Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aniah

BETA HCG - TEST PROSZĘ PORADDZCIE!!!!

Polecane posty

Netka25 bardzo Ci dziękuję za odpowiedź i gratuluję "dwóch kreseczek"; nawet nie wiesz jak bardzo Ci "zazdroszczę". Ja poczekam z testem do niedzieli (nie wiem jak psychicznie to wytrzymam), no chyba że wcześniej przyjdzie @...

AgaSz, właśnie wyczytałam, że... a zreszta co ja tu będę pisała wklejam fragment na temat bety hcg a in vitro "... Możliwy jest jednak chwilowy spadek stężenia HCG w przypadku, gdy w macicy, zagnieździły się przynajmniej dwa zarodki (co zdarza się przy mnogiej owulacji lub po zabiegach In Vitro) i jeden z nich obumiera. Nie ma to w tym wypadku żadnego wpływu na pomyślny przebieg ciąży. " Tak więc Aga zawsze jest jeszcze szansa. Pozdrawiam i trzymam kciuki.

Cześć dziewczynki niestety dostałam @ ale było to do przewidzenia więc jakoś w tym mc. nie mam doła i jest ok. Tylko jestem strasznie słaba i jest mi ciągle niedobrze ale to dlatego że załapałam jakąś jelitówkę,we wtorek jak wróciłam z rorat to łazienka na całą noc była moja nawet mąż miał nadzieję że te wymioty świadczą o ciąży. A co tam u was, Dzastina, Mila, jak nastroje?

Gość Mila1801
Dzastina wczoraj gdy Ci odpisywałam nie widniała u mnie jeszcze Twoja odpowiedź o tym, ze dostałaś @. Przykro mi:((( Tak mocno trzmałam za Ciebie kciuki i miałam nadzieje,ze tym razem Ci sie powiodło. Ale nie ma co juz tego rozpamietywać. Rozpoczełaś nowy cykl i trzeba twardo zabrac się do kolejnych starań o dzidziusia:)))

Gość Mila1801
Do Idi1313 Dziekuje Kochana,ze o mnie pamietasz:))) W sumie u mnie bez jakis rewelacji. Dzien jak co dzień. Nawet jakiś szczgólnych humorków nie mam. Jakas taka wyciszona jestem:)))Jutro, ewentualnie w sobote powinnam dostać @, wiec spokojnie czekam na bieg wydarzeń. Staram sie o tym nie mysleć,ale to bardzo trudno, gdy tak bardzo sie czegos pragnie.... Dzis mam 27dc. Z tego co zauwazyłam to ze starsznie bola mnie piersi, choc w sumie tak zazwyczaj bywa przed @. Nie boli mnie natomiast brzuch tak jak zwykle. Kłuje mnie tylko czasami jajnik, szczególnie prawy,ale tak to nic sie nie dzieje. Jelsi @ ma przyjsc to chce aby pojawiła sie jak najszybciej, gdyz wole miec to juz za soba i rozpocząc nowy cykl starań:))) Przykro mi ,ze tym razem Ci sie nie powiodło:((( Tak bardzo chciałam,a by choc któres z nasze trójki: Dzastinie, Tobie lub mi sie udało. teraz pozostało tylko czekac na mnie. Wy możecie rozpoczynac juz nowy cykl starń,a ja niestety jeszcze tkwie w zawieszeniu... Pozdarwiam gorąco i pisz co tam u Ciebie sie dzieje:)))

Dzastina, starsznie mi przykro, tak za Ciebie trzymałam, ale pamiętaj nie poddajemy się :) Mila za Ciebie też trzymam ja mam dziś 20 dc i też cała w stersie czekam na bieg wydarzeń, może tym razem.... Idi, nie martw się nowy cykl, nowa szansa - trzymam mocno kciuki :)

