Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość __zosia78

Gruczolak przysadki

Polecane posty

Gość matta
dekadencja Na stronie 50 masz namiary, które dostałam od jakiejs dziewczyny.

Gość matta
dekadencja tzn. namiary na lekarza na Śląsku, ale też później ktoś narzekał na leczenie w klinice AM, wiec juz nie wiem. Zdrówka

Gość matta
befi dzięki za info, ale ja tez nigdy wczesniej nie mialam problemow z waga, nie cwiczylam tyle co ty, ale, plywanie, kajaki to normalka. Przytyłaś tam gdzie ja:), ale ja nie mam napadów głodu, jem mało, chociaż czasami mam apetyt na cos niezdrowego, np. dobra pizze z Dpminium z "robalami", zawsze lubiłam orientalna i poludnowa kuchnie, ale teraz szczególnie jestem "łakoma" ziół, chili, czosnku itp. Kiedys mialam grype żoładkowa, wyczyscilam sie z kazdej strony i stracilam apetyt, przez dwa tygodnie o suchej bulce i jogurcie i owszem schudlam 5 kg, bylam slaba, bylo mi zimno. Co do ćwiczen, to czuje sie teraz za slaba, do tego mam straszne skoki cisnienia, serce mi kolacze (ale to mogą być moje gowniane problemy w domu, depresja i wieeelki stresssss) i po prostu boje sie wiekszego wysilku. Powiedz jak było z ta wodą? Ile schudłaś? Jak teraz z waga? Fajnie, ze cie sie udalo, to mobilizujace. OOOOO! - doradź mi, dużo siedze przy komputerze i cierpie z powodu braku ruchu chcialam sobie kupic rower stacjonarny (bardzo lubie "wiosła", ale nie mam miejsca), a teraz nie wiem czy te "narty nie sa lepsze". Myślałam o rowerze, to nie az tak duzy wysilek, a troche sie b0oje tego cisnienia.

Gość matta
Dziewczyny i chłopaku, czy ktoś z was ma chroniczny katar?

matta ja nie tyle ze mam chroniczny katar ale caly czas zapchany nos przez co ciezko mi oddychac i znow skoczyla mi prl:( pani doktor zwiekszyla mi dawke bromka z 1x1 na 1x3 mam juz dosc tych cholernych prochow:(:(:( i na dodatek znow mi przybylo w pasie :( ehhhh same zle nowiny czy kiedys bedzie lepiej????

Gość MMSS
Ja wczoraj pierwszy raz robiłam państwowo badania PRL i testosteronu i wyniki będę miała dopiero za tydzień :-( ! Wczoraj wieczorem wziełam pierwszy raz bromergon , ale tylko ćwiartkę tabletki (boję się narazie brać więcej), dziś rano też ćwiartkę i wieczorkim ćwiarteczkę :-). Na razie nie mam żadnych sensacji - pewnie dlatego, że takie małe dawki ! Ja chronicznego kataru nie mam :-) , ale wiosną mam katar alergiczny :-( . Freak - będzie dobrze !!! Na forum o prolaktynie kobitka napisała, że w końcu pozbyła się mikrogruczolaka :-) !!! Męczyła się przez 7 lat :-( !!! Bromergon i parlodel na nią nie działały i od dwóch lat zażywała Dostinex, po którym czuła się świetnie !!! I okazało się, że gruczolaka już nie ma !!! Pozdrawiam 🌻

Gość matta
MMSS Witaj! Trzymaj się z tymi prochami i życzę "szybkiego" zdrówka, cobyś nie musiała za duzo tego swinstwa brac, a żeby pomogło. A ten katar alergiczny kiedyś też miałaś czy zaczął Ci sie razem z waidomymi problemami?

Gość matta
Freak On A Leash No, ale może to z tym jest jakos związane. Tak jakby zatoki. A uszy też masz "zatkane"?

