Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miska

POSTINOR

Polecane posty

Gość dianka21
Nie u kazdego musi wystapic krwawienie...jak nie wystapi, nie zalamuj sie, bo to ciazy nie zwiastuje. A miesiaczke mozesz dostac w blizej nieokreslonym terminie-skutki postinoru...Po ilu godzinach do wzielas i kiedy masz dostac okres?

Gość Petro
Witam ponownie :P mam pytanko :) 12 dni po wzieciu postionoru moja dziewczyna zrobila sobie test ciązowy, kupila "Quick view" podobno wykrywa ciąze po 6 dniach od zaplodnienia mysmy zrobili test po 12 dniaach i wyszedl negatywnie czyli dobrze ufff:) i mam pytanko czy istnieje jeszcze duze prawdopodobienstwo ze moze jest w ciązy? (nastepny test robimy za tydzien):(

Gość dianka21
Petro...nie martw sie, jest ok...tatusiem zostaniesz innym razem...Kiedy Twoja dziewczyna ma dostac okres?

Gość eli84
po ok 39 godzinach a okres powinnam dostac ok 17 ale mam bardzo nie regularny bo po odstawieniu tabletek strasznie mi sie rozregulowal.Moja ginekolozka powiedziala ze mam czekac do 10 dni na krwawienie a jak nie wystapi to zrobic test i sie u niej pojawic.Ale mam nadzieje ze ja nie bede tym przypadkiem u ktorego okres nie wystapi bo juz mi starczy stresu...:(

Gość katiia
fajnie ze ja też o cos wyżej pytałam tylko jakos to olewacie :(

Gość eli84
musi zadzialac nie ma wyjscia:)ja tez sie narazie o to jeszcze martwie wiec fajnie ze nie tylko ja:Ppoza tym wczesnie wzielas to nie przejmuj sie bedzie ok

Gość katiia
no dzieki juz sie nie martwie

Gość dianka21
Czy moglby ktos sprecyzowac, czy tzw.krwawienie popostinorowe(ktore niczym nie rozni sie od miesiaczki) to miesiaczka i czy mam od niej liczyc cykl?Juz sama nic nie wiem...

Gość dianka21
katiia...jak juz pisalam, wzielam postinor po 53 godzinach...i dostalam miesiaczke (chyba to byla miesiaczka)...tak wiec sie nie martw

Gość eli84
mnie ginekolog powiedziala ze mam czekac na okres a nie na krwawienie a wiec wydaje mi sie ze traktuje sie to jak zwylka miesiaczke i od niej liczylabym kolejny cykl...tylko co wtedy jak ktos nie dostanie tego krwawienia?kiedy ma czekac na miesiaczke?normalnie?strasznie to skaplikowane:/ale ja bym liczyla to krwawienie jako normala miesiaczke tylko sztucznie wywolana

Gość dianka21
eli84 dziekuje Ci bardzo, ja tez tak mysle...juz bede spokojna...Ty tez sie nie martw i spokojnie( o ile tak mozna) czekaj na okres, ktory moze wystapic wczesniej lub pozniej...rozregulowalysmy sobie cykl, a krwawienie (czyli miesiaczke), ktore ja dostalam, nie kazdy ma...to jest indywidualne dla kazdego organizmu...ja mialam to szczescie, ze teraz moge bys spokojniejsza...uszy do gory...trzymam kciuki

Gość canni88
siemka...wzielam postinor jakos w 60 h po stosunku....a do niego doszlo w jakims 13-14 dniu cyklu mojego... :-( nie pekla gumka ani nic...bylo poprostu bez zabezpieczenia...wzielam postinor w piatek...i jak narazie nie mam zadnych skutkow ubocznych boje siem badzo...okres powinnam dostac tak ok 13-go lipca... :-( czy myslicie ze bedzie dobrze...?

Gość canni88
czy slyszalyscie kiedys aby postinor nie zadzialal...? mi siem wydaje ze on zawsze dziala...tylko ze czasem ktos moze siem niedostosowac do zalecen..albo wezmie za pozno i dupa...

Gość dianka21
Nie kwestionuje skutecznosci postinoru...sama w nia wierze, ale mysle , ze jestesmy tak zestresowane, ze dopiero trzecia miesiaczka nas uspokoi, bo zawsze wynajdziemy sobie jakies "ale". Ja dostalam okres i dalej sie wkrecam, bo wystapil za wczesnie....i badz tu mądrym...

