Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kiti-16

Blagam doswiadzceni.co o tym sadzzcie????

Polecane posty

blagam pommocy...dwa tygodnie temu stracilam dziewictwo... kochlam sie trzy razy!!! ostatni raz we wtorek..a wczoraj zrobilam se test i wsumie wyszedl niegatywny ale...nie byl on z porannego moczu...!! ja zawsze mialam nieregularny ookres ale zazwyczaj dostalam jakos po dwich tygodniach...wogle zauwazylam ze mam wiekszy apetty...!! ale bylam zabezpieczona w durex ekstra save i globulkii.... ale i tak sie boje ,,,mam dooiero 15 lat

Gość na pewno
jestes w ciazy nqa pewno. jak masz apetyt to wlasnie o tym swiadczy. no coz 15 lat to troche za wczesnie na rodzine ale stalo sie... wspolczuje

To nie musi być ciąża. Zależy jakie test robiłaś, jest taki test - Quick vue (ok.11zl) na nim jest takie dziecko owiniete w rozowy recznik.. Na ulotce pisze; Czy muszę używać próbki pobranej wcześnie rano? - Stęzenie hormonu hcG jest najwyższe w pierwszym oddanym moczu, lecz test jest dostatecznie czuły aby wykryć hormon o każdej porze dnia. Test był negatywny. Czy moge być pewna że nie jestem w ciązy? -Negatywny wynik testu może oznaczać dwie mozliwości; albo nie ma homornu hcG wobec czego nie jest pani w ciąży lub stęzenie hormonu jest zbyt niskie zatem nie można było go wykryć. Nalezy powtórzyć test za kilka dni, jesli pani miesiączka się nie rozpoczeła. Dodam jeszcze, że w Twoim wieku (15 lat) rzadko kiedy miesiaczki są regularne.

Gość hahah
buhahahhahahahahaha dziewczyno ales ty jest glupia. w twoim wieku to do lalek, a nie do sexu!!!!!!!!!!!!!!!!

w sumie to juz prawie 16....i ja zawsze mam nieregularnie...ale mialam tak co 10 dni...i woglw e sie zastanwiam.. bo ja strasznie krwwawilam za pierwszym i za drugim razem i mialma takie plamienie.i po jakis 2 dniach przestlam plamic i milam jakgdyby przez dwa dni po tych plamieniach znowu krew czy to mogl byc o kres???

Tak. To mógł być okres. To, że jesz więcej o niczym konkretnym nie świadczy. Zrób raz jeszcze test. Wybierz inny dla pewności. Powodzenia 🌻

Czy ma 15, czy 27 lat niechciana ciąża to zawsze problem. Dziewczyna prosi o pomoc, więc zamiast prostackich tekstów, typu \"do lalek\" lepiej napisać jej co i jak. Według mnie skoro miałaś takie zabezpieczenie i na dodatek zawsze miałaś problemy z nieregularnymi miesiączkami, to nie masz sie na razie czym martwić. Dla pewności za parę dni, jeśli nie dostaniesz okresu, zrób sobie test z porannego moczu. Pozdrawiam!

w takim razei pytanie z innej bajki.czy to zawsze boli??? bo tpo jest nie smaowity bol.i za kazdym razem czuje to samo..przez pierwsze 5 minut.modle sie zeby nie bolaolo doopiero potem czuje przyjmnisc

dzekuje tym osobom ktorej traktuja mnie powaznie...oki mam te 16 lat w sumie...jestem, w pierwzsej lieceum i nie jestem jakos smarkula. ktora chce sie tylko zabwiac!!

