Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tinker Bell

Termin na pazdziernik 2005

Polecane posty

tak wyglądała tabelka do tej pory, jestem za centylami i za zdjęciem osób nie odzywających się od dawna , czekam na większe poparcie w tej kwestii to wtedy zrobię out :) •Sylmag.... 10.09..KUBUŚ....2700..50cm 🌻 11M 9600.. 87cm..3z •Ewunia21. 24.09 WIKTORIA..3050..56cm 🌻 18M 10kg...78cm..16z •Ania30.... 29.09 NATALKA....3200..53 cm🌻 24M 11kg...83cm..16z •Karen ka..29.09 ALESSANDRO...3520..52cm 🌻 13M 11300...79 cm..6z •Flowers24 30.09 BARTEK....2900..53cm.. 🌻 19M 11kg ... 80cm..12z •Laura7 ....03.10 NADIA....3800..53cm 🌻 18M 11600...87cm..12z •Agucha 29 ..05.10 NATALKA..3050..50cm 🌻 17M 9500..75cm..6z •Eli.......... 08.10 KAMILEK....3850..56 cm 🌻 20 M 12kg..88cm...19z •tygrysicaa. 09.10 STEFANEK..3480.56 cm 🌻 22M 10,9 kg..81cm..18z •Emelle..... 10.10 KAROL....3190...53 cm 🌻 10M 9100…………2z •Thefly...... 10.10 ADAŚ....3340..52 cm 🌻 21M 12500..83cm..16z •Jokas.......10.10 Oliver....3000..50cm 🌻 23M 13000..90cm..16z •Mama szczęściara.10.10.Michałek...3950.57cm 🌻 15M 12000.82cm..10z •Delphi31... 11.10 NATALKA....3300..53 cm 🌻 18M 10kg..82cm..8z •Agus7..... 13.10 SEBASTIANEK....3300.52 cm 🌻 21M 10800 86cm..16z •Waga 77.. 16.10 FRANEK....3470 ...55cm 🌻 23M 10600g..84cm..11z •Maggie7000..20.10 NATALKA .. 3700.. 55 cm. 🌻 10 M 9200..72 cm..6z •Sylwia30.. 21.10 KALINA....4100...63 cm 🌻 16M 14kg..87cm..6z •Frezja 73.. 23.10 KONRADEK....3550..60 cm 🌻 16M..12kg..90cm..10z •Megji…… 23.10 PAWEŁEK.... 3360..35 cm 🌻 10,5M 1030..4z •malutka_de.. 24.10 LAURA....3080...50 cm 🌻 17M..11400..85cm..11z •Celebre23..24.10 LAURA....4010..53cm 🌻 20M.. 13500 85cm..17z •asia_20... 25.10 ARTUŚ....4240...60 cm 🌻 18M 15000…98cm..18z •Dota28.... 26.10 KONRADEK....3480...60 cm 🌻 22M 11,2kg..88cm..20z •ewcia26.. 30.10 JULECZKA....3000...57 cm 🌻 12M 9500..73cm..10z •stysia 74.. 04.11 ZUZANNA....3620..54 cm 🌻 15M 12000. 86cm..8z

Eli kurczę to oc jednak ty też przychylasz się do tego że moze Kamilek zezuje bo pamiętam że kiedys jakiś lekarz też ci tak mówił czy to ten sam? a u nas bieda - Adaś ma przeziębienie + ropne zapalenie oczek :( własnie wróciliśmy od lekarza usnął biedulek po tym jak się spłakał przez to zakraplanie kropelek od oczek , niby to nic powaznego ale i tak serce boli chlip chlip :( bo te oczęta zapuchnięte zaropiałe ach Ach no i my tez my też !!! 🌻 Spóżnionych życzen moc dla Bartusia i Natalki niech cały świat się do Was uśmiecha i Wam sprzyja, niech kolejny rok będzie wolny od chorób i przykrych przygód a pełen wesołej zabawy i zdobywania nowych umiejętności. A dla Waszych mam mam wirtulalne uściski, za to że do tej pory jestescie tu z nami na forum i że nie tylko Wasze dzieci ale nawet forumowe kolezanki mają w Was prawdziwe wsparcie :) pozdr all a powyższe słowa kieruję równiez do kolejnych jubilatów i ich mamusiek z którymi tyle już tu przeżyłam :D

Thefly nie przychylam się do tej tezy, że zezuje ale warto sprawdzic, przy okazji zbada mu wzrok. udało mi się go zapisac na fundusz i wcisnac poza kolejką teraz na październik wiec idę. I jestem za outem z tebelki- niech będzie aktualna. A mamy zawsze mogą się odezwac i się je dopisze prawda? To jets tabelka danych dzieci a nie lista obecnosci mam na forum.

