Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mia28

Rodzimy pod koniec 2005 roku

Polecane posty

Gość Agnes76
CZESC MAMUSIE! MIA- uwazaj na siebie i dzidziusia!!!! Lez spokojnie az wszystko uspokoi sie. Napisze Ci cos osobistego. Czytaj uwaznie. G dy nie mialam jeszcze synka myslalam, ze ciaza ktora jest zagrozona to dobrze, ze konczy sie poronieniem, Wydawalo mi sie ze to sama natura eliminuje slabe zarodki. Jednak gdy zaszlam w ciaze i w 4mcu lekaraka zapisala mi leki na podtrzymanie zrozumialam, ze mozna walczyc o dziecko. Teraz synek ma 4latka i BARDZO sie ciesze, ze podjelam walke i mam cudowne dziecko!!!!!!!!!! Niestety zasmucilo mnie, ze w tej ciazy zaczely sie problemy duzo wczesniej. Moja lekarka mowi, ze bedzie dobrze............i ja jej wierze!!!!!!!!! Dlatego dbaj o siebie i daj sie roZpieszczac Twemu facetowi. O mojej ciazy wie tylko moja rodzinka.Powiem reszcie albo po nast. USG albo za jakis czas. Na razie chce miec pewnosc, ze wszystko Z dzidzia jest OK. PA, PA

Napisze jako juz któras z kolei - Mia dbaj o siebie!. Po za tym byłam dziś u lekarza. Dowiedziałam się, że: - badania mam wzorcowe - 80% zakażeń toksoplazmozą pochodzi od innych źródeł niż kot, (dobra wiadomość dla mojej kici:) - Nospe mam brać dlatego (nawet jak nie mam żadnych bóli i kłuć), że moga występować mikro skurcze o których nawet nie wiem, a nie są one dobre dla fasolki. Po za tym dostałam skierowanie na USG (państwowo), ale po telefonicznym uzgodnieniu \"przydział\" dostałam dopiero na 5 maja. I do tego Pani ponarzekała sobie, że taka wczesna ciąża, a od zapłodnienia to już u mnie 8 tydzień. Dunia - odezwij się koniecznie jak USG, no i Mia o ile możesz - co tam u Ciebie? Czy miałyście może bóle w okolicach watroby? Tzn wydaje mi się że to te okolice. Bo mnie właśnie pobolewa w tym miejscu. Pozdrawiam.

Gość Tabelka
Nick..................termin...............waga...............ob. brzusia.....ob.bioder paulakp..............24-26.12.............57kg..............76cm......93cm Nick..................termin...............waga...............ob. brzusia.....ob.bioder paulakp..............24-26.12.............57kg..............76cm......93cm Mia26................01.12.................48 kg..............70cm.......86

witajcie:) Niunia,Agnes i Dunia dziękuję wam za miłesłowa i troskę 🌻 Dunia, dzisiaj konczy mi się 9 tydzień.Mam nadzieję, ze i już nie najdą mnie do konca ciaży takie dolegliwości jak w sobotę... A my z mężem już powiedzieliśmy wielu osobom o ciąży. Wyszliśmy z zalożenia że co ma być to będzie, więc właściwie od razu wiedzieli rodzice a z czasem najbliżsi znajomi:) Agnes, oczywiście ze daję się rozpieszczać meżusiowi. Tylko nie wiem czy on sam jest z tego powodu zadowolony, tym bardziej że teraz kiedy jamuszę lezeć wszystkie obowiązki są na jego glowie;) No ale teraz to nie ma wyjścia;) Niunia,pytasz co u mnie. Ja już dzisiaj nie plamiłam. Chociaż powiem ze bałam sie dziś załatwić bo bałam się że znów dostanę skurczy i zacznę krwawić. Na szczęście nic takiego nie nadeszło. Ufff:D A tak poza tym to nudzi mi się potwornie w łóżku i chciałabym już móc normalnie funkcjonować. Ciekawa jestem co tamu was???

