Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Napatha

regulon i wasza reacja na te tabletki

Polecane posty

Gość Fioletowoo
Agnes_1988 zaskoczylas mnie,mam podobna sytuacje,bralam przez pol roku Novynette,ale lekarz przepisal mi teraz regulon i powiedzial,ze normalnie mam zrobic 7-dniowa przerwe i taki tez mam zamiar.dzis wzielam ostatnia novynette i teraz juz sama nie wiem co zrobic,czy z przerwa,czy bez:/bo piszesz,ze na ulotce jest napisane,bez z przerwy,natomiast lekarz co innego mowi...

Gość elefantuska
Biorę regulon już pół roku. Cera super,samopoczucie różne (ale to w sumie pewnie nie tylko od tabletek),miesiączki zaczynają się boleśnie no i pojawił się jeszcze mały (jak narazie) problem- guz łagodny w obrębie macicy (mięśniak). Moja pani doktor podejrzewa że tabletki antykoncepcyjne mogły mieć wpływ na jego powstanie (estrogen!) :( Teraz żyję w strachu bo nie mam jeszcze 30-tki,mam troje małych dzieci... Słyszałam że mięśniak może rosnąć sobie nieszkodliwie latami ale też może zamienić się w formę złośliwą i wtedy to dopiero jest problem. Może któraś z was ma koleżankę, kogoś z rodziny kto zetknął się z takim problemem... Napiszcie!

Gość niepewna2
wzielam tabletke regulonu pol h przed wyznaczona godzina czy musze sie bac??

Gość alexandra005
możesz mieć bezpieczne przesunięcie do 12 h od wyznaczonej godziny... ja biorę rano więc raz o 8, raz o 11 i w ciąży nie jestem

Gość vixious
moimi pierwszymi tabletkami anty był harmonet...okropny,nie pomagał,wręcz szkodził...teraz lekarz przepisał mi regulon i póki co jest wporządku :) to dopiero pierwsze opakowanie więc nie wiem co będzie później.ale w porównaniu do harmonetu to bardzo dobre tabletki.

Gość Fioletowoo
A czy ktoras moze mi powiedziec czym różni się regulon od novenete, bo poprzednio bralam novynet, teraz lekarz przepisal mi regulon i nie za bardzo widzę różnicę...

Gość alexandra005
różnica jest w skladnie novynette zawiera mniej hormonow niz regulon

Gość alexandra005
skladzie*

Gość Agula 79
JA BIORE REGULON JUZ 6 MIESIECY I SZCZERZE TO TRAGEDIA!MUSZE JE ZMIENIC PRZYTYLAM 4KG MAM HUSTAWKI NASTROJOW.OSTATNIO NAWET WYSTAPILY SILNE BOLE BRZUCHA I KRWAWIENIA.I Z SEKSEM TEZ NA OPAK TO JUZ NIE TO SAMO CO KIEDYS.NARAZIE ROBIE PRZERWE.ZOBACZYMY CO POWIE LEKARZ.

Gość alexandra005
ja z kolei biore czwarte opakowanie i nie ma ZADNYCH skutkow ubocznych od samego poczatku :> no tylko wiekszy biust :P

Gość Fioletowoo
alexandra dzieki za odpowiedz:)

Gość niunia 86
A ja biore już 2 lata i nie narzekam :) Schudłam 5 kg :) Nastrój ok i wszystko jest OK!!!!

Gość AŚŚka
Brałam regulon dwa lata, były to pierwsze moje tabletki....i szczerze?? świetnie się czułam!! pierwsza przerw zrobilam po dwoch latach bo zaczynalam sie zle czuc i moj endokrynolog (pod ktorego kontrola jestem od 5 conajmniej lat) zalecił przerwe, ginekolog też. Przerwa trwa 6 miesiecy, i czuje się świetnie...było tak zaraz po odstawieniu i jest tak do teraz. Chce w najbliższym czasie powrocić do zażywania regulonu:) ale to jest jak najbardziej kwestia indywidualna i każdy organizm reaguje inaczej na tabletki antykoncepcyjne...:))

Gość AŚŚka
natomiast jeśli chodzi o wagę i apetyt...nie miałam żadnego problemu. Nie zauważyłam żebym była bardziej "nastawiona" na jedzonko podczas stosowania tabletek:)

Mam pytanie. Czy któras z Was wziela kiedykolwiek tabletki w innej kolejnośc niz na opakowaniu? Czy to ma jakieś znaczenie? Prosze o odpowiedz....

