Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Justyna74

Badanie HSG drożność jajowodów

Polecane posty

Beti, Pełna też czytałam że najlepiej jak jest poniżej 10, ja tak miałam kilka razy a jednak nic nie zaskoczyło. moja gin za to stwierdziła że powinno być poniżej 20 i będzie ok więc myśle że uśredniając najlepiej utrzymać prolaktyne między 10 a 20:)

no to Justynka ściskamy kciukasy za twoją siostre:) żona kolegi M też miała niedawno 3 cesarkę i powiedzieli jej że już więcej dzieci lepiej żeby nie było bo nie mieliby jak ją pozszywać (zresztą trzeciego makucha nie planowali) a poza tym okazało sie że po ostatniej cesarce zostawili jej w brzuchu taki sajgon że aż dziw że nie trafiła do szpitala w ciągu tych kilku lat z żadnymi powikłaniami. masakra jakaś, poddajesz sie lekarzom a oni jeszcze syf zostawiaja;?

a ja dziś rano miałam zawieche i właściwie nadal nie jestem pewna czy wzięłam wczoraj jedną tabletke. wiem że jesli już to musiałam zrobić to po powrocie z badania bo przedtem nie mogłam wcisnąc całego śniadania w siebie i wzięłam tylko duphaston. mam nadzieje że nawet jesli jednak nie wzięłam tej tabletki to nie odbije sie to w żaden sposób na maleństwie

Gość pełna_nadziei83
Myszkam - na pewno nic się nie stanie z powodu jednej tabletki :)

no też mi sie tak wydaje, ale wiesz, zawsze człowiek ma potem przeróżne myśli i ciężko nad nimi zapanować Pełna a jak tam lista inseminacji? bo nie wiem od kiedy zacząć kciuki trzymać, tzn. napewno dzisiaj bo Leti a potem kto jest następny w kolejce po bobaska?:)

Gość pełna_nadziei83
OJ LISTĘ MAM W DOMU, ale nie mam na niej datami wpisane która kiedy startuje tylko ogólnie kto startuje, więc kciuki musisz trzymać cały czas :)

Hejka dziewczynki :) dzięki za pamięć o mnie, tak dziś Ja po 19 jadę do gina. Mam nadzieję że 13 będzie dla mnie tym razem szczęśliwa bo 13-tego wzięłam 1 zastrzyk i dziś mam 13dc i IUI. Myszkam przypomnij mi czy po IUI długo leżałaś w domku? Bo u lekarza powiedzieli mi że 15 min. na łóżeczku i do domku.

Gość pełna_nadziei83
Leti - kciuki zaciśnięte :) ja leżałam 15 min u ginka, a w domku kazał mi poleżeć z godzinkę a potem juz normalnie żyć :)

Gość asia.pco.1
Myszka ja też w tym cyklu IUI. we wtorek mam podglądanie czy coś urosło.

Leti ja u gin najpierw na fotelu leżałam tyłkiem do góry ok. 3-5minut a potem jeszcze 15minut na kozetce. jak wróciłam do domu to M prosił by jeszcze poleżeć troche z nogami do góry ale nie wiem ile to trwało, raczej maks. 20-30min bo potem cierpne:) a potem byłam jakaś taka zmęczona tymi emocjami że sie zdrzemnęłam i leżałam na boku na którym wydawało mi sie że były 2 pęcherzyki a okazało sie że pękł jeden i to po przeciwnej stronie hehe:)

napewno urosną ładne pęcherzyki Asiu, potem pękną i plemniczek zrobi co trzeba żebyś mogła zobaczyć 2 kreski po 2 tyg.:) Leti ja tam nie wierze w pechowe 13, będzie dobrze:) fluidki już do ciebie lecą:)

u mnie 13 okazala sie szczesliwa ostatni okres mialam 13 sierpnia i inseminacje mialam robioną 13 dc ;)) i o 13 z minutami ;))

Dzięki, Ja wiem że mam 2 pęcherzyki po lewej stronie zawsze były po prawej, dostałam pregnyl wczoraj po 9, i lekarz powiedział że już dziś nie będzie podglądał czy pękły, a jak się okaże że nie pękły tak jak dziewczyną to kasa na marne a już wydałam 1730 zł.

Leti poproś żeby jednak gin spojrzał czy pękły. pregnyl dostałaś o 9 rano? jak tak to do wieczora minie prawie 36h więc powinny już być jajeczka uwolnione:) ale powiedz gin że chcesz sie upewnić

Chciała bym żeby mi zrobił ale właśnie się dowiedziałam że będzie mi robić jakaś pani doktor a nie mój gin, bo gdzieś wyjechał i ona go zastępuje. No trudno jak nie będzie mi chciała zrobić to spróbujemy jak coś to zaczniemy jutro jeszcze działać samemu :). A ile mieliście abstynencji przed IUI bo My od poniedziałku.

Justynka nie denerwuj sie, może coś sie przesunęło albo po prostu zapomnieli z radości Leti mi inny gin robiący IUI przyniósł szczęście:) tym bardziej poproś o usg, to trwa minute a i tak siedzisz na tym samym fotelu co potem inseminacja będzie

U MNIE byla od srody do soboty ... oczywiscie w sobote po poprawilismy jeszcze raz ;))

mi tez robil inny gin niz ten u kotrego bylam w klinice ... wiec u ciebie tez bedzie szczesliwie

Mam nadzieję, muszę się chyba zabrać do jakiejś pracy domowej bo zaraz zwariuję, wzięłam wolne na dziś żeby być zrelaksowana i wypoczęta a nie mogę znaleźć sobie miejsca.

Gratulacje dla cioci Justynki:) my mieliśmy tylko jeden dzień (no 1,5) przerwy przed IUI. jak byliśmy na podglądzie w 9dc wieczorem to doktorek stwierdził że spokojnie możemy sie tego dnia kochać bo M ma dobre wyniki. troche sie zdziwiliśmy ale posłuchaliśmy zaleceń:) i faktycznie chociaż M na 3 dni przed IUI miał jakies żołądkowe grypsko i tej krótkiej przerwy plemników było niewiele mniej niż na wcześniejszych badaniach przy 3-4dniach abstynencji, troszke spadła ruchliwość ale armia była dostarczona tak blisko że nie mogła narzekac na zbyt długi dystans i zmęczenie i musiała zrobić co do niej należy hehe:)

Leti ja miałam IUI ol 8 rano ale żebym była wypoczęta i zrelaksowana to nie powiem, bo co chwila sie budziłam w nocy.a potem jeszcze te problemy z przejściem przez szyjke macicy doszły więc już wogóle byłam podminowana

Dzięki dziewczyny:-) Cieszę się bardzo że wsyztsko jest ok. Ale znów mnie dół dopadł że to nie ja i że ja pewnie nigdy...

uważaj uważaj bo wirtualna rózga jest w pogotowiu. zostaniesz mamą napewno:) uszy do góry cioteczka:)

wy kobietki zajęte w pracy a ja sie zastanawiam co by ze sobą zrobić. mam wprawdzie papierologie do uporządkowania ale jak sie z tym rozłoże to cały weekend zejdzie a nie chce narazie za dużo przesiadywać na podłodze. z szaf też nie ma jeszcze co przebierać, bo co prawda niektóre rzeczy robią sie już przyciasnawe ale nadal sie w nie mieszcze

Gość asia.pco.1
Justynka ciociu gratulacje :) ile Franek ważył?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować