Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiarah

Kosmetyczne sztuczki.

Polecane posty

Będe musiała sobie kiedyś ten jedwab kupić....słyszałam, że jest bardzo dobry :) a nie wiesz czy można go kupić w jakiś drogeriach??? Napewno wystarczy jedna kropla??? A co do cieni pod oczami to ja mam ten sam problem. Oczywiście uzywam kremu nawilżającego 2 razy codziennie i tak raz w tygodniu robię okłady ze świetlika.Nawet fajne efekty są, ale dla mnie to jeszcze za mało :D Może ktoś ma jakiś wypróbowany sposób na te dołki??

Gość niebieski motylek
nie wiem czy mozna kupic w drogeriach jedwab slyszalam ze tylko w sklepach fryzjerskich na 100% jedna kropla wystarcza bo jak za duzo sie nałoży to włosy są za ciężkie az takie tlustawe ale polecam bo jest świetny i ma przyjemny zapach :)

dziewczyny, a co zrobic na wypadajace włosy? :( nie mam pojecia dlaczego mi wypadaja. Mam takie długie do pasa, zawsze były geste a teraz sa coraz rzadsze.. Czy to przez tabletki antykoncepcyjne? co na to zaradzic?

Gość Rzeżuchpokrzywowy
fajnabasiunia - płukanki i picie pokrzywy, płukanki z kory dębu, skrzypu, pietruszki itd. Do tego warzywa, polecana przeze mnie ciągle rzeżucha (duża ilość siarki). A jedwab do włosów kupowałam w aptece Pharma coś tam, w Warszawie m. in. w Galerii Mokotów. Była promocja i też zapłaciłam 7 zł, ale nie wiem, czy zawsze u nich ten jedwab -Biosilk jest. czujemy się słabo, kiepsko znosimy zmiany temperatur, mamy szarą cerę i matowe włosy. W medycynie ludowej nazywano ją zdrowiem ciała. Nic dziwnego, skoro była lekiem na pasożyty jelit i owrzodzenia skóry. Już wtedy wiedziano, że dezynfekuje jamę ustną i przewód pokarmowy. Poza tym działa moczopędnie – z tego względu wskazana jest przy chorobach nerek. Ale uwaga! Jeśli zjemy jej za dużo, może spowodować stan zapalny pęcherza. Kilka porcji wielkości łyżeczki od herbaty w zupełności wystarczy w ciągu doby. Rzeżucha zawiera sporo witaminy C. Dlatego też zaleca się ją palaczom, którzy cierpią na niedobory tego nieocenionego przeciwutleniacza (mają jej o 40 proc. mniej niż osoby niepalące). To także świetne źródło witaminy: A, B, PP i K. Żywieniowcy chwalą ją również za ogromne bogactwo soli mineralnych oraz pierwiastków: żelaza i magnezu. Dlatego powinna być w jadłospisie kobiet w ciąży i dzieci, a także osób wycieńczonych. Wskazane jest regularne jedzenie rzeżuchy przy bronchicie, dolegliwościach reumatycznych, anemii, a także przy chorobie wieńcowej i zaburzeniach krążenia. Spożywanie rzeżuchy zaleca się osobom chorującym na osteoporozę. Zwłaszcza tych, które nie tolerują mleka i jego przetworów. Pod względem zawartości wapnia rzeżucha jest drugą rośliną po orzechach laskowych! Ponieważ jest bogatym źródłem łatwo przyswajalnego jodu, poleca się ją osobom z niedoczynnością tarczycy. Rzeżuchy nie powinni sobie żałować ludzie chorzy na cukrzycę. Obniża bowiem poziom cukru we krwi, zaś zawarty w niej chrom wspomaga prawidłową pracę trzustki. Swój ostry smak rzeżucha zawdzięcza obecności glikozydu izosiarkocyjanowego, czyli w skrócie mówiąc - siarki. Pierwiastek ten znany jest z tego, że wzmacnia włosy, zapobiega ich wypadaniu. Poprzez krew pobudza skórę i cebulki włosowe do energicznej produkcji. Tak samo działa sok z rzeżuchy wcierany we włosy. Warto wiedzieć, że Francuzki podobno zmywają piegi i “starcze" plamy pigmentowe sokiem z rzeżuchy, który ma silne działanie wybielające. Rzeżucha oczyszcza także krew, dlatego uważa się, że może leczyć trądzik, łojotok, a także inne dolegliwości dermatologiczne.

