Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Napatha

regulon i wasza reacja na te tabletki

Polecane posty

Gość martuska32321
ja biore pierwsze opakowanie regulonu nie narzekam, jak narazie żadnych skutków ubocznych i czuje sie po nim normalnie :) a co do ceny to płaciłam ok 26 zł chociaz słyszałam ze można kupić za 20zł. pozdrawiam

Gość do Virtualii
Nie obrażaj tych którzy twierdzą że tyją po regulonie stwierdzeniem ,ze się obżerają. Ja odkąd je biorę sporo przytyłam (to udowodnione,że pigułki zatrzymują wodę w organiźmie i powodują celulit) a wcale się nie obżeram,wręcz przeciwnie,prawie wcale nie jem bo straciłam apetyt i od czasu do czasu mam nudności i bóle wątroby. Może to i nowoczesne pigułki ale łyka się je w końcu miesiącami a nawet latami a to napewno nie zostaje bez śladu na organiźmie. Nie wmawiaj sobie że te tablety to witaminki,które mają same zalety i żadnych wad. Bierze się je po to by być czasowo bezpłodnym i móc uprawiać sex ze stoickim spokojem i pewnością że się "nie wpadnie". Należy więc się też liczyć że coś za coś- bezpieczny sex za utratę zdrowia,dobrego samopoczucia,urody.. Bądźmy obiektywne!!!

Gość elefantuska
Mnie też coś zaczęła pobolewać wątroba a nigdy nie miałam z nią problemów.. :(

Gość hejka dziewczyny
Ja ostatnio robiłam badania i między innymi próbę wątrobową,nie wypadła dobrze. W przyszłym tyg. dowiem się czegoś więcej na ten temat od lekarza. Zaznaczam że od 5 lat łykam regulon. I nic poza tym...

Gość gallerani
FAKTYCZNIE WYSZEDL MI CELLULIT... no jasny grzyb, cwicze codziennie, masuje dupcię i tu cellulit... no chyba mnie trafi!!! i faktycznie poczulam sie nieco ociezale... znaczy nabralam wody, wiec raktuzy, dwie pary spodni, bluzeczka i sweterek i cwiczę...

Gość do Gallerani
Od kied łykasz pigułki antykoncepcyjne?

Gość CZIKULI
Czesc Dziewczyny;) Regulon to moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne.Bardzo się cieszę, że je biorę:):):) Chciałabym się tylko do wiedzieć o jedną rzecz (wiem wiem wiele osób pewnie juz sie o to tu pytalo, albo powiecie zebym ulotke przeczytala pomimo ze czytalam ja wiele razy:P:P) wczoraj wziełam 16tabletkę i po niej kochałam się z chlopakiem.Niestety gumka pekla:((byla ze srodkiem plemnikobojczym) czy jestem zabezpieczona juz tabletkami? chcialabym rozwiac swoje watpliwosci poniewaz stres typu czy jeste mw ciazy czy nie strasznie wplywa na to kiedy dostane okres:( Dziekuje z gory za odpowiedz:*

Gość elefantuska
Spokojna głowa! Nie wpadłaś! Ale rozumiem Twój strach ;)

Gość CZIKULI
Dzieki ze mnie pocieszylas:P:P bo wole jednak dostac ten OK w terminie:P ;) Pozdrowienia!!

Ja właśnie zaczynam brać regulon... Mam nadzieje, że mój organizm nie zareaguje tak samo jak po mercilonie-to była masakra. Jakoś 10 dnia brania dostałam wysokiej gorączki ok. 39,8C. Zawroty i bóle głowy... Nigdy się tak źle nie czułam... Chciałam w sumie zrobić sobie badanie na stężenie hormonów we krwi, ale ginekolodzy mówią, że jest mi nie potrzebne. Nie chce być królikiem doświadczalnym i czekać aż wreszcie jakies tabsy mój organizm przyjme... Regulon biore 3 dzień, wszystko jest ok, ale wtedy też tak było, wiec czekam na najgorsze, chyba że jakoś mój organizm zaakceptuje te tabsy. 3majcie sie kobitki

Zażywałam te tabletki i są najgorszymi na rynku farmaceutycznym. Ważąc zawsze 50 kg przy wzroście 172 cm w ciągu 1,5 miesiąca przytyłam 15 kg. One działają jak psychotropy. Moje koleżanki które też je brały miały bardzo podobne efekty!! ODRADZAM WSZYSTKIM ICH BRANIA!!!!