Thefly ja też jestem za uaktualnieniem tabelki. Eli jak będziesz po wizycie to napisz co stwierdził okulista.Swoją drogą to jesteś bardzo sprytna jak udało Ci się wcisnąć Adulka poza kolejnością, farciara:)Ja na usg piersi mam termin na 11 stycznia. Dziś byłam na zebraniu rady rodziców i zostałam członkiem komisji rewizyjnej.Podobno będe kontrolować wydatkie, zobaczymy co z tego wyjdzie.Na piatek jesteśmy zapisani na bilans dwulatka i szczepienie.Mam nadzieje że wszystko bedzie ok.

jestem za centylami i za porządkami w tabelce !!! eli - ja tez w poniedziałek idę do okulisty, ponownie żeby sprawdzić co z tym oczkiem które całe lato było w porządku, a teraz jak się zrobiło chłodno i wieje wiatr to czasami łzawi. a poza tym ide tez w koNcu sprawdzić tego zeza bo mi też powiedział lekarza. thefly - biedny Adulek !!! Zyczę dużo zdrówka !!!

Gość ania30x
Thefly ty to umiesz układać życzenia-piękne są poprostu. Ja też jestem za zmianami w tabelce. Thefly oby Adaś jak najszybciej wyzdrowiał,ja wczoraj też zaliczyłam lekarza bo już traciłam głos,mam antybiotyk. Tygrysico a co to ta komisja rewizyjna-co tam będziesz rewidować? Postaram się dzisiaj podesłać wam kilka zdjęć z urodzin,torcik jest mojej własnej roboty i inne ciasta także.

Ania 30 świetna ta kuchnia. Kamil byłby zachwycony :D Poważnie! On uwielbia takie zabawy w gotowanie. Kupilam mu nawet sporo naczynek i ciągle gotuje :D Tygrysicaa to przypadek , że udało mi się zapisać małego na październik. Zapisywali na styczeń a ja zaczęłąm rozmowę, ze moja pediatra powiedziała, że tu w ciągu 2-3 tyg maks mnie przyjmą i, ż ejestem zaskocozna terminami i nagle się okazało, że sa miejsca w październiku.... W sobotę urodzinki. Wyślę wam zdjecia. A dziś wyślę kilka w miarę aktualnych. Może by tak te centyle wstawić do tabelki a usunąc wagę i długośc urodzeniową? i tak juz chyba nikt na to nie patrzy? Może by tam jeszcze coś nowego dopisac? Hmm, macie pomysły?

Czesc dziewczyny, Dawno mnie nie bylo, bo bylismy w polsce a po powrocie mnie rozlozylo przeziebienie i trzyma do dzisiaj. Spoznione, ale szczere zyczenia dla wszystkich dotychczasowych solenizantow🌼duzo zdrowia, szczescia i radosci zycze Kasia i Oliver Eli twoj brzuszek juz taki duzy, jak ja Ci zazdroszcze. Ja rowniez jestem za porzadkiem w tabelce.

Ania będe sprawdzała czy pieniążki z funduszu rady rodziców są dobrze wydawane i czy wszystko się zgadza w cyferkach.Czy Ty skończyłaś jakąś szkołę gastronomiczną?? Eli ja uważam że dobrze by było pozostawić wagę i długość urodzeniową, ale to jest tylko jeden głos za pozostawieniem.Jeśli będzie trzeba dostosuje się do reszty.Ja nie mam pojęcia jak się wylicza centyle, więc jak jutro pani doktor tego nie wyliczy to ja ich nie dodam do tabelki.

ania - kuchnia super, fajny prezent !!! ja dalej nie mam pomysłu , ale juro ide ostatni dzień do pracy, potem mam tydzień urlopu więc może coś wymyślę. eli - ja tez mam taki dywanik. A brzusio śliczny !!! Czy to były pierwsze postrzyżyny Kamilka ? My dalej nie mamy co strzyc.Super to zdjęcie z klockiem w buzi !!! A pomysł z kupieniem mi kilku garnków i kuchenki jest fajny bo Sebek lubi przebywać w kuchni.

Tygrysicaaa tabelki z centylami masz w ksiązeczce zdrowia. Wystarczy odczytać. Zaraz znajde i wkleje link z takimi siatkami centylowymi to się nam przyda. Dziękuję za komplementy pod adresem brzuszka :) Od wcozraj jest u mnie tesciowa. Bedzie do jutra wieczór. Ja mam jej juz daaawno po dziurki w nosie. Generalnie jestem wulkanem , który lada moment eksploduje.

