Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tinker Bell

Termin na pazdziernik 2005

Polecane posty

jeszcze poprawki •Ewunia21. 24.09 WIKTORIA..3050..56cm 🌻 18M 10kg...78cm..16z •Ania30.... 29.09 NATALKA....3200..53 cm🌻 24M 11kg...83cm..16z •Flowers24 30.09 BARTEK....2900..53cm.. 🌻 19M 11kg ... 80cm..12z •Laura7 ....03.10 NADIA....3800..53cm 🌻 18M 11600...87cm..12z •Agucha 29 ..05.10 NATALKA..3050..50cm 🌻 17M 9500..75cm..6z •Eli.......... 08.10 KAMILEK....3850..56 cm 🌻 20 M 12kg..88cm...19z •tygrysicaa. 09.10 STEFANEK..3480.56 cm 🌻 22M 10,9 kg..81cm..18z •Thefly...... 10.10 ADAŚ....3340..52 cm 🌻 21M 12500..83cm..16z •Jokas.......10.10 Oliver....3000..50cm 🌻 23M 13000..90cm..16z •Delphi31... 11.10 NATALKA....3300..53 cm 🌻 18M 10kg..82cm..8z •Agus7..... 13.10 SEBASTIANEK....3300.52 cm 🌻 21M 10800 86cm..16z •Waga 77.. 16.10 FRANEK....3470 ...55cm 🌻 23M 10600g..84cm..11z •malutka_de.. 24.10 LAURA....3080...50 cm 🌻 17M..11400..85cm..11z •Celebre23..24.10 LAURA....4010..53cm 🌻 20M.. 13500 85cm..17z •asia_20... 25.10 ARTUŚ....4240...60 cm 🌻 18M 15000…98cm..18z •Dota28.... 26.10 KONRADEK....3480...60 cm 🌻 22M 11,2kg..88cm..20z

Sredecznie dziękujemy :) A taka tabelka znacznie bardziej mi się podoba. Teraz po bilansie będzie wreszcie aktualna :)

Wszystkiego, co najpiekniejsze i najweselsze dla Kamilka!!! Ponieważ jest już późno, a nie wiem czy jutro nie usnę to serdeczne życzenia również dla Sebastianka/Stefcia:) Jak dostałam zdjęcia z urodzin, to zwątpiłam w siebie, że nie złożyłam życzeń:/ W moich okolicach jest niepisany zakaz robienia imprez przed dniem urodzin i to dlatego:) Ja nadal nie wiem co kupić małemu i chyba poczekam co mu pozostali goscie przyniosa, bo szkoda, żeby miał kilka tych samych zabawek. Chociaz o cos ludzkiego podejrzewam tylko jego chrzestna, bo chrzestny o ile sie pojawi, to wykpi sie znowy jakimś ciuchem albo zabawka beznadzieją, która nie bedzię się bawił, bo juz na to zbyt duzy, lub taka, która w domu juz jest. NIestety chrzestny nam się nie udał pod każdym wzgledem:( teściowie tez zazwyczaj przynosza okropne zabawki, a moja mama zapewne da pieniadze:). Thefly - zdrowij, chyba się zawzięło na Ciebie:/ Ja dołączam się w bólu jedynie z moimi ślepiami, które ciągle chore:(

Dota a czemu nie robi się u was imprezy przed urodzinami? Zrobilismy 6-tego bo lepiej chyba 6-tego niż 13 jesli urodzil się 8-ego. Tak nam się zdawało :)

Eli - jakiś taki durny przesąd o chorobie i śmierci i pieron wie co tam jeszcze, dokładnie nie wiem, bo przeciez stare baby nie powiedzą wprost, tylko wielka wojna od razu i tyle:). Nawet życzeń się nie składa wczesniej, bo się ktoś obrazi:)

Dota dziękujemy za pierwsze życzenia urodzinowe. Byliśmy w piątek na bilansie.Podaje dane do tabelki:wiek 24 miesiące, wzrost 85cm 10centyl i waga 11700kg 10-25 centylem.Thefly dużo zdrówka życze i wpisz dopiero jak wyzdrowiejesz.Mi też sie podoba bardziej ta tabelka. My prawdopodobnie będziemy robić urodziny razem z chrzcinami 21 października.