Zażywałam te tabletki i są najgorszymi na rynku farmaceutycznym. Ważąc zawsze 50 kg przy wzroście 172 cm w ciągu 1,5 miesiąca przytyłam 15 kg. One działają jak psychotropy. Moje koleżanki które też je brały miały bardzo podobne efekty!! ODRADZAM WSZYSTKIM ICH BRANIA!!!!

Gość Kama1987
wiem że można nie robić tej 7 dniowej przerwy jeżeli chce sie przesunąć okres , ale słyszałam że wtedy mogą sie pojawić krwawienia , moze można zrobic przerwę ale krótszą np 4 dni ? wiecie coś na ten temat? :) z góry dzięki za odpowiedź

Gość Kama1987
poza tym bardzo boje sie że przytyje od tych tabletek , a wlasnie niedawno udało mi sie zrzucić pare kilo (ciężko sie napracowałam) i za nic nie chce tego stracić :(

Gość martuska32321
właśnie zaczęłam brać drugie opakowanie i jest wszystko oki poza moimi humorkami bo są straszne, w ciągu 5 minut wszystko mi sie odmienia, chce mi sie płakać itp aż dziw że mój boys ze mną wytrzymuje :) trzymka

Gość mloda.hh
Mam pytanko: Właśnie skończyłam 1 opakowanie i nie dostaje okresu już 3 dzień, nie wiem co mam robić czy mam normalnie zacząć 2 opakowanie czy nie??? Proszę o odp.:)

Gość przenosnia85
Nie przejmuj sie tym,ze jeszcze nie dostalas okresu, na pewno niedlugo sie pojawi... A 2 opakowanie rozpocznij normalnie po 7 dniowej przerwie :) pozdrawiam

Gość gallerani
Pomocy... :( Po pierwsze - wiele dziewczyn juz to pytanie zadawalo, ale nie widzialam jednoznacznej odpowiedzi, czy podczas 7-dniowej przerwy mozna sie kochac bez dodatkowego zabezpieczenia ? Po drugie... Ostatnim razem okres mialam 1 dnia po odstawieniu, dzis jest juz 3 dzien i okresu ani widu ani słychu... Czy to moze miec zwiazek z przebyta chorobą, mialam goraczke ok 39, bralam antybiotyki, jednak prosilam o takie ktore moge zazywac z regulonem... boooje sieee :(:(:(:(

Gość gallerani
Pomocy... :( Po pierwsze - wiele dziewczyn juz to pytanie zadawalo, ale nie widzialam jednoznacznej odpowiedzi, czy podczas 7-dniowej przerwy mozna sie kochac bez dodatkowego zabezpieczenia ? Po drugie... Ostatnim razem okres mialam 1 dnia po odstawieniu, dzis jest juz 3 dzien i okresu ani widu ani słychu... Czy to moze miec zwiazek z przebyta chorobą, mialam goraczke ok 39, bralam antybiotyki, jednak prosilam o takie ktore moge zazywac z regulonem... boooje sieee :(:(:(:(

Gość CZIKULA
Ja zazywam juz drugie opakowanie regulonu. Jest ok pozatym ze mnie piersi bola:P tak to nie przytylam:P Zalezy od organizmu jak sie przystosowuje do tego. A Ty gallerani nie maszsie czym przejmowac,na okres odstalam w 3dniu i trwal do 7dnia przerwy. Aha mam takie pytanie regulon w 2opakowaniu juz dziala prawidlowo tzn mozna sie kochac bez prezerwatywy?? Dzieki wszystkim za odp:)

Gość elefantuska
do Gallerani! Spokojnie, w czasie przerwy możesz kochać się bez obaw-tabletki bierzesz 21 dni ale zabezpieczają Cię calutki miesiąc-przecież o to tu chodzi :) Co do miesiączki - czekaj cierpliwie,faktycznie choroba mogła ją przesunąć(tak jak możliwe jest to że przesunie się przez stres,zmianę klimatu czy nawet żywienie). Jeśli jednak nie dostaniesz jej w ogóle a już zaczniesz nowe opakowanie tabl. to lepiej zrób test ciążowy,tak dla pewności. Leki mogą czasem osłabić działanie regulonu...

Gość elefantuska
Do czikuli! No jasne,że przy drugim opakowanie możesz już kochać się bez obaw ale pilnuj sobie dokładnych pór przyjmowania tabl. i nie zapomnij o żadnej :) Ja wezmę już 5 opakowanie regulonu-minęły wreszcie problemy żołądkowe, chuśtawka nastroju i przybieranie na wadze(ba! nawet schudłam 5 kg w miesiąc-ale to od trybu życia-dzieci,praca,dom...). Organizm jak widać już się przyzwyczaił do tabletek i działa jak należy. W sumie to jestem zadowolona z tej formy zabezpieczenia,polecam innym! Pozdrówka dla wszystkich Regulonek ! :))

Gość vicky_22
Witam wszystkich :) ja również biorę tabletki Regulon.Czuję się po nich bardzo dobrze.Jakbym wogole zadnych hormonów nie zażywała.Niestety jedynym z widocznych skutków ubocznych(niektore kobiety sa bardzo z tego powodu zadowlonone) jest powiększający sie biust :) Jeszcze pół roku wczesniej próbowałam brac tyabletki yasmin, niestety bardzo źle je tolerowałam,po 7 dniach je wyrzuciłam,czułam dusznosci w klatce i dretwienie łydek.Okazało sie,ze to pierwsze objawy zakrzepicy.Cena tych tabletek siega prawie 50zł :/ Dziewczyny polecam przed spożyciem tych tabletek zróbcie sobie badanie na krzepliwosc krwi(nie każdy ginekolog tego przestrzega)

Gość CZIKULA
Do Elefantuski:) wlasnie ostatnio zapomnialam wziasc tabletki o podanej porze:/zasnelam ze zmeczenia i dopiero rano gdy budzik zadzwonil zobaczylam ze zapomnialam:( ale na szczescie nie minelo jeszcze 12 h. mam nadzieje ze to jest tak ze do 12 g jestem bezpieczna? Dziekuje za uspokojenie mnie w przypadku ostatniego pytania:):) a juz praktycznie 6tabl 2opakowania mi zostalo wiec zobaczymy jak to bedzie teraz podczas tej przerwy:) jest okej nie odczuwam jakichkolwiek dolegliwosci no mzoe poza biustem:(:P Pozdrawiam!!

Gość elefantuska
Ja też chcę żeby mi biust zwiększył objętość !!! :) Od zawsze mam malutki, jedynie w czasie ciąży i karmienia był gigantyczny ale po zaprzestaniu karmienia jakby powietrze z niego uszło- znowu malutki :( A propos zapomnienia o połknięciu tabletki o stałej porze- miałam wziąć o 22.00 i podobnie jak tutaj koleżanka forumowiczka zasnęłam ze zmęczenia tak,że nawet nie usłyszałam alarmu z mojej komórki przypominającego o regulonie. Olśniło mnie ok. 3.00 w nocy- przebudziłam się i od razu pomyślałam o tabsach no i połknęłam zapomnianą pigułkę. W sumie to straszne że jesteśmy tak zniewolone przez te pigułki :) zupełnie jak w "Zagubionych" sprawa się miała z przyciskiem w bunkrze :))) Dobrze że jest ta 7 dniowa przerwa- tydzień luzu!

Cześć dziewczyny. ja biorę właśnie drugie opakowanie regulonu. Skutkiem ubocznym jest przede wszystkim ból piersi, niegy mnie tak nie bolały, powiększenie piersi ( akurat z tego się ciesze), strasznie nudności. Prócz tego w 7 dniowej przerwie nie pojawił mi się okres, tylko jakaś brunatna wydzielina. Przestraszyłam się bardzo i 6 dnia cyklu zrobiłam teścik, wyszedł negatywny, ale nadal strasznie się boję. Prócz tego ma częstobóle brzucha jak przy okresie.

Gość Maaartusia88
do Anulek_18 nie mozesz okreslac ze sa najgorsze na rynku, bo kazda z nas inaczej reaguje na tabl. ja tez mam 172 i waze 50 kilo i od czasu brania tabl nic sie nie zmienilo. to zalezy od tego co jesz i il a nie od tabl.pozdrawiam.

Gość Maaartusia88
do Kama 1987 plamienia moga sie pojawic ale nie musza. a przerwy mozesz w ogole nie robic jesli chcesz przesunac okres. pozdrawiam:)

Gość Maaartusia88
Wiki 80 Jesli bralas wszystkie tabl i zadnej nie pominelas to nie masz sie czym martwic okres predzej czy pozniej sie pojawi, a jakby nie to zrob jeszcze test i zglos sie do lekarze. pozdrawiam:)

Wczoraj nie wytrzymałam i tak zaczęłam panikować że musiałam zrobić kolejny test, który wyszedł negatywnie. UFFFFFFF. Nie wiem co się dzieje poczekam jeszcze do kolejnej 7-dniowej przerwy i zobaczę czy pojawi się okres. Nie mam żadnych plamień póki co, ale czuję się fatalnie. Jeżeli chodzi o wagę to nic minie przybyła wręcz 1 kg schudłam i z tego bvardzo się cieszę ale musze koniecznie pomysleć nad zmianą tabletek, bo się wykończe.