Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anekm

Smacznie, zdrowo i tanio

Polecane posty

Gość siemniaaaa
Frytki ze smażonym serem porcja frytek wg. uznania, - kilka plastrów sera żółtego grubości 0,5cm, - 2-3łyżki mąki, - 2 jaja, - bułka tarta, - olej, - sos tatarski. W jednym naczyniu smażymy frytki ,gdy frytki już dochodzą ,w drugim naczyniu rozgrzewamy olej i na gorący wrzucamy wcześniej przygotowany ser: z jajek i mąki robimy ciasto (jak na naleśniki)i wkładamy plastry sera ,następnie obtaczamy w bułce tartej Smażymy na złoty kolor.Podajemy oczywiście z frytkami i sosem tatarskim ,jako dodatek proponuję papryką konserwową lub jakąkolwiek inną surówkę wg.uznania

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość siemniaaaa
Pieczarki z parówkami. 30 dag pieczarek, 30dag parówek lub kiełbasy parówkowej, 2 średniej wielkości cebule, sól, pieprz, mała puszeczka koncentratu pomidorowego lub soku pomidorowego, łyżka masła, troche przyprawy do zup, trochę mąki ziemniaczanej Cebulę drobno posiekać, włożyć do rondla, dodać masło i dusić mieszając aż się zeszkli - nie rumienić. Wówczas dodać koncentrat pomidorowy wymieszany ze szklanką wody lub wlać sok pomidorowy. Pieczarki umyć, krajać w ćwiartki lub grubsze plasterki i wrzucićdo sosu. Dusić razem 10-15 minut, doprawiając do smaku solą, pieprzem, ewentualnie szczyptą cukru i przyprawą do zup Na końcu wrzucić pokrajane w grubsze talarki parówki lub kiełbasę krajaną w plasterki. Dusić razem ok. 5 minut. Odstawić, bo potrawa smaczniejsza odgrzewana. Tuż przed podaniem, wrzącą, gorącą - oprószyć mąką ziemniaczaną i energicznie wymieszać. Sos wówczas staje się odrobinę zawiesisty i błyszczący.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość siemniaaaa
Piers z kurczaka z pieczarkami i serem topionym 2 piersi z kurczaka, - 6-8 średnich pieczarek, - ser topiony kremowy - kostka, - śmietana, - olej, - sól, - pieprz, - można dodać również przyprawy do kurczaka Pieczarki obieramy ze skorki, kroimy w plasterki, dusimy na oleju 5-10 minut. Nastepnie kladziemy piersi z kurczaka i dusimy pod przykryciem ok. 20 minut, dodajemy rowniez sol i pieprz. Pod koniec kroimy ser topiony w gruba kostke, dodajemy do kurczaka. Kiedy ser sie roztopi dodajemy smietane, ilosc uzalezniona od konsystencji sosu, jaki chcemy uzyskac.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość siemniaaaa
Pierś z kurczaka w sosie cebulowo-serowym pierś z kurczaka, - serek topiony, - cebulka prażona, - łyżka oliwy, - przyprawy. Do rondelka wlac 1 szklanke wody, dolozyc serek topiony i okolo 2 lyzek prazonej cebulki. Dodac przyprawy (ja daje ziarenka smaku) i zagotowac. Dodac piers i dusic w sosie okolo 30 min.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość siemniaaaa
Zapiekanka na ryżu 2-2,5 szklanki ryżu sypkiego (nie z torebki), - 40 dkg miesa mielonego - może być wołowina, wieprzowina, cielecina albo indyk, - 20 - 25 dkg sera żółtego, - 1 koncentrat pomidorowy 30% albo 20% w słoiczku, - 1 puszka fasolki szparagowej ciętej, - 1 mała cebula Ryż ugotowac w lekko osolonej wodzie. Mięso podziabać tak żeby nie było pozbijane w grudki i podsmażyć. Pokroić cebulkę w plasterki i podsmażyć tak żeby się zrobiła złocista. Ser żółty zetrzeć na wiórki. Ugotowany ryż wysypać na dno naczynia lub foremki i przygładzić. Rozsmarować koncentrat pomidorowy po warstwie ryżu i posolić. Na to wysypać usmażone mięso i cebulkę. Potem wysypać na to fasolkę i posypać wszystko serem żółtym. Piec w 200 stopniach przez około 30 min.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Witaj siemniaaaa miło ze zasypujesz nas przepisami nie myslałam ze stronka nabierze barw dzieki .Dzisiaj niestety upał mnie wykańcza,jak tylko bedzie troche chłodniej napewno wszystkie wyprobuje .do miłego czytanka pa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość monika33