JEST!!! JEST!!! JEST!!!! Widzielismy dzis malenkie serduszko, jak bardzo spieszy sie do zycia :-) Oczywisice sie splakalam jak bobr, z miejsca obdzwonilismy rodzicow i rodzenstwo, robiac im tym samym pobudke w srodku nocy... i placzacych ze szczescia bylo zdecydowanie wiecej!!! Wedlug p. doktor wszystko jest w porzadku. Malenstwo ma 14 mm. Wiek plodowy to 7 tyg i 4 dni (tak jakos by sie zgadzalo z moimi wyliczeniami ), termin na 5 grudnia (czy ktoras tez tak ma??). Dzidzia dobrze zagniezdzona, cialko zolte tez spore, czyli poki co wszystko w porzadku!!! I niech tak zostanie!!! W ramach gratulacji od p. doktor dostalam fure witamin - zeby sobie wybrac, ktore mi najbardziej pasuja, stosik najswiezszych gazet i w tym wszystkim nawet jedna buteleczka sie juz znalazla :-) Karuzela na maksa :-) Ale najwazniejsze w tym wszystkim sa trzy czarno-biale fotki z dzidzia w roli glownej :-) Tlurpa____ co do tej nospy, to powiedziala mi gin, ze oni tu nie daja czegos takiego. Ze na normalne bole glowy tudziez inne mozna brac Tylenol. I to wsio, czego sie dowiedzialam :-) Sciskam wszystkie Mamusie bardzo goraco. Dbajcie o siebie i swoje fasolki!!!

:):):):):):):):):):):):):):):):):):) Czesc dziewczynki:) Dunia 77________> Ciesze sie, ze na USG wszystko pieknie, wiem co czulas, bo wczoraj tez mialam:):):):):) Uczucie niesamowite, taka bylam szczesliwa jak widzialam ruszajaca sie dzidzie (56mm) i bijace serduszko:) U mnie to juz 12 tydzien i wlasciwie rodzice i bliscy juz wiedza od jakiegos czasu, teraz powolutku reszta bedzie sie dowiadywac. Mia26_______>Trzymaj sie cieplutko i uwazaj na siebie. Pozdrawiam wszystkie mamusie

Gość Tabelka
Nick..................termin...............waga...............ob. brzusia.....ob.bioder paulakp............24-26.12.............57kg..............76cm......93cm Mia26................01.12.................48 kg..............70cm.......86 Niunia77............24.11.................64 kg..............85cm......93cm

Dziewczynki - gratuluję niezapomnianego widoku i bijacych serduszek:)) Cieszę się z Wami:). Ja czekam do 5 maja, boje się troche i nie mogę się już doczekac. Ale skoro czekałam juz tak długo to i te 9 dni doczekam. Pocieszam sie, że im więcej tygodni tym bardziej wszystko jest w porządku:). Dopisałam się do tabelki i jak na razie jestem najgrubsza:). Przed ciążą wazyłam 59 kg i trochę się martwiłam, że może tyję za szybko, ale moja gin stwierdziła, że tak bywa - każdy tyje w swoim tempie:).(mam nadzieję, że nie przybędzie mi 25 kg, jak mojej mamie w ciaży ze mną);) Ja ze specyfików biore Feminatal, nospę i luteinę. Juz dawno nie brałam tylu tabletek;) Dzisiaj zdezerterowałam i pierwszy raz w od kąd wiem o ciąży nie poszłam do pracy - ale nie mogłam zwlec się z łóżka. Na początku było mi głupio, ale potem się rozgrzeszyłam - w końcu nalezy mi się nieco luksusu od czasu do czasu:). Całuski i miłego dnia:).

Gość Agnes76
CZESC MAMUSIE! Wczoraj doczytałam sie w ulotce leku-progesteronu-ze może powodowac sennosc! Odetchnęłam z ulgą i pokojarzyłam,że odkąd biorę ten lek jestem nie do zycia. A odetchnęłam dlatego, że myślałam, ze to przez ciążę! UFFF! Na szczęście w najblższy czwartek idę do gina. Może nie będę musiala brac tego leku albo da mi inny-mniej senny. Niestety nie dopiszę się do tabelki bo nie mam wagi.(I CAŁE SZCZĘŚCIE!) A tak poważnie zważę się u lekarki. Juz się nie mogę doczekac. Znowu USG. I...tym razem juz cos zobaczę! Mam pytanko? Chciałybyście miec córeczkę czy synka? Ja tym razem chciałabym miec córeczkę. Mój mąż i synuś także. I mam przeczucie,że tak będzie. Pozdrawiam Dunie i Katię!!! Mia-napisz co u Ciebie i maleństwa. pa.pa

Gość mycha22
czesc kochane Dawno mnie nie było na topiku więc mam spore zaległości:P jeżeli chodzi o mnie to u mnie wszytko w porządku...brzuszek rosnie..dzidzia zdrowa:) wczoraj byłam u lekarza (wkońcu mam załozoną karte ciąży) dostałam skierowanie na badanka...oby tylko wyniki były w porządku... Jęzlei chodzi o samopoczucie to mdłości troszke ustały i juz lepiej sie czuje w dzień... Termin kolejnej wizyty mam dopiero za miesiąc..i zastanawaim sie czy to nie za rzadko..a wy kobietki jak czesto macie wizyty?? Magda78...Kochan jeżeli8 chodzi o moje planowaanie wesela to narazie mamy zamówioną restauracje,zespół..no i godzine w kościele...troche nam jeszcze brakuje ale fotografa i kamerzyste bez problemu sie znajdzie bo teraz tyle ich jest...sukienke mam wybraną...zaproszonka wybrane..tylko czekamy aż przyjdą ...no i tyle z przygotowań... No i jeszcze nauki i poradnia przedmałżeńsa została;) troche sie rozgadałm nie na temat;) POzdrawiam was cipło wszystki brzuchte mamusie:)

Gość mycha22
czesc kochane Dawno mnie nie było na topiku więc mam spore zaległości:P jeżeli chodzi o mnie to u mnie wszytko w porządku...brzuszek rosnie..dzidzia zdrowa:) wczoraj byłam u lekarza (wkońcu mam załozoną karte ciąży) dostałam skierowanie na badanka...oby tylko wyniki były w porządku... Jęzlei chodzi o samopoczucie to mdłości troszke ustały i juz lepiej sie czuje w dzień... Termin kolejnej wizyty mam dopiero za miesiąc..i zastanawaim sie czy to nie za rzadko..a wy kobietki jak czesto macie wizyty?? Magda78...Kochan jeżeli8 chodzi o moje planowaanie wesela to narazie mamy zamówioną restauracje,zespół..no i godzine w kościele...troche nam jeszcze brakuje ale fotografa i kamerzyste bez problemu sie znajdzie bo teraz tyle ich jest...sukienke mam wybraną...zaproszonka wybrane..tylko czekamy aż przyjdą ...no i tyle z przygotowań... No i jeszcze nauki i poradnia przedmałżeńsa została;) troche sie rozgadałm nie na temat;) POzdrawiam was cipło wszystki brzuchte mamusie:)

hej Kobietki! Mia! Cieszę się bardzo,że sytuacja jest już opanowana a Ty wypoczywasz w domku. Oby tak dalej:) Mycha!Comiesięczne wizyty u lekarza są wystarczające. Częsciej chodzą kobieti, gdy cos się dzieje albo w przypadku ciązy mnogiej, tak jak ja. Chociaż tym razem i ja mam wyznaczona wizyte za miesiąc. Za to będąc w 11 tc miałam już 2 usg a w maju mam kolejne. Niestety, taki mój los;) Poza tym czuje się średnio na jeża. Mdłości co prawda w zasadzie ustapiły, za to codzienny ból głowy wpędza mnie w nerwicę. No cóż, mam nadzieję,żę z każdym tygodniem moje samopoczucie będzie sie poprawiało czego i Wam z całego serca życzę:):):)

hej Kobietki! Mia! Cieszę się bardzo,że sytuacja jest już opanowana a Ty wypoczywasz w domku. Oby tak dalej:) Mycha!Comiesięczne wizyty u lekarza są wystarczające. Częsciej chodzą kobieti, gdy cos się dzieje albo w przypadku ciązy mnogiej, tak jak ja. Chociaż tym razem i ja mam wyznaczona wizyte za miesiąc. Za to będąc w 11 tc miałam już 2 usg a w maju mam kolejne. Niestety, taki mój los;) Poza tym czuje się średnio na jeża. Mdłości co prawda w zasadzie ustapiły, za to codzienny ból głowy wpędza mnie w nerwicę. No cóż, mam nadzieję,żę z każdym tygodniem moje samopoczucie będzie sie poprawiało czego i Wam z całego serca życzę:):):)

Gość Dunia 77
To ja najpierw do tabelki: Nick..................termin...............waga...............ob. brzusia.....ob.bioder paulakp............24-26.12.............57kg..............76cm......93cm Mia26................01.12.................48 kg..............70cm.......86 Niunia77............24.11.................64 kg..............85cm......93cm Dunia77.............05.12.................63kg...............80cm.....98cm Obajwy____ nudnosci sporadycznie, zmeczenie - roznie, sa takie dni, ze tylko pod kolderke i finito, ale ostatnio dolaczyly do tego bole glowy :-( Ciekawe, czy to tez przejdzie po 3 m-cu?? o rany, od wczoraj swiat wyglada zdecydowanie inaczej ;-) Teraz sie tylko zastanawiam nad jedna rzecza, o ktora nie zapytalam p. doktor. Czy ten wiek wynikajacy z USG to wiek od ostatniej @ (co by sie zgadzalo, mniej wiecej) czy to wiek od zaplodnienia - co raczej byloby z serii "stal sie cud pewnego razu" ;-) Jak to jest?? Ja wizyty mam co 4 tyg. do 28 tyg (a moze do 24?? nie pamietam, za bardzo zakrecona bylam ;-) ), potem co 2 tyg. i ostatni miesiac to wizyta co tydzien. pozrowionka

Gość Dunia 77
To ja najpierw do tabelki: Nick..................termin...............waga...............ob. brzusia.....ob.bioder paulakp............24-26.12.............57kg..............76cm......93cm Mia26................01.12.................48 kg..............70cm.......86 Niunia77............24.11.................64 kg..............85cm......93cm Dunia77.............05.12.................63kg...............80cm.....98cm Obajwy____ nudnosci sporadycznie, zmeczenie - roznie, sa takie dni, ze tylko pod kolderke i finito, ale ostatnio dolaczyly do tego bole glowy :-( Ciekawe, czy to tez przejdzie po 3 m-cu?? o rany, od wczoraj swiat wyglada zdecydowanie inaczej ;-) Teraz sie tylko zastanawiam nad jedna rzecza, o ktora nie zapytalam p. doktor. Czy ten wiek wynikajacy z USG to wiek od ostatniej @ (co by sie zgadzalo, mniej wiecej) czy to wiek od zaplodnienia - co raczej byloby z serii "stal sie cud pewnego razu" ;-) Jak to jest?? Ja wizyty mam co 4 tyg. do 28 tyg (a moze do 24?? nie pamietam, za bardzo zakrecona bylam ;-) ), potem co 2 tyg. i ostatni miesiac to wizyta co tydzien. pozrowionka

Gość Tlurpa
Nick..................termin...............waga...............ob. brzusia.....ob.bioder paulakp............24-26.12.............57kg..............76cm......93cm Mia26................01.12.................48 kg..............70cm.......86 Niunia77............24.11.................64 kg..............85cm......93cm Dunia77.............05.12.................63kg...............80cm.....98cm Tlurpa...............29.11.................46kg...............70cm.....84cm

Gość Tlurpa
Ale Wam zazdroszcze ze juz wszystkie jestescie po usg, ja bede miala dopiero ok. 20 tyg jesli oczywiscie wszystko bedzie dobrze. Mnie tez dopadly bole glowy, zwlaszcza wieczorami. A dzis mam zamiar piec paczki bo taka mam na nie ochote a te amerykanskie tak mi nie smakuja. Rolmopsy tez bym sobie zjadla ale to marzenie scietej glowy bo nigdzie tutaj ich nie maja.