Gość Mila1801
Monikaklan, nie wiem jak to sie stało,ale ja miałam zakodowane w głowie,ze Tobie juz udało sie zajśc w ciąże:))) Ale skoro u Ciebie juz 20dc to pewnie też niedługo wszystko sie okaże. Miejmy nadzieje,ze wszystko bedzie po Twojej mysli:))) Nie pozstaje nam teraz nic innego i spokojnie czekac na bieg wydarzeń, pewnych rzeczy po prostu sie nie przeskoczy. Trzymam za Ciebie kciuki i pisz co tam u Ciebie sie dzieje:))) Dziekuje równiez za wsparcie i pamięc:))) Jakoś razem zawsze raźniej:)))

Witam dziewczyny. Netka25 ja dostałam dzisiaj @, masakra, do tego strasznie boli mnie głowa. Nie wiem, czy podchodzić do iui przed świętami, czy dać sobie spokój i po nowym roku. Z jednej strony jak podejdę w święta, to znając siebie święta będą trochę bez sensu, bo cały czas w niepewności będę myśleć o tym, czy się udało, a z drugiej strony nie chcę tracić cyklu. Poza tym święta są czasem wolnym od pracy; można się odstresować i może jest to dobry czas na iui? Co robić? Doradźcie coś dziewczyny...

Gość Dzastina222
Cześć dziewuszki moje kochane:):):) U mnie 2 dc... @ się tak rozszalała że ho ho ho, ale chociaż brzuch mnie nie boli tak mocno... tym razem zacznę cykl bez leków... będę tylko mierzyć tempkę i nic więcej... W poprzednią ciąże zaszłam w styczniu... mąż się śmieję że ja tylko w styczniu zachodzę więc tym razem też się uda w styczniu hi hi hi... Nie ważne kiedy...ważne aby się udało... a może po nowym roku będzie więcej aniołków w niebie dla nas??? Trzeba stanąć w kolejce i cierpliwie poczekać :):):) Idi Pati wiem co czujecie.... wczoraj przechodziłam przez to samo... ale dziś rano wstałam z nowymi siłami i nadziejami:):) Mila Monikaklan trzymam za was mocno kciuki...i odmawiam zdrowaśki żeby znalazł się dla was aniołek jeszcze w tym roku:):):) pozdrawiam was kobietki, ściskam i czekam na pozytywne wieści:):):)

Gość Mila1801
Witam dziewczynki:))) Ja mam dzis 28dc. Czekam zatem na @. Piersi mni ebardzo bola i sa bardzo nabrzmiałe,a dodatkowo brzuch mnie boli,ale jest to troszke inny ból niz zazwyczaj przed @. Tak jakby bardziej cos mnie kuło po prawej stronie i czasami mam wrazenie,ze wszystko mi tam drętwieje. Poza tym wszystko jest chyba w porzadku. Te objawy pewnie swiadczą o zblizajaćej się @, wiec czekam z niecierpliwościa na nią, bo chce miec juz nowy cykl. A ta ciagła niepewnosc cały czas nie daje mi spokoju:(((

Gość Dzastina222
Mila trzymam mocno kciuki...oby @ nie przyszła.... kiedy testujesz???? może na mikołaj sobie prezencik zrobisz i rodzince???:):):) pozdrawiam:)

Gość Mila1801
Hejka Dzastina:))) Dzis mam 28 dc, wiec jeszzce na nic sie nie nastwaiam. Czekam spokojnie co się wydarzy. Zdarzało mi sie miec @ co 31 dni, wiec trudno wyczuć. Choc nie powiem ostatnio miałam razcej regularne: co 4 tygodnie i zazwyczaj piątek wieczorkiem lub sobota z rana:))) Staram sie skoncentrowac na czyms innym i przestac co chwile latac do łazienki by sprawdzic co sie dzieje... Boli mnie podbrzusze, ale o wiele lżej niz zazwyczaj.... a może po prostu wtym miesiacu @ przejde jakos z bezbólowo. Dziekuję Ci bardzo za wsparcie. Ja też za Ciebie mocno trzymam kciuki:)) musi sie Nam w koncu udać:))))

Gość Mila1801
Dzastina boje sie zrobic testu, bo boje sie rozczarowania. teraz moge jeszcze cały czas miec nadzieje... Buziaczki:)))

Gość klara25
Witam tydzień temu robiłam HCG z krwi wynik 127 zrobiłam również test z apteki i też wyszedł pozytywny.Lekarz kazał powtórzyć więc wczoraj powtórzyłam i dzisiaj odebrałam i wychodzi z krwi Dodam że mam bolące piersi , które się powiększyły , wzdęty brzuch i czasami bóle w okolicach jajników.