Gość madzik111
Jestem już po rezonansie. Mój lekarz miał odebrać mój wynik i dzis powiedziec mi co i jak, ale niestety mojego wyniku nie ma bo został wzięty "na kominek" czyli podobno na konsultacje (w szpitalu, w którym robiłam rezonans). Teraz siedzę i rozmyslam.... skoro wzięli go na jakies konsultacje to pewnie nie jest zbyt dobry Buźka!

witam mam do Was pytanie a zwłaszcza do tych które były na rezonansie magnetycznym... mój rezonans juz za tydzień i chciałabym Was zapytać jak należy się ubrać , tzn. czy bezwzlednie należy uniknąc metalowych elementów na odzieży? (tzn. żadnych guziczków, zamków a nawet fiżbinek???) może to głupie ale nie zapytałam lekarza a przy zapisie powiedziano mi że mam być tylko na czczo... zastanawiam się nad ubiorem i za bardzo nie wiem jak się zachować w tej sytuacji... prosze o jakieś informacje pozdarwiam

Gość druga poprawka
byłam juz na kilku wiec: zadnych pierscionków, łancuszków, kolczyków , rozruszników serca , metalowych urzadzen w ciele Jesli chodzi o guziki to lepiej zeby było ich jak najmniej ale zamki do spodni, guzik czy fiszbiny nie przeszkadzaja

Gość MMSS
Witaj Matta . U mnie katar alergiczny jest już od ponad 10 lat więc to chyba nie ma nic wspólnego z PRL . Narazie po lekach jest ok, niedługo przejdę na 1/2 tabletki i zobaczymy jak mój organizm zareaguje. Pozdrawiam 🌻

do \"druga poprawka\"- bardzo dziękuję za odp. ...trochę jestem chyba przerważliwiona ale wolałam zapytac niż potem niepotrzenie się tam rozbierać ;) pozdrawiam :)

matta wiesz tez tak myslalam i poszlam do laryngologa, ale zatoki mam w porzadku i uszy nie zatkane, nie wiem czy to prawda ale moja ginia powiedziala, ze czasem przy gruczolaku nos moze byc zapchany objawy podobne do zatok. z tym, ze ja jeszcze nie mialam rezonansu i nie wiem co we mnie \"siedzi\" 07.05 mam wizyte w lublinie u gin-endo moze w koncu czegos sie dowiem. najbardziej mam dosc tego tycia. doslownie z tyg. na tydz widze jak moje ubrania sie kurczą :P a skora na nogach az mnie piecze. Zycze wszystkim zdrowka:D 🌼

Gość Bernadka
na rezonansie na czczo??pierwsze slysze z tego co wiem to niemozna miec zadnych pierscionkow lancuszkow i kolczykow Namnie tez parlodel i bromergon niedzialal dopiero DOSTINEX ale jak PRL na kase i nic nie placials???? hmmmm Lusia zyjesz??

Gość lulu_81
Hej kobietki, ja dzis odebrałam wyniki PRL i wyszło mi 94,25ng/ml...skierowanie dostałam po wizycie u gina z objawami nieregularnego okresu....poza tym dostałam primolut na wywołanie miesiączki bo spóźnia mi sie juz o miesiąc.Boję sie ze poziom PRL moze wskazywac na gruczolaka:( Z wynikami mam sie pokazac jak dostane okres.Boję się:(

Gość lulu_81
...a jeszcze do tego męczą mnie czasem potworne bóle głowy, umiejscownione jakby nad i za prawym okiem, ale to tylko kiedy jestem niewyspna lub bardzo zmęczona, ewentuanie po jakimś stresie, więc nie wiem czy można to łaczyc z przysadką.......a co z pozostałymi hormonmi przysadki w wypadku gruczolaka ......czy tylko jeden z nich moze byc nieprawidłowy?

