Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aniah

BETA HCG - TEST PROSZĘ PORADDZCIE!!!!

Polecane posty

Gość martulek22
moze pomyłka w laboratorium .... a moze plod obumarł ;( wspolczuje ......jak najszybciej udaj sie do gin. pozdrawiam.trzymaj sie

Gość joanna83
wizyta u lekarza 28 grudnia nie potwierdziła jednoznacznie ciązy - miało być za wcześnie, ale po testach mialam nadzieję że powiększamy rodzinkę, kolejna beta chyba w poniedziałek bo do ginekologa idę dopiero 8 stycznia

Gość mamamartynki
Do joanny. Joasiu mam nadzieję że błąd, choć wątpię w to. Czasami dochodzi do zapłodnienia ale z różnych powodów zarodek obumiera, z reguły są to jakieś wady genetyczne i lepiej chyba wtedy że taki zarodek obumiera. To smutne ale niestety tak jest. Najlepiej idź do gina. Mnie dwie ciąże poszły bo miałam zaburzoną gospodarkę hormonalną więc przy trzeciej łykałam duphaston. a robiłaś oba testy jednej firmy czy dwóch różnych? jeśli jednej to może jakieś felerne.

Gość Ariana 0079
Joanna83 Spytaj w laboratorium czy nie oznaczyli Ci beta wolnej podjednostki. Miałam dokładnie taką sytuację . Wynik testu sikanego pozytywny a beta poniżej 2

Gość Ariana 0079
Dodam że teraz jestem w 13 tyg ciąży i jest wszystko dobrze

Gość joanna83
dzięki, więc jeszcze nadziei nie tracę :) zobaczę w poniedziałek powtórzę badanie i zapytam dokładnie o te jednostki, chociaż na wyniku były też podane zakresy a te nijak nie pokazują na ciążę

Gość minia 24
dziewczyny błagam o pomoc dzis odebrałam wynik bety mam cykle 28-29 dni dzis jest 30 dzień i beta 21.1 boje sie ze to za mało ze powinno być wiecej prosze o pomoc jestem przerazona tak bym chciałA BY TO BYL A CIĄŻĄ ALE TEN WYNIK JEST TAKI NISKI....

Gość Ariana0079
Sprawdź jeszcze czy wartości podane w zakresach są takie, jak można znaleźć wszędzie w necie czy dużo, dużo niższe. Bo wolna podjednostka osiąga bardzo niskie wartości i w tak wczesnej ciązy jeszcze nie robi się tego badania. Ja w 10 tygodniu miałam wynik 111. Jeżeli jednak są to normy dla bety całkowitej, to chyba coś się złego dzieje. Trzymam kciuki

Gość minia 24
NIE ZNAM SIE NA TYM MAM TAKIE PRZEDZIAŁY 1-2 TYDZ CIĄŻY 16-4870 2-3 101-4870 3-4 1110-31500

Gość minia 24
POZA TYM PISZE TU WYNIK 21.1 JEDN MLU/ML MIN 0 MAX 2,7 NORMA H NIC MI TO NIE MÓWI MASAKRA POMOCY.....

Gość Ariana0079
Minia. To co napisałam, to było do Joanny. a jeżeli chodzi o Ciebie, to wydaje mi się, że chyba jest w porządku. 30 dzień cyklu może odpowiadać 1-2 tygodniowi ciąży

Gość minia 24
mam nadzieję ze bedzie tak jak mówisz bardzo sie martwie boje sie ze to za mała wartosc ale poczekam i zrobie jeszcxze raz to badanie w listopadzie zrobilam tez bete wyszla mi 28.2 w 19 dniu cyklu jednak bylam bardzo chora i w dniu miesiaczki zrobilam i spadla ponizej 1 teraz jest juz 31 dzień cyklu prosze jezeli ktos mial podobny wynik niech napisze czy on jest ok czy nie za niski prosze.....

Gość minia 24
boze mam nadzieje ze to co napisalas bedzie prawda jestem przerazona tak bym chciala by ta ciaza przetrwala boje sie ze na 30 dzien to jednak za malo w zeszlym miesiacu robilam bete w 19 dn cyklu wynosila 28.2 ale pozniej sie pochorowalam i w ostatecznosci byla w dniu miesiaczki ponizej 1 mam nadzieje ze tym razem bedzie rosla prosze dziewczyny ktore mialy podobme wyniki o odpowiedz jak bylo u nich ....

archiga czy na usg potwierdzono, że to jest ciąża wewnątrzmaciczna?

Gość Ariana 0079
Minia, wydaje mi się, ze nie ma co sugerować się poprzednimi wynikami. Mogłaś mieć innego dnia owulację albo zarodek dłużej się zagnieżdżał. Poza tym każda ciąża jest inna. Teraz chyba powinnaś sprawdzić jaki jest przyrost, to będzie najbardziej miarodajne. Doskonale rozumiem, jak się teraz denerwujesz, zwłaszcza po takich doświadczeniach. Też jestem panikarą ale wiem, że niektórych rzeczy się nie przeskoczy. Życzę z całego serca, żeby to była prawidłowa ciąża.

Gość minia 24
ariana 00 79 bardzo ci dziekuje za slowa wsparcia naprawde ich potrzebuje dzis bylam zrobic kolejne beta hcg ale z przerazeniem czekam na wynik wczoraj zaczelam plamic dzi s juz mniej biore tabletki na podtrzymanie ciazy od dzis jestem na l4 modle sie by bylo wszystko w porzadku tak badzo pragne tego.... jeszcze raz dziekuje za slowa wsparcia

Gość archiga
do Lattina Dziękuję za pytanie, ciąża była wewnątrzmaciczna. Mówię była, bo właśnie wróciłam do domu po zabiegu łyżeczkowania. Beta rosła jeszcze do poziomu 7200 i potem w piątek 02.01 malała, wczoraj miałam zabieg i niestety moje dzieciątko zmarło. Cóż powiedzieć... nie udało mi się po raz drugi.

Gość martulek22
archiga WSPÓ♣LCZUJE! trzymaj sie!!!! keidys sie uda!!!! uwierzw to !!!!! pozdrawiam :*

Witam dziewczyny Mam takie pytanie, czy możliwe że jeśli beta HCG wyjdzie 0.10 mIU/ml (0-3 kobiety nieciężarne, 40-4480 4 tydzień ciąży itd) w 30 dniu cyklu (dzień po spodziewanej miesiączce) to może jeszcze wzrosnąć ? dodam że test sikany wyszedł ze słabą drugą krechą. Możliwe żeby sikacz był pozytywny a beta w tym samym dniu negatywna? Mam typowe objawy ciąży, ale dodam że jestem przed obroną mgr i pewnie ma to duży wpływ na moje odczucia... Będę wdzięczna za wskazówki

Witam dziewczyny Mam takie pytanie, czy możliwe że jeśli beta HCG wyjdzie 0.10 mIU/ml (0-3 kobiety nieciężarne, 40-4480 4 tydzień ciąży itd) w 30 dniu cyklu (dzień po spodziewanej miesiączce) to może jeszcze wzrosnąć ? dodam że test sikany wyszedł ze słabą drugą krechą. Możliwe żeby sikacz był pozytywny a beta w tym samym dniu negatywna? Mam typowe objawy ciąży, ale dodam że jestem przed obroną mgr i pewnie ma to duży wpływ na moje odczucia... Będę wdzięczna za wskazówki

Gość klgdsdf
a wynik 120 005 który to tydzień ciąży????

klgdsdf - z tych norm które mam na swoich wynikach wychodzi że 7 :) ale jestem zielona w temacie, więc mogę coś źle interpretować, pozdro

Gość klgdsdf
ale 7 od dnia ostatniej miesiaczki czy od dnia zapłodnienia?????

Gość klgdsdf
mi z moich norm wynika, zz to 6 tydzoen, ale w ogóle mi sie nie zgadza;-////

Gość EMILA850
czesc mam problem poronilam 3 miesiace temu w tym miesiacu bedzie 4 miesiace odp poronienia wszystko sie samo zagoilo nie czyscili mnie mwogole poronilam w 6 miesiacu w irlANDI;(MOJ PROBLEM JEST TAKI;DWIE MIESIACZKI MIALAM REGULARNE NATOMIAST TA TRZECIA MYSLALAM ZE DOSTANE PRZED LUB PO SYLWESTRZE NIE DOSTALAM DZIS W SRODE MIJA MI TYDZIEN JAK NIE MAM MIESIACZKI MOJE PYTANIE BRZMI!CZY JEST MOZLIWOSC ZE JESTEM LUB ZASZLAMW CIAZE?NA ILE MNIEJ WIECEJ PROCENT MOGE BYC PROSZE O POMOC CZEKAM NA ODP EMILA 850 POZDR

Gość archiga
martulek22 dziękuję za słowa otuchy. Nie muszę chyba mówić, że chce mi się teraz wyć. Snuję się po domu i raz myślę, "do trzech razy sztuka", a raz że to wszystko skończone i przy następnej próbie znów się powtórzy ten sam problem. Czuję się jakby coś mi skradziono, ogołocona jestem z cząstki siebie, utraciłam nienarodzone, nawet nie wykształcone dobrze dzieciątko, ale było moje! Trudno być spokojnym w takim stanie i tak pozytywnie patrzeć w przyszłość. Jedyne co mnie trzyma w pionie to myśl, że są może jakieś badania genetyczne, metody które wykluczą ponowne obumarcie płodu. Teraz chodzi mi po głowie, aby skierować wszystkie siły na zdobycie wiedzy na ten temat. Ciężko mi się zdobyć na uśmiech, ale dziękuję martulek22. Też pozdrawiam!

Gość martulek22
archiga... pieknie ujęłas to w słowa ... nigdy nie poroniłam ....to forum znalazłam gdy I moj gin oznajmi ł ze płod nie rośnie .... i tak szukałam, czytałam i tak się tutaj znalazłam..... jestem pełna podziwu dla kobiet, kotre podnsza sie po poroneniu i zyja dalej a z czasem naet staraja sie o dziecko ....ja ....to co przezywałam słyszac, ze płód nie rosnie..to bylo starszne!!!! widziałam koniec!!!! kazał brac luteine!!!!! na szczescie zmienilam ginekologa!!!! tak chcialam sprawdzic co inny powie !!!! i usłyszałam :" czy mog wiedziec co za leakrz mowił panie takie bzdury.... ze płod za mały,..." ????? wtedy byłam najszczesliwsza osoba na swiecie!!!!!! az łezka zakrecila mi sie w okou podczas badania!!!!chodzac na wizyty słysze " ze jak narazie oki " . ja zadaje duzo pytan. czy zdrowe, czy ma raczki, nozki. lekarz wytłumaczyl mi ze on inoformuje jak jest w chwili badania ale on pewnosci nie daje ze z jakeigos powodu kiedys tam poronie ...czy jak urodze dzoecko to bedzie zdrowe!!!!! powidzial ze to czy dziecko jesty w 100% zdrowe matka dowiaduje sie dopiero w 3 dni po urodzeniu !!!!! ale na dana chwile jest ok. mialam przrzernosc kakrowa - wyniki super, nie plamie i nie mam zadnych kłopotow, problemow!!!!! dlategfo mam nadzeje ze donosze malenstwo całe do koncai ize bede mogla mowic po urodzeniu " mam zdrowe dziecko" nie mam powodow do obaw ...nie ma w mojej ani meza rodzinie chorób ... ja taka jestem po prostu !!!!! i modle sie z całuch sił :)

Gość martulek22
CHRABASZCZU ??????? odezwij sie !!! tyle czasu już nie dałas znac c u was :*

Gość Nata_21
Witam. Byłabym wdzięczna gdyby ktoś mi pomógł. robiłam wczoraj badanie krwi na beta hCG wyszło 0.1 mIU/ml wartości referencyjne , test robiony we wtorek potwierdził ciąże, na USG ginekolog stwierdziła echo zarodka, ale we środe zaczęłam krwawić..prawdopodobnie poroniłam. Czy ten wynik badania krwi napewno potwierdza że ciązy już nie ma?

Gość KOTI84
CZESC DZIEWCZYNY MAM PYTANIE PEWNIE TO NIE ZADNA NOWOSC KAZDA MA PYTANIE 7 STYCZNIA ROBIŁAM TEST HCG WYSZEDŁ 52462 DWA DNI PÓZNIEJ ZNOW I 55879 JAKIS PRZYTOST JEST ALE CZY NIE ZA MAŁY??? WG LEKARZA PRZED BADANIEM 6 TYDZ POMOCY!!!!