Nie zawsze boli (w tym pytanie pytasz o stosunek?) Ból przy stosunku płciowym może wynikać z kilku powodów: - Jeśli stosunek jest pierwszym, to z powodu rozerwania błony dziewiczej, choć większość tego bólu wynika raczej z napięcia, w jakim jest kobieta, napięcia w ogóle, w całym ciele, które przenosi się na mięśnie wejścia do pochwy -Jeśli stosunek jest kolejnym, powodem bólu także może być napięcie, skurcz mięśni i nie przygotowanie kobiety do odbycia stosunku. Czasem to kwestia braku gry wstępnej, niedostatecznego podniecenia, bo kochanek nieumiejętny, zbyt szybki, bez wrażliwości na potrzeby kochanki, a czasem lęków kobiety, często nie uświadamianych, związanych z penetracją a więc wpuszczeniem mężczyzny w głąb swego ciała - na taką możliwość mięśnie wejścia do pochwy kurczą się wbrew woli kobiety. Bez względu na to, czy jest pierwszym czy tysięcznym, stosunek płciowy, by był udany, a więc i bez bólu, w pierwszych etapach musi przygotować kobietę na rozkosz a nie na przykre doznania. Zwróć uwagę na nie przeskakiwanie żadnego z etapów, bo każdy jest niezbędny i ma na celu przygotowanie do następnego, a im młodsza i mniej doświadczona kobieta, tym dłużej to trwa i wymaga większej wrażliwości i czułości kochanka. Dlaczego w ogóle może boleć? Narządy płciowe nie podnieconej kobiety nie są przygotowane na wizytę mężczyzny. Po pierwsze pochwa i przedsionek pochwy są niedostatecznie zwilżone. Pod wpływem narastającego podniecenia zachodzi zjawisko lubrykacji, specjalne gruczoły nawilżają substancją śluzową przedsionek pochwy i pochwę, \"smarują\" jak wszędzie, gdzie ma mieć miejsce ruch posuwisty - bez tego jest nieprzyjemne, bolesne tarcie. Powiedzenie, że dziewczyna na widok jakiegoś chłopaka ma mokro w majtkach, oznacza właśnie to, że tak ją podnieca, aż dochodzi do lubrykacji. Po drugie wejście do pochwy jest zamknięte, bo niby po co miałoby być otwarte, gdy nie trzeba? Czynią to mięśnie zwieracze pochwy, bardzo silne mięśnie - przedarcie się w głąb, mimo ich zaciśnięcia, jest równoznaczne z gwałtem i zdaniem ogromnego bólu. Paradoksalnie im bardziej zamknięte wejście do pochwy, tym dalej pochwa bardziej luźna. Nieomylnie oznacza to, że kobieta nie jest na pełny seks przygotowana. Niektórzy mężczyźni nie dbając o przyjemność kobiety, lecz tylko o własną, nie wchodzą w głąb, lecz zadowalają się ciasnotą wejścia do pochwy. Dodatkowo pochwa nie podnieconej kobiety jest dość krótka (w rzeczywistości jej długość nie zmienia się w trakcie stosunku, wydłużenie jest pozorne, a subiektywne odczucie wynika ze stopnia jej wyprostowania). Mężczyźni bardziej wyposażeni zadadzą nie podnieconej kobiecie ból, bo będą uderzać w tylną ścianę pochwy. Ale najważniejsze i najbardziej bolesne jest uderzanie w szyjkę macicy, która przez większość czasu znajduje się w świetle pochwy, a więc zawadza. Tu należałoby przypomnieć, że kobieta to nie robak czy owad, jej narządy płciowe nie są ułożone w linii prostej jak u zwierząt prostych: za pochwą rozszerzenie czyli macica. Pochwa ssaków wyższych jest ślepo zakończona, a wejście do macicy znajduje się w górnej jej części, poprzez szyjkę. Tak więc obawy niektórych, że penisem wedrą się w trakcie stosunku do wnętrza macicy, są przejawem nieuctwa. Musieli by mieć penis zakręcony do góry pod kątem prostym! (Tylko pytanie, jak by wtedy weszli?) Szyjka macicy to najwrażliwsze miejsce w ciele kobiety. Pilnuje w końcu wejścia do (z punktu widzenia natury) najważniejszego narządu - tego, w którym powstaje nowe życie, dzięki czemu zachowana jest ciągłość naszego gatunku. Co jakiś czas musimy zejść na ziemię z naszego wielkościowego mniemania o sobie - z pewnego punktu widzenia liczymy się o tyle, o ile gatunek ludzki może wciąż istnieć. Jak wszystko, co musi być z tego powodu szczególnie chronione, zabezpieczone jest nawet przed zakusami właściciela najpewniejszym z zabezpieczeń - bólem. Z tego samego powodu najbardziej bolesne jest uderzenie w jądra. Gdyby nie to, czy mężczyźni byliby tacy skorzy do osłaniania swoich klejnotów? A tak lęk przed bólem sprawia, że i kobiety i mężczyźni chronią najważniejsze z punktu widzenia rozmnażania narządy. Szyjka macicy ma za zadanie chronić wnętrze macicy, ale z tego wynika większość bólu przy porodzie, gdyż zwykle zamknięte wejście do macicy (zazwyczaj na tyle, żeby tylko mikroskopijne plemniki mogły się przedostać, lekko rozwarte jedynie w czasie menstruacji, by mogły wypływać wydzieliny miesiączkowe) musi się rozszerzyć do wielkości obwodu główki dziecka, czyli ok. 30 cm! Skurcze szyjki przy tym rozwieraniu są najbardziej bolesnym przejawem porodu. Ból przy stosunku wynika z faktu, że penis mężczyzny natrafia ją na swej drodze. Jest taki moment w cyklu kobiety, gdy nie natrafi. Zgaduj zgadula, kiedy to będzie? Ano wtedy, gdy przyrodzie zależy, by kobieta była bardziej skora przyjąć w głąb siebie męski narząd płciowy - czyli wtedy, gdy jest dogodny czas do zapłodnienia. Stąd po położeniu szyjki niektóre kobiety umieją rozpoznać dni płodne. Dobra wiadomość jest taka: Jeśli kobieta bardzo pragnie mężczyzny i jest bardzo podniecona, to nie tylko jej narządy płciowe nawilżą się, czyniąc ruchy frykcyjne łatwymi i bezproblemowymi, ale też...Wejście do pochwy otworzy się. Pochwa się wyprostuje a więc \"wydłuży\".Szyjka macicy uniesie się do góry i przestanie zawadzać, a więc nie będzie przyczyną bólu. A co z punktu widzenia obopólnej przyjemności najważniejsze, światło pochwy zmniejszy się, bo błona wyścielająca ją rozpulchni się i pochwa zacznie przylegać do tego pana, który w niej jest, bez względu na to, jakiej pan jest wielkości i grubości. To po części odpowiedź na pytanie CZY WIELKOŚĆ PENISA JEST WAŻNA PRZY STOSUNKU PŁCIOWYM. Ważniejsze jest jak widać, czy kobieta pragnie mężczyzny. Jak pragnie, to się dopasuje!

No jeśli chodzi o mnie, to tylko za pierwszym razem bolało. Potem było ok. Odczekaj jakiś czas i spróbuj znowu, bez stresu, a jak nie minie to idź do ginekologa.

bólu. A co z punktu widzenia obopólnej przyjemności najważniejsze, światło pochwy zmniejszy się, bo błona wyścielająca ją rozpulchni się i pochwa zacznie przylegać do tego pana, który w niej jest, bez względu na to, jakiej pan jest wielkości i grubości. To po części odpowiedź na pytanie CZY WIELKOŚĆ PENISA JEST WAŻNA PRZY STOSUNKU PŁCIOWYM. Ważniejsze jest jak widać, czy kobieta pragnie mężczyzny. Jak pragnie, to się dopasuje! :)

Ja uważam, że powinnaś iść do ginekologa. NIezależnie od tego, czy jesteś w ciąży, czy też nie. W sumie to powinnaś była zaliczyć tę wizytę jeszcze przed rozpoczęciem współżycia. Jak masz takie miesiączki nieregularne i lekko udziwnione (i jeszcze tak często, bo z tego, co piszesz, to nie masz normalnych, 28 dniowych cykli) to MUSISZ zapytać ginekologa o radę. Przeciez w takim układzie rzeczy będziesz co miesiąc sie stresować, ze jesteś w ciaży.

Gość yhy
a po co sie w ogole zabezpieczasz? przeciez przez pierwszych 10 stosunkow nie mozna w ogole zajsc w ciaze. bez sensu jestes.

bylam u gienakolga przed wspolzyciem. powiedzial ze mam czekac .bo to normalne...czy tabletki antykoncepcyjne olmoga mi zaszkowdziyc

Gość lalalas
Senna jestem pod wrażeniem Twojego posta. Skąd taka wiedza? :)

Gość aaaa tam
Dziewczyno niczym sie nie martw:) Napewno nie jestes w ciązy skoro stosowałaś gumke i globulke.... Ja po stracie dziewictwa tez miałam opóźnienie okresu poszłam do gina i mi powiedział, ze w zyciu kobiety jest to spore doswiadczenie i przezycie co moze miec wpływ na opóźnienie miesiączki. Dodam, ze zawsze miałam co do dnia okres a po pierwszym stosunku mi sie opóźnił:) Nie przejmuj sie:)

Gość o ja cie
ale pooooost - niadojechalam do konca wiec ja Ci powiem prawde Ty mozesz byc w ciazy, objawy pewne jak 100% no moze 98.7 ale takie mam przeczucie, moja kumpelka tez 15,7 lat tak miala, i tez mialam takie przeczuccie (to jakis dar, norrrmalnie az sie boje nieraz) lepiej przestan palic (jak popalasz) i ZERO alkocholu i zadymionych miejsc sprawdz tez kreske na brzuchu, tu pisują ze to najpewniejszy objaw dbaj o siebie, masz prezent na zajączka :)