Gość Rzeżuchpokrzywowy
Co można z niej zrobić Napój regenerujący: 15 dag soku z rzeżuchy rozcieńczonego wodą. Pić na czczo 1 szklankę. Rozjaśnianie piegów: przemywać twarz mieszaniną 3 części soku z rzeżuchy i 1 części miodu, po wyschnięciu zmyć wodą. Wzmacnianie włosów: pół szklanki soku z rzeżuchy wetrzeć

Gość niebieski motylek
od paru lat rozjasniam wlosy i tez kiedys mialam problem z wypadaniem włosów ale pomogly ni tabletki silica regularne branie ich daje efekty dzialaja na wlosy skore i paznokcie i naprawde zauwazylam ze włosy przestaly mi wypadac co wiecej wzmocnily sie :) polecam

Gość niebieski motylek
spoko sa wasze porady jak sie ciesze ze istnieja takie dzieczyny jak ja majace hopla na punkcie urodu kosmetykow itp :) jestescie spox i swietnie ze piszeci glownie o kosmetykach domowej roboty !!:)

Gość rzeżucha
jak chodujesz rzeżuchę ? ja wysiewam na platkach kosmetycznych...ale to bardzo szybko plesnieje i musze ją ucinac,bokorzonki wyrywaja się z watą...

Gość beboczek
hej dziewczyny:) macie jakies nowe pomysly na maeczki czy sposoby na sucha wrazliwa skorke twarzy?? :)

Gość niebieski motylek
na wszelkie niedoskonałości skóry pryszce itp dobra jest maść TORMENTIOL taka ciemna o gęstej konsystencji do kupienia w aptece ale jest dobra i tania tez na takie pozostalosci po pryszczach niweluje je

Gość Kochan_psy
Gdzieś przeczytałam że jest jakiś krem z ekstaktem z kwiatow miodem i orzechami wloskimi. Co myslicie o tym by se samemu do miodu wrzucic pare orzechow(posiekanych rzecz jasna) ? Moze cos by dało? To było chyba na twarz;]

Ja polecam (było już chyba wcesniej napisane) plukanie zwyklym jasnym piwem wlosów. Są takie lśniące :D Nie lubie piwa wygazowanego, więc sobie nim płukam włosy :) Na początku są troche jakby posklejane, ale po rozczesaniu już są Ok

Gość trishana
hej! jest tu ktos dzis??? na cienie pod oczami, najlepszy ten kremik Nivea Visage Aqua Sensation Anti-shadow Eye Cream. nie wiem czy idzie go dostac w polsce, chyba tak, po paru tyg stosowania rano i wieczorem since znikaja! super!

Gość trishana
jeszcze pytanko; czy ktos z was uzywal tego toniku albo szamponu neril na wypadanie wlosow?????? podobno super, chce kupic tylko nie wiem co lepiej wybrac, tonik, szampon czy oba? bo gdzies czytalam ze razem moga byc za silne?

czesc dziewczyny... mam straszny problem moje wlosy od farbowania i uzywania suszarki i prostownicy wygladaja jak siano.. sa strasznie przesuszone.... zastanawialam sie nad zabiegami fryzjerskimi, ktore poprawiaja strukture wlosa.... czy stosowala je ktoras z was? podobno nie sa drogie..... znacie moze jakies domowe sposoby na piekne i zdrowe wlosy???....... pozdrawiam was wszystkie:)

Gość Anneeettkkaa
Co prawda nie miałam żadnych zabiegów kosmetycznych,ale mogę naisać, czego w swojej sytuacji możesz używać. Więc polecam (jak już wcześniej było juz napisane) polewanie włosów po umyciu jasnym piwem (np.niegazowanym). Tylko tego nie wolno spłukiwać, bo efektów nie będzie!! Noi jeszcze ten jedwab do włosów. Nie używałam, ale każdy sobie zachwala, więc trzeba spróbować. Ostatnio miałam balsam do włosów z naftą kosmetyczną. Nawet dobry. Więc można, np. w aptece kupić samą naftę KOSMETYCZNĄ :D Możecie mi polecić jakiś niedrogi peeling enzymatyczny??

