Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Justyna74

Badanie HSG drożność jajowodów

Polecane posty

Gość justynka-83
Nie wytrzymałam i zrobiłam test. Jedna kreska... powinnam się już do tego przyzwyczaić...:-( nic tylko czekać na @

Gość justynka-83
HSG miałam 10 lutego. Więc to już drugi cykl. Miałam owulację z dwóch jajników i nic :-(

Gość milonga
Witajcie! Cieszę się, że znalazłam i nie jestem sama ze swoimi myślami... Ja już sama nie wiem, co mleć. 29.02 miała kauteryzację, sprawdzanie drożności- było ok. Do dzisiaj nie dostałam @, a bóle na owulację i potem po 14 dniach odczuwałam coś na wzór bólów przedokresowych. Teraz bóle minęły, @ nie ma, piersi nadal pobolewają i są powiększone, kilka razy zaliczyłam zawroty głowy, no i zmęczenie...najpierw modliłam się, żeby nie dostać a teraz zastanawiam sie czy to nie cykl bezowulacyjny znowu...ale na kontroli po laparoskopii lekarz stwierdził, że pęcherzyki się tworzą. A test dzisiaj z 1 kreską... Zastanawiam się nad testem z krwi, bo nadzieją ciągle i nie chcę dopuścić do siebie, że cykl nadal będę musiała mieć wspierane lekami. Może macie jakieś pomysły albo wiarę do podzielenia:)

Gość milonga
Dziewczyny, wybaczcie składnię i brakujące słowa, wszystko przez tableta, z którego piszę...

justynka a na hsg wyszlo ze dopiero ci przepchali jajowody czy wczesniej juz byly drozne? milonga moze odczekaj jeszcze z dwa dni i powtorz test.

Gość MyszkaM86
milonga zrób test z krwi, jest najpewniejszy

Gość justynka-83
Beti czułam ból przy HSG, takie rozpychanie przy kontraście, więc może jakieś drobne zatory mi przepchali ale generalnie mam na wypisie że jajowody oba są drożne. Podejrzewam, że u nas to jest jednak kwestia tych słabych plemników, zresztą mój lekarz też mówił że nasienie jest słabiutkie :-( Teraz myślę na zakupem żelu conceive plus który niby wspomaga plemniki ale tak szczerze to nie wierzę że coś poza inseminacją może pomóc. Już miałam nadzieję że ten duphaston coś pomoże a tu znowu nic :-((

Gość lin_kaaa
Dziewczyny zrobilam24dc test z krwi wyszedl 2,90 czy powinnam miec jeszcze nadzieje Ze sie uda? bo taka nadzieje mi dala w laboratorium,a moze Wam podobny wyszedl i oizniej byla ciaza?wiem ze wynik do 2 na pewno nie ma ciazy.

justynk a czy twój M byl u specjalisty? bo sie czy przyjmowanie czegokoliek bez konsutlacji lekarza nie zaszkodzi zamiast pomoc.

Gość justynka-83
Beti byliśmy u urologa. Dostał kurację proviron plus androvit na dwa miesiące (na razie bierze te leki miesiąc). Łyka też macę i l-karnitynę. Lekarz mówił że te nie zaszkodzi ale nie ma pewności że pomoże :-( Linka niestety \Ci nie pomoge bo jeszcze nigdy nie robiłam testu z krwi :-(

Gość justynka-83
A ten żel conceive to lubrykant który niby tworzy lepsze środowisko dla plemników i ułatwia ich ruch.

Wiecie co słyszałam od bratowej wczoraj że jej znajoma nie wiedziała że jest w ciąży nie miała okresu dwa miesiące,nawet do głowy jej nie przyszło żeby zrobić test,poszła do lekarza który dał jej leki ale nie wiem jakie,ale dostała takie że jeśli nie jest w ciąży to dostanie @ a jeśli jest to podtrzymają ciąże i dostała krwawienia myślała że to okres a co się okazało to poroniła, i tak się zastanawiam czy te leki mogły spowodować poronienie????

