Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tamponik

Jak używać tampony?

Polecane posty

Gość zwariowana xD
ja też będę próbowała przy następnym okresie.. a powinnam dostać tak pod koniec maja. Natka a ty jakiego rozmiaru użyłas?

Gość natka3445
ob mini :)

Gość natka3445
i jeszcze uzywam tych wkładek discreet ;)

Gość zwariowana xD
a ja super. i coś tam safe.. z biedronki dalej coś tam nie pamiętam. i myślisz, że może że za duży był jak na pierwszy raz?

Gość natka3445
Myślę że to dobry rozmiar bo juz chyba mniejszych nie ma :) A ten ból hmm..... może by go sobie mylimy po prostu z bólem miesiączkowym :(( Albo źle wkładamy co może być możliwe no bo to w końcu nasz pierwszy raz ;(

Gość natka3445
Ja wolę kupować ob. nie mam zaufania do tamponów z Biedronki xD Bała bym się ze sie urwie sznureczek

Gość Sanderka xD
A ja użyłam Safe Mini z Biedronki i... udało się! :D Wszedł jak w masło! :) Jestem bardzo zadowolona! I uwolniona od podpasek :D Do natki; Przy tamponach Safe na pewno się sznureczek nie urwie, bo jest przekładany przez 3 warstwy. A poza tym przy każdych tamponach sznureczek NIE MA PRAWA się urwać ;) ;) ;) A to,że nie są reklamowane, to nie znaczy, że są gorsze :)

Gość samasobie
Sanderka xD brawo! przechodzimy od etapu bezmyślnego podziwiania reklam do rozsądnego kupowania. każde powinny spełniać określone standardy czyli być higienicznie zapakowane i odpowiednio wytrzymałe. reszta to już tylko otoczka. dosłownie :) bo np. otoczka o.b. jest "przyjemniejsza w użyciu", ale w sumie po jakimś czasie przestaje się zwracać na to uwagę ;)

Gość Sanderka xD
samasobie Zgadzam się z Tobą w 100%! Ja zresztą nigdy przy wyborze tamponów nie zwracam uwagi na popularność. No bo i po co? Zresztą sama powiedziałaś; "to tylko otoczka"! To prawda! Po pewnym czasie nie zwraca się uwagi czy jest ta otoczka czy nie :D Ważne, żeby były chłonne i higieniczne. Reszta to szczegół. :)

Gość Sanderka xD
Haah! xD Jestem taka happy! Przed chwilką listonosz przyniósł mi tampony o.b. z internetu zamówine! Nic nie płaciłam i czekałam zaledwie 3 tygodnie! :D

Gość XD Kii XD
Sanderka xD. Mówiłam ci że nie bedziesz mósiała nic płacic :):) I co zadowolona jesteś z tego zestawu?

Gość natka3445
hehe moze masz racje ;) ale ja wole jednak ob jak narazie ale wyprobuje tez te z Biedronki jaką one maja nazwe ?

Gość goscina
te z biedronki to SAFE ja używam ich już od ponad trzech lat i muszę wam powiedzieć że sprawują się dobrze ;D mają naprawdę super szybkie otwarcie a nie to co w ob masakra ! no i jest ich więcej bo 34 w opakowaniu za 6zł. i nie urwał mi się sznureczek ani razu .... nie została wata w środku ani nic.... także polecam ;D oczywiście do tej kolezanki z poprzedniego postu ;p wiadomo jak na pierwszy raz wsadzisz rozmiar SUPER dla kobiet ktore urodzily to ma prawo bolec ;D zacznijcie od mini....z czasem przejdziecie na większe.

Gość Sanderka xD
Jestem bardzo zadowolona. :) I to dzięki Tobie XD Kii XD. :D Chętnie zamówiłabym sobie drugi ten zestaw, ale nie wiem, czy mi przyślą. Jak myślicie? :D

Gość XD Kii XD
Zamów sobie na siostre albo mame ;);) to powinny dojść ( bo to wkońcy nie ta sama osoba)

Gość zwariowana xD
gościnna chyba masz rację.. że za dużego tampona włożylam jak na pierwszy raz.. i sobie kupię te mini.. a co do natki to tampony z biedronki nazywa się safe samo jak się okazało. myślałam, że jakąś dłuższa nazwa xD ślepa jakąś jestem :P

no zdecydowanie za duzego... super jest na bardzo obfite krwawienia i dla kobiet po porodzie... ja zaczelam od ob light days pro comfort ... a te zwkle ob mi nie wchodza.. na pierwsze dni uzywam normal chociaz musze je zmieniac co 4 godziny bo mam dosc obfite krwawienie i to mnie troche denewuje.. a co do zmartwien niektorych dziewczyn ..:tak na zdowy rozum gdyby tampony byly niebezpieczne nie bylyby produkowane...

