Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tinker Bell

Termin na pazdziernik 2005

Polecane posty

Gość yalu
Agus no to serdeczne gratulacje! Fajnie, że łożysko się trochę podniosło - przypuszczam, że bardzo Cię to uspokoiło. I kolejny Chłopczyk ale nam się te chłopaki mnożą ;) Widzę też, że szaleństwo ciuszkowe się zaczęło na dobre :D ja w sumie też pooglądałam z ciekawości ciuszki na linkach od Flowers i naprawdę fajne te ubranka aż mi żal, że nie będziemy robić zakupów w Polsce. W sumie nie narzekam na tutejsze (chyba byłabym niezłym dziwadłem gdybym narzekała) ale pewnie z sentymentu bardziej podobają mi się te nasze :) Dziewczyny czy Wam też się czasem robi słabo? Kurcze nie wiem co się dzieje od kilku dni mam co chwilę jakieś zaćmienia i już sama nie wiem co to może być a wizyta u lekarza dopiero za 2.5 tygodnia :( A wogóle czy Wam też brzuszki zaczynają już doskwierać? Chyba wielkimi krokami zbliża się nam III trymestr i wszystkie jego dolegliwości ... pzdr.

Agus-ogromne gratulacje!!!!! U mnie tez póki ci oprzewidywana jest przez gina dziewczynka ale nie zdziwie sie,gdy spotka mnie taka sama niespodzianka jak ciebie:) dzisiaj byłam w szkole rodzenia-chciałam tylko zapytać kiedy zaczynają się zajęcia itd. a dostałam szerego ciekawych informacji od razu na stracie i to od tak sympatycznej pani położnej , że siedzialam tam chyba z godzinę. Dostałam full wizytówek z adresami hurtowni artykułów dziecięcych i karte stałeo klienta na upust 10%. Oprócz tego parę dodatkowych książek, zestaw ćwiczeń-po prostu super! i mimo, że w zasadzie chodzą tam kobietki od 26tc to Pani zaprosila mnie już na następny tydzień (23tc) .Dodatkowo 2 razy w tyg. są zajęcia dla par-będę chodziła z mężem-a niech się uczy jak dbać o żonę i maleństwo:). Yalu-dzisiaj mój brzunio też dał mi się we znaki, choc wcale nie jest taki duży. Przez 30 min jechałam w zatłoczonym autobusie pełnym \"wściekłych\" małolatów, którzy żywo dyskutowali na poziomie chyba z 300 decybeli. Żadne z tych gówniarzy i gówniar(były skubane jeszcze głoścniejsze i wulgarniejsze niż chłopcy) oczywiście nie wpadło na pomysł, żeby mi ustąpić a mi tak kręgosłup dawał do wiwatu, że myślalam że jeszcze chwila a zacznę głośno krzyczeć. Moja niunia chyba też źle znosiła te krzyki bo wierciła się tak, że aż sukienka się ruszała. Wysiadłam z dużą ulgą. Ale potem żałowałam że po prostu nie poprosiłam któregoś z nich żeby dał mi usiąść. Chociaż pewnie wiele bym nie wskórala... Ale jak nabiorę odwagi... NICK.................TERMIN.......... PŁEĆ.....KG. NABYTE...Miasto..imię • Mamuśka z czwórką .......................................................... •Ewunia21..............01.10.2005...........................Warszawa .Marzenka27...........01.10.2005............................................. • Izonka.................03.10.2005............................................. •Etkapetka.............05.10.2005....córka........4.......Bydgoszcz • Ania....................07.10.2005.............................................. .Pati25..................07.10.2005.............................Lublin • Nimbla.................08.10.2005.............................................. . Siostra 22............08.10.2005...................3.......Wrocław • Tinker Bell............09.10.2005...........................Warszawa .Karen ka.............. 09.10.2005..................2.......................... • Thefly..................09.10.2005......synek....3,5.......Siedlce • Sylwa..................10.10.2005.............................................. *Sylwia30...............10.10.2005......córcia......7........Lubin • Yalu....................11.10.2005......synek....14.........Kraków . Flowers24.............11.10.2005.....synek.......5.........Gostyń • Eli......................12.10.2005......synek......8....Ostrołęka..Adaś? • Mająca nadzieje....12.10.2005......synek......7....Toruń...Mikołaj?? • Emelle.................12.10.2005......synek.....5,5......Kraków * Nika-26...............12.10.2005....................3..................... • Sylmag ................13.10.2005......synek.......5......Radom (Jakub) • Zuzanna 31...........13.10.2005............................................ •Marlag..................14.10.2005 ...............3,5 ....Warszawa • Molka 75...............14.10.2005..........................Kraków •Rusałka78..............14.10.2005......................................... •Atas....................15.10.2005.............................................. .Chelleandy4............15.10.2005..............b.z......okolice Wa-wy • Edit 1.................16.10.2005.............................................. • Agus7..................17.10.2005....synek.......6,3.......Katowice •Niunia20...............17.10.2005..........................Katowice .Lui27....................18.10.2005...................................... • A ja mam termin......19.10.2005................................. • Frezja 3..............20.10.2005.................4..........Szczecin • Happy 30............22.10.2005.............................................. •Roxa....................22.10.2005.............................................. .Sylwia26...............22.10.2005.............................................. • Ona23 .................23.10.2005.....corka....7 ..Bad Urach..LAURA • Kra .....................24.10.2005.............................Zielona Góra .Angelique..............25.10.2005..................1....................... • JaninaB ...............26.10.2005.............................................. .Miśka30.................26.10.2005..............................Warszawa .ewcia26.................28.10.2005.................4............Białystok .Meliska ................30.10.2005..................1...............Kalisz .Dota28..................30.10.2005.................3,5............Jaworzno .Adamisia................31.10.2005.................3.............Puławy