Agus co do strzyżenia to juz kilka razy skracałam mu włoski ale zawsze nożyczkami. Tym razem pierwszy raz był strzyżony golarką ( lekko cieniowane z dołu) i bardzo mu się podobało. siatki centylowe : http://www.potomek.pl/siatka_centyl_chlopcy_free.html i ogólne info o siatkach : http://www.grabieniec.pl/pokaz_artykul.php?id_artykulu=479 http://www.edziecko.pl/male_dziecko/1,79338,1326221.html

Eli nie denerwuj się bo to dobrze na dziecko nie wpływa.A która linia na tej siatce centylowej jest wporządku??Czy wszystkie są dobre??

Czy wy lubicie jak babcie zajmują się waszymi dziećmi? Może jestem nietypowa ale ja nieznoszę. Najchętniej by go ubrały jak na syberię ( ciąglę walczę o to nie zakładały mu jakichs dodatkowych bluzeczek a mam 25 stopni w domu), karmiły co pół godizny , przewaznie na siłę ( karmienie zajmuje przy nich 3/4 czasu jaki z nim spędzają) Ja zwykle daję mu 4 posiłki ( jesli spi 4 godz w dzien to nie da rady wcisnąc 5-tego) a one by mu dawały co chwilę. Poza tym dwulatek to samodzielna osoba, która sobie swietnie ze wszytkim radzi a one go z rąk nie wypuszczają jakby nie umial chodizć, na spacerze tylko za rączkę ( nie ma mowy aby się mały wyganiał) . I koniecznie dużo słodyczy. Jak Kamil nie chce jesc to tesciowa ma taki pomysł na sniadanie \" Dajmy mu czekoladę!\" MASAKRA. Zwłaszcza teściowa. Bo moją mamę juz mocno zreformowałam ;) Wrrrrrr

Tygrysicaaa norma to między 3 a 97 centylem. Generalnie- jesli dziecko ma wzrost np na 75 centylu to znaczy, że 75 % jest od niego niższych a tylko 25 wyższych. Jeśli ma wagę na 3-im to znaczy, że tylko 3 % dzieci w tym wieku wazy mniej. oczywiście oddzielne są siatki dla chłopców a oddzielne dla dzieczyn. często dzieci mieszcza się pomiędzy jakimiś centylami np między 25 a 50-tym .

Gość ania30x
Eli ale się uśmiałam z tego że zreformowałaś swoją mamę,musi biedaczka teraz trzymać się na baczności.Babcie jednak takie są że chcą nasze dzieci wychowywać po swojemu choć nasze takie bardzo wtrącalskie nie są i za często nie przyjeżdżają.Zresztą twoja Eli teściowa też chyba często u was nie jest więc wytrzymaj jakoś choć w twoim stanie to zapewne trudne. Tygrysico no to masz w szkole poważną funkcję.Szkoły gastronomicznej nie kończyłam i kiedy wychodziłam za mąz kompletnie nie umiałam gotować pamiętam moje pierwsze kluski leniwe które były tak twarde że nadawałyby się jako pocisk do armatki,raz zrobiłam też rosół całkiem biały dopiero teraz gotowanie i pieczenie ma jakieś ręce i nogi a nawet pieczenie ciast idzie mi lepiej niż gotowanie ale z ciastami staram się nie przesadzać bo mają fatalny wpływ na figurę,już teraz muszę zrzucać 2 kg które doszły mi po urodzinach,większą ilośc ciast zrobię teraz dopiero na święta Bożego Narodzenia. Kuchnia jest rzeczywiście fajna,pomyślałam już sobie ze dokupię jeszcze patelnię,jakieś talerzyki ,dzbanki ,owoce sztuczne i będzie super zabawa. Natalka bardzo lubi jak się jej odrysowuje rączki albo nóżki na kartce przynosi jakiś papier,kredkę stawia nogę i chce żeby rysować w trakcie się pyta nie pisi? Kilka dni temu Natalka pojechała z tatą i swoją lalą na spacer zaprowadziła tatę do bimbam czyli do kościoła potem do sklepiku przy kościele w którym kiedyś kupowaliśmy książki do szkoły do religii potem jeszcze do spożywczego i tak oprowadziła wszędzie swoją lalę tam gdzie chodzi ze mną-mała mamusia,nawet na chuśtawce chuśtała się z lalą.Ech fajne te nasze dzieciaczki.