Gość canni88
nie no nie martw siem...wiem zawsze sa jakies fobie potem...ale bedzie dobrze...ja jestem dobrej mysli

Gość dianka21
Nie, juz sie tak nie martwie...chyba nie mam o co...miesiaczka to chyba ewidentny dowod na to, ze w ciazy nie jestem...tylko dlaczego wystapila o 9 dni za wczesnie? W ulotce pisze o trzech dniach a nie dziewieciu...wiec sie wkrecam...

Gość dianka21
Acha...czy tez wam sie chce tak strasznie jesc? Przez ten postinor przytyje...ale wole to od brzucha...

Gość Petro
do DIANKA21: moja dziewczyna ma cykl ok 40 dniowy(czasem 35 a czasem 44) wiec jesli przyjąc ze będzie miał 40 dni licząc od miesiączki "popostinorowej" powinien wypaśc ok 3 sierpnia dopiero:( oby tylko sie pojawił:( dzięki za pocieszenie:)

Gość dianka21
Petro Trzymam kciuki , ale uwazam ze test nie klamal...Powodzenia. A tak na marginesie : strasznie dlugi ten cykl....

Gość eli84
dzieki za wsparcie dianka21:)poczekam jeszcze ze 3 dni i jezeli nie dostane krwawienia po postinorze to chyba pojde kupic test tak dla pewnosci i uspokojenia samej siebie choc boje sie zrobic ten test i dlatego go tak odkladam...jak myslicie czekac spokojnie czy zrobic ten test??

Gość dianka21
eli88 spokojnie...dla pewnosci mozesz zrobic test, przynajmniej bedziesz dobrze spac...ja test zrobilam, krwawilam i nadal sie boje...mam opsesje...czy chce Ci sie jesc? Jak sadzisz, czy powinnam dac sobie juz spokoj? Jutro ide do gina...boje sie...

Gość eli84
moim zdaniem zupelnie nie masz sie czym martwic po pierwsze dostalas krwawienia popostinorowego potem mialas okres tylko troche za wczesnie bo sie rozregulowal poza tym zrobilas test i wyszedl negatywny!!ja bym na twoim miejscu wogole sie nie przejmowala-mnie mowisz zebym sie nie przejmowala a sama sie boisz?(nie masz juz powodu-naprawde)!!!:)))pomysl sobie o mnie i stwierdzisz ze mam racje...

Gość eli84
acha tak tez mi sie chce jesc ale akurat to u mnie nie dziwne bo jestem strasznym lasuchem i ogolnie chce mi sie jesc zawsze:)za to widze wszedzie kobiety w ciazy i male dzieci:/

Gość eli84
tak wlasciwie jestem dosc spokojna i staram sie o tym nie myslec tyle ze myslslam ze dostane krwawienia i problem bede miala z glowy a tu jeszcze czeka mnie stres zwiazany z robieniem testu i ewentualna wizyta u ginekologa(ktora niestety wiaze sie z nie malymi finansami)i to mi nie daje spokoju:(jak myslisz powinnam spokojnie jeszcze czekac(w sumie od wziecia postinoru minelo 5 dni) czy robic test i isc do ginekologa??juz sama nie wiem co o tym myslec:(

Gość dianka21
eli84 Mialam krwawienie czterodniowe 6 dnio po przyjeciu postinoru(wczesniej nie krwawilam), wiec zaczekaj jeszcze pare dni a najlepiej do dnia spodziewanej miesiaczki.Jezeli sie boisz zrob test( ja zrobilam, ale obawiam sie ze za wczesnie-6 dni od wspolzycia, ale ta "miesiaczka" mnie troszke uspokoila)Najgorsze jest to ,ze pomimo wziecia takiej dawki hormonow i pozniejszych oznak, ze w ciazy nie jestesmy , same sie wkrecamy...ja takze wszedzie widze babeczki z brzuszkami...

Gość dianka21
eli84 Jutro ide do gina, zapytam jak to jest z ta miesiaczka, ile trzeba czekac i jak liczyc cykl....zapytam o wszystko...Ide rano, wiec napisze po powrocie...

Gość eli84
ok to bede czekac na odp i jak bys mogla zapytaj sie co robic jak to krwawienie nie wystapi bede bardzo wdzieczna:)pozdrawiam i zycze milej nocki dianka

Gość dianka21
Pamietaj, ze nie u mazdej wystepuje krwawienie...moze ja tez go nie mialam tylko przyspiezona miesiaczke....niektorym pannom sie nawet kawal czasu spoznia...kompletnie indywidualna sprawa...Ale zapytam o wszystko i napisze...Dobranoc eli84 i nie martw sie (ja sie tez postaram :) )

Gość peter

Gość dianka21
lekarz przyjmie mnie dopiero jutro, bo ma komplet...wiec czekam...ale juz sie tak nie martwie-trzeba myslec racjonalnie...i pozytywnie