Czesc dziewczyny :) Nie miałam czasu, abu cosik naskrobać, ale juz się naprawiam :) Biegam teraz po egzaminach zawodowych, a wczoraj mialam obrony prac w studium policealnym, ale jeszcze troszkę i będę wolan jak dzika świnia :) Agus7 gratulacje :) cieszę się, że zdrowy synus :) i że łozysko sie podniosło, może nie będzie tak źle jak myślałas :):) Witaj Asia - ja też niedaleko Katowic mieszkam :) Flowers nie odgrażaj się az tak, bo jeszcze uwierzymy :) Ale fakt, że II trymestr zbliża się nieubłagalnie i obyśmy go jakoś przetrwały :) Yalu - a jak tam u Ciebie ze zdrówkiem?? mam nadzieję, że to był fałszywy alarm... Moja dzidzia też kopie coraz mocniej i coraz częście a jak się w nocy do mężusia przytulę, to kopie tatusia po pleckach :):) niestety mój mąż jeszcze nie poczuł jak kopie maleństwo, jak on daje rękę, to akurat kopie, ale troszkę lżej, więc musi jeszcze poczekać, ale znosi to cierpliwie :) pozdrawiam i dobrej nocy życze lub miłego dnia :) Dorota PS - co do płci i tabelki, to ja ją wypełniam, ale ponieważ nie chcę znać płci, to na razie jej nie będę wpisywać :), cichutko liczę, żę przerwę tę ilość chłopaków, bo z natury jestem troszkę przekorna, ale nie będę się upierać :):)

Gość Ona 23
Jestem z rodziny, w ktorej dominuja chlopcy.W meza rodzinie jest tak samo. Ma dwoch braci. Ciesze, ze teraz na swiat przyjdzie kolejna kobietka, bo kilka m-cy temu ur. sie w mojej kolejny chlopak.

Witam wszystkie mamuśki i ich sliczne córeczki i synusiów! Pogoda robi się wreszcie bardziej znośna.Miałam wczoraj zajrzeć ale po tym dentyście cały dzień mnie głowa bolała i prawie cały dzień przespałam.Przeszło dopiero jak wyszłam po męzusia na przystanek tj.po 23:00 :) A dziś oboje siedzimy sobie w domciu:)Z kina nici bo na wózek nam nie starczy jak dziś byśmy z tym kinem zaszaleli. Czy wam też często śnią się wasze dzidzie? Mi tak.Ale takie straszne głupotki że szkoda sie chwalić nawet.Dziewczyny mam takie pytanie z innej beczki.Czy może któraś z was szukała kiedyś mieszkania przez agencje?Ja dzisiaj z czystaj ciekawości zadzwoniłam do jednej z nich i warunki wydaja mi się atrakcyjne.Za 280zł szukają mi takiego mieszkania jakie chce-dostaje 6 ofert,wszystkie jednego dnia oglądam i cos wybieram.Troszkę to zbyt piękne żeby było prawdziwe ale może sie mylę.Czy nie ma w tym jakiegoś kruczka?Macie może jakieś doświaczenie w tym temacie.Pytam bo my szukamy niedrogiego mieszkanka w Warszawie a większośc ogłoszeń agencji jest naprawdę atrakcyjnych i jakby dla nas ale troszke się boję że możemy się w cos wpakować.Jak jesteście w stanie to pomóżcie,będe wdzięczna:) To narazie na tylke.Nie mam jakoś pomysłu na nowy temat:( Poczekam,może któraś z was ma dziś większą wenę:) Pozdrawiam jak zwykle gorąco!!

Gość asia_20
Hej dziewczynki:) Agus- fajnie że jesteśmy z tego samego miasta:) i obie najprawdopodobniej będziemy miały ślicznych synusiów:) Ja będę rodzić w Centrum Zdrowia w Ligocie a dokładnie jest to Centralny Szpital Kliniczny. Tam jednym z gin jest kumpel mojego taty więc sama rozumiesz ale w ogóle słyszałam że warto wybrać właśnie ten szpital. Mam pytanko gdzie robiłaś USG 3D bo ja też się wybieram wiem że w Bytomiu robią a u nas nigdzie nie ???

agus7 no to gratulacje!!i ciesze sie ze wszystko oki,milego oglądania filmiku:)) yalu ja wczoraj wieczorem przezylam koszmar,nawet spalam na siedząco bo mi sie ciu lepiej oddychalo,wieczory mam ciezkie po calym dniu brzuch mnie caly dusi a do tego kregoslup,na szczescie slabo mi sie nie robi ale kiedys czytalam ze w ciazy to raczej normalne dodatkowo upaly i organizm slabszy,wiec chyba niemasz sie co martwic tylko wiecej wypoczywac.

hej !!! yalu - mnie też się ostatnio strasznie zakręciło w głowie jak szłam na autobus a potem w pracy też . Ale stwierdziałam że chyba jest niskie ciśnienie i właśnie wtedy byłam na wizycie u gi i faktycznie moje ciśnienie - 110/65 . Więc już wiem skąd te zawroty głowy !!! Ale zaraz w domku capuccino !!! i dzisiaj juz nie mam !!! Mnie brzuszek na razie jeszcze bardzo nie przeszkadza , ale juz niektóre czynności sprawiają mi trudność jak ubieranie butów czy mycie nóg pod prysznicem , ale jeszcze jakoś daję radę. A dzisiaj taka młoda dziewczyna ustąpiła mi miejsca w autobusie !!!! Troche się dziwnie czułam (spiekłam się na raka) ale było mi bardzo przyjemnie !!! ewunia 21 - niestety nigdy nie korzystałam z usług pośredników , ale jak jestes pewna ich rzetelności to zaryzykuj . Czasami trzeba się przekonać na własnej skórze... asia20- usg 3d robią na Żelaznej w Katowicach \"Provita\" tel 35-90-927, trzeba się wczesniej umówić koszt 150 zł + 30 zł nagranie płyta DVD - nawet fajnie !!!! I jeszcze robią na Kościuszki w Katowicach , dobry lekarz polecany przez moją lekarkę dr Kudła Marek koszt chyba 150 zł ale nie wiem czy nagranie na płytkę ( jeśli byłabyś tym drugim zainteresowana to mam zaklepany termin na 19.07.2005 o godz 19,30 , bedę z tego rezygnować bo już byłam ) Daj znać jakby co !!!! Jeszcze nie obejrzałam filmiku bo mąż nie przyniósł do domu DVD i mam nadzieję że dzisiaj to nadrobię!!!! Pozdr

