Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Elwira_e

Jak to jest z tą OBECNOŚCIĄ STUDENTÓW PRZY I PO PORODZIE ???

Polecane posty

Gość ja rodziłam na madalińskiego
w Warszawie i były studentki, i ja nie miałam nic przeciwko, były bardzo sympatyczne, jedna szczególnie starała się pomóc gdy męczyłam się z bólem pleców, masowała, podpowiadała co robić i pokazywała mężowi jak masować, potem jak położna przyszła sprawdzić rozwarcie to spytała czy ona (ta studentka) teżmoże sprawdzić a mi już było wszystko jedno więc się zgodziłam. A potem jak już urodziłam to na oddział przychodzili studenci na obchód do dzieciaczków :)

ul77 --- to był mój pierwszy jak dotąd jedyny poród. Bardziej wkurzały mnie położne i pielęgniarki na oddziale noworodkowym, które bez pytania podchodziły do łóżka, zadzierały kołdrę i koszule i zaglądały w krocze. Uciskały ranę (poród sn zakończył sie cc) -- jak to po cesarce ale bez uprzedzenia! Przyszły kiedy spałam wyczerpana po porodzie i obudził mnie straszny ból. Albo przychodziły po kilka na raz i ściskały sutki w poszukiwaniu pokarmu... Wredne suczyska. Większej traumy przez nie nie przeżyłam nigdy. Ale długo by opowiadać. A studenci wręcz przeciwnie... w odróżnieniu do reszty \"personelu\" okazali się bardzo pomocni.

Gość Mnie zawsze zastanawia
dlaczego w Polsce kobiety musza walczyc tak czesto o prawo do godnego porodu. Przeciez to jedno z najciezszych doswiadczen a tu zamiast pomagac to tak czesto traktuja jak worki...

Gość mowi to facet
pielegniarki to karykatura kobiecosci :D

seszensue --- po porodzie należy oglądać ranę i krocze i ja to rozumiem ale jest różnica między podejściem do pacjentki i zbadanie jej wraz z jej udziałem, a podchodzenie bez słowa i zadzieranie koszuli bez uprzedzenia, często podczas snu. Żenada. Bez porozumienia z pacjentem badają weterynarze co najwyżej :/ . A pielęgniarki badając bądź co bądź intymne części ciała powinny zachowywać się profesjonalnie. Szpital w którym rodziłam nie cieszy się dobrą opinią. I ja także tę opinię potwierdzam.

W moim przypadku raczej prosili o podniesienie koszuli, tylko najgorsze było to że oglądało to sporo osób, bo na obchodzie czasem bywało i po 10 osób i każdy patrzył... super uczucie:/

Gość bułeczka z maslem
koszmar :o

Gość powiedz cosik
up

Gość grtbyhnjkl
i wlasnie dlatego NIE CHCE MIEC DZIECI! Nie mam zamiaru znosic upokorzen! ZADNE DZIECKO NIE EJST WARTE TEGO BOLU I PONIZEN!! :O

Gość Dla dziecka
zniesie się wszystko...

Gość cerata zieloba
upup

Gość nie zgadzam sie...
dla dziecka wszystko sie zniesie? ciekawe...

A ja się z wami nie zgadzam. Mimo tego, że mój pobyt w szpitalu nie był sielanką, nie uważam aby mi zabrał choć trochę radości z macierzyństwa. Patrzę na mojego synka i nie myślę o bólu, wzrusza mnie ogromnie każdego dnia. Przynosi mi wiele radości, sprawia, że mam dla kogo żyć i czuję się wspaniale :-) Zdecyduję się na kolejne dziecko gdy przyjdzie na to czas. Pamiętajcie, że w szpitalu jesteście tylko dwie doby (w rzadkich przypadkach dłużej), a mamą jest się całe życie. Żadna praca, czy studia na dają tyle radości i poczucia spełnienia. Wiem co mówię :-) No ale każdy jest inny. I każdemu co innego daje poczucie spełnienia i radości.

Gość jedna z was8
euchenia a miałas studentów?.Okropne przezycie!

Gość gtyin dc
mnie tak bolalo ze mogloby byc 100 studentow ze niewiele mnie to obchodzilo w tamtym momencie

Gość gtyin dc
i bylo dwoch studentow, chirurg, plus polozne :]

tak, miałam. Na poprzedniej stronie o tym pisałam. Dla mnie to nie było straszne przeżycie.

Gość afrodyta adonis
mocna jestes.I jeszcze ten student.PRECZ ZE STUDENTAMI!

Gość walleyyy
Dziewczyny a czy po cesarce też badają krocze,czy głównie blizne na brzuchu? W życiu się nie zgodzę na badanie przy studentach czy jakichś przypadkowych pigułach ba nawet w gabinecie do którego w każdej chwili będzie mogła osoba postronna wejść...równie niedopuszczalne jest badanie na sali przy innych pacjentkach bez np. parawanu..jak im nie będzie pasowało to niech mnie do izolatki przeniosą i po problemie.DAM TEMU TOWARZYSTWU POPALIĆ bo język w buzi mam...

