądź kremem usta miękką szczoteczką do zębów. Mi pomaga.

Gość głpi jesteście

Gość żartowalam

Gość gora obowiazkowo

Gość peelingi górą

Gość websterek
Gdy kończy się krem w tubce, rozcinam opakowanie- starcza wtedy jeszcze na ok.2 smarowania.

Gość vikaczek
Dziewczyny, dzieki Wam wielkie!!!Musze tu wszystko ponotowac, pare rzeczy kupic...Mysle, ze lepsze sa Wasze sposoby na pieknosc, niz te wsyztskie drogie mazidla...Jestem z Wami!!!Aha, a ja mam szlachetny cel, co do siebie;)Postanowilam, ze nie bede sie wogole malowac, a za to bede dbac o skore i piekne rzeski i wogole.Wtedy moze mi nie beda potrzebne kosmetyki kolorowe;):)Mam nadzieje...Aha, i od dzisiaj zaczynam cwiczyc i biegac, choc jestem chudziutka, ale chce miec ladnie wyrzezbione miesnie;)(ale nie przesadnie...)Nom, to tyle...Na pewno tu bede patrzec czesto...;)Trzymajcie za mnie kicuki:)Paa:)Moje GG-4317380(jakby ktos chcial;)

Gość Olenieczka
Wiecie ci dziewczynki? Jestem tu pierwsz raz ale nie znalazłam tu jeszcze jednej maseczki! Dla mnie przynajmiej cudownej. Miałam kiedys problemy z trądzikiem ale tylko na czole i w okolicach nosa i brody. Zrobiłam sobie maseczkę z płatków owsianych. Przepis: 5 ŁYŻECZEK STOŁOWYCH PŁATKÓW OWSIANYCH ZALAĆ WRZĄCA WODĄ I DOSYĆ SZYBCIUTKO NAŁOŻYĆ NA TWAŻ BO ZASCHNIE NA TALEŻU. POZOSTAWIĆ NA 20 MIN. ONA PEWNIE ZASCHNIE I BĘDZI TROCHĘ NIEPRZYJEMNA ALE POTEM...... JAK ZMYJECIE TO NAWET KREMU NIE MUSICIE NAKŁADAC A JAK RANO SIĘ OBUDZICIE TO NIE POZNACIE SWOJEJ TWARZY!!! MÓWIĘ WAM!! Poprostu cudowna. Powiedzcie mi dziewczynki czy znacie jakeiś mieszanki do picia aby schudnąc? kurcze bo nie znam żadnych takich mieszanek do picia. Z góry dziekuję za wszystko i ładnych twarzyczek życzę :P

a jedną z moich sztuczek,które codziennie stosuje jest obok perfum kilka kropel feromonów w sprayu.Wzrosło moje powodzenie u mezczyzn.. nie powiem ;):D ale nie wiem czy jest to skutek działania afrodyzjaków czy większej pewności siebie hyhy-ważne że to działa. Jak ktoś dobrze poszuka w onecie to się zmieści w 100 zeta.Pozdrawiam.Mała Mi

Gość Becia
Czesc dziewczyny,super topic!!! Wlasciwie wszystko co uzywam juz opisalyscie,ale mam jeszcze sposob na szybkie pozbycie sie pryszczy.Wystarczy posmarowac zwykla pasta do zebow i zostawic do wyschniecia,najlepiej na noc. Chcialam tez ostrzedz kazda z was,ktora ma problemy z naczynkami przed uzywaniem kosmetykow na spirytusie natychmiast wyrzucic bo bedzie ich coraz wiecej a spirytus salicylowy to poprostu bomba zegarowa.Mowie z doswiadczenia.Odezwie sie napewno jak mi sie znow cos przypomni.Jestem prawie dziennie na waszej stronie ale cos cieniutko ostatnio.Pa .

Gość Patusia25
http://www.egocentrum.pl/index.php3?kat=11&art=46#wyszuk Dość ciekawe maseczki. Poza tym wiele ciekawych porad. Aha jeszcze jedno.Swego czasu wyszły wydawnictwem Pani Damu takie małe księżeczki Porady Babuni. Ja mam zieloną, czerwoną i pomarańczową. Do nabycia w kioskach ( nie wiem czy jeszcze wszystkie są w sprzedaży). Cena ok. 6 zł. W tych poradach są różne działy:kuchnia, porządki ubrania zdrowie itp. oraz najciekwaszy dla nas kobietek rozdział Uroda - jest tam bardzo wiele ciekawych porad na temat pilęgnacji urody i makijażu. Gorąco polecam. Ostatni był tom III - pomarańczowa okładka. Pozdrawiam

Gość Niewiedząca dziewczyna
A ja mam pytanie. Wiem,ze ten temat pojawił sie wiele razy, ale ja go niestety nie umie odszukać. Ile kosztuje pantelon?? Podobno jest bardzo dobt na włosy. I drugie pytanie: Jak go nałozyć, czy robi się maseczke??? Prosze raz jeszcze o wytłumaczenie. Z góry dzieki.

Gość Crazy Mary
Witam:) Chcialam was ostrzec przed jednym domowym sposobem na opuchniete powieki. Od zawsze slyszalam, ze na wory pod oczami nalezy stosowac oklady z herbaty lub rumianku, tymczasem ten drugi mocno rozjasnia rzesy i brwi. Tak wiec nie polecam okladow z rumianku!

Gość Niewiedząca dziewczyna
Wiec jak z tym panletolem, czy jak się to pisze???? Cio??

Gość chodzi ci o pantalon jeden

Gość Martunia20
-----> Niewiedząca Pantenol można kupić w aptece, kosztuje ponad 20 zł, wystepuje w postaci sprayu. Rozpylasz go na włoski, owijasz włoski ręcznikiem, lub, dodatkowo, po ręcznik folia aluminowa, trzymasz na włoskach ok. pół godziny, spłukujesz i masz miękkie, błyszczace włosy :) :P Pozdrawiam :D

a ja na łamliwe paznokcie polecam: bezbarwa odżywka, drożdże np DROMIN, lub tańszy skrzyp polny. Poza tym oszczędzać paznokietki, zmywać w rękawiczkach (gumowych :)), jak mało moczę ręce, np nie piorę ręcznie i biorę skrzyp, paznokcie rosna szybciej, łamią sie, ale mimo wszystko są zdrowsze.