Gość yalu
No to pocieszyłyście mnie z tymi zasłabnięciami i zaćmieniami. W sumie trochę mnie to przestraszyło bo poprzednio tak nie miałam ale też cała ciąża przebiegała inaczej... ale zawrotów głowy z niskiego ciśnienia raczej nie mam bo u mnie ciśnienie zawsze pomiędzy 120/80 a 130/80 czyli ok. Na badanie krwi na razie muszę jeszcze poczekać więc jeszcze nic nie wiadomo :( Flowers biedactwo a czy Twój Malec nie jest przypadkiem dużym Chłopczykiem? A może się tak ułożył, że uciskał Ci na żebra? Moje Małe jeszcze się przekręca i raz kopie na dole a raz na górze i w sumie na żebrach już Go czuje ale na razie jeszcze nie mam problemów z oddychaniem ale kręgosłup owszem jak dłuzej postoje albo posiedzę to boli. Ewcia fajnie, że spodobało Ci się w szkole rodzenia :D a z tymi rozwrzeszczanymi małolatami to rozumiem Cię doskonale - potrafią nieźle wnerwić! Ewunia - niestety nic Ci nie poradzę z tymi pośrednikami bo nigdy nie korzystałam... no to na razie tyle. pzdr.

yalu szczerze mowiac to na ostatnim usg lekarz nic nie mowil ze dzidzia jest za duza czy cos podobnego...moze to wina jak sie akurat ulozy a do tego temp.na dworze...niewiem...ale dzisiaj dwa razy musialam sie polozyc,bo czulam jak mi serce wali na maxa,wogle od rana jak sie obudzilam to jakas nerwowa bylam,chyba cos z cisnieniem,ale teraz juz przeszlo:)juz staram sie nawet nie objadac za duzo zeby jak pojde spac nie miec za duzo problemu..ach te uroki ciazy,wczoraj do meza mowilam ze juz bym chciala urodzic i miec znowu plaski brzusio:)a on mnie pocieszyl ze jeszcze ten brzusio urosnie i jak dojda upaly to dopiero odczuje...:)) a na jutro zapowiadaja 30stopni wiec nawet sie nie wychylam z domu:) Ale nic trza jakos przepekac wchodzimy w 3trymestr wiec juz z goreczki:)) Milego wieczorku i do jutra:)

Gość Sylwia30
Cześć DZIEWCZĘTA!!! MI tez strasznie serce wali a puls to chyba 113 mam ale ja to przynajmniej znam powod, jutro sie bronie. Myslalam ze TA sprawa juz mnie tak nie zdenerwuje a tu masz..... Normalnie nie wiem co ma z soba zrobic. A moze Wy macie jakis sposób na uspokojenie sie? Jeśli tak to bardzo Was prosze, podpowiedzcie mi jak moge to zrobic. Mylalam ze jak bede sie tak denerwowala to dzidzi bedzie spokoje a tu mała wiercipiętka rosnie ;) Pozdrawiam

cześć dziewczyny! Mam ogromna prośbę.Wczoraj zauważyłam pomiędzy dwoma palcami na których noszę obrączkę i pierścionek szare zabarwienie skóry. Wyglądało to jakbym się po prostu czymś ubrudziła. Umyłam ręce i zeszło ale... po pewnym czasie znów się pojawiło. Moja mama twierdzi, że to niedobór jakiejś witaminy(kiedyś jakiś lekarz jej to powiedział) ale nie pamięta której. Podobno taka reakcja skóry na styk ze złotem to brak witaminy np. \"X\" a ze srebrem \"Y\", tylko że pojęcia nie mam o jakie witaminy naprawdę chodzi. Może któraś z was wie coś na ten temat...Będe wdzięczna za każdą podpowiedz. buziaczki

Gość emelle
Agus7, rowniez gratuluje i ciesze sie ze wszystko idzie w dobrym kierunku. Mi tez juz niektore czynnosci sprawiaja trudnosci - wiązanie sandalow, kucanie, schylanie sie do nozek. Ostatnio obsewuje wzrost apetytu. Niby jest teraz cieplo i jesc sie nie chce, ale ja z niecierpliwoscia czekam na obiadek i na kolację, a rano wstaje glodna. Widac maly teraz potrzebuje duzo energii zeby rósł. Ewunia21 - ja korzystalam z posrednika nieruchomosci jak szukalam mieszkania do wynajecia, a pozniej do kupienia. Dobrze jest obdzwonic pare biur, zostawic telefon i swoje oczekiwania co do mieszkania. Potem albo samemu dzwonic i pytac czy jest cos nowego albo sprawdzac oferty w internecie. Z doswiadczenia jednak pisze, ze najfajniejsze oferty schodza tak szybko, ze nawet nie umieszczaja w intenecie. Dlatego dobrze zeby mieli numer do ciebie i odrazu dzwonili. Za przedstawienie ofert posrednik nie ma prawa pobierac opłaty, tylko gdy zdecydujesz sie na oglądanie mieszkania to podpisujesz z nim umowę. Radze czytać ja uważnie, bo z umowami roznie bywa. Posrednik pobiera 3% wynagrodzenia dla siebie. Ale upewnij sie od czego policzy te 3% - czy od wartości mieszkania (jezeli kupujesz), czy najmu, czy najmu+kaucji. Z takim posrednikiem odwiedzasz lokal i oglądasz. Dopiero gdy zdecydujesz sie na wynajecie przez niego, jest pobierane powyzsze 3%. (koniecznie po obejrzeniu lokalu). Posrednik tez powinien pomagac czy podpisywaniu umowy z najemcą i zalatwianiu roznych formalnosci (szczegolnie jak kupuje sie mieszkanie). W skrocie to chyba tyle, zycze powodzenia zeby sie trafilo cos fajnego i o korzystnej cenie dla was. Z tym ustąpieniem miejsca w autobusie, po wczorajszej przygodzie doszłam do wniosku, ze tez sie trzeba o swoje upominać. Zajelam miejsce kolo kierowcy. Nagle wlatuje zdyszany dziadzio i niecierpliwie szturcha mnie w ramie, zeby mu zwolnic miejsce. A widzę, ze gosc obok juz wstał i ustępuje mu swoje. Wiec mowie, ze siedze bo jestem w ciazy, a obok jest wolne. A on na to, ze nie chce siedziec na tamtym, bo jest na sloncu i on musi siedzic w cieniu. A po drugie pokazuje mi naklejke, siedzienie z czerwonym krzyzykiem, czyli ze jednak mam mu ustąpic. No a to drugie zwolnione miejsce mialo naklejke mamy z dzieckiem, no tyle ze akurat slonce mocno pieklo. Jaki z tego moral? Jezeli nie ma wolnych miejsc, to poszukac te oznaczone z taka naklejką i domagac sie ustąpienia. Moze nie kazdy wstanie, ale przynajmniej to miejsca dla nas, wiec mamy pelne prawo do korzystania z nich. Smialam sie po tym zdarzeniu, zobaczymy jakie beda nastęne scenki w autobusie. Sylwia30 - powodzenia na obronie. Ja zawsze sobie mysle, ze to tylko godzina i juz po wszystkim. A potem wakacje i wolne!!! No nie jest to piękna sprawa??? Z innej beczki teraz zapytam: czy ktoras z was miala karaluchy w domku? Jak sobie z nim radzilyscie, moze znacie jakies dobre srodki na ich wytępienie? Dodam tylko ze te potwory odziedziczylam wraz z nabyciem mieszkania. Kiedys juz zwalczalam mole (tez w spadku), ale ponoc z tymi idzie trudniej. Pozdrawiam serdecznie, brzusie do przodu, jeszcze pare miesiecy i zobaczymy swoje malenstwa po naszej stronie brzucha :-)))

