Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość warszawskadoktorantka

...Robienie doktoratu a zmarnowane zycie...

Polecane posty

Gość kucharka
hej dziewczyny, ja mam doktorat juz od 5 latek, tez po studiach doktoranckich. zrobilam je w gdansku pracuje na uczelni w kielcach - zmienilam miasto , otoczenie i wlasciwie tez mam momenty wzlotu i upadku nastrojowego, bo mam wrazenie, ze chyba ciagla praca naukowa nie jest moim powolaniem. nie mam jeszcze rodziny, ale to juz raczej moja wina, a nie studiow dokt. pozdrowioneczka

Ulllla. Skoro masz fajny zespol i lubisz to co robisz to szybko rob doka :D. Zobacza,ze jestes dobra i pracowita i Cie zostawia na uczelni ;). Szanuje ludzi dazacych do celu, choc sama jestem ...:(

Gość Ullllla
Ja mam zaleglosci 4-letnie w pisaniu doktoratu :) Wciaz nie ma czasu - prace w Instytucie itp... I jeden weekend nie zalatwi sprawy. Nie mam weny :(

Gość kucharka
hej dziewczyny, ja mam doktorat juz od 5 latek, tez po studiach doktoranckich. zrobilam je w gdansku pracuje na uczelni w kielcach - zmienilam miasto , otoczenie i wlasciwie tez mam momenty wzlotu i upadku nastrojowego, bo mam wrazenie, ze chyba ciagla praca naukowa nie jest moim powolaniem. nie mam jeszcze rodziny, ale to juz raczej moja wina, a nie studiow dokt. pozdrowioneczka

Morgaine - oni zawsze uwazaja,ze jest cos do zrobienia. Kucharka - widze,ze po doku nawet kilka lat sa dylematy. Podobno duzo zalezy od dziedziny w ktorej sie siedzi. Humanisci i artysci sa chyba bardziej normalni niz przyrodnicy. Ja naleze do tych drugich:O.A Ty??

Gość kucharka
humanistka czasem zaluje, ze nie zostalam fryzjerką ;)

Ullla. Ja to mam wrazenie,ze od konca studiow wrecz cofnelam sie intelektualnie :P. Nie moge patrzec na artykluly, z pisaniem te na bakier;) Znajomi maja rodziny, dzieci, pasje a ja jak ten Judym - tkwie w polskiej nauce i mam syndror rozdartej sosny:(

kucharka. Humanisci sa mniej nawiedzeni. Pewnie masz pasje - moze gorzej z czasem na ich realizacje. W gronie w ktorym sie obracam jest sporo ludzi ktorzy uwazaja,ze: 1. Dobry postdok za granica. 2.Publikacje w renomowanych czasopismach. 3.Zainteresowania- co to jest ;) A jak rozmawiam z rodzicami to oni mowia:ciesz sie,ze masz prace przy takim bezrobociu. Pewnie,ze sie ciesze, bo na rodzicow finansowo absolutnie nie moge liczy:( .......

Acha i na wlasnej skorze doswiadczylam tego czym jest prawdziwa WARSZWAWKA. Dodam,ze n ie studiowalam w W-wie.Jestem przyjezdna,wiec dodatkowa coponiektorzy (ale nie wszyscy, bo to bylaby niesprawiedliwa ocena) patrza jak na niedouczonego cwoka:P

Gość atrakcyjnaimądra
....do tego, to jest dopiero problem prawda? Zgadzam się z Wami poniekąd dziewczyny, mówicie jednak, że uczelnie są antyfeministyczne, cóż u mnie akurat jest odwrotnie, jestem dobrze traktowana przez promotora i resztę, natomiast mam niemały problem z tzw. koleżankami, które to najchętniej utopiłyby mnie w łyżce wody, rat race - nawet na uczelniach!!! Publikacje moje tzn. dyskietki z publikacjami np. w niewyjaśnionych okolicznościach giną czasami....nie wiem czy Wy także macie taki problem? Pozdrawiam

Gość ppf
Do kucharki ---> cześć, właściwie jestem tutaj przypadkiem, ale czytając Twoje wypowiedzi zrobiło mi się wesoło. Właśnie czytam publikację naukową gdańszczanki, pracującej w Kielcach, humanistki oczywiście.... :D Cóż pewnie, to przypadek, ale bardzo serdecznie Cię pozdrawiam! :D

Gość kucharka
hehehe, no to nie ma bata - moja publikacja ;)

atrakcyjnaimadra. Moze kolezanki Ci zadrosza ,ze jestes atrakcyjna i madra;) Ja mimo,ze nies jestem superlaska nie zazdroszcze swoim ladniejszym, czy madrzejszym kolezankom:). Jesli sa wobec mnie szczere (a ti nieczesta cecha) to chetnie im pomagam. Ale slyszalam o sytuacjach o ktorej piszesz. Gina dyskietki, ksiazki, odczynnki chemiczne. Ale to juz inna historia. jesli ktos ma problemy ze soba i chce odreagowac na innych to juz trzeba zalazyc inny topik:P.Nie daj sie:D

Kucharka skoro jestes humanista ;)to mam pytanie jesli to nie nazbyt osobiste: polski, czy historia?? Bo jesli polski to mam naukowe pytanie. Jakos mi sie z Wami poprawil humorek:)