🌼 Serdeczne zyczenia dla Stefanka, duzo zdrowia i radosci🌼 zyczy kasia i Oliver

Również wszytskiego najlepszego dla Stefanka :) zyczą Ania i Kamiś. Jesteśmy po bilansie. Wzrost- 91 cm - 90 centyl ( wg mnie w przedziale między 75 a 90 a lekarka wpisała 90), waga- 12500 - 50 centyl. Ta lekarka też uważa , że Kamiś zezuje. Co dziwniejsze nagle się okazało, ze moja mama tez tak twierdzi. Jutro idę z nim do okulisty. Przy okazji dziś go zaszczepilismy. Ostatnio jest NIEZNOŚNY. wariuje juz z nim. Nie robie nic innego tylko wciąz od kilka dni na niego krzyczę. mam dość.

Eli - a na co to szczepienie? Ja chwilowo musze przyznać, ze bunt dwulatka wstrzymany i moje dziecko jest grzeczne, na szczęście, a u Ciebie byc może to reakcja na zbliżanie sie konkurencji? U mojej siostry tak właśnie było - im wiekszy brzuch, tym gorszy starszak, pomimo 5 lat różnicy i tego, że bardzo chiał rodzeństwa. przeszło po urodzeniu dzieciątka:)

Dota to jakies szczepienie o którym kiedys pisałąm- m.in przeciw zapaleniu opon mózgowych. To szczepienie do niedawana było na liscie szczepien zalecanych i weszło do obowiązkowych ale przychodnie niekoniecznie wzywały i informowały o nim. Pisalam wam o tym jakis czas temu. Trzeba zaszczepic przed okonczeniem 2 lat albo przepadnie. Ja sie na nie niespecjalnie wybierałam bo naczytałam się juz o szkodliwości szczepionek ale zadzwonili i wezwali i na bilnas i szczepienie to to juz poszłam.... Dziś mówię rano do kamila , ż ebędzie szczepiony i, ż etrochę zaboli a Kamilek pewnie trochę zaplacze. A On mi na to \" NIE! nie będe płakał! Jestem duży chłop!\" ! :D

hej Na bilansie jeszcze nie bylam,nie moge dojsc.planuje jutro i przy okazji do chirurga dzieciecego na kontrole. Dzieki za wszystkie zdjecia,ja musze najpierw zapytac meza jak sie u nas wysyla i tez podesle z urodzin.Nadal ten komputer to czarna magia jak dla mnie:( U nas bunt dwulatka jak narazie sie skonczyl,maly jest bardzo grzeczny,ale praktycznie caly dzien spedzam razem z nim na zabawach,czasem mi sie bardzo niechcee i probuje go czyms zainteresowac zeby chociaz obiag wyskrobac,ale na szczescie chimery sie skonczyly,noc przesypia super,idzie spac o 19tej wstaje o 7 wchodzi do naszej sypialni i mowi:mama stan:))z jedzeniem niemamy problemow,obiady je ladnie,ale owoce nadal tylko banan.Wieczorem jak mowie ze idziemy spac,ladnie wstaje gasi telewizor tacie daje buziaka bierze misia i elegancko zasypia.Jak opowiadam nie ktorym kolezankom ze taki posluszny to az niewieza,mam nadzieje ze ta poslusznosc zostanie w nim jak nadluzej:)mowi duzo,ale przewaznie pojedyncze slowa a jak chce skleic zdanie to mowi jeden sensowny wyraz a reszte po swojemu.Drzemki na godzinne i bardzo czesto przysne razem z nim. Macie juz dla dzieci \"wyprawki\" zimowe?:) bo ja dzis wybieram sie po ciepla czape,szal i rekawiczki.Buciki juz kupilismy a kombinezon ma od zeszlej zimy :) szkoda ze powykruszaly sie dziewczyny z forum,raz na jakis czas moglyby napisac co tam u nich,jak dzieciaczki sie rozwijaja itp.....