Witam w ten upalny niestety dzionek! Wszystkim dziewczynom a w szczególności emelle dziekuję za podpowiedzi z mieszkaniem.Rozmaiwiałam wczoraj na ten temat z mężusiem i jednak chyba będziemy próbowali znaleźć najpierw sami a jak wyjdzie z tego klapa to zwrócimy sie do takiej agencji.W każdym razie jeszcze raz dziękuję. Emelle-niestety ja nic Tobie w sprawie karaluchów podpowiedzieć nie mogę.Nigdy z nimi nie walczyłam ale może pszukaj jakiś informacji w internecie.Może coś będzie napisane jak sobie z nimi radzić.Ja jak właśnie czegoś ne wiem to zaglądam w internet i często jakieś dobre rady można znaleźć:) Ewcia26-niestety również nie wiem czym takie cos może być spowodowane.Najlepiej jednak zdejmij obrączkę i pierścionek i obserwuj czy coś się zmieniło.Jeśli nie to chyba najlepiej porozmawiać z lekarzem (albo gin a jak nie to dermatolog został) bo różnie to bywa i lepiej zasięgnąć opinii specjalisty. Co do ustepowania miejsca w autobusie czy gdziekolwiek to zaczynam się miło zaskakiwać.Odkąd bardziej widać mój brzusio ludzie jakoś też zaczynają podnosić siedzienia na mój widok i ustepują miejsca.Co do Twojej sytuacji z tym staruszkiem emelle to powiem Ci że te naklejki w autobusach są wyjątkowo głupie.Powinny być wszędzie a nie tylko przy dwóch czy trzech fotelach.Taka naklejka powinna przypominac ludziom o dobrym wychowaniu a kto ma ustapić to i tak ustapi gdzie by się nie stanęło w autobusie.Takie wydzielanie specjalnych miejsc jest moim zdaniem bezsensowne bo wychodzą głupie sytuacje-komu bardziej się miejsce należy bo to akurat to wyznaczone.Głupota.A jak wsiądziesz na końcu autobusu to co,masz się rozpychac przez cały ten tłok żeby \"dopść swojego\"miejsca. Powiem wam dziewczyny że jest na Kafeterii taki tema \"prawa ciężarnych a chamstwo ludzi\' czy coś w tym stylu.Wczoraj tam ściłęłam się z jedną kobitą.Twierdziła że miejsca będzie ustepować tylko kobietom w zaawansowanej ciąży bo tylko takie mają prawo czuć sie źle a reszta np.drugotrymestrówek niech sobie stoi.A jak sobie przypomne pierwszy trymestr to aż mnie ciarki przechodzą.No ale wlasnie wychodzi logiczne myślenie naszego społeczeństwa.I pisala to kobieta która rzekomo ma dwójke dzieci. co do tych omdleń to ja tez często takie miewam.Zwłaszcza jak dłużej postoję,jak jest gorąco.Miałam kilka nieprzyjemych sytuacji gdy prawie że wylądowałam na ziemi.Na szczęscie nic złego się nie stało.Ostatnio dłużej w sklepie postalam i nagle zrobiło mi się tak ciemno przed oczami i tak słabo że wylecialam jak z procy i odrazu resztakami sił pognałam na ławeczkę pod pocztą.Chwila posiedzenia i przeszło.Ale po powrocie do domciu taka zmęczona się poczułam że musiała się położyć i spałam jak suseł.Zawsze tak mam po takich lekkich omdleniach. No nic,uciekam już.Pozdrawiam serdecznie!

Gość asia_20
Cześć dziewczyny ja też strasznie żle się czuję zwłaszcza w upały wszędzie jest duszno i momentalnie przed oczami robi mi się ciemno szczególnie w kolejkach...Ostatni nawet zemdlałam w kolejce na ksero na uczelni nie wszyscy wpuszczają do kolejki kobitki z brzusiami. Jak macie problemy z biciem serca i z ciśnieniem to radzę powiedzieć o tym lekarzowi bo moja znajoma niestety przez jakiś syndrom za wysokiego ciśnienia straciła dzidzia i to w ósmym miesiącu:( Nie pozwólcie na to żeby wasze maleństwa źle się czuły na pewno jest na to lekarstwo. Agus dzięki za telefon na żelazną mogłabyś mi jeszcze podać ten na Kościuszki??I jak filmik zadowolona??:)