Gość celebre25
hej!! wróciliśmy dzisiaj, lot przebiegł nam na drzemce,więcnie marudziła mi.wPolsce było fajnie zresztą jak zawsze, mała jak rybka w owdzie tam,nauczyła sie tyle rzeczy, słów i już mówi po tych 10 dniach o niebo lepiej, jej ulubione chaslo to o boże drogi!, SPOZNIONE ZYCZENIA DLA NASZYCH 2 LATKOW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dziekuje za zdjecia, ogólnie to nic ciekawego, tylko tyle że co Laura miała kaszel i katar tak długo więc chyba to jest od alergi na papugi które mamy, teraz mają jużteściowe je, bo Laura w polsce nic nie miala,ani katarku, ani kaszelku, apałaślicznie i więc to chyba to było!!

Spóżnione, ale szczere życzenia dla naszych 2-latków: Kubusia, Nadii, Wiktorii, dwoch Natalek, Alessandra i Bartusia!!! Żeby Wam słoneczko świeciło każdego dnia, miłości było wiele, a kłopotów wcale, dużo zdrówka i słodyczy!!! Dota z Konradkiem Wam życzy!!! A ja miałam taki młyn, że nnie miałam czasu kompa odpalić:(, wieczorami padałam usypiając malca:( Jutro do pracy, ale dzisiaj jakos nie chce mi się spać, mały usnął szybciej, bo nie spał w ciągu dnia. Kończymy przeziebienie, które tym razem przywlokła babcia:( Poza tym miałam całe wiadro winogronu do zaprawienia, zrobiłam sok na zimę - wyszło prawie 8 litrów. No i bylismy na grzybach:) Zamroziłam trochę prawdziwków, a podgrzybki ususzyłam:) Co do tabelki, to nie mam nic przeciwko aktualizacji, ale jak zamierzacie podawać centyle? w przedziałach?? Ja na bilans dwulatka idę za miesiąc, bo do urodzin równe 3 tygodnie, a u nas się chodzi jak dziecko ma ukończone 2 lata, a w książeczkę wpisuja normalnie kg i cm tylko, centyle pomijają, no chyba, że na bilansie bedzie inaczej. Adulo - zdrowiej i wszystkie inne dzieciaczki również. Ania30 - dla Ciebie tez zdrówka sporo!! Ja właśnie zronbiłam sobie kogelmogel i grzane piwko, bo prawie przestałam mówic, a jutro mam 10 godzin wykładu. Ania, Eli - super macie te kuchenne zabawki:) podziwiałam na zdjęciach, za które serdecznie dziękuję. Ja dzisiaj się śmiałam, że chyba małemu kupię taką stojącą kuchnię, bo od dwóch tygodni znowu na maksa gotuje:). Eli - kupiłaś małemu ciastolinę? Jeśli tak, to napisz jaka reakcja,bo ja juz od 2 miesięcy nad nią dumam, ale ciagle mi sie widzi, że zbyt mały, chociaż już w tym tygodniu wyklejaliśmy laurki dla babci i prababci z jesiennych liści i kwiatów - polecam, mały sie super bawił:) Ale dobrze kleja się zwykłym klejem liście, które nie są całkiem suche. A i nie mogę się zdecydować, która ciastolina najfajniejsza dla niego. A co do zajmowania się dzieckiem przez babcie- hmmm.... mam Eli to samo zdanie, jesli wrócę do pracy, to pośle go do przedszkola.

Gość celebre25
dziekuje za zdjecia,ale Kamil byl ładnie ubrany:) a tam jeszcze jedna osoba jest w ciazy, kto to jest??ikiedy ma termin porodu?

To moja bratowa. Ma termin na 26-tego. Października :) Ale lekarz mówi, że nie wytrzyma do terminu tak wiec jest spakowana, wszytsko kupione i przygotowane i juz czekają. Od jakiegoś czasu ma bolesne skurcze i nawet nospa nie pomaga więc pewnie niedlugo. Moi rodzice zostaną wiec niedługo podwójnymi dziadkami :) Impreza się udała. Byłam zadowolona bardzo. Planowalam coprawda tylko na slodko ale sie nie dało gdyz częśc gości była przyjezdna ( 130 km) i jakbym ich tylko tortem uraczyła i wysłala do domu to bym ich pewnie wiecej nie zobaczyła ;) Poza tym impreza była rozwleczona w czasie gdyz część przyjeżdzła, częśc pracowała na rano a częśc na popołudnie. Tak wiec goście się wymieniali. Najpierw zrobiłam obiad - pieczony kurczak z frytkami i sałatki ( najszybsze i najłatwiejsze ;) ) , później był tort , kawy, herbaty, ciasta, owoce, a przed wyjazdem gości flaki na gorąco. Kamiś dostał bardzo duzo prezentów . Jak ktoś pytał czy chcemy prezent czy pieniądze mówilismy ze prezent . Pieniądze zaraz by sie rozeszły a zabawki chociaz bedzie miał. Zresztą drugie w drodze wiec sie nie zmarnują ;) Kamil był zachwycony prezentami. Było super.

