Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alex

Co zrobić aby rzucić palenie papierosów

Polecane posty

Gość gość
Odsprzedam niepełne opakowanie (94 tabletki) za 50 zł, nowe opakowanie kosztuje ponad 80, więc jesli ktoś jest chętny proszę o maila oiseau@interia.pl ja rzuciłam po jednym opakowaniu i 6 tabletkach z kolejnego. Tabletki ważne do 07/2014

Gość gość
ja rzuciłem palenie dzięki terapii STI naprawdę polecam paliłem wcześniej przez 5 lat a teraz nie palę już od 6 msc. Dla zaintersowanych wysyłam poniżej link z informacją o terapii : http://www.stoppaleniu.pl/

Gość Jaca63
Myślę, że znalazłem dobry sposób na rzucenie papierosów. Paliłem 31 lat. Kilka razy rzucałem, nigdy nie na dłużej niż tydzień lub dwa. Wszelkiego rodzaju motywacje pozytywne okazały się nieskuteczne, bo zdrowie jako tako dopisuje, a na brak pieniędzy też nie narzekam. Miesiąc temu jednak uświadomiłem sobie, ile wynosi akcyza dla 1 paczki papierosów. Wręcz nie chciałem uwierzyć, ale jest to 8-9 złotych. Gdyby to była cena papierosów, a nie haracz dla złodzieja, to pewnie dalej bym palił. Rzuciłem od razu. Owszem, jeszcze teraz, po miesiącu mam ochotę zapalić. W takich chwilach przywołuję sobie w wyobraźni zadowoloną debilną gębę pewnego polityka, który bardzo się stara wydoić społeczeństwo, i zaraz tracę ochotę na fajki. Motywacja negatywna jest zdecydowanie silniejsza.

Gość DoradcaNowaFarmacja_pl
Czy warto rzucić palenie? - oczywiście ! Wieloletnie palenie papierosów nie tylko szkodzi Twojemu zdrowiu, ale przede wszystkim zdrowiu najbliższych, narażając ich na szkodliwe działanie toksycznego dymu tytoniowego. Palenie papierosów także przyzwyczaja Twój organizm do stałej dawki nikotyny, otrzymywanej o określonej porze, dlatego tez nagłe zaprzestanie palenia papierosów często skutkuje szybkim niepowodzeniem. Aby stopniowo odzwyczaić organizm od nikotyny oraz zredukować potrzebę sięgania po papierosa, warto wypróbować tzw. nikotynową terapię zastępczą, stosując pastylki, tabletki, bądź system transdermalny (plastry) Niquitin. Działanie preparatów Niquitin http://www.nowafarmacja.pl/s?q=niquitin polega na dostarczaniu niewielkiej dawki nikotyny w momencie odczuwania potrzeby sięgnięcia po papierosa. Niska dawka nikotyny łagodzi objawy odstawienne nałogu tytoniowego, pomagając trwale i skutecznie rzucić nałóg. Więcej informacji o produktach Niquitin znajdziesz na stronie www.nowafarmacja.pl

Gość Rzuciłam
Dzis mija rowny tydzien jak nie pale, mialam jeden sposob powiedzialam ze koncze paczke i nie ma wiecej, Papierosy zastepuje mentosami. nie tuczace i nie chce sie palic :) a zeby nie przytyc przy tym jem tylko sniadanie w ciagu dnia, Moze burczec w brzuchu, ale nie mozna jesc :)

Gość Rzucilam
Dzis mija rowny tydzien jak nie pale, mialam jeden sposob powiedzialam ze koncze paczke i nie ma wiecej, Papierosy zastepuje mentosami. nie tuczace i nie chce sie palic :) a zeby nie przytyc przy tym jem tylko sniadanie w ciagu dnia, Moze burczec w brzuchu, ale nie mozna jesc :)

Gość Antypalacz
Palilem 60 lat. Pod koniec maja br. poddalem sie zabiegowi biorezonansem. Czuke ze mam lepsza kondycje i cieplejsze nogi.

Gość Ruda21
Dziś zadałam sobie pytanie: Po co te papierosy?! Jak przeliczyłam ile wydaje na te fajki przeraziło mnie to! Postanowiłam ze dzis rzucam. Skoro bedac w ciazy moglam nie palic to teraz tez dam rade! Nie wiem jak sobie poradze ale nie moze to byc silniejsze od nas!

Gość gość
Polecam biorezonans, ono dziala.

Gość Onaaaaaxxxx
Błagam nie mam już sił 3 dni temu potrafiłam wypalić ok 1,5 paczki wczoraj wypaliłam 3 papierosy dziś chce już nie palić ale nie mam sił źle się czuje. Tłumacze sobie że Pale i jestem jak narkomanka bez papierosa jestem głodna. Zabija mnie to jak HEROINA... Tylko że heroina Cię zadowoli na dłuższy czas a po papierosie którego bierzesz na 20 buchów to tak jak by się brało 20 dawek narkotyku tylko że tytoniu Ci zaraz brakuje i dalej chcesz jeden za drugim towarzysko... Dość chce by moje dziecko nie widziało mnie z papierosem...

Gość gość
A czemu nie chcesz poddac sie zabiegowi biorezonansem. To 15 min i 100 zl. Ja nie wierzylem ze dziala, teraz sam sie przekonalem ze dziala.

Gość Beti83
Hej ja nie pale 3 dzien z desmoksanem i nawet ok chociaż trochę brakuje. SĄPalilam 15 lat.