Gość klara25
coś mi ucięło więc dzisiaj wyszło z krwi

Gość klara25
coś mi ucięło więc dzisiaj wyszło z krwi

Gość klara25
wyszło poniżej 0,1 a test z apteki pozytywny nie wiem o co chodzi:(

Gość thereisahope
dziewczyny ja to przezywałam przez 6 miesiecy nerwy płacz przy @ złość niemoc- i powiedziałam sobie dość wszystkiego - bedzie co będzie ma to w nosie ten na górze zdecyduje co dalej- z mężem troche podrózowaliśmy i jakies 1500 km od domu w totalnie spontanicznej akcji na balkonie pokoju hotelowego się udało :) Dzis się cieszę 7 cm bobaskiem i poczatkiem 4 miesiąca. Trzymam kciuki i pamiętajcie zawsze jest nadzieja

Pati31 przykro mi że jednak ci się nie udało, ale trzymam kciuki że następnym raze m się uda więc próbuj dalej może w swięta akurat się uda i dostaniesz wymarzony prezent ;) trzymam kciuki ;)

Hej! Mam do was kobitki pytanie. Ostatni okres mialam 1 listopada. W Dni plodne okolo 16-19 kochalam sie z chlopakiem :) zrobilam 3 listopada badanie na beta hcg i wynik wyszedl 6,91. Test ciazowy domowy quick vie zrobilam lecz druga kreska byla bardzo ale to bardzo minimalnie widoczna. Taki "cień" no i jak myslicie - jestem w ciązy?

kitka12345 ja robiłam dwa testy i miałam podobny wynik i dziewczyny mi powiedziały że to wczesna ciąża

Gość alicjaaaa
Witam panie.Bardzo proszę o interpretacje: Przykładowe zmiany w poziomie beta-HCG : Kolejne tygodnie licząc od ostatniej miesiączki Poziom beta-HCG ( mIU/ml ) 3: 5 - 50 4: 3 - 426 5: 19 - 7.340 6: 1.080 - 56.500 7-8: 7.650 - 229.000 9-12: 25.700 - 288.000 13-16: 13.300 - 254.000 17-24: 4.060 - 165.400 25-40: 3.640 - 117.000 Moja beta z wczoraj to 3.5 Ciąża jest podobno od piątki, ale ja, gdy nie jestem w ciąży mam bete ponizej 1. Teraz pytanie:dlaczego wg. podanych norm w 3 tyg. beta zaczyna sie od 5, a w 4 od 3??? Może to czwarty tydzień, skoro mam bete 3,5

Gość alicjaaaa
podnosze

Gość alicjaaaa
może jakas dobra dusza mi odpowie, do poniedziałku jeszcze długo a dzis labo nieczynne.

Gość alicjaaaa
kobitki, plis

Gość Dzastina222
Alicjo.. każde laboratorium ma swoje normy..ciężko jest co kolwiek mądrego wymyślić z twojego wyniku... Ja kiedyś miałam wynik 8.0 a w ciąży nie byłam... musisz czekać,,, wiem że to trudne ale innego wyjścia nie masz... możesz jutro zrobić Bobo test strumieniowy jest bardzo czuły...jeśli betka podrośnie to na pewno zobaczysz 2 kreseczki:) a no i ważne!! W którym dniu cyklu robiłaś test? albo ile dni po stosunku? Pozdrawiam:)

Hej Dziewczyny ;) Chciałabym z wami podzielić się nowiną ;) więc 27.11 robiłam dwa testy i wyszła mi bardzo słaba druga kreska a dzisiaj zrobiłam ten sam test i wyszły dwie bardzo mocno widoczne kreseczki ;) jestem taka szczęśliwa ;) Trzymam kciuki za wszystkie starające się ;)