czesc Mamusie :):) Na kupowaniu i wynajmie mieszkan niestety sie nie znam:( Co do omdleń, to dzieki Bogu na razie mnie nie dopadły :), ale moja siostra całą ciążę praiwe to miała. Cóż pomaga zwolnenie kroku, lekkie ubranie i cień. A tego przez dzisiejszy dzień raczej niewiele uświadczymy. Mnie ta pogoda nawet sie podoba, pewnie zmienię zdanie jak zaczne puchnąć, ale na razie jest ok i czuję się dobrze. Sylwia - trzymam kciuki, ale Ty pewnie juz po :) i mam nadzieje, że wyszło dobrze. mnie to czeka we wtorek :( Ale tez sobie to tłumaczę, że to chwilka tak naprawde i potem świety spokój. A co do karaluchów, to przypominam sobie z dzieciństwa nasza szalona sąsiadkę, która hodowała wszystkie stwrzonka i na pół bloku moich rodziców rozlazły sie pewnego dnia karaluchy - wtedy mama kupiła coś w chcemicznym co je sićiąga i zabija. nie wiem jak jest dzisiaj, ale na pewno mozna cos na nie kupić. Wiem, że jest sposób na mrówki faraonki, żeby je wytepić domestosem, może na karaluchy tez? Zerknę na ich stronę. A na razie pozdrawiam wszystkie brzusie :)

Witam w upalny dzionek!! Jak Wasze samopoczucie?dzidzie kopią?bo moja dzidzia przewaznie w upaly byla spokojna a dzisiaj jest bardzo skoczna:-))) ewcia26 mnie zawsze złoto brudziło jak zblizaly sie te ciezkie krwawe dni:) nigdy nie slyszalam ze to moze byc brak witaminy..najlepiej tak jak Ewunia21 mowi zdejmij zloto i obserwuj czy dalej cos sie dzieje a jak nie to do lekarza,nawet taki ogolny lekarz powinien cos doradzic,niewiem moze ma tez wplyw upalow,reka sie poci,lekko puchnie,no niewiem nic wiecej ci pomoc nie moge:( asia_20 ty tu kurcze nie strasz:)ja mam nadzieje ze to chwilowe kolatanie to wina wysokiej temp.ale moze warto na wizycie spytac jednak lekarza,tak na wszelki wypadek.... emelle niestety na karaluszki ci nic nie pomoge bo nie mialam z nimi doczynienia,ale popytaj w chemicznych sklepikach albo tak jak dota28mowi popatrz w internecie,napewno cos tam sie znajdzie jakas mała rada na te niedobre stworzonka:) To by bylo na tyle:) dzisiaj leniuszkowalam dopołudnia,a teraz jade dotlenic sie na wies:) cale zycie na wsi bym nie mogla mieszkac ale zazdroszcze im wlasnie tego spokoju,siedzisz na dworze a dookola tylko zielen,trawka..mucha przeleci to uslyszysz:)) ale zimą to bym sie chyba zanudzila na smerc... Przyjemnego popoludnia dla wszystkich brzuchatków:))

Gość emelle
Ewunia21, zgadzam sie ze te naklejki sa bezsensowne. Dzisiaj specjalnie im sie przyglądalam, są tylko 2 miejsca dla mam z dziecmi i to tuz za kierowcą. Te mamy, ktore wsiądą na koniec autobusu, faktycznie nie maja szans na zajęcie miejsca. No miejmy nadzieje, ze ludzie jednak maja szacunek dla kobietek w ciązy, bez znaczenia w którym są miesiącu, i będą nam ustępować miejsce. Tym optymistycznym akcentem koncze i zycze slonecznego i przyjemnego weekendu. :-)))

emelle-jak poczytasz topic \"prawa ciężarnych a chamstwo ludzi...\"to naprawde zdziwisz się jaką mamy teraz kulturę.Ja od dwóch dni sledzę tam wypowiedzi i naprawdę aż samej zdażyło mi sie napisać wredny tekst bo nie wytrzymałam.Mam nadzieję ze ci ludzie co tam piszą nie jeżdzą autobusami bo bedziemy stały do samego porodu i nikt nie ustapi:) Pozdrawiam serdecznie!Zajrzę wieczorkiem:)

Ewunia 21 i Flowers24-dzięki za podpowiedz. Może faktycznie przejde się w pon. do lekarza a póki co-zdjęłam obraczkę-tak jak radziłyście:) i na razie nic się nie dzieje-zero zabrudzenia. Emelle, Ewunia21-zupełnie się z wami zgadzam co do tych nalepek-głupota jakich mało. Zresztą szczerze wątpię żeby taka nalepka miala warunkować ustąpienia miejsca w przypadku gdy siedzi na nim jakaś babcia. Tak na marginesie-strasznie zaczybają nie wkurzać te starsze panie-mają chyba wrażenie że wszystko się im należy bezwarunkowo z tytułu ich wieku-a to miejsce siedzące, a to przywilej \"gderania \" i komentowania zachowań innych na głos, że nie wspomnę o zupełnym braku w ich słowniku słów typu: przepraszam( przepychając się w kolejce), proszę lub dziękuję( np. po ustąpieniu im miejsca). Brrrrr.. mam nadzieję że taka nie będę. Flowers24- zazdroszczę ci tego wyjazdu-odpoczniesz sobie choćby psychicznie. Ja nie mogę sobie dzisiaj znaleźć miejsca-upał mnie dobija, w domciu jakoś pusto (mąż mi wyjechał buuuuu), mam ochotę gdzies wyjść ale z drugiej strony jak sobie pomysle o upale....No nic, o 21. jest koncert Kajah-chyba się wybiorę żeby nie gnuśnieć w piatkowy wieczór w domu. To tyle dzis ze mnie-pomarudziłam ALE WCALE NIE JEST MI LEPIEJ NO NIC-do jutra brzuchatki!