Gość justynka-83
Czarna to chyba własnie duphaston ma takie działanie... moja koleżanka dostawała go na wywołanie @. A ja z kolei dostałam go niby na podtrzymanie ale widać nie był potrzebny...

Gość MyszkaM86
no właśnie duphaston stosuje sie albo na uregulowanie cyklu-wywołanie @ albo na podtrzymanie ciąży, tylko zapewne jest różnica w dawkowaniu i liczbie dni jego brania, wątpie by miał właściwości poronne bo inaczej nie dostawałaby go prawie każda z nas przy stymulacjach. być może u tej znajomej po porostu tak sie nałożyło stosowanie leku i poronienie. przypominam sobie że jedna z kuzynek męża też w 4tyg.ciąży dostała jakiś lek który albo mial utrzymac ciążę albo wywołac okres jeśli to nei ciążą (lekarka nie mogła sie dopatrzec czy napewno jest tam już zarodek) i faktycznie poroniła ale to był juz prawie 4 miesiąc i nie brała już dawno zadnych tabletek

Gość MyszkaM86
Lin_ka a ty dostałas na pęknięcie pęcherzyków coś teraz czy nie? ciężko mi stwierdzić czy ten poziom mozę coś oznaczać, musiałabys powtórzyć za 2-3dni, jesli wzrośnie to będziesz wiedziała już coś więcej. lekarz ci powiedział ze progesteron masz ładny a beta jest wykrywana w krwi dopiero od 2-3dni po zagnieżdżeniu zarodka co by pasowało na twój 24dc-nie chce robić ci nadziei, to takie moje przemyślenia, dlatego najlepiej powtórz test, z tego co mi sie wydaje to powinno wzrosnąć w ciągu 2 dni o połowe albo nawet ciut więcej beta

Cześć dziewczyny. U mnie dzisiau owulacja. I to taka że chodzc nie moge. Ale pracujemy cały czas ;). Jutro wieczorem jade na usg zobaczyć czy pęcherzyk pękł. Trzymajcie kciuki żeby sie udało..

Gość MyszkaM86
Ja też trzyma kciuki:) po tak pracowitym weekendzie będziecie odpoczywać az do następnego weekendu:)

Gość lin_kaaa
Dziekuje myszka!:) dlatego juz czekam do czwartku bo na ten dzien wypada miesiaczka.szkoda,ze tyle sie mysli.trzymajcie kciuki, a ja mam nadzieje,ze wszystkim nam sie uda i trzeba miec nadzieje!

Dziewczynki mam takie pytanko. Zauważyłam od 3 cykli, że w trakcie owu( tak myślę,że to owu) boli mnie tylko i wyłącznie prawy jajnik. Lewego w ogóle nie czuje, ani w trakcie owu, ani @. A prawy za to mocno. Czy to znaczy,że ten lewy jest niedrożny??Wiem,że na hsg to wyjdzie, ale to za 9 dni, co o tym myślicie?

Gość LiliaRosa
Hej dziewczyny Sory że długo nie odpisywałam, po tym hsg dopadła mnie straszna grypa br br:( no i trochę wyniki mnie przybiły może nawet trochę więcej, ale teraz odpisuję. Czarna bardzo Ci współczuję, przykro mi :( ja to przechodziłam 4 miesiące temu:( uśmiechnij się jutro będzie lepiej;) Marla mąż nie robił badań bo nie było to konieczne, ja dostałam to skierowanie na hsg po poronieniu, po ciąży pozamacicznej jajowodowej, aby sprawdźić czy nie ma zrostów. A co do szans to masz rację, nie wiem czemu tak mi powiedział. Beti ja byłam w szpitalu raptem niecałe 5 godzin no i cały czas był przy mnie mój M, tylko do gab. rtg nie wszedł a jego obecnoć bardzo dużo mi pomogła, dostałam wypis i rozpoznanie wynik hsg od razu tego samego dnia po jakichś 2 godzinach dostałam co było sprawą super bo nie miałam tak blisko do tego szpitala 2 godziny w jedną stronę