Gość gość
Opowiedz coś więcej o tym biorezonansie, jeśli możesz.

Gość Antypalacz
Biorezonans to bardzo proste. Poszukaj kogos w poblizu kto to robi. Przed zabiegiem musisz zapalic. Potem ten pet wklada sie do pojemnika aparatu. Dostaniesz elektrode wokol glowy i 2 elektrody na reke. 15 min i 100,- zl i to wszystko.

Gość Assa2
Ja się przeraziłam jak poczytałam po stronach co się dzieje gdy się pali w ciązy... mnie to skutecznie zniechęciło bo martwiłam się że narażam swoje dziecko;/ Przykładowe inforacje znalzałam na tej stronie..oraz pomocne metody: http://jakrzucicpalenie.com.pl/

Gość Czolgowski
Zalecam biorezonans, jest bardzo skuteczny.

Ja od jakiegoś czasu zmagam się z rzucaniem palenia. Wypróbowałam już większość popularnych metod oraz środków. Większość znalazłam tutaj: http://www.jakrzucicpalenie.net. Niestety dalej nie ma żadnych postępów. Najtrudniejsze są dla mnie pierwsze dni - jestem strasznie zdenerwowana i roztrzęsiona. Niektórzy chyba nie mogą rzucić palenia...

Gość bylapalaczka
Witam chciałam się wypowiedzieć na ten temat ponieważ jakiś czas temu byłam z koleżanką na takim zabiegu w białymstoku na ulicy Pogodnej i nie pale od tamtego czasu nie mam ochoty na palenie nie przeszkadza mi to ze ktos pali i dzięki rzuceniu palenia tą metodą zaoszczędziłam kupę forsy na dobre perfumy i wiele innych rzeczy a paliłam naprawdę dużo polecam biorezonans swoim znajomym tą metodę i ten gabinet pozdrawiam

Gość gość
Ja juz 5 dzien nie pale, nie wiem co mam z soba zrobic , caly czas biore tabletki do ssania niquitin,daje rade, ale jest ciezko.

Gość gość
Moj znajomy bral ponad 1 rok niquitin, wysiadla mu watroba i trzustka. dlatego najlepiej jest biorezonans.

Gość Poczty
Ja palę niestety bardzo długo, bo od czasów liceum, czyli już piętnaście lat. Niejednokrotnie chciałam, próbowałam rzucić, ale niestety chyba mam za słabą silną wolę - albo raczej, nie mam jej wcale, bo próby rzucania kończyły się zazwyczaj przy pierwszej stresującej sytuacji. Teraz znów mam motywację, po przeczytaniu artykułu http://bogatyumysl.pl/articles/oto-skuteczne-sposoby-na-rzucenie-palenia/5 - fajny, motywujący. Zresztą, cała strona ma podobne założenie, daje kopa i dodaje chęci do działania, żeby poprawić jakość swojego życia. Trzymajcie za mnie kciuki, mam nadzieję, że tym razem na pewno uda mi się już rzucić.

Gość Piotr1982
Witam.Dwa tygodnie juz nie pale,przeczytajcie ksiazke Allena Carry.Ja przestalem palic,bo kolor moich zebow sie zmienil,ciagle bylem oslabiony...palilem 5lat.Ponad paczke dziennie..zdarzalo sie ze probowalem rzucic i do samego wieczora nie spalilem zadnego papierosa,niestety o 20.00 wychodzilem do sklepu i kupowalem paczke papierosow.Po wyjsciu ze sklepu do godziny 3.00 w nocy potrafilem spalic prawie cala paczke.Po tych dwoch tygodniach fizycznie duzo lepiej sie czuje,przede wszystkim nie smierdze,swiezy oddech gdy sie budze.Co prawda kaszle,ale to przez to ze organizm wydala z pluc resztki substancji smolistych.Walczcie z nalogiem.Trzymam kciuki za wszystkich.Wiem ze jest trudno,probowalem zakladac sie z rodzina ze nie zapale o 100zl np do konca miesiaca,nigdy mi nie wychodzilo,przegrywalem.Przysiegalem na corke przed soba,przegrywalem,ale moj przyklad pokazuje ze jest szansa wygrac i jestem na dobrej drodze by wreszcie byc wolnym.Pozdrawiam

Gość gość
Też ją przeczytałam i nie palę. Polecam.

Gość bole zdun to
admin nalogowa

Gość gość
BOLEK ZDUN TO ADmin nalogof

Gość zadziwiona niezmiernie
jak można od palenia sie uzależnić? smakuje jak g***o, człowiek po tym śmierdzi, ma żółte zęby, zaczyna kasłać w końcu jak pali latami bardziej prawdopodobne że zachoruje na jakiegoś raka. jak już musicie sie uzależniać to lepiej od kawy, biegania czy czytania.

Gość gość
Nie palę od czwartku ( dziś 4 dzień). Łatwo mi to przyszło- po prostu w czwartek przez cały dzień ani jednej fajki i tak do dziś. Ale za to dziś mam problem- chce mi się jarać jak diabli . Nie zapalę, ale ile nerwów mnie to kosztuje... Zaraz zacznę po ścianach i suficie łazić!!!

Gość gość
Ja nie pale od 27.05. po biorezonansie, a palilem 60 lat.

Gość Adixe
Wystarczy zajrzeć do odpowiedniego działu o paleniu na stronce: jak-rzucic-palenie.c.vot.pl