Placki z jagodami 2 szklanki mleka 2 jajka 3 łyżki cukru Ubijamy to mikserem najpier jajka z cukrem potem dodajemy mleka póżniej 1,5 łyżki proszku do pieczenia ok 2,5 szklanki mąki pszennej Sprawdzamy konstynencje żeby była gęsta Póżniej jagody 1 szklanka, oczywiście może być więcej jagody oprószone w paru łyżkach mąki. Na patelce rozgrzewamy olej i nakładamy łyzką ciasto. Po upieczeniu posypać cukrem i polać śmietaną, Wczoraj robiłam naprawdę spaczne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość siemniaaaa
Witaj AnekM miło mi ,że przypadły ci one do gustu,dzisiaj jak nie będe mieć zbyt dużego nawału pracy to też postaram się cos jeszcze dorzucić.:):):)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość siemniaaaa
Bigos bez kapusty 1/2 kg pieczarek 1/2 kg cebuli 1/2 kg ogórków kiszonych 1/2 kg marchwi 25 dag papryki czerwonej 25 dag boczku 25 dag kiełbasy 20 dag przecieru pomidorowego sól pieprz majeranek Pieczarki pokroić w słupki, a cebulę, kiełbasę i boczek w kostkę. Razem przełożyć na patelnię i smażyć. Ogórki, paprykę i marchewkę pokroić również w kostkę i smażyć na osobnej patelni. Gdy wszystko się podsmaży, przełożyć do garnka, dodać przecier pomidorowy, podlać wodą i dusić ok. 40 minut. Doprawić do smaku. Podawać na ciepło z pieczywem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość siemniaaaa
Szarlotka z budyniem Ciasto: 1/2 kg mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 25 dag margaryny 1 szklanka cukru 2 jajka Masa I: 1 1/2 kg jabłek Masa II: 2 budynie waniliowe 3 szklanki mleka Do dekoracji: cukier puder Mąkę, proszek do pieczenia, margarynę, cukier i jajka zagnieść. Zostawić na 15 minut i podzielić na 2 części. Jedną część rozłożyć na wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formie, a na niej ułożyć obrane i pokrojone w „ósemki” jabłka. Ugotować budyń i gorący wylać na jabłka. Rozwałkować drugą część ciasta i przykryć budyń. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 45 minut w temperaturze 160-170 st. C. Po upieczeniu ciasto ostudzić i posypać cukrem pudrem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość siemniaaaa
Kotlety z kalafiora Składniki: 1 kalafior dość duży 2 całe jajka 15 dkg bułki tartej 6 łyżek koperku lub pietruszki drobno posiekanej 1 łyżeczka zmielonego kminku 1/2 łyżeczki startej gałki muszkatołowej na czubku łyżki cukru sól i pieprz bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia Przygotowanie: Kalafior podzielić na różyczki,zalać gorącą, osoloną wodą, dodać cukier i ugotować. Odcedzić i rozgnieść widelcem na pire i wystudzić. Należy bardzo dokładnie odsączyć aby kalafior był w miarę suchy. Dodać jajka, bułkę tartą, posiekany koperek lub pietruszkę, sól, pieprz, kminek, gałkę muszkatołową i dokładnie wymieszać. Formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju. Podawać z ziemniakami z roztopionym masłem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość siemniaaaa
Zapiekanka ziemniaczana Składniki: 1 kg ziemniaków 0,5 l śmietany 1 główka czosnku 0,5 l mleka przyprawy: vegeta, pieprz ziołowy, papryka ser żółty ( do posypania) Ziemniaki pokroić w talarki i przełożyć do misy - posypać vegetą i pozostałymi przyprawami oraz częścią wyciśniętego czosnku, wymieszać. Wlać mleko do garnka, dodać vegetę i przyprawy oraz pozostałą część wyciśniętego czosnku. Przełożyć do mleka ziemniaki z misy i zagotować. W chwili, gdy mleko zacznie się gotować dolać do niego śmietanę i pozostawić na ogniu jeszcze 3 minutki. Przelać wszystko do naczynia żaroodpornego tak, aby ziemniaki pływały w mleku. Piec w temp. od 150 do 180 stopni około 1 godziny, ( jeżeli ziemniaki będą wcześniej miękkie to wyjąć). Po upieczeniu posypać wszystko tartym żółtym serem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość siemniaaaa
Spagetthi w sosie śmietankowym 40 dag spaghetti, 25 dag pieczarek, 15 dag gotowanej szynki w plasterkach, 250 ml słodkiej śmietany, 1 cebula, olej, 1 łyżka mąki, sól, pieprz Oczyścić pieczarki i pokroić na połówki lub ćwiartki - zależy od wielkości. Szynkę pociąć w paski, obraną cebulę drobno posiekać. Spaghetti ugotować w dużej ilości osolonej wody z dodatkiem oleju. Odcedzić. W czasie gdy makaron zajęty jest gotowaniem się, rozgrzać olej na patelni, wrzucić pieczarki i usmażyć je na średnim ogniu na złoty kolor. Dodać cebulę i krótko podsmażyć razem. Doprawić solą i pieprzem. Do pieczarek wlać śmietanę, wymieszać i zagotować. Wsypać szynkę. Sos gotować ok. 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Mąkę rozprowadzić w niewielkiej ilości zimnej wody - 2-3 łyżki. Wlać do sosu, wymieszać i zagotować. Doprawić solą i pieprzem. Odcedzony makaron przełożyć na talerze, polać sosem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość siemniaaaa
Pizza makaronowa 400 g ugotowanego spaghetti (ze 130 g surowego) 1 ząbek czosnku 4 jajka 1 łyżeczka suszonego oregano sól, pieprz 4 łyżki oliwy 250 g pomidorów 300 g mozarelli 50 g salami w cienkich plasterkach 8 czarnych oliwek (niekoniecznie) pół pęczka bazylii (niekoniecznie W misce rozbić jajka, dodać przeciśnięty czosnek, sól, pieprz i oregano. Dodać ugotowany makaron i dobrze wymieszać. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy. Makaron podzielić na pół. Jedną część równomiernie rozłożyć na patelni i obsmażać z obu stron na złocisto-brązowo. Tak samo usmażyć drugą pizzę z reszty makaronu na pozostałych 2 łyżkach oliwy. Pomidory umyć, pokroić w cienkie plasterki, wyłożyć na pizze. Na pomidory ułożyć listki bazylii, plasterki salami i na koniec plastrem sera mozarella. Smażyć pod przykryciem 3- 5 minut. Na koniec można udekorować pizze oliwkami i listkami bazylii.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość siemniaaaa
Makaron orientalny 500g mięsa mielonego 3 zupki chińskie (pikantne) papryka czerwona duża 200g pieczarek 2 marchewki 2 cebule, 3 ząbki czosnku imbir, sos sojowy sól Wyjmujemy makaron z zupek, wkładamy do miski, starając się nie kruszyć go za bardzo, dodajemy przyprawy z torebek (wszystkie) i zalewamy niewielką ilością wrzącej wody, przykrywamy, odstawiamy. Paprykę kroimy w cienkie paski, pieczarki w plasterki, marchewki w cienkie plasterki, cebulę kroimy na 8 cząstek. Na rozgrzany olej wrzucamy cebulę, powinna lekko się zrumienić, oraz czosnek, następnie dodajemy mięso - również rumienimy, dorzucamy marchewkę - smażymy chwilkę, paprykę i pieczarki na końcu. Smażymy mieszając, na dość silnym ogniu. Doprawiamy sosem sojowym, imbirem. Gdy warzywa stracą surowy posmak, ale będą jeszcze w miarę chrupkie - wrzucamy napęczniały makaron z zupek. Smażymy wszystko razem do odparowania wszelkich płynów.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość siemniaaaa
Sałatka grecka kapusta pekińska, spory ogórek zielony, dwa pomidorki, pół kostki serka feta, -dwa ząbki czosnku, oliwa z oliwek, pieprz, sól, papryka słodka. Pekińską kapustę kroimy (szatkujemy),serek feta kroimy w kostkę, ogórki obieramy i kroimy w kostkę, pomidorki kroimy w kostkę. Wrzucamy wszystko do miski. Obieramy czosnek i ścieramy go na tarce na najmniejszych oczkach. Do kubeczka wlewamy kilka łyżek oliwy, dodajemy czosnek, pieprz, paprykę, szczyptę soli. Mieszamy dobrze i wlewamy do sałatki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość siemniaaaa
Sałatka z pieczarek 50 dag pieczarek 2 cebule 2 jajka-ugotowane na twardo 3 korniszony majonez 1-2 łyżki musztarda pietruszka sól i pieprz Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki(nie za cienko)i odgotować ok.5 min.-odcedzić i wystudzić. Cebule pokroić w bardzo cienkie plasterki i sparzyć gorącą woda. Ugotowane jajka i ogórki pokroić w kostkę, pietruszkę posiekać. Połączyć składniki, dodać majonez ( według uznania mniej lub więcej- jak kto lubi),musztardę, odrobinę pietruszki, doprawić solą i pieprzem. Wszystko lekko wymieszać - schłodzić parę godzin