Gość Dżana27
Witam biore regulon drugi miesiac w pierwszym miesiacu bylo ok bralam na noc, a drugi zaczelam brac rano i katastrofa mam wiekszy apetyt i mdlosci zajebiste zawroty i bole glowy okres ok.bez bólu i mniej obfity niz przed braniem regulonu.Najwiekszy problem jesk z SEXEM nie mam na niego ochoty moglby dla mnie nieistniec.Czy musze odstawic regulon!!!!!! z tego powodu?Slyszalam ze mam zle dobrane tabletki z tego powodu z sexem. czekam na odpowiedz.POZDRAWIAM

Gość alexandra005
nata kolejnosc przyjmowania tabletek z opakowania nie ma znaczenia, poniewaz regulon ta tabletki jednoskladnikowe czyli kazda ma taki sam sklad

Gość alexandra005
Dżana jesli lepiej sie czulas biorac opakowanie na noc to moze przy kolejnym powinnac do tego wrocic? jesli po trzech miesiacach stosowania nadal bedziesz miala mniejsze libido czy jakies inne skutki uboczne to powinnac pojsc do lekarza i poprosic o zmiane na inne

dzieki alexandra005. Zastanawialam sie, bo na jedych jest napisane P8 a na innych RG. Ale dzieki za info. Pozdrawiam!

Gość Hania L
hej, biorę regulon od ok 12 miesięcy i zawsze dostawałam okres czwartego dnia pod odstawieniu tabletek, a w tym miesiącu, zamiast tradycyjnie w sobotę o 10 rano dostałam okres dzień wcześniej, w piatek ok. 22. Dodam, że nie przegapiłam żadnej tabletki, a że w międzyczasie współżyłam to uruchomiła mi się już jakaś schizofrenia ciążowa... co może być przyczyną takiego przesunięcia okresu o jeden dzień wcześniej?

Gość alexandra005
mialabys powod do zmartwienia gdybys okresu w ogole nie dostala :) a tak to nie masz sie czym obawiac. nasz organizm to nie komputer wiec niekoniecznie wszystko bedzie jak w zegarku. moze mialas jakies stresy albo inne przygody? w kazdym razie nie masz powodu do zmartwien zwlaszcza ze wszystko regularnie bralas :)

Gość Kaśka02
Hej wszystkim ja mam takie pytanie biore już drugie opakowani regulonu i się pomyliłam i wziełam dwa razy z rzedu tabletke oznaczoną p8 czy to ma jakieś znaczenie???? bo przecież to tab.jednoskładnikowe!teraz spojrzałam na nowe opakowanie i zauważyłam ze od jedynki są trzy z rzędu tab.oznaczone p8 póżniej trzy rg i tak w kólko to na liccho te oznaczenia papatki pozdrawiam was wszyskie

hej. nie ma znaczenia ktora wezmiesz tabletke bo wszystkie maja taki sam sklad. zauwaz ze kazda tabletka ma z jednej strony p8 a z drugiej rg tylko roznie sa umieszczone w blistrze. to w ogole nie ma znaczenia. pozdrawiam

Gość Kaśka02
dzięki alexandra005 nawet nie zauważyłam że na odwrocie jest inne oznaczenie hi hi,mam takie pytanko pierwszą tab brałam w czwartek o 16 a wieczorem kochałam się ze swoim chłopakiem bez innego zabezpieczenia, mam się czegoś bać(chodzą mi różne myśli po głowie)??? pozdrawiam pa

jesli wzielam tabletke prawidlowo po 7-dniowej przerwie to nie masz sie czego obawiac. zabezpieczona jestes przez caly czas

Gość paula3333333
czesc! ja tez biore regulon pierwszy raz, 1 tabletke wzielam wczoraj (mialam male krawienie ktore dzis ustapilo) i nie wiem czy to byl okres i czy dobrze zrobilam rozpoczynajac wczoraj to opakowanie?? i czy dzis mam wziac nastepna tabletka??

Gość Eliza RRR
hej, czy możliwa jest wpadka w 7 dniowej przerwie jeśli nie wzięło się jednej z ostatnich 4-5 tabletek? czy możliwe jest wystąpienie owulacji i zapłodnienie, jeśli plemniki nadal znajdowałyby się w jajowodzie?

Gość paula3333333
pomozcie bo nie wiem czy mam brac teraz nastepna tabletke??????????? a juz jest ta godzina

Gość martuska32321
paula3333333 nic sie nie martw według mnie powinnaś wziąść dziś tabletke i niczym sie nie przejmować. z tego co pamietam ja przy pierwszym opakowaniu też miałam takie wątpliwości i nieregularne krwawienie :) spokojnie możesz wziąść dziś tabsa... pozdro :)