Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szaninka

Poradzę jaki kolor włosów ci pasuje...

Polecane posty

Gość szaninka do tyglyska
Myslę,że brąz to odpwoeiudni kolor dla ciebie,chociaż biorąc pod uwagę to że masz jasną cerę to rzeczywiście mogłabyś go rozjasnić. Możesz zafarbowac spód włosów na jasny brąz albo ewnetualnie zrobić bardzo cieniutkie pasemka(nie za duzo jednak) w kolorze jasnego blondu. Mogę ci jeszce zaproponować jeszce zafarbowanie włossów na ciemny mahoń/bordo.

heyka! mam szaro-niebieskie oczy, rzesy tuszuje na czarno i brwi mam bardzo ciemne.usta mam bardzo jasne, bladorozowe oraz troche piegow na policzkach i nosie.cera raczej jasna, lecz uzywam w malej ilosci kremu brazujacego zeby miec bardziej rozswietlona i opalona twarz. moj prawdziwy kolor to ciemny blond, lecz maluje je na blond, teraz mam taki slomkowy. mialam juz bordowe wlosy, balejaz blond z czerwonymi pasemkami, pozniej z brazowymi. jaki kolor jest dla mnie najlepszy??

Gość szaninka do martitki
napisz mi jeszce jaki masz kolor powiek. A jesli chodzi o kolor oczu to określiłabyś go jako ciepły czy zimny?

Gość krufka
Droga Szaninko! Mam cienkie, przetłuszczające się, często oklapnięte włosy do ramion:( ich kolor to ciemny blond czyli tzw. mysi kolor:( Mam trudny do określenia kolor oczu (zielonkawo-niebieskie). Odcień cery mam odrobinkę ciemniejszy niż u przeciętnej Polki a w dodoatku szybko się opala na złoty brąz. Nie ma piegów, niestety męczą mnie wypryski i ślady po trądziku:( mam duży nos, cienkie raczej jasne brwi i wąskie usta o typowym różowym odcieni. Jaki kolor mogłabyś mi doradzić? Z góry dziękuję:)

Gość szaninka do
proponuję ci ciepłe kolory na skraju złotego blondu i jasnego brązu. Proponuje tak: 1-złoty blond na wierzch a pod spodem ciepły średni brąz 2-włosy zafarbowane na brąz do tego jasny bezowy/złoty balejaż 3-możesz jeszcze włosy zafarbować na iodowy/bursztynowy/orzechowy i dodatkowo(ale niekoniecznie)zrobic do tego pasemka ,albo brązowe albo jasny blond w zalezności jak się będziesz czuła w tym kolorze.

Gość szaninka do krufki
proponuję ci ciepłe kolory na skraju złotego blondu i jasnego brązu. Proponuje tak: 1-złoty blond na wierzch a pod spodem ciepły średni brąz 2-włosy zafarbowane na brąz do tego jasny bezowy/złoty balejaż 3-możesz jeszcze włosy zafarbować na iodowy/bursztynowy/orzechowy i dodatkowo(ale niekoniecznie)zrobic do tego pasemka ,albo brązowe albo jasny blond w zalezności jak się będziesz czuła w tym kolorze.

Gość krufka
Dziękuję Szaninko:)

oczy powiedzialabym ze maja odcien chlodny raczej, a powieki sa koloru cery, rowniez bywaja jasnorozowe, ale lekko maluje je zlotawo-brazowym cieniem.

Gość odda
proszę : oczy ciemno brązowe, usta hmmm jak usta, nie ciemne, nie jasne, brwi brązowe, cera yyy nie jest jasna i nie jest ciemna, rano jest wręcz porcelanowa a w dzień troszkę nabiera rumieńców na policzkach, powieki mam ciemniejsze od cery. Farbowałam włosy średnim blondem garniera, ale mi minimalnie rozjaśnił, a chciałabym ciemny blondzik, np ten 4 od lewej w górnym rzędzie http://www.londa.de/index.php?page=1453¶ms=YTozOntzOjc6ImNvbW1hbmQiO3M6MTA6InNob3dEZXRhaWwiO3M6MTA6InByb2R1Y3RfaWQiO3M6MzoiMTQ1IjtzOjExOiJjYXRlZ29yeV9pZCI7czoyOiI2NyI7fQ== albo drugi od lewej w górnym rzędzie na http://www.londa.de/index.php?page=1016¶ms=YTozOntzOjc6ImNvbW1hbmQiO3M6MTA6InNob3dEZXRhaWwiO3M6MTA6InByb2R1Y3RfaWQiO3M6MjoiNjgiO3M6MTE6ImNhdGVnb3J5X2lkIjtzOjI6IjY3Ijt9 z góry dziękuję

a gdybym ci moje zdjecie wyslala doradzilabys mi jak moglabym sie sciac??? bo juz sama nie wiem :(

Gość Barbar
Ja też prosiłabym o pomoc... Mój naturalny kolor włosów to brąz z popiołem czyli taki nijaki, Oczy szroniebieskie w kierunku intensywnym ale nie za bardzo. Kolor skóry biała z trudem sie opalam, a jeśli już to opalenizna szybko schodzi pozostawiająć mase piegów które mam na buzi. Cera taka kość słoniowa z odcieniem bladości i czerwieni na policzkach ( rozszerzone naczynka) i fioletowymi podkówkami pod oczami. Żle mi w każdym odcieniu rudego w stylu kasztan bo zaraz słyszę, że "chyba jestem chora". Bardzo dobrze w gorzkiej czekoladzie, ale szczerze mówiąc mam już dość przyciemniania tych włosów bo wyglądam w nich bardzo poważnie. Jakie kolorek mam wybrać? Poradź kochana :D

Gość upinka
szaninko mam powieki lekko jasniejsze ale naprawde malutko od reszty ...cera jest wlasnie taka rumiana no jak mowi moja mama różowa :P usta lekko czerowone ..gorna i dolna wagra w miare pelne, rownej wielkości piegow raczej nie mam choc jest kilka malych pieprzykow a co do oczu to mala poprawka - sa niebiesko-szare :) dzieki 🌻🌻🌻

Gość szaninka do upinki
Wg mnie pasują ci kolory w odcienach brązowo-czerwonych ,czyli własnie kasztan byłyby dla ciebie najodpwoeidniejszy. Możesz jeszce popróbować ze średnim brązem i ciemnymi czerwieniami np.bordo.

Gość szaninka do martitiki
Jeżeli chodzi o ten słomkwoy kolor to wg mnie powinnaś z niego zrezygnować. Proponuję: 1-zimny brąz na wierzch (raczej średni,najlepiej bez żadnych innych odcieni ale niekoniecznie) pod spód jasniejszy brąz bądx rudy 2-myslę że czerwnienie tez ci pasują,mahoń, bordo, ciemna wisnia 3-całe włosy w koolorze zimnego brązu a do tego pasemka bardzo jasny złoty blond/jasny brąz/rudy 4-kasztanowy To tyle.

Gość cio mi doradzisz ..załamanaewa
hej oczy zielone , dosy`c spore , włosy krótkie , ciemny blond , usta średnie ,ale raczej małe , nio i troszeczke piegów :p co mi doradzisz?????

Gość szaninka do iwi23
Proponuję ci włosy w kolorzez jasnego brązu (ewentualnie średni)do tego cieniutkie pasmeka bardzo bardzo bardzo jasny blond(praktycznie biały).

hej oczy zielone , dosy`c spore , włosy krótkie , ciemny blond , usta średnie ,ale raczej małe , nio i troszeczke piegów :p co mi doradzisz?????

Gość szaninka do oddy
nie za bardzo wiem o co ci chodzi z tymi farbami, mam ci doradzić ,który kolor tobie pasuje? Wg mnie te blondy ,które zproponowałaś będą dla ciebie za jasne,powinnas raczej wybrac kolory brązowe np.http://www.londa.de/index.php?page=1016¶ms ten przedostatni koło tych jasnych blond w dolnym rzędzie, albo czerwinie w odcieniu coś między tymi dwoama ostatnimi czerwieniami w wyższym rżedzie http://www.londa.de/index.php?page=1016¶ms jezeli chodzi o brąz do możeazz do tego zrobic sobie jakies pasemka jasno złote albo miodowe/bursztynowe. mogę ci jeszce zaproponowac kasztanowy.

Gość szaninka do angels-eyes
możesz wysłac zdjęcia,ale trudno jest tak napisac dokładnie co porponowałabym ci zrobić z włsami, całkiem inaczej to wygląda jak mozna poakzać to na włosach. Jeżeli chcesz to wyślij może coś mi przyjdzie na myśl.

Gość szaninka do barbary
proponuję zafarbować włosy na popielaty blond a do tego zrobić cieniutkie pasemka w kolorze bardzo bardzo bardzo jasnego blondu. coś takiego ,ale tych pasemek mogłoby być mniej http://www.cameron.onsi.pl/005.htm

Gość szaninka do załamnejewy
napisz mio jeszce jaki masz kolor cery ,powiek(jasnieszy czy ciemnejszy do cery) i kolor brwi.

Gość Szary Anioł
Oczy: ciemny brąz, odrobinę jaśniejsza oprawa oczu Cera: raczej blada, z odcieniem bardziej beżowym niż różowym, mam problemy z naczynkami, a czerwone farby to podkreślają Mój naturalny kolor włosów to średni brąz, trochę szarawy. Do tej pory farbowałam henną na mahoń albo kasztan, ale nieładnie wygląda po paru myciach- jakieś takie są wypłowiałe. Zastanawiam się nad ciemnym brązem (w kolorze oczu) albo jakimś ciemnym rudym. Jaką farbę możesz mi polecić? Mam bardzo delikatne włosy. Też słyszałam, że Palette są do niczego, a polskie farby omijam z daleka w sklepie... Dzięki!

Gość szaninka do szarego anioła
jeżeli chodzi o ten brąz czy ciemny rudy będzie ok,ale myślę ,że powinien być w odcieniu raczej śerednim,najwyżej między średnim a ciemnym . Jeżeli chodzi o farby ,z takych zwykłych dotępnych w skl.kosm. polecam z Welli (przedw wszsykim Wellaton Soft color,Viva,Safira raczej odpada-jest za ,,cięzka ") , L'oreal (Recital Prefernce) ,Garnier (belle color, Natea,Lumia), Z l'oreala jest też taka seria Color Booster(mają fajne kolorki brązu) jednak z mojedo doświadczenia wynika że są beznadziejne ale spotkałam się z wieloma pozytywnymi opiniami. Tak więc trudno powiedzieć która farba będzie dla twoich włosów najlepsza, nie spróbujesz ,nie zobaczysz. I rzeczwyiście Palette lepiej unikać.

Gość sianona
pytanko... moj naturalny color wlosow to ciemny blond oprawa oczu jasna,oczy brazowe, chce zrobic pasemka jaki kolor doradzasz dodam ze mam rzadkie wlosy czy pasemka powinny byc cieniutkie czy tylko pare grubych

Gość szaninka do sianony
proponuję kolor jasny złoty/beżowy blond. A jeżeli chodzi o pasemka to im będą grubsze tym bardziej będzie wyglądała jak jasna blondynka,więc o grubości musisz zdecydować sama w zalezności od efektu jaki chcesz uzyskać.

Gość myszz
niebieskie oczy , blada cera / ziemista / naturalnie włosy ciemny blond. Farbowane już na rudo, mahoniowo, czerwień bukowa, blue velvet, aktualnie od paru lat na czarno... 28 lat jakieś pomysły dla mnie? dodam, ze zachorowałam spowrotem na rudy kolor ale boję się dekoloryzacji, wszyscy odradzają podobno w rudym wyglądam nieźle, z czarnym podobno też ale znudzil mi się :]

Gość takasobie
kiedyś ciemnobrązowe włosy, ale od farbowania zrobiły się jakieś szare. choć niewiele odrosty różnią się od farbowanych na czarno (taka ciepła czerń, nie ta granatowa) włosów. tylko mam sporo siwych (25 lat). byłam rua i czerwona już:) buzia raczej pełna. usta nieduże, ale tez nie wąziutkie kreseczki. lubię je malować na bordowo. ale mogę zmienić pomadkę;) oczy - piwne. takie żółto-brązowo-zielonkawe. kolor niesprecyzowany;) cera bladoróżowa. trudno się opalam.

Gość szaninka do myszzy
napisze jeszce jaki masz kolor powiek ,brwi i ew.ust. a ten kolor oczu to ciepły czy zimny?