Hej:) Dunia! Wiek wynikający z usg lekarze określaja na podsatwie wielkości płodu. W danym tygodniu ciązy płód ma tyle i tyle mm i oni na tym sie opierają. Ja jestem w 11 tc i cieszę się, bo mdłości w zasadzie nie mam, ale ogólnie czuje sie kiepsko. Najbardziej rano i wieczorem. Ale będzie dobrze. UW Warszawie piekna, słoneczna pogoda a jak jest u Was dziewczęta??:)

Hej:) Dunia! Wiek wynikający z usg lekarze określaja na podsatwie wielkości płodu. W danym tygodniu ciązy płód ma tyle i tyle mm i oni na tym sie opierają. Ja jestem w 11 tc i cieszę się, bo mdłości w zasadzie nie mam, ale ogólnie czuje sie kiepsko. Najbardziej rano i wieczorem. Ale będzie dobrze. UW Warszawie piekna, słoneczna pogoda a jak jest u Was dziewczęta??:)

Gość Agnes76
CZESC SOUL! Widac jestesmy same na topikiu. Martwi mnie brak MIA. Mam nadzieje, ze u niej i dzidzi wszystko OK. Ja juz nie moge sie doczekac jutra. Mam nadzieje na zmiane leku, bo inaczej padne. Ciagle jestem zmeczona i smutna. To zupelnie do mnie nie pasuje! Zawsze-przed 2 ciaza-bylam BARDZO wesola. Jutro tez bede miec USG. Oj, zeby juz bylo jutro....................pa,pa

Gość amelkaem
Witajcie dziewczyny!!!!!! Nareszcie Was odwiedziłam. Byłam w szpitalu, nietety miałam plamienie. Ciażę mam bardzo wysokiego ryzyka, ale juz widziłam tydzień temu bijace tętno - po raz pierwszy w zyciu (przypominam ze to moja 4 ciąża). CUDOWNE UCZUCIE!!!! Musze leżeć plackiem tylko do toalety mogę chodzic, więc leżę i Was nie odwiedzam.Dziś sie zdecydowałam, bo lepiej się poczułam i wykorzytałam wyjście do toalety. Atak wogóle to nie jest za wesoło, ale podobno tylko leżenie może uratować moją kruszynkę.Leżę i leżę i nic mi nie wolno robić. Troszke już niw ytrzymuje psychicznie - a to dopiero poczatek, bo może być tak , ze bedę leżała do grudnia. Wyobrażacie to sobie? Wiem , ze tak musi byc skoro to jedyna drooga aby się wreszcie udało, ale to jest niewyobrażalnie ciężko nic nie móc robić. Kończęjuż, pozdrawiam Was serdecznie, trzymam za wszystkie kciuki, zyczę wszytskiego dobrego, samych radosnych nowin i dobrych wyników. idę leżeć.Jak poczuję się lepiej to znów zajrzę ale napewno niieprędko więc: TRZYMAJCIE SIĘ CIEPLUTKO I DBAJCIE O SWOJE DZIECIĄTKA!!!!!! Pa.

Witaj Agnes i amelkaem! Agnes! fajnie,że jutro masz usg i zobaczysz swoja kruszynkę:) Co do Twojego pytania o płeć to korzystając z okazji,żę będę mamą bliźniaków chciałabym mieć parkę, ale będę zadowolona z każdej opcji:) Co do Mii to ma sie dobrze. Gadałam z nia dzis na gg. Leży w domku, odpoczywa, zajada sie smakołykami i czuje się dobrze:) amelkaem! Współczuje trudnej ciązy i koniecznoścl leżenia. Na pewno jest to strasznie nużące i męczące. Może nie będzie tak źle, że będziesz musiała leżeć do końca ciązy. Miejmy nadzieję,że to chwilowy mus:) Trzymam kciuki:) Pozdrawiam!