Gość oczywiscie ze na rezonsnas
na czczo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bernadka- co do bycia na czczo- tak mi powiedziano przy zapisie...mam być przynajmniej 6 godz. na czczo...sama byłam zdziwiona bo myślałam ze to tylko przed badaniem krwi się nie je ;)...ale widzę ze ktoś też podziela moje zdanie..zobazcymy...trochę się boję tego rezonansu! dziękuję za odpowiedzi :) na tym topiku się nie udzielałam ..bywam na \"prolaktyna\" ale powiem tylko że 9 m-cy temu moja PRL wynosiła 113 ng/ml (i wtedy nie sugerowano mi rezonansu)..dopiero teraz jak mam 39 to ją mi polecono...podejrzewam ze to dlatego że tak długo z nią walczę (2 tabl. dziennie Bromocornu) pozdrawiam :)

Gość MMSS
Ja miałam skierowanie na PRL i nie płaciłam za badanie. Po MTC też nie płaciłam.

Gość MMSS
A dlaczego jak się idzie na rezonans to trzeba być na czczo? Pozdrawiam 🌻

Gość dekadencja_
witam, ja byłam juz na rezoansie 3 razy...;nie trzeba byc na czczo. na skierowaniu tez ialam napisane , ze nalezy byc na czczo. pozniej dzwonila tam pytac sie o cos, a przy okazji wlasnie o to i dowiedzilam sie ze na czczo nalezy byc tylko przy rez. jamy brzusznej; dla glowy to bez znaczenia

Gość Bernadka
No dokladnie- Ja mialam robione 2 razy i tez nie bylam na czczo Malo tego raz na poo godziny przed odwiedzilam KF...:);) I WLASNIE TEZ SLYSZALA ZE PRZY JAMIE BRZUSZNEJ ALE NIE PRZY GLOWIE!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Kubina
Wydaję mi się,że to zależy od środka kontrastowego jaki trzeba podać.

to że mam być na czczo do erzonansu nie ma dla mnie zanczenia- i tak nic nie przełknę przed badankiem ;) ja jednak mam wyraźnie wpisane na skieorwaniu na czco i to z wykrzyknikiem ...no i skieorwanie dotyczy rezonansu głowy (przysadki)...skoro tak mi wpisano to musze się tego trzymać pozatym z doświadczenia wiem że ilu lekarzy tyle teorii...moze ktoś był nadgorliwy :) natomiast mam mieć z kontrastem -przynajmniej jest o tym wzmianka na skieroawniu no i pewnie dlatego \"ta dieta\" ;) najbardziej boję się tych 40 min leżenia plackiem i bycia w tym tunelu!...pytałam specjalnie ile to potrwa i powiedziano że ok. 40 min. --jak dla mnie to wieczność! pozdarwiam

witam. Freak i matta - Zatkany nos to uboczne skutki zażywania bromergonu, ja miałam tak samo aż dochodziło do wymiotow. Matta ma rację tak jakby to były zatoki. Zawsze tak się działo jak wziełam bromergon. Dletego biorę teraz tylko na noc Gabonik - na czczo lub 2 godziny bez jedzenia bo dają kontrast no i bez makijażu Pozdrawiam

u mnie trwało to 20 minut , jak będziesz rozluźniona to nic strasznego - naprawdę. to nic nie boli tylko trochę huczy.

witam. mam 17 lat i wiekszosc z objawów gruczolaka. lekarze chcieli mnie na weekend majowy polozyc do szpitala ale niestety z powodu pewnych okolicznosci nie moglam. czy jest mozliwe ze juz w tak mlodym wieku pojawil sie u mnie guzek? bo z tego co widze to Wy jestescie nieco starsze.. prolaktyne mam oczywiscie tez podwyzszona i inne takie tam.. boje się troche bo lada moment ide na wszelakie badania zwiazane z gruczolakiem by wykluczyc jego obecnosc.. poradzcie mi cos co mam robic. moja mama odchodzi od zmysłow i sie tym strasznie przejela.. pozdrawiam Ona-mloda

sitka- wielkie dzięki :) postaram się nie denerwować ;) mam jeszcze jedno pytanie: czy brałyście przed rezonansem bromek? pozdrawiam :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się