Gość yalu
Witajcie, Znowu dużo postów i ciężko ogarnąć .... :D :D :D Sylwia powodzenia na obronie! U nas się mówiło zwykle pół godziny wstydu i tytuł na całe życie ;) a sposobu na zdenerwowanie niestety nie mam ... musisz jakoś wytrzymać. Będzie dobrze! Emelle współczuje karaluchów! Myśmy mieli kiedyś z nimi do czynienia w akademiku. Powiem tyle: napewno zatrudnienie firmy zwalczającej karaluchy nie pomoże - przyjedzie pan pofuka w kilku kątach i po robocie a nic to nie daje. Myśmy się strasznie sami orobili ale dość skutecznie dziadajstwo usunęliśmy. Musicie pozatykać wszelkie dziury którymi to cholerstwo może się do Was dostać od sąsiadów, z klatki schodowej, przez kominy wentylacyjne itd. Najgorzej jest z kratkami wentylacyjnymi - my stosowaliśmy pod taka kratkę taką drobniutką siateczkę (bo male karaluchy są naprawdę małe), poza tym wszystkie takie newralgiczne miejsca spryskaliśmy dokładnie Raidem na karaluchy. Najgorsze są łazienka i kuchnia - trzeba spryskać wokół toalety, umywalki, wanny, prysznica - również odpływy - to samo w kuchni. Poza tym każdy kącik i zakamarek na podłodze, wokół i za meblami, a także dookoła okien i drzwi wejściowych. Ważne - Ty nie możesz przy tym być jako przyszła mama! Potem mieszkanie trzeba zostawić chociaż na parę godzin bez wietrzenia i dopiero potem - przed Twoim powrotem dokładnie przewietrzyć. Oczywiście wszystkie naczynia kuchenne trzeba potem dokładnie umyć (albo wcześniej szczelnie owinąć folią) bo jak cholerstwa uciekają przed spryskiwaniem to oprócz swojego syfu roznoszą też trujący i szkodliwy spray. Paskudna robota nie?! Ale jak już dziadajstwo macie to pozbądzcie się tego zanim urodzi się Dzidzia bo niewiadomo jakie syfy to roznosi. No to tyle epopei na temat karaluchów ;) ja teraz schizuje bo tu są węże, których panicznie się boję - nawet na zdjecie nie mogę patrzeć bo wpadam w histerie ... no a te są zaraz pod naszymi oknami brrr - chyba przestanę wychodzić na zewnątrz :( a jeszcze niedawno zachwycałam się młodymi zajączkami, które kicały sobie obok na trawniku ... Dziewczyny właśnie mi przyszło do głowy z tym kołataniem serca - ja teraz tego akurat nie mam - uff! ale miałam poprzednio przy ... anemii - jak Wasze wyniki morfologii? A z drugiej strony nasze serducha są teraz obciążone dodatkową ilością krwi w organizmie, a dodatkowo upały i duchota napewno im nie służy...więc może to dlatego?! A z tymi zasłabnięciami to ja już nie wiem co robić bo nie zdarza mi się to przy upale czy pod wpływem słońca czy zmęczenia. Rano wstaje i od razu zaćmienie, a potem kilka razy dziennie ni z tego ni z owego. Poza tym wszystko mi się w środku trzęsie - jakby niedocukrzenie ? ale jak zjem coś słodkiego to odpływam - jest jeszcze gorzej! No nic muszę wyczekać na to badanie z glukozą i zobaczymy! No to się rozpisałam ... życzę udanego weekendu. papa

hej !!! sylwia30- myśle że na twoje zdenerwowanie nie ma rady , jak już będzie po wszystkim to dopiero minie !!! Życzę powodzenia !!!! ewcia26- niestety pierwszy raz słysze o czymś takim !!!! Ale chętnie się dowiem ....jak ktoś wie emelle - super to zdarzenie w autobusie !!! Mi dzisiaj kierowca odjechał w ostatnim momencie więc byłam zła i kiedy przyjechał następny autobus to wszyscy oczywiście usiedli i taka starsza babka pyta mnie się czy usiądę , ale powiedziała jej że nie bo trudno żeby ona ustępowała mi miejsca a młodzież i chłopcy dookoł siedzą . asia20 - telefon na Kościuszki 251 48 40 ale jak chcesz iść i pasje ci ten 19 lipiec to daj znać bo ja jeszcze go trzymam A co filmiku !!!! Powiem Wam że już nie jestem tak zadowolona , bo lekarz nie nagrał bicia serca i fajnie się to wszystko ogląda jak lekarz wszystko tłumaczy a jak sie już patrzy samemu to nie wszystko jest wiadomo !!!! Ale nie żałuję bo choćby dla nagrania tej pięknej buźki, kręgosłupa , serduszka , rączki warto było. a potem mój dzidziuś sam sobie bedzie siebie oglądał jak był w brzuszku. A jutro czeka mnie ciężki dzień organizuję dla rodzinki i znajomych imprezkę na ogródku - grilla i aż się boję !!!! Ale myślę że mąż mi pomoże i damy jakoś radę !!!1 Pozdrowienia i miłego weekendu !!!!

Gość Sylwia30
Witam Bardzo dziekuje za słowa otuchy:) Jestem MAGISTREM. Udało mi się, nawet dzidzia brala czynny udział w obronie, cały czas sie wierciła i jak mówi mój mąż podpowiadała mi hihi YALU miałaś racje " pół godziny wstudu a tytuł na całe życie" jak ja sie ciesze że mam to już za sobą. DOTA 28 Zycze powodzeniawe wtorkowej "bitwie" ufffff......jak dobrze być w domu, czasami zastanawiam sie jak można mieszkać w tak dużych miastach jak np: Wrcław po dzisiejszej wyprawie do niego postanowilam ze pojade tam jeszcze tylko po dyplom i .... no moze ewentualnie jeszcze kilka razy, ale żeby tam zamieszkać.... podziwiam tych którzy tam ( i wpodobnych miastach) mieszkaja. Pozdrawiam :)

Witam ponownie dziewyczny! Pogoda poprostu straszna!!Nie wyszłam jeszcze z domciu a chciała bym dzidziusia dotlenić.Może przejde się po męzusia po 23:00 to chłodno i przyjemnie będzie.Ale jak już urodzimy to zatęsknimy za tymi cieplutkimi dniami:) Ja niestety mieszkam w dużym mieście bo to Warszawa z tym ze mam na tyle szczęscia że na obrzeżach miasta dosłownie przy samym lesie (minus to te okropne komary i robale) Sylwia30-ogromne gratulacje tytułu!!!!!! Chyba kolejnym sukcesem będzie to śliczne maleństwo pod Twoim serduszkiem :) Dota28-również i ja życzę powodzenia.Mi niestety nie było dane dokończyc studiów-wlaściwie to ledwo je zaczełam ale naprawde marzę żeby tak jak wy teraz zjeśc tyle nerwów ale dostac tytuł magistra.Mam nadzieję że mi sie to uda.A własnie-pochwalcie się z co studiowałyście.Ja turystyke i rekreację. No tyle chcialam powiedzieć.Uciekam bo dziś jakoś tak mi brzusio ciąży że ledwo siedzę-chyba wina pogody.Pozdrawiam