eli ja na bilansie zaimierzam zapytac lekarke czy zaleca jakies dodatkowe szczepienia. fajnie ci synek odpowiedzial:)))

Gość ania30x
Dota mnie też ktoś kiedyś mówił że nie robi się urodzin przed urodzinami dlatego że rok czy dwa lata temu tej osoby nie było jeszcze na świecie jeśli robi urodziny np. 2 dni wcześniej.Ja o tym nie wiedziałam i jak był chrzest Pawełka to do zdjęcia pojechaliśmy przed mszą a tak się ponoć nie powinno-ale ja tam nie wiem różnie mówią zwłaszcza starsze osoby jak piszesz.Wiadomo każdemu łatwiej zrobić urodziny w sobotę czy niedzielę niż w tygodniu kiedy każdy zabiegany. Bardzo dziękujemy wszystkim za życzenia. 🌻A dzieciaczkom naszym wszystkim kochanym życzymy dużo zdrówka,uśmiechniętej buzi i góry prezentów urodzinowych🌻 W domu Natalka jest nawet grzeczna,na dworze jeśli jest za krótko to nie chce iść do domu w samochodzie nieraz cuduje i chce kierować czyli siedzieć w przodzie zastosowałam metodę superniani i nie odzywam się przeczekuję płacz i po chwili sama się uspokaja nie ma sensu przekrzykiwać bo daje to odwrotny skutek,z zasypianiem też nie mamy problemów i sen poranny się wydłużył do 7 rano. Plecak szkolny musimy przechowywać w łazience bo inaczej byłby w wiadomym stanie nie wspominając o zeszytach i ksiązkach. Mój Pawełek dostał wczoraj 2 z matematyki-zapisałam go na dodatkowe zajęcia z tego przedmiotu bo widzę że z matmą będą problemy nauczycielka też jest wymagająca ale wiedzę przekazuje trochę po łebkach.

Flowers buciki na zimę kupiliśmy z tydzien temu. Są śliczne :) A kombinezon zimowy wcozraj. Nie było mowy aby wszedl w zeszłoroczny. Dota jeden z mali nie zawiera zdjeć ale coś w rodzaju kodu co u mnie nie da się rozszyfrować. A piesek śliczny :) Thefly i jak tam, zyjesz jeszcze? Mam nadzieję bidulo, że juz Ci lepiej?

Dota Agus Ale super, że miałyście okazję się spotkac i wasze maluchy razem pobawić. Tez bym tak chciała :) Dota- ten o pieczeniu ciasta.

A my dzisiaj spędzilismy przyjemne popołudnie na wizycie u Agus7 i Sebastianka:) Niestety moje dziecko okazało się aspołeczne (brało się do bitki i nie chciało się niczym dzielć:( ) i musiałyśmy wziąć bąble na dłuższy spacer. Zdjęcia już do Was wysłałam:) Za to pobawili się na placu zabaw i wybiegali w parku:) Mój malec jednak nadal biega po domu, w ogóle nie jest śpiący:( Jego naprawdę ciężko wykończyć:). Thefly - daj znac jak żyjesz:) Flowers - zazdroszczę tego usypiania:) ja pochwaliłam rano mojego brzdąca na forum, to dzisiaj był niegrzeczny, a u Agus7 w ogóle pobił rekord:( malutka_de i celebre, nie mam do was maila, nie wysłałam więc Wam zdjęć, odezwijcie sie na mojego, to Wam podeślę, chyba, że któraś z dziewczyn będzie tak miła i prześle je dalej. Eli - to Kamiś bardzo urósł ostatnio:) jak juz ma 91 cm!!

Gość celebre25
Eli ma moj adres pewnie wiec jak bys dysponowała czasem, poślij proszę zdjęcia doty, dzięki. Eli a jaki kombinezon i butki kupiliście,pochwal no sie

Gość ania30x
Dota,Agus i jak wam się rozmawiało tak w realu?Czy czułyście się ze sobą tak jakbyście się znały od dawna? Dziewczyny czy w tym roku zapraszałyście na urodziny czy po prostu przyszły te osoby które chciały i pamiętały,czy wcześniej same pytały kiedy urodziny będą wyprawiane czy same informowałyście o konkretnym terminie.Pytam bo u mnie w rodzinie jest to różnie odbierane i dlatego ciekawi mnie jak to jest u was.