Gość natka3445
Ok dzięki zwariowana ;**** Już przy tej miesiączce co bd miała kupię sobie te tampony z Biedronki xD

Gość Marlenka1995
Mam 14 lat i chciałabym zacząć używać tamponów ponieważ uprawiam dużo sportu a co najważniejsze w wakacje jadę na kolonie nad morze a w tym czasie będę miała okres. Chciałabym wiedzieć czy w moim wieku używanie tamponów jest bezpieczne i jak ich używać? I może to głupie ale nie wiem co to są aplikatory. Jakby ktoś mógł to byłabym wdzięczna jakby mi napisał ;]

Gość natka3445
Tampony są dla ciebie biezpieczne xD Możesz ich używać :) A aplikator to takie coś takiego że nie wsadzasz tamponu palcem tylko właśnie ten aplikator robi to za ciebie moze to niedokładnie opisałam ale na pewno dziewczyny ci pomogą :)

Gość XD Kii XD
aplikator to takie coś plastikowe w którym znajduje się tampon. Wysuwasz taką rurke wkładasz wtedy ten aplikator i naciskasz. Wyjmujeż aplikator i gotowe!! :D:D

Gość Sanderka xD
A ja wczoraj wieczorem próbowałam założyć o.b. mini z otoczką. Fajnie wchodził, ale gdy go wyjmowałam o coś się zachaczył to go mocniej pociągnęłam i... jakby coś pękło we mnie i zaszczypało.:( Rozpłakałam się i wyrzuciłam tampona ;( Co to mogło być? Czy mogła to być... błona dziewicza???! Błagam, pomóżcie!!! :(

Gość natka3445
Sanderka trudno jest mi powiedzieć co ci się mogło stać ponieważ mnie nigdy coś takiego nie spotkało chociaż to jest moja druga miesiączka:(

Gość zwariowana 13
niedługo jadę na wycieczkę szkolną, w programie będzie aquapark. Bardzo prawdopobne, ze będę wtedy niedysponowana. Dlatego chciałabym użyć tamponów, ale boję się że włoże w nieodpowiednie miejsce i będzie bolało. Mam 13 lat. PS niestety czasem moje miesiączki są bardzo obfite a czasami prawie wcale. Jakie tampony powinnam wybrać? z góry dziękuję.

Gość zwariowana 13
proszę, szybko odpiszcie w poniedziałek wyjazd!! (18.05.09r.)

Gość pomocna155
zwariowana 13 oczywiście możesz użyć tamponow :) bez obawy. jak na pierwszy raz to tampon ob mini. albo jakieś innej firmy ale musi być mini. i spokojnie włożysz tylko musisz rozlusnic mięśnie, wtedy bez problemu wejdzie.

Gość pomocna155
a co do sanderka xD spokojnie :) na pewno nie przebiłas błony dziewiczej. to jest niemożliwe :) może po prostu coś słyszałas ale na pewno nie blona. ale jak się niepokoisz to radzę abys poszła do ginekologa aby rozwiazaly Twoje watapliwosci :) pozdrawiam :)

Gość samasobie
sanderka xD nie martw się, będzie dobrze. zdarzało się, że błonę naruszano w wyniku np. sportu, a przecież nie zrezygnujesz z gimnastyki ;) może po prostu pociągnęłaś go pod innym katem? pamiętasz jak zakładałaś? nie wchodzi prosto, więc przy wyciąganiu może mogłaś trochę innym torem pokierować i zabolało. nie przejmuj sie za mocno i nie rezygnuj.

Gość Sanderka xD
Bardzo Wam dziękuję :) A już myślałam, że coś poważnego się stało. Uff... :D

Gość Me..its... me
Ej... a ja mam takie pytanie... dzis 1 raz założyłam tampon i tak dziwnie sie czuję... przeszkadza mi trochę :/ czy to dlatego, ze 1 raz czy moze za plytko go założyłam??