Witam porą wieczorową :) Sylwia - gratulacje :):) musiało pójść dobrze :) Na poczatek powiem, że dziękowac będę ale po wtorku Ewunia i Sylwia :) ja przesądna w tej kwestii odrobinkę jestem :) Tym razem skończyłam kompletnie inne studia od poprzednich bo zarządzanie i marketing, ale z zawodu jestem inżynierem budownictwa i to jest moje główne zajęcie, poza pedagogiką:) Ech zachciało się człowiekowi. Ewunia jeszcze będziesz miała czas, aby te studia dokończyć :) zobaczysz :) Jesli chodzi o kołatania, to czytałam już na ten temat, to w większości przypadków wina zwiększonej objętości krwi i konieczności zwiększenia pracy naszego serducha. Ponoć zazwyczaj po kilku dniach nawyżej tygodniach przechodzi. Lepiej pobiec do inernisty zrobią wam EKG i wszystko jasne. Co do zaćmień natomiast, to akurat w ciąży nie mam, ale zdarzały się przed mogą się wiązać z gwałtownymi zmianami ciśnienia lub chorym błędnikiem. Najlepiej bardzo powoli zmieniać pozycje. Tak jak pisze yalu, że zaraz po zejściu z łóżka jej się to zdarza, może zbyt szybko się podnosisz Yalu? A tak w ogóle kobieto to gdzieś ty wylądowała?? węże??!! pod oknem?! Współczuję - to jedyne stworzenia, których sie brzydzę i odrobine obawiam :( Mam nadzieję, że nadchodzący weekend nie nabawi was opuchlizn i nie dołoży dolegliwośći:) pozdrawiam serdecznie Was i Wasze brzusie :):)

Hej! Życ nie umierac,dzidzia dotleniona za wszystkie czasy,pare godzinek poza domem i miastem i od razu lepiej na sercu:))jeszcze mi sie trafily buleczki wlasnej roboty z masełkiem,pychotaa.. yalu moje ostatnie wyniki byly w porzadku,no i poza tym jednym dniem to narazie oki:)i ciesze sie ze jak dotąd nie puchna mi nogi czy ręce bo tego bym nie chciala:) Sylwia30 ja rowniez gratulacje! i powodzenia dla Doty28:) Uciekam na malą kolacyjke i przyjemnego weekendziku,mnie jutro czeka wyprawa na 18tke az sie boje bo troche bedzie tłok i napewno nie jeden palacz no i zapowiadaja temp33 stopnie wiec strach sie bac jak zniose ten dzien z moją dzidzią:) To dobranoc mamusie i wasze brzusie:)

Gość edit31
NICK.................TERMIN.......... PŁEĆ.....KG. NABYTE...Miasto..imię • Mamuśka z czwórką .......................................................... •Ewunia21..............01.10.2005...........................Warszawa .Marzenka27...........01.10.2005............................................. • Izonka.................03.10.2005............................................. •Etkapetka.............05.10.2005....córka........4.......Bydgoszcz • Ania....................07.10.2005.............................................. .Pati25..................07.10.2005.............................Lublin • Nimbla.................08.10.2005.............................................. . Siostra 22............08.10.2005...................3.......Wrocław • Tinker Bell............09.10.2005...........................Warszawa .Karen ka.............. 09.10.2005..................2.......................... • Thefly..................09.10.2005......synek....3,5.......Siedlce • Sylwa..................10.10.2005.............................................. *Sylwia30...............10.10.2005......córcia......7........Lubin • Yalu....................11.10.2005......synek....14.........Kraków . Flowers24.............11.10.2005.....synek.......5.........Gostyń • Eli......................12.10.2005......synek......8....Ostrołęka..Adaś? • Mająca nadzieje....12.10.2005......synek......7....Toruń...Mikołaj?? • Emelle.................12.10.2005......synek.....5,5......Kraków * Nika-26...............12.10.2005....................3..................... • Sylmag ................13.10.2005......synek.......5......Radom (Jakub) • Zuzanna 31...........13.10.2005............................................ •Marlag..................14.10.2005 ...............3,5 ....Warszawa • Molka 75...............14.10.2005..........................Kraków •Rusałka78..............14.10.2005......................................... •Atas....................15.10.2005.............................................. .Chelleandy4............15.10.2005..............b.z......okolice Wa-wy • Edit 31...............16.10.2005......corka..........6......Trojmiasto • Agus7..................17.10.2005....synek.......6,3.......Katowice •Niunia20...............17.10.2005..........................Katowice .Lui27....................18.10.2005...................................... • A ja mam termin......19.10.2005................................. • Frezja 3..............20.10.2005.................4..........Szczecin • Happy 30............22.10.2005.............................................. •Roxa....................22.10.2005.............................................. .Sylwia26...............22.10.2005.............................................. • Ona23 .................23.10.2005.....corka....7 ..Bad Urach..LAURA • Kra .....................24.10.2005.............................Zielona Góra .Angelique..............25.10.2005..................1....................... • JaninaB ...............26.10.2005.............................................. .Miśka30.................26.10.2005..............................Warszawa .ewcia26.................28.10.2005.................4............Białystok .Meliska ................30.10.2005..................1...............Kalisz .Dota28..................30.10.2005.................3,5............Jaworzno .Adamisia................31.10.2005.................3.............Puławy