Gość justaa27a
Betii juz dzisiaj poniedzialek ;)) widzisz dałas radę ;) JA kolo srody tez powinnam miec wynik laparo...az się boję

Gość asia.pco.1
Beti- dzisiaj zadzwonię do lekarza i zapytam co dalej w związku z tym, że mam jeden jajowód niedrożny. Zastanawiam się też czy skoro o lewym napisali, że kontrast wypełnił jajowód pod koniec podawania kontrastu to z nim wszystko ok? To miałaś szczęście bo ja żadnego znieczulenia nie miałam! I do dzisiaj mam jeszcze plamienie.

Gość olcia24
asia.pco.1 ja mialam na wypisie ze oba sa drozne z tym ze prawy oproznil sie ze znacznym opuznieniem i lekarz mi powiedzial ze moga tam byc jakies zrosty i probowac z lewego bo z prawego moze byc ciaza pozamaciczna (nie chce cie wystraszyc) ale moze wysla cie na zabieg zeby je usunac.My z m probujemy na dwoch bo zawsze mam pechezyki po dwoch stronach pewnie po clo wiec nie mamy innego wyjscia

A ja jestem dzisiaj załamana. Wczoraj miałam owu, tak po południu bo czułam. Przytulanki były w piątek i w sobote i miały byc jeszcze wczoraj ale mój M. zaniemógł i nic z tego nie wyszło :( i co teraz? Myślicie że chłopaki przetrwały od sobotnio niedzielnej nocy? Normalnie sie załamie zaraz :(

Gość asia.pco.1
Nie martw się :) napewno przetrwały, mogą przeżyć nawet 5 dni.

Gość justaa27
eh Ci faceci jak trzeba to im nie wychodzi ;)... a jak nie trzeba to mogą i parę razy dziennie ;)) dlatego lepiej chyba facetowi nie mowic ze to akurat ten dzien ;) tylko zachecic go do przytulanek ;)

Slonce presja zle dziala na mezczyzn :( Z reszta na kobiety tez:P Pamietam nasze pierwsze miesiace staran - prawie zero przyjemnosci z seksu, tylko mysli w jakiej pozycji jest najlepiej do zaplodnienia i zeby tylko sie udalo :P Po kilku miesiacach staran przestalismy tak sztywno do tego podchodzic i kochalismy sie jak mielismy ochote a nie dlatego, ze dni plodne. Jedyne czego sie w miare pilnowalismy to zeby nie kochac sie codziennie, zeby plemniki mialy czas sie uzbierac ;) Jesli mialas owulacje w niedziele, to w sobotnia noc idealny czas na starania ;) Jeszcze mozecie dzisiaj poprawic ;) My sie wstrzymywalismy ze wspolzyciem jakis tydzien przed terminem okresu, bo kiedys wyczytalam ze to utrudnia zagniezdzenie zarodka. Ale nie wiem ile w tym prawdy... Beti czekamy na Twoj wynik! Pioszka Twoje objawy moga swiadczyc o tym, ze owulacje masz tylko z prawegi jajnika, a lewy nie pracuje. Takie bole nie maja nic wspolnego z droznoscia jajowodow ;) Ja mialam niedrozny lewy jajowwod i zadnych boli nie mialam. I jak na zlosc jak jechalam na obserwacje to pecherzyk zawsze z lewej :P

Dziewczyny dzięki za wsparcie. Tak bym chciała żeby sie tym razem udało.. tym bardziej że owulacja była z jajnika przy którym był udrożniony jajowód, tak że warunki były idealne. Jak sie nie uda w tym cyklu (ale uda sie na pewno ) to mnie czeka cykl z clo a tego chciałabym uniknąc bo u mnie clo źle wpływał na endriometrium.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować