Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alex

Co zrobić aby rzucić palenie papierosów

Polecane posty

Gość Esteruś
Biedaku....... nie zazdroszczę Ci..... 3maj się bobmado :)

Bobmado....nie wiem czy to Cię pocieszy ale pomyśl sobie że zawsze mogłoby być gorzej. Wyobraź sobie że na takiej imprezie wypalasz całą ramkę fajek - jakbyś się teraz czuł ?- masakra co?

Witam wszystkich, na początku gratuluje wytrwałości wszystkim, którzy nie palą mimo kryzysów. Może Wam to w jakiś sposób pomoże, ale ja równolegle z decyzja o niepaleniu zmieniłam styl życia tzn. zdrowe odżywianie, dużo ruchu - przede wszystkim bieganie itd. I to mi bardzo pomogło, bo gdy np. myślałam o papierosie wieczorami wychodziłam pobiegać. A do tego w trudnych chwilach wracałam do wybranych rodziałów z poradnika Allena Carra. Może jestem trochę monotematyczna z tym Allenem, ale na mnie ta książka zrobiła ogromne wrażenie, bardzo mi pomogła i na prawdę uważam, ze nie wymyślono jak dotąd niczego lepszego na rzucenie palenia! Pisaliście tez o rożnych sposobach na zajęcie dłoni po odstawieniu fajek... ja takiej potrzeby zajęcia dłoni jakoś nie miałam, ale tak mi przyszło do głowy, ze można się bawić wtedy takimi sprężynkami gimnastycznymi:):):) to przynajmniej pożyteczne zajęcie:) pozdrawiam i powodzenia

Witam.... Melduje sie,kolejne dni mijaja........... To bardzo smutne co piszesz bobmado.....moj wujek,od wczoraj tez walczy o zycie,mamy bardzo smutna atmosfere w domu....moj maz,jak wam pisalam ,przeczytal ksiazke,i rzucil prawie na rowno ze mna,wczoraj jak dostalismy wiadomosc o wujku,zapalil.....i pali dzisiaj tez,wujek jest mu bardzo bliska osoba i chodzi caly znerwicowany............nie chce mu robic wyzutow ze jego palenie nie pomoze ,i dalam sobie spokoj............... JA NIE ZAPALILAM...............

Nilan .......o czym Ty mówisz...........bo ja się chyba pogubiłam......bobmado ma kaca(chyba)!!!! Co do twojego wujka to bardzo współczuję, trzymaj się!!!

Gość Esteruś
Witaj nilan, bardzo mi przykro z powodu wujka :( .................................... jestem jednak dumna z Ciebie, że nie zapaliłaś. wiem, że musiało być strasznie ciężko.......... ale Twoja postawa umacnia mnie w moim postanowieniu o niepaleniu...... 3majcie się z mężem ciepło i życzę zdrowia dla wujka i wytrwałości dla Ciebie :) pozdrawiam

Gość Esteruś
Witaj nilan, bardzo mi przykro z powodu wujka :( .................................... jestem jednak dumna z Ciebie, że nie zapaliłaś. wiem, że musiało być strasznie ciężko.......... ale Twoja postawa umacnia mnie w moim postanowieniu o niepaleniu...... 3majcie się z mężem ciepło i życzę zdrowia dla wujka i wytrwałości dla Ciebie :) pozdrawiam PS bobmado pisał o imprezowaniu i zapewne chodziło mu o kaca :) mam rację bobmado?

Gość Esteruś
Witaj nilan, bardzo mi przykro z powodu wujka :( .................................... jestem jednak dumna z Ciebie, że nie zapaliłaś. wiem, że musiało być strasznie ciężko.......... ale Twoja postawa umacnia mnie w moim postanowieniu o niepaleniu...... 3majcie się z mężem ciepło i życzę zdrowia dla wujka i wytrwałości dla Ciebie :) pozdrawiam PS bobmado pisłał o imprezowaniu i zapewne ma kaca, dlatego umiera :) prawda bobmado?

Gość Esteruś
o kurczę, coś się zawiesiło..hahaha sorki, ale to nie moja wina :)

nilan ........przykro mi z powodu wujka :( tak zaglądam tu co jakis czas ale nic nie pisze tak mnie globus ........boli ze nie dam rady :) :P miłego popołudnia trzymajcie sie !!!!! :) ale i tak było warto :D

ha ha ha ....czytam teraz te posty i normalnie az mi głupio .. tak napisałem """""walcze o zycie """" zawsze jak mam kaca tak mówie :))))) .......nic mi innego nie jest .....jestem zdrów jak ryba :) marika ..nilan ..esterus usmiech dla was

:))))))) :D witam w piątkowy mroźny słoneczny piękny poranek ...........dobrego humorku usmiechu i wytrwałości no i kolejnego dnia wygranego !!!!! .......pochwale sie mój humorek jest dzisiaj wspaniały (jestem ciekaw kto sie odważy go zepsuć ) ha ha ha takiego albo leprzego na ostatni dzień tygodnia wam zycze !!!! :)))) :* :D

Gość Esteruś
Cześć wszystkim ! a u mnie słoneczka nie ma, za to troszkę śniegu napadało :( a już było tak pięknie :) bobmado cieszę się że dziś już lepiej z Twoim humorkiem :) :) KOLEJNY DZIEŃ ZALICZONY !!! dziś kolejny do przetrwania :)

....biore sie za prace musze nadrobic wczorajszy dzień >>>>>> :))) .......nie bedzie mnie tu :( mam troche jazdy bo wczoraj miałem jeszce promile nie dotykałem kierownicy ha ha ha ....... ale bede czytał mam int w komórce czytac sie da natomiast pisac jest tragedie :) trzymajcie sie pozdrawiam cieplutko .......pa pa pa Duży usmiech dla was :D za wytrwałosc ................

Witajcie moi drodzy!!! Jaką ja miałam wczoraj ochotę na ....papierosa! Nie wiem co było tego powodem, nie byłam zła ani zdenerwowana wręcz przeciwnie czułam się świetnie. Zwykłe spotkanie ze znajomymi (oczywiście palacze) i nagle ta niesamowita chęć...zapalenia razem z nimi. To nie był żaden głód a raczej....tęsknota!?!!?! I pomyśleć że już zawsze będę musiała odmawiać sobie tej przyjemności....

..........a gdyby tak się skusić na jednego,malutkiego, ostatniego....... ..........głupi pomysł ????.............

Marika,to nie bedzie ostatni ale pierwszy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bardzo glupi pomysl!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A ja tez od wczoraj bardzo tesknie,ale madrzejsza JA,mnie powstrzymuje......marika,przemysl sobie teraz jakie plusy masz przez niepalenie,i pomysl czyy nie jest o niebo lepiej:-)

Nilan ....czasem są takie chwile że naprawdę ciężko się powstrzymać, wtedy sobie myślę że przecież JEDEN niczego nie zmieni. Wiem że to jest głupie co piszę ale...."tak już mam". Mądra jestem tylko czasami........niestety!!!!!!!!!!!!

Nilan ....i wiesz czego się boję najbardziej - że kiedyś zapalę nie dlatego że będzie mi się chciało palić tylko dla zabawy. Zrobię to przez moją piep.....ną głupotę!!!!!!!

Ja tez mam takie mysli,szczegolnie teraz:-( Ale wiem ,ze to by byl znowu poczatek,z reszta widze to po mezu,on tez powiedzail ze zapali tylko jednego na "uspokojenie",pali caly czas,wiem ze przestanie jak sie wszystko jakos u nas pouklada,i uspokoi,ale ON ZNOWU BEDZIE ZACZYNAL OD POCZATKU!!!!!! A sama wiesz jak bylo ciezko................. Trzymaj sie i powodzenia:-D

Ja tez tak kiedys zrobilam,dla zabawy,i po malutku od niewielkiej ilosci skonczyla znowu na paczce dziennie...........nie warto

Nilan.....dzięki za wsparcie. To Ty masz prawdziwy problem a ja się nad sobą użalam.....sorry!!!!! Mam nadzieję że wam się wszystko ułoży - będzie dobrze!!! Pozdrawiam!!!

Gość Esteruś
Chwilę mnie nie było........i proszę! marika212 nie daj się i nie próbój bo na jednym się nie skończy. wiem o co chodzi...... ten jeden.......tylko ten.......tak na spróbowanie..tyle wytrzymałam, więc mała nagroda mi się należy...przecież to nic takiego.ten jeden..... też tak myslałam ostatnim razem. i na jednym sie nie skończyło :( nie od razu oczywiście. zapaliłam tego jednego i spokój. po jakimś czasie znów ta sama myśl.......tylko jednego....i spokój..... po kilku takich "razach" ........zaczęło się juz normalne palenie :( nie dopuść do tego.......musisz być silna...... nilan 3maj się, bo nic innego teraz powiedzieć się nie da....... będzie dobrze :)

Daj spokoj,po to ten topik jest zeby pisac:-) Ale lepiej pisz,jak masz palic:-)

Dziekuje wam za wsparcie..... Niestety jest gorzej.... Wujek jest bardzo wazna osoba w naszej rodzinie,ma tylko 49 lat,mimo ze od lat cierpi na bardzo ciezko chorobe jest sloncem ktore daje blask naszej calej famili..............

marika .........!!!!!! widzę ze jakieś bardzo głupie myśli ci chodzą po głowie ..........!!!!!!!!!! nieładnie ja wierze ze dasz rade i nie zapalisz nawet jak będzie kusić !!!!!!!!! i będzie ciężko ............ wydaje mi się .......i bardzo bym tego chciał ze wszystkie nie zapalicie nawet w ciężkich chwilach .... ja jak mnie cos tam ciągnęło to sobie myślę i co im napisze ze zapaliłem ....zrobił bym się wtedy bardzo malutki .......sam sobie bym przestał wierzyc i mam nadzieje ze takiego dnia w moim życiu nie będzie --------- !!!!!! miłego słonecznego ciepłego weekendu :))) bez papierosa oczywiscie trzymajcie sie :) nadal trzymam kciuki

Gość Esteruś
no........ ja się zbieram do domu....a przede mną najtrudniejszy moment....... czyli jak przetrwać bez papierosa po obiedzie..... Boże, jaki człowiek jest głupi...... tak się dać omamić głupim papierosom. aż wierzyć się nie chce...........no cóż....... udanego i spokojnego weekendu wszystkim życzę !!!! BEZ PAPIEROSA OCZYWIŚCIE :) duże buziole :) :) :) :))

Gość Esteruś
no........ ja się zbieram do domu....a przede mną najtrudniejszy moment....... czyli jak przetrwać bez papierosa po obiedzie..... Boże, jaki człowiek jest głupi...... tak się dać omamić głupim papierosom. aż wierzyć się nie chce...........no cóż....... udanego i spokojnego weekendu wszystkim życzę !!!! BEZ PAPIEROSA OCZYWIŚCIE :) duże buziole :) :) :) :))

.........i znowu pada śnieg........... .........mam dosyć tej pogody!!!!!!!!!!!