Gość Agnes76
amelkaem- właśnie doczytałam, ze bierzemy ten sam lek duphaston. To od tego leku ciagle chce się spac i ciężko wstac z łóżka!!!!! Moja poprzednia ciąża tez była ciężka do utrzymania. Miałam przedwczesne skurcze. A zaczeło się tak juz w 4mcu!! Widzisz - nie ma rady- trzeba grzecznie leżec i brac leki. Najważniejsze to pozytywnie myślec. Myśl, że ma byc dobrze a tak musi byc! SOUL-cieszę się, że masz kontakt z MIA. Cisza na tpiku nie jest mile odbierana. MAMUSIE! Starajcie się pisac na bieżąco. pa,pa

Gość Oliwka77
Cześć Kochane!!! Jestem tu po raz pierwszy, ale na pewno nie ostatni. na razie staram się Was poznać, ale wiem, że łączy nas jedno: jeśli wszystko pójdzie dobrze, jeszcze w tym roku będziemy mamusiami!!! Ja mam termin na 15 grudnia :) Tysiąckrotnie Was pozdrawiam. Dbajcie o siebie i o swoje fasoleczki:)

Gość Oliwka77
Cześć Kochane!!! Jestem tu po raz pierwszy, ale na pewno nie ostatni. na razie staram się Was poznać, ale wiem, że łączy nas jedno: jeśli wszystko pójdzie dobrze, jeszcze w tym roku będziemy mamusiami!!! Ja mam termin na 15 grudnia :) Tysiąckrotnie Was pozdrawiam. Dbajcie o siebie i o swoje fasoleczki:)

Gość mycha22
witam gorąco:) Amwlkaem...bardzo sie ciesze że widziałąs bijące serduszko:) a dalej będzie tykac az do porodu tylko lez jak ci mówią a za pare miesięcy jeszcze sie nachodzisz koło dzidzi:P jestem z toba i mocnooo trzymam kcuki za ciebie i maluszka twojego:) Mia mam nadzieję że u ciebie tez wszytko w porządku odezwij sie koniecznie i powiedz co słychać u was?? witam ciepło oliwke i oczywiscie gratuluje maluszka:) jakie dziewczyny bierzecie witaminki?? ja biore feminatal....bo ma przynajmniej wzgledna cene:) no i generalnie tylko te bo jest tam juz kwas foliowy i magnez więc cały zestaw witaminek jest I jeszcze jedno co do badań...Jakie miałyscie badania??? i jakie sa najwaznijesze...?? mam skierowanie na badanka ale cche tez wiedziec jakie wy macie albo miałyście robione badania U mnie ogóleni wszystko w porządku czuje sie dobrze:) samopoczucie tez dobre..oby tak dalej:) Trzymajcie sie ciepło mamuski:Ppapapa do nasepnego:)

Witam wszystkie Panie - stałe bywalczynie i Oliwkę - nową mamusię do kolekcji;) Amelka - strasznie się cieszę, że się odezwałaś i wszystko z fasolką w porządku. Współczuję Ci trochę - ale popatrz na to z innej strony - wybyczysz się za wszystkie czasy;) Agnes - może zapytaj swojego gina o Luteinę - ten sam skład (czyli progesteron), a nie ma takich skutków ubocznych (sama zażywam) no i jest dużo tańszy:) Soul - widze, że jestesmy krajankami:) Mycha - tak a propo przyjęcia weselnego - jesli pomagaja Wam przy organizacji rodzice (np. finansowo) pomysl o tym, żeby w trakcie przyjęcia wręczyc im kwiaty i podziekowac. My tak zrobilismy i było naprawde miło:). Może o tym wiesz, ale mnie ktoś tez to doradził, bo sama szczerze powiedziawszy jakos nie pomyslałam:). Co do Badań to miałam: Krew (wszystko co na nią mozliwe) Mocz (tez chyba wszystko) Cukier (mierzony glukometrem) Toksoplazmozę WR - na razie to wszystkie. Równiez biorę feminatal - poleciła mi moja gin. No i No-spę. Całuski dziewczynki.

Gość ja22
dziewczyny mam pytanie jak mam wyliczyć termin porodu?? Czy na początku ciąży miałyści elekkie skurcze???

Ja 22 - Wejdź sobie na ten kalkulatorek, to sobie wyliczysz:) Nie wiem co masz na mysli mówiąc \"skurcze\". Bo jesli chodzi o pobolewanie brzucha (różnego rodzaju) to owszem. Najlepsza jest na to No spa - mnie zlaeciła ja gin, więc jest na pewno bezpieczna dla dzidzi:). Pozdrowienia.