Gość atrakcyjnaimadra
;) to taka mała prowokacja była tzn nick mój warszawskadoktorantko- czyli mówisz że takie sytuacje nie tylko mnie się trafiają? Podejrzewałam ale nigdy wcześniej nie interesowałam się tym na tyle aby problem ten zgłębiać, oczywiście że się nie dam!!!!:D A jak to będzie po....? Tego tak naprawdę nie wie nikt, tu z kolei słyszałam że drogą poprzez łóżka profesorów.....ale cóż tego typu rozwiązania mnie nie interesują

atrakcyjaimadra. O historiach lozkowych tez sie nasluchalam, ale to takze odpada;) Pod wzgledem zawisci dziewczyny potrfia byc duzo gorsze i bardziej zawziete niz faceci.Ale z drugiej strony czy mlody facet pojdzie do lozka ze stara profesorka, fuj to jak nekrofili :D Ja to czasem mysle,ze naprawde jestem grzeczna dziewczynka i chociazby dlatego nie pasuje do polskiej nauku.W dodatku skromna jak malo kto :P

Gość kucharka
pytaj, moze bede wiedziala ;)

Gość Morrigan
Takie sytuacje z zaginionymi dyskietkami znam z autopsji... Mojej koleżance zginęły zdjęcia i część wyników i odnalazły się w cudzej publikacji po kilku miesiącach. To, że zdażało mi się biegać po wódkę, to też już klasyka. Robienie kanapek odbieranie telefonów itp. Doprawdy obowiązków doktorantki nie sposób ogarnąć rozumem :D

Chodzi o deklinacje nazwisk zakonczonych na o np. Kolodko, Hejmo :P, Dzieduszko. Nie chce palnac byka na jakiejs konferencji:D. Tu mi wokol mowia: NIE ODMIENIA SIE TYCH NAZWISK,ale mi intuicja podpowiada cos innego,a mianowicie: Kolodki, Hejmy, Dzieduszki Kto ma racje?:D

Gość ppf
Kucharko, też tak uważam! ;) A jeśli jeszcze Twój nick jest swego rodzaju ironicznym symbolem... W każdym razie pozdrowienia z gdańskiego fil-histu!

o kurczę, nicki mi się pomyliły... Morrigan to ja! I państwo to ja! :D Uciekam stąd na razie, bo mi oczy wypadają z głowy, a jutro kastruję pieska sąsiadów. Chociaż wolałabym kogo innego i nie wiem, czy się powstrzymam...:D Dobranoc

M....Kawusia dla gosci szefa - prawie jak sekretarka, tylko kasy mniej:P A tak apropos kasy ile dostajecie stypendiu, da sie wyzyc?A czy ty kucharko z pencji adiunkta nie przymierasz glodem:P Ja jesli chodzi o kase to mam calkiem niezle prawie 1000 stypendiu (350 na mieszkanie),ale zyje dosc skromnie, wiec czasem pozwalam sobie na male szalenstwo.:P:D

Morgaine.Dobranoc.Wykastruj mojego szefa:P. Zajrzyj tu jutro, moze topik nie umrze za szybko, w koncu to polska inteligencja tworzy;)

Gość kucharka
;) tez pozdrawiam gdański fil-hist (ciekawa jestem, kto pisze, hehehe) tez nieczesto bywam w kafeterii, wczoraj w nocy wrocilam z wycieczki ze studentami - bylo super, ale padnieta jeszcze odsypiam. jesli chodzi o odmiane nazwisk, to akurat nie jestem specjalistą, ale w słowniku poprawnej polszczyzny znajdziesz bez trudu. z pensji adiunkta zyje bez trudu, wydaje 560 na mieszkanko, 2 pokoje. męcze sie z facetami i jakos sobie zyje ;) pozdrowioneczka

Gość atrakcyjnaimadra
Dziewczyny macie rację, należy się jednoczyć i wspierać :D w końcu jesteśmy elitą intelektualną ;) na razie jeszcze nie finansową hahaha Musimy wierzyć, ja także mam nadzieję że topic nie umrze Czasami jednak też wolałabym być kosmetyczką na przykład i nie mieć tych wszystkich problemów, ale to tylko chwilowe nastroje

No to dobrze chociaz,ze sa ludzie ktorzy ciezko pracowali na doku a teraz maja pieniadze i nie narzekaja.:D.Moze jednak z polka nauka nie jest tak zle.:D. Uciekam dziewczyny z forum bp lece na pysku :P,ale milo sie gadalo. Macie ochote to wpadnijcie tu jutro Morgaine, Ullla no i oczywsicie pani adiunkt Kucharka 😘. Innych tez zapraszam. A moze robienie doka to jednak nie marnowanie zycia ;):D. Prawda pani doktor?. Do jutra

atrakcyjnaimadra. PRZEPRASZAM,ZE CIE NIE WYMINILAM W POZDROWIENIACH,teraz Cie mocno cmokam 👄👄👄

Gość Ullllla
Chcile mnie nie bylo. A tu widze do dyskusji sie wlaczylo duzo wiecej naukowcow, hehehe ;) Ale sie podbudowalam :) CHyba siade i zaczne w koncu prace pisac. Ale wiecie co?? U mnie na Uczelni to jednak jest super: brak jakichkolwiek odmian antyfeminizmu (juz o tym pisalam), wspaniala pani promotor (wszystko co zle - to ja), szef - moze byc ;) Kolezanki kochane - nie wyobrazam sobie zycia bez nich. Koledzy rowniez wspaniali. Normalnie - jedna wielka rodzina :) Tylko, ze ten doktorat w koncu kiedys trzeba napisac, heh :(