Gość ania30x
Dota u mnie wszystkie 3 m-aile się nie otwierają

Gość celebre25
ja bede zapraszac ale w formie ze powiem, przyjdzcie na wieczor do nas,bo rodzinka wiadomo bedzie pamietac, a mam jeszcze 1 kolezanke z dzieckiem w wieku laury i ona tez przyjdzie bo sie nawzajem zapraszamy,aleona wiekiedy tylko pytala o ktorej i co Laurze kupic a ja na to PARASOL! ale my nie robimy ze wszyscy naraz sie zejde, tylko rodzinka w poludnie, a kolezanka popoludniu, a na wieczor siora z mezem bo on wczesniej nie moze i prawdziwy ojciec mojego meza z rodzinka tez na wieczor jak siostra

hejka !!! Niedawno pisałam że nie mam pomysłu na prezent dla małego, potem stwierdziłam że nie kupię mu nic bo ostatnio kupiłam mu dwa komplety czapek, ale wczoraj zamówiłam mu na allegro fontannę piłek http://www.allegro.pl/show_item.php?item=251536673 i do kąpieli pryszczka http://www.allegro.pl/show_item.php?item=250020725 Mam nadzieję że szybko przyjdzie bo chciałabym żeby do sobory przyszło. eli - ja nie muszę żeby teściowa mnie odwiedziła i tak mam jej dość. Ostatnio widziała Sebka na ulicy tzn przechodzili obok a Sebek biegł do taty i nawet się nie zatrzymała a mnie powiedziała dzień dobry i poszli dalej. Widać jak tęskni za wnukiem !!! eli nożyczkami obcinałaś sama ? A co do zajmowania się Sebkiem teściowa już nie pamięta co to znaczy. a moja mama jest z nim na codzień , jestem spokojna jak się nim zajmuje chociaż czasami są rzeczy które mnie denerwują. Ona też w kółko mówi że mógłby jeśc więcej a kiedy to ja nie wiem bo on dzienie wypija dwa razy mleko, je dwa razy kaszkę, je śniadanie i kolacje zwykle chlebuś z czyś i jeszcze obiad. Oczywiście dodatkowo owocki, chrupki , paluszki, czekolada , monte, danonki itp tid a z ubieraniem to ona też czasami przesadza bo jak teraz zaczęły się chłodne dni , ubiera mu rajtuzki ale był dzień kiedy było ciepło to jak szedł w południe na plac zabaw gdzie cły czas świeci słońce on i tak szedł w rajtuzach. Ale aż tak bardzo mnie to nie wkurza, ja jej zwracam uwagę i czasami się dostosuje a czasami nie. eli - torcik piękny , właśny wyrób ??? bo ja zamierzam zamówić, bo teściowa nic nie zapowiedziała że zrobi i w tym roku nie będę na to liczyć, bo może się okazać że nie zrobi. Eli - a to wy tak fajnie rodzinnie zachodzicie w ciąże, fajnie bo maluchy będa miały się z kim bawić, bo u mnie w rozinie dzieci małych brakuje. ciekawe czy mnie też o tym szczepieniue powiedza bo ide w tym tygodniu chyba w czwartek albo w piątek. flowers - podziwiam malucha oby to trwało jak najdłużej eli - a jaki kombinezon kupiliście ? ana 30 - ja czułam się tak jakbym rozmawiała z koleżanką której dawno nie widziałam, było fajnie !!! a u mnie w rodzinie generalnie nie zaprasza sie na urodziny, czyli przychodzi kto pamięta, ale w sumie kanałami i tak informuję kiedy robię imprezkę.

I no właśnie , dzisiaj w końcu spotkałyśmy się z dotą , było fajnie chociaż dzieci na początku nie chciały dojśc do porozumienia, ale nie było źle. dzieki dota jeszcze raz za odiwedzinki i za zdjęcia !!! A ja wczoraj byłam u okulisty dzieciecego , więc różnymi machinami mu pobadała oczka, chciała nawet żeby w okularach czytał z tablicy tzn była namalowana kaczka , konik i chyba jakies inne zwierzątka takie coraz to mniejsze ale ja zgasiłam ją że Sebek nie powie jej co to jest. Powiedziała że łzawienie z tego oczka jest alergiczne i dała krople, a łzawi dlatego jedno bo może ma węższy kanalik. No i stwierdziła zeza zieżnego w niewielkim stopniu i ma nosić okulary. Teraz mam krpić mu oczka przez 4 tygodnie, potem odtawić i zakrpić atrpiną i przyjechać jeszcze raz na badanie i nadobór okularów. W końcu po wizycie nie dpytałam się czy ten zez wiąże się z wada wzroku .Byłam w szoku że ma nosić okulary bo liczyłam na ćwiczenia.

❤️❤️❤️ Życzonka dla Kamilka i Stefanka !!! W dniu Twojego urodzinowego swieta, pragne, aby Twa buzka ciagle byla usmiechnieta, aby Ci sloneczko zawsze swiecilo i nigdy za chmurki nie zachodzilo... Dużo zdrówka, szczęscia i miłości, samych słonecznych dni i uśmiechu życzy Aguś i Sebek 🌻]kwiat]🌻

hej:) zaraz otworze poczte i obejrze fotki,fajnie ze mialyscie mozliwosc sie spotka:) U nas urodziny wypadaly akura w niedziele,nikogo nie zapraszalam,Ci co chcieli i pamietali przyszli w zasadzie ci najblizsi pamietali oprocz tescia ktory wolal mecz a wnuka tradycyjnie ma w nosie.Wogle do niego nie przychodzi i my przestali tez do niego chodzic bo mial glupie pomysly i maly sie go boi. Tesciowa i moja mama nie wtracaja sie w wychowywanie dziecka.Na poczatku jak sie Bartek urodzil moja mama miala tysiace madrzejszych pomyslow wiec ja ustawilam:P i teraz mam spokoj nikt sie nie wtraca:) eli ja w zeszlym roku kupilam taki kombinezon ktory mial podwiniete nogawki i rekawy w kurtce,dlatego jest mozliwosc odwiniecia i przy najmniej nie musze teraz kupowac:)

fajne fotki,mali widac,ze ladnie sie bawili,dota super macie pieska co to za rasa?? w piatek przyjezdza do mnie na weekend siostra z mezem i dziecmi jestem ciekawa jak Bartek zareaguje na mala dzidzie:)juz raz sie widzieli ale to tylko byla godzinka czy dwie a teraz caly weekend,sama nie moge sie doczekac bo dawno sie niewidzieli z kuzynem:))

Ania 30 ja gości zapraszałam na konkretny dzien. Na godiznę się w naszej sytuacji nie dało bo jak pisałam częśc dojeżdzła częśc pracowała.... Celebre butki kupilismy w CCC za 60 zl a kombinezon na rynku za 110 zł. Przeraziły mnie ceny koło 200 zł w sklepach , zwlaszcza ze w zeszłym roku kupilismy porządny i dosc drogi a Kamil mail go na sobie dokłądnie 2 razy. Agus tak obcinałam małemu włoasy sama nożyczkami. Robiłam to pierwszy raz w życiu a poszło naprawdę nieźle. Za pierwszym razem miałam stracha bo nie wiedzialam jak do tego podejść. Ale mial wtedy słabiutkie cienkie włoski więc i tak niewiele było widać :D Kolejne razy nie były juz tak straszne a ja nabrałam wprawy. Ostatnio mąz dodatkowo podciął mu z dolu masyznką- pocieniował. Wychodizło mi calkiem nieźle i nikt się niegdy nie zorientował ( chyba), że to moja robota. Obcinałam na mokro w wannie , a mały w tym czasie, siadal, wstawal, kręcił się... :) A torcik zmaóiony i zasponsorowany przez dziadków. Powoli zaczyna to byc tradycją :) Właśnie się oblałam gorącoą kawą! Mam całą bluzkę i dzinsy zalane. A jestem u rodzicow, nie mam sie w co przebrac a za pół godz do okulisty z Kamilem!