A co do ciastoliny- zabawa przednia ale cistolina w pół godizny była zbita w jedną mase nieokreslonego koloru i rozniesiona pod domu ;) Ale lepienie mu się podoba.

Gość celebre25
a bratowa to ładna laska a co kamil dostał na urodzinki wogóle

hmm ciastolinę, taki zestaw- samochód smieraiara z panem smierarzem i kubłami na smieci ( od tatusia bo maly pasonuje sie smieciarkami ;) ) , taką skrzynkę z narzędziami- młoteki, suwmiarki, śrubokrety, srubki itd... , dwa smaochodziki do rozkręcania z wkrętarką ( ma juz chyba w sumie 6 i bardzo chętnie sie bawi), tablicę - znikopis z jakimiś pieczątkami, helichopter w którym kreci sie smigło, sa jakieś dzwięki, swiatelka itp ( Kamil sie go boi i nie pozwala wlączać) . To chyba tyle.

Czesc dziewczyny! Nie pisze za czesto, bo naprawde nie mam za duzo czasu (za to pracy od rana do wieczora, takze w niedziele), ale czytam Was regularnie. Dziekuje bardzo za zyczenia, u nas urodziny odbyly sie juz trzy razy, bo mamy male mieszkanie, wiec na raty. Ostatnim razem Nadia nie chciala juz nawet dmuchac swieczek na torcie, choc na poczatku to lublila. Wszystkim solenizantom zycze zdrowka i samych radosnych chwil!!! Moze w tym tygodniu pojdziemy na bilans dwulatka, to uaktualnie dane.

🌼Serdeczne zyczeni dl kamilka duzo zdrowia, szczescia i samych radosnych chwil:) zycze kasia i oliver

Gość celebre25
Sto lat Sto lat niech zyje zyje nam......................................... Wszystkiego najlepszego dla Kamila z okazji urodzin!!!!!!!!

🌻 schorowana ciocia Monika śle moc zyczen i buziaków dla Kamila -najprzystojnieszego z chłopaków :D 🌻 zdycham dziewczynki mam zapalenie nie tylko gardła ale uszu i ropne zapalenie oczu od Adula złapałam, takze przyjęcie urodzinowe odchodzi na razie w dal ....

Tabelka po cięciach, strategie przyjęlam taką , że te które nie pisały nic od 18mc-a szkraba usuwałam no oprócz Malutkiej_de •Ewunia21. 24.09 WIKTORIA..3050..56cm 🌻 18M 10kg...78cm..16z •Ania30.... 29.09 NATALKA....3200..53 cm🌻 24M 11kg...83cm..16z •Flowers24 30.09 BARTEK....2900..53cm.. 🌻 19M 11kg ... 80cm..12z •Laura7 ....03.10 NADIA....3800..53cm 🌻 18M 11600...87cm..12z •Agucha 29 ..05.10 NATALKA..3050..50cm 🌻 17M 9500..75cm..6z •Eli.......... 08.10 KAMILEK....3850..56 cm 🌻 20 M 12kg..88cm...19z •tygrysicaa. 09.10 STEFANEK..3480.56 cm 🌻 22M 10,9 kg..81cm..18z •Emelle..... 10.10 KAROL....3190...53 cm 🌻 10M 9100…………2z •Thefly...... 10.10 ADAŚ....3340..52 cm 🌻 21M 12500..83cm..16z •Jokas.......10.10 Oliver....3000..50cm 🌻 23M 13000..90cm..16z •Delphi31... 11.10 NATALKA....3300..53 cm 🌻 18M 10kg..82cm..8z •Agus7..... 13.10 SEBASTIANEK....3300.52 cm 🌻 21M 10800 86cm..16z •Waga 77.. 16.10 FRANEK....3470 ...55cm 🌻 23M 10600g..84cm..11z •malutka_de.. 24.10 LAURA....3080...50 cm 🌻 17M..11400..85cm..11z •Celebre23..24.10 LAURA....4010..53cm 🌻 20M.. 13500 85cm..17z •asia_20... 25.10 ARTUŚ....4240...60 cm 🌻 18M 15000…98cm..18z •Dota28.... 26.10 KONRADEK....3480...60 cm 🌻 22M 11,2kg..88cm..20z