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość siemniaaaa
Zapiekanka warzywna 500 g selera 500 g kalarepy 600 g ziemniaków 300 g śmietany 2 łyżki pestek dyni sól pieprz tarta gałka muszkatołowa tłuszcz do posmarowani formy Obrać seler, kalarepę i ziemniaki. Wszystkie warzywa opłukać, pokroić w cienkie plasterki. Śmietanę doprawić do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Warzywa ułożyć warstwami w posmarowanej tłuszczem formie do zapiekanek lub tortownicy. Polać śmietaną, posypać pestkami dyni. Zapiekać około godziny w temperaturze 200st. C. Podawać zaraz po wyjęciu z piekarnika.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość siemniaaaa
Ser Kapitana Półtoracentymetrowy plaster sera żółtego (miękkiego) Jajko Panierka Zórawina Plaster sera obtaczamy w jajku i panierce (jak kotleta schebowego) i rzucamy na rozgrzany tłuszcz. Można smażyć na patelni lub lepiej i szybciej we frytkownicy na głęgokim tłuszczu. Poczekać, aż panierka sie zarumieni na złoty kolor. Podawać lekko polane żórawiną (najlepiej własnej roboty, polskie kupne są mało słodkie nie mają dobrej konsystencji).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość siemniaaaa
Truskawki smażone w cieście 20 dag mąki, 1 szklanka zsiadłego mleka, szczypta soli, 5 dag cukru, 3 jajka, 60 dag truskawek, tłuszcz do smażenia, cukier, cukier waniliowy Truskawki umyć, osączyć i usunąć szypułki. Pokrajać je w plastry i posypać cukrem. Z jajek, mąki, mleka i szczypty soli sporządzić ciasto nieco gęściejsze niż na naleśniki. Truskawki włożyć do ciasta, wymieszać i kłaść porcje na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Obsmażać z obu stron. Podawać z cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość siemniaaaa
Różowy deser truskawkowy 1/2 szklanki soku pomarańczowego 1 szklanka swieżych truskawek 1 szklanka jogurtu waniliowego 1 szklanka pokruszonego lodu 1 łyżka bitej śmietany .1 Umieścić wszystkie składniki z listy w mikserze 2. Przyryć i miksować aż zacznie robić się gęste i grząskie. 3. Włożyć do dwóch dużych szklanek 4. Na wierzch przykryć bitą śmietaną oraz udekorować świeżą truskawką 5. Podawaćzaraz po sporządzeniu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość siemniaaaa
kotlety z serem 4 kotlety schabowe lub cielęce, 4 łyżki mleka, 3 łyżki mąki, 3 łyżki tartego sera, 1 jajko, bułka tarta, tłuszcz do smaże Kotlety należy rozbić a następnie uformować. Sporządzić ciasto z mąki, jaja, sera i soli. Ubite kotlety zanurzać w cieście a następnie otoczyć w tartej bułce. Tak przygotowane kotlety kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość siemniaaaa
PIERŚ KURCZAKA Z POROWO-PIECZARKOWYM NADZIENIEM W SOSIE PIECZARKOWYM FILET Z KURCZAKA – 0,14 kg PIECZARKI – 0,03 kg POR – 0,03 kg MASŁO – 0,03 kg ŚMIETANA – 0,02 l OLEJ – 0,02 l KOPER – według uznania SÓL/PIEPRZ – według uznania Oczyszczoną z błon pierś kurczaka rozbijamy młotkiem na cienki filet. Doprawiamy ; solą, białym pieprzem. Pieczarki pokrojone w plastry smażymy na maśle razem z drobno pokrojoną porą, którą wcześniej dokładnie myjemy. Oprószamy bardzo delikatnie tartą bułką. Doprawiamy. Z piersi kurczaka i farszu formujemy roladę. Smażymy na mieszance oleju i masła. Na pozostałym po smażeniu tłuszczu robimy sos. Pokrojoną cebulę szklimy, podlewamy bulionem i redukujemy. Dolewamy śmietankę chwilę jeszcze trzymamy na ogniu i doprawiamy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość siemniaaaa
Twarożkowe krakersy 1 opakowanie krakersów, 20 dag chudego twarogu, 3 łyżki gęstej śmietany, mała papryka do dekoracji, 2-3 zabki czosnku, sól i biały pieprz Delikatnie zmiksuj twaróg ze śmietaną. Zmiażdż w prasce ząbki czosnku i dodaj go do twarogu. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, przypraw do smaku solą i pieprzem. Masę twarogową przeloż do szprycki lub małą łyżeczką nakładaj na krakersy. Pokrój papryke w drobne kawałki i posyp nimi krakersy. Możesz też udekorowac krakersy kawałkiem pomidora, posypać siekanym szczypiorkiem lub koperkiem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość siemniaaaa