Gość Siostra 22
NICK.................TERMIN.......... PŁEĆ.....KG. NABYTE...Miasto..imię • Mamuśka z czwórką .......................................................... •Ewunia21..............01.10.2005...........................Warszawa .Marzenka27...........01.10.2005............................................. • Izonka.................03.10.2005............................................. •Etkapetka.............05.10.2005....córka........4.......Bydgoszcz •Ania....................07.10.2005.............................................. .Pati25..................07.10.2005.............................Lublin Nimbla.................08.10.2005.............................................. . Siostra 22............08.10.2005........Córa75%.... 3.......Wrocław • Tinker Bell............09.10.2005...........................Warszawa .Karen ka.............. 09.10.2005..................2.......................... • Thefly..................09.10.2005......synek....3,5.......Siedlce • Sylwa..................10.10.2005.............................................. *Sylwia30...............10.10.2005......córcia......7........Lubin • Yalu....................11.10.2005......synek....14.........Kraków . Flowers24.............11.10.2005.....synek.......5.........Gostyń • Eli......................12.10.2005......synek......8....Ostrołęka..Adaś? • Mająca nadzieje....12.10.2005......synek......7....Toruń...Mikołaj?? • Emelle.................12.10.2005......synek.....5,5......Kraków * Nika-26...............12.10.2005....................3..................... • Sylmag ................13.10.2005......synek.......5......Radom (Jakub) • Zuzanna 31...........13.10.2005............................................ •Marlag..................14.10.2005 ...............3,5 ....Warszawa • Molka 75...............14.10.2005..........................Kraków •Rusałka78..............14.10.2005......................................... •Atas....................15.10.2005.............................................. .Chelleandy4............15.10.2005..............b.z......okolice Wa-wy • Edit 31...............16.10.2005......corka..........6......Trojmiasto • Agus7..................17.10.2005....synek.......6,3.......Katowice •Niunia20...............17.10.2005..........................Katowice .Lui27....................18.10.2005...................................... • Frezja 3..............20.10.2005.................4..........Szczecin • Happy 30............22.10.2005.............................................. •Roxa....................22.10.2005............................................. .Sylwia26...............22.10.2005.............................................. • Ona23 .................23.10.2005.....corka....7 ..Bad Urach..LAURA • Kra .....................24.10.2005.............................Zielona Góra .Angelique..............25.10.2005..................1....................... JaninaB ...............26.10.2005.............................................. .Miśka30.................26.10.2005..............................Warszawa .ewcia26.................28.10.2005.................4............Białystok .Meliska ................30.10.2005..................1...............Kalisz .Dota28..................30.10.2005.................3,5............Jaworzno .Adamisia................31.10.2005.................3.............Puławy

Witam wszystkie mamusie w ten kolejny,cięzki do przeżycia dzień.Pogoda znów niestety \"dopisala\".Gorzej chyba niż wczoraj:( Wczoraj dostałam e-maila od Fundacji \"Rodzic po ludzku\"-odp na moje pytanie odnośnie urlopu macierzyńskiego.Oto co mi napisali\" \"Rzeczywiście w obencje sytuacji ZUS moze zarzucić Pani ze zawarła Pani umowęo pracę dla pozoru. Jezeli nie zostanie wszczete przeciwko Pani postępowanieto bedzie miała pani prawo do zasilku macierzyńskiego - podstawą jego wymiaru jest średnie wynagrodzenie jakio otrzymywała pani w okresie ostatnich 12 miesięcy, jezeli pracowała pani krocej to będzie brany poduwagę krótszy okres czasu.\" No i troche się martwię tym :( Chyba nie ma innej rady jak wybrać się bezpośrednio do ZUS-u i tam spróbowac jeszcze czegos dowiedzieć.Jak by nie parząc zepsuli mi tym wczoraj chumor:( No ale dziś już lepiej :) Dzidzia w nocy dała do wiwatu.Chyba urodzi się drugi tatuś bo zaobserwowałam że jak tatuś się w nocy kręci to dzidzia też rozrabia:) Kolejna stronka dla przyszłych mam :http://dziecko.tik-tak.pl/ Narazie to tyle.Pozdrawiam!!

Gość Sylwia30
NICK.................TERMIN.......... PŁEĆ.....KG. NABYTE...Miasto..imię • Mamuśka z czwórką .......................................................... •Ewunia21..............01.10.2005...........................Warszawa .Marzenka27...........01.10.2005............................................. • Izonka.................03.10.2005............................................. •Etkapetka.............05.10.2005....córka........4.......Bydgoszcz •Ania....................07.10.2005.............................................. .Pati25..................07.10.2005.............................Lublin Nimbla.................08.10.2005.............................................. . Siostra 22............08.10.2005........Córa75%.... 3.......Wrocław • Tinker Bell............09.10.2005...........................Warszawa .Karen ka.............. 09.10.2005..................2.......................... • Thefly..................09.10.2005......synek....3,5.......Siedlce • Sylwa..................10.10.2005.............................................. *Sylwia30...............10.10.2005......córcia......7........Lubin..Kalina • Yalu....................11.10.2005......synek....14.........Kraków . Flowers24.............11.10.2005.....synek.......5.........Gostyń • Eli......................12.10.2005......synek......8....Ostrołęka..Adaś? • Mająca nadzieje....12.10.2005......synek......7....Toruń...Mikołaj?? • Emelle.................12.10.2005......synek.....5,5......Kraków * Nika-26...............12.10.2005....................3..................... • Sylmag ................13.10.2005......synek.......5......Radom (Jakub) • Zuzanna 31...........13.10.2005............................................ •Marlag..................14.10.2005 ...............3,5 ....Warszawa • Molka 75...............14.10.2005..........................Kraków •Rusałka78..............14.10.2005......................................... •Atas....................15.10.2005.............................................. .Chelleandy4............15.10.2005..............b.z......okolice Wa-wy • Edit 31...............16.10.2005......corka..........6......Trojmiasto • Agus7..................17.10.2005....synek.......6,3.......Katowice •Niunia20...............17.10.2005..........................Katowice .Lui27....................18.10.2005...................................... • Frezja 3..............20.10.2005.................4..........Szczecin • Happy 30............22.10.2005.............................................. •Roxa....................22.10.2005............................................. .Sylwia26...............22.10.2005.............................................. • Ona23 .................23.10.2005.....corka....7 ..Bad Urach..LAURA • Kra .....................24.10.2005.............................Zielona Góra .Angelique..............25.10.2005..................1....................... JaninaB ...............26.10.2005.............................................. .Miśka30.................26.10.2005..............................Warszawa .ewcia26.................28.10.2005.................4............Białystok .Meliska ................30.10.2005..................1...............Kalisz .Dota28..................30.10.2005.................3,5............Jaworzno .Adamisia................31.10.2005.................3.............Puławy