:-) Dziewczyny, tak naprawdę w wyniku komplikacji jakie nastąpiły przy porodzie \"odwiedziło\" mnie kilku lekarzy. Drzwi na salę były otwarte, z korytarza można było mnie zobaczyć. Jakoś dotarło do mnie to dużo później, jak opowiadałam o porodzie już po przyjechaniu do domu. Byłam tak wyczerpana, że nie myślałam o tym w szpitalu. walley-- to twoje prawo, że możesz odmówić badania przy innych pacjentkach, czy osobach postronnych. Pamiętaj tylko, że one to samo przeżyły i raczej nie będą ciekawe jak wygląda twoje krocze :-) A po cesarce również pielęgniarki podczas badania oglądały chcąc nie chcąc moje krocze. Naciskając na brzuch po cięciu, wypływało sporo krwi, z powodu znieczulenia nie mogłam się ruszać więc zmieniały mi podkłady itd. Radzę jednak mimo wszystko trzymać język za zębami. Jak już pisałam wyżej, to tyko kilka dni, więc można jakoś wytrzymać. Nie warto zadzierać z personelem, bo jest się od nich niejako zależnym i możesz np nie doprosić się o mieszankę dla dziecka, albo środki przeciwbólowe.

Gość walleyyy
euchenia - ale jak czytam te wszystkie posty to mnie krew zalewa poprostu..jak tak można traktować drugiego człowieka??chyba gorzej niż zwierze..masz w sumie racje z tym żeby nie zadzierać ale obawiam się że jeśli będę traktowana tak jak dziewczyny z poprzednich postów to wyjde z siebie i stanę obok.Jeśli chodzi o leki przeciwbólowe to zaopatrze się w paracetamol(jest chyba najbezpieczniejszy)ale to będzie już ostateczność gdybym już była z bólu..a jak tylko będe w stanie wstać to zamierzam przyodziać jakieś lużne piżamki i biustonosz do karmienia-jak któraś będzie się do mnie dobierać to dostanie po łapach i tyle.To nie są święte krowy żeby sie z nimi szczypać i o co chodzi z tą mieszanką??????

mnie tak bolały piersi, że wytrzymywałam kilka minut przy karmieniu więc musiałam dokarmiać mieszanką. Niestety musiałam każdorazowo prosić o nią pielęgniarki bo w moim szpitalu nie można przygotowywać własnej. Był to spory problem dla mnie bo w zależności od tego jaka pielęgniarka była na zmianie to albo dostałam mieszankę albo musiałam się sporo tłumaczyć, dlaczego chcę dokarmiać itd... a strupy na brodawkach miałam okropne, pęknięcia brrr jak sobie przypomnę aż mnie piersi bolą.. Jedna pielęgniarka była szczególnie okropna, ściskała moje obolałe brodawki po czym twierdziła, że mam sporo pokarmu i nie potrzeba mieszanki. :/ Też przed porodem byłam nastawiona tak jak ty, ale jak przyszło co do czego to doprowadzały mnie do płaczu a ja nic..

Gość walleyyy
Moja bratowa rodziła 2 lata temu i żadnej mieszanki nie dawali małemu tylko wode z glukozą jak nie miała pokarmu..ona to dopiero zrzędziła-nie chciała dziecka na ręce i nie chciała karmić (depresja poprodowa) zobaczymy jak to będzie jeśli ja nie będę miała siły się kłócić wyśle mamę(ona to potrafi dopiero domagać się swoich praw) ewentualnie męża,przeraża mnie to wszystko wiesz...ale szczypać się nie będę one tam po to są i wykonują swoją prace..hihi zaraz będe wyzwana od księżniczki tutaj....

Życzę ci fachowego personelu i szybkiego porodu. Nie stresuj się na zapas, wszystko będzie dobrze :-) Mnie to wszystko i tak nie dobiło tak bardzo, bo myślę o następnym dziecku :-) Trzeba się trzymać dzielnie i myśleć tylko o dziecku. Oby jak najszybciej z nim do domku jechać. Powodzenia!

Gość walleyyy
Dziekuję euchenia:_)))

Gość perpetuum mobile
walleyyy brawa.W koncu kobieta, która nie boi sie domagac swoich praw.Lekarze to nie swiete KROWISKA, zeby mogli tak pogardzac pacjentami.Trzeba byc twardym i nie dac sie.Nic ci nie zrobią.pozdrawiam

Gość ewcci8
No cóż dzięki za wyrazy wspołczucia ... Dodam że sam poród to był tylko fragment ,żałuję bardziej że potem traktowano nas obcesowo- chociaż aż nie tak brutalnie jak u Euchemii .... A co do pretensji do ojców dzieci-akurat wtedy mojego tam być nie mogło...

Gość musze upowac
up

Gość papirus chinksi
u mnie tez nie było M