Kanapki z pieczarkami 20-30 dag pieczarek, 1-2 łyżki soku ze świeżej cytryny, masło, sól i pieprz Pieczarki umyj i posiekaj. W rondlu rozpuść masło i dodaj pieczarki wraz z sokiem z cytryny. Po 8-10 minutach zdejmij pieczarki z ognia. Utrzyj je na pastę razem z solą, pieprzem i taką samą ilością masła co pieczarek. Przygotowaną pastę połóż na świeże pieczywo lub grzanki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość siemniaaaa
Letnia sałatka słoiczek selera konserwowanego, puszka kukurydzy, 5-6 jajek na twardo, pęczek rzodkiewki, por, 30 dag szynki drobiowej, 4-5 plastrów ananasa, kubek jogurtu naturalnego, 4-5 dużych łyżek majonezu Wszystkie produkty kroimy i mieszamy razem z jogurtem + majonez

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość siemniaaaa
Leczo bananowo - paprykowe Leczo bananowo - paprykowe 4 filety z kurczaka, 1 banan, 1 czerwona papryka, 2 cebule, sól, pieprz, majeranek, papryka czerwona Cebulę drobno posiekać i podsmażyć, dodać pokrojonego w kostkę kurczaka, doprawić do smaku i razem smażyć. Mięso podlać trochę wodą i przez chwilę dusić. Dodać drobno pokrojonego banana i paprykę i razem gotować. Nadal potrawę można podlewać trochę wodą. Na końcu doprawić do smaku, a gdy sos będzie na rzadki można dodać odrobiny mąki by go zagęścić. Podawać z makaronem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość siemniaaaa
Schabowe "piętrowe" 4 kotlety schabowe, 1 duża cebula pokrojona w drobną kostkę, 1 por (biała część), pokrojony w drobną kostkę, 15-20 dkg pieczarek, 2-3 ząbki czosnku posiekanego w drobną kostkę, sól, pieprz, 15 dkg startego żółtego sera, mąka, 2 jajka, bułka tarta, 2 łyżki masła, olej, majonez Pieczarki pokroić i podsmażyć na łyżce masła, odrobinę posolić, przełozyć na talerzyk. Cebulę i pora podsmażyć (zeszklić) na łyżce masła, odrobinę posolić, przełożyć na talerzyk. Czosnek wrzucić na gorącą i suchą patelnię i podsmażyć na "brązowo" - efekt jakby grysiku. Przełożyć na talerzyk. Kotlety lekko zbić, posolić, popieprzyć, wkładać do rozkłóconych jaj, obtaczać. Rozgrzać olej (można dodać trochę masła), smażyć kotlety z jednej strony, po przewróceniu na drugą stronę zmniejszyć ogień i na wierzch każdego kotleta ukladać pora z cebulą, pieczarki, czosnek, ser i na koniec "kleksa" z majonezu. Przykryć i chwilę dusić, aż ser się rozpuści.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość siemniaaaa
Zapiekane jajka z pieczarkami i ryżem 8 jajek, 1 1/2 szkl. ugotowanego na sypko ryżu, 30-40 dag pieczarek, łyżka masła, 2 cebule, 3/4 szkl. smietany 22-24%, łyżka mąki, 10 dag startego żółtego sera, tłuszcz i bułka tarta do naczynia żaroodpornego, pieprz, sól, zioła prowansalskie Masłem i bułką tartą wysmarować żaroodporne naczynie. Jajka ugotwać na półtwardo, obrać ze skorupek. Pieczarki drobno pokroić i usmazyć razem z posiekaną cebulą na maśle, dodać trochę wody, posolić, udusić. Gdy będa miękkie oprószyć mąką, wymieszać i zagotować. Dodać smietanę i dusić jeszcze przez chwilę, przyprawić solą i dużą ilością pieprzu i ziół prowansalskich. Na dnie żaroodpornego naczynia rozłożyć ryż, ułozyć na nim jajka przekrojone na pół i zalać przygotowanym wczesniej sosem. Wstawić do nagrzanego piekarnika (180 st. C) i zapiec.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość siemniaaaa
Bułeczki z niespodzianką 4 kajzerki, 25 dag grzybów (leśnych lub pieczarek), 4 jaja, duża cebula, 15 dag startego żółtego sera, masło, sól, pieprz 4 kajzerki, 25 dag grzybów (leśnych lub pieczarek), 4 jaja, duża cebula, 15 dag startego żółtego sera, masło, sól, pieprz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×