Helloł dziewczynki ;D tutaj kiedys padla taka informacja że na wybielenie zębów dobry jest kwasek cytrynowy ... czy to pomaga ? hmmm ;) .... ^^ ja kiedys znalazłam taki przepis na mlecznobiałe zęby i oto on : --> PASTA CYNAMONOWA : 2 łyżki sody i 2 łyżki cynamonu i 3-4 łyżki wody starannie wymieszać na jednolitą papkę. Efekty widac po kilku dniach. Cynamon korzystnie działa również na dziąsła- zapobiega paradontozie ... Wypróbowałam ten przepis i naprawde widziałam efekty nawet po pierwszym razie, ale to poprostu ochydne i jak sie to włoży do buzi to jest takie dziwne i od razu chce sie puścić pawia :P a mam takie żółtawe zęby :( i chce mieć takie bielutkie , takie ładne ;) i nie wiem co z tym kwaskiem cytrynowym... jak cos bedziecie wiedziały to piszcie ;D buziaaam :*

Gość Agatkiii
Ja bym na Twoim miejscu uważała na tą sodę. Te wszystkie domowe sposóby działają w ten sposób że ne tylko ścerają osad ale i szkliwo. A ja zedrzesz szkliwo to będziesz mieć poważniejsze problemy niż żołty odcień.

Gość irenciaaa
Soda i Kwasek cytrynowy zżerają szkliwo ! chwilowo widac poprawe w kolorze,lecz pozniej w szczeliny w szkliwie dostaje sie 4razy wiecej osadu i zęby zyskująją zółty odcien,dziala to tak,jak cola mniejwiecej,a potem juz tylko dziury i dziury... nadwrazliwosc zebow..i wiele innych nastepstw :/ Jesli nie stac Cie na wybielanie u specjalisty,to przynajmniej w aptece kup sobie za 59zl Blend-a-med Whitestrips, zęby po jednym tygodniu są zdecydowanie bielsze,wiadomo,ze one rowniez integruja w szkliwo,ale nie w taki sposob jak np soda ! mozna kuracje nimi robic raz na pol roku, ale szczerze to efekt (przy uzywaniu pasty wybielajacej na codzien i plukaniu plynem do ust) utrzymuja sie duuuuzo dluzej pozdrawiam

A co myślicie o zwyklej cytrynie i cynamonie?? Też są złe na zęby?? A jaki płyn do płukania ust (żeby mieć bielsze zęby) polecacie???

Gość irenciaaa
Jejuu dziewczyno ! Kwasek cytrynowy jest juz chyba mniej szkodliwy niz kwas cytrynowy z cytryny ! jesli nie wierzysz na slowo to wpisz w google "cytryny szkliwo" to sama zobaczysz

Uważasz, że kwas cytrynowy jest mniej szkodliwy od zwykłej cytryny??? :/ Wydaje mi sie, że właśnie jest na odrwrót..No wiesz, wpisałam (żeby nie było) w google \"cytryny szkliwo\" i za dużo się nie dowiedziałam :/ Ale wyczytałam, że jest dobra sól kuchenna + pasta do zębów. Ale chyba nie będę próbować. Jak myślicie???

hm.. spróbowalam wkocu z tym kwaskiem cytrynowym i tak cholernie bola mnie zeby ze poprostu nie moge... bardzo stały sie wrazliwe... ehh... no coż trzeba znaleźć jakis inny sposób,... chyba kupie te paski .. spróbuje , jak nie wyjdzie to trudno ;D Pozdrowionka ;)

Ja miałam te paski. Nawet fajne, tylko efekt nie trzymie długo :/ Noi nie starczają na dlugo. Już chyba wiecej ich nie kupie, ale wy mozecie probowac :D

POLECAM bALSAM do włosów MRS.POTTER\'S Z ALOESEM I BIALA HERBATA DO WLOSOW ZNISZCONYCH I SUCHYCH JEST SWIETNY I TANI!!!! bo tuba 500 ml kosztuje ok 7 zl np w rosmanie i wlosy sa po nim fajne naprwade nie ma problemow z rozczesaniem ich po myciu :)) sa zregenerowane taki bialy z zielona nakretka