Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Ona 23

Od 3 dni mam zmywarke i czuje , ze zyje

Polecane posty

Go艣膰 jarrek
anetttta, jaki mia艂a艣 model zmywarki Ariston?, w kt贸rym roku j膮 zakupi艂a艣 i za jak膮 cen臋, jakie mia艂a sterowanie, pokr臋t艂o czy elektroniczne? No i za jak膮 cen臋 j膮 kupi艂a艣?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
jarekk, to ja ju偶 nie wiem, co jest z tymi Twoimi naczyniami. Ja u偶ywam zwykle nab艂yszczacza calgonit, tego W5 nie stosowa艂am nigdy, chocia偶 u偶ywam tabletek, tych po 8 z艂otych z lidla. I nie mam 偶adnych zaciek贸w. MY艣l臋, 偶e du偶o zale偶y od wody jak膮 masz. Spr贸b贸j po prostu regulowa膰 sobie dozowanie nab艂yszczacza i zobaczysz na kt贸rym poziomie naczynia wyjd膮 najlepsze. A jak to nic nie da, to chyba b臋dziesz musia艂 zmieni膰 serwis. Ja mam dwa, z duraleksu i z porcelany i prawd臋 m贸wi膮c z porcelan膮 nie ma takich problem贸w. A nab艂yszczacz ma wielkie znaczenie. Niedawno spr贸bowa艂am innego ni偶 calgonit i zwyk艂e szklanki wychodzi艂y z mycia matowe. Wr贸ci艂am do tego co zawsze i problem znikn膮艂. I jeszcze jedno - czy dodajesz s贸l? wiele os贸b nie dodaje wychodz膮c z za艂o偶enia, 偶e skoro jest w tabletkach to wystarczy a to nieprawda. Przy twardej wodzie mo偶e doj艣膰 do zepsucia zmywarki. I na jako艣膰 mycia te偶 ma wp艂yw.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jarrek
b臋d臋 musia艂 wypr贸bowa膰, a tak wog贸le to ten ciemny duralex ju偶 mi si臋 nie podoba i jest troch臋 zu偶yty, najlepiej kupi膰 jakie艣 nowe naczynia.Serwisant mi powiedzia艂, 偶e duralex nie jest utwardzanym szk艂em, a naczynia najlepiej kupi膰 takie, kt贸re nadaj膮 si臋 do mycia mechanicznego i s膮 specjalnie oznaczone.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anettta
ja nie mialm nic z aristona osobiscie ale moja kolezanka kupila sobie jakies 3 lata temu prawie cale wyposazenie kuchni tj piec lod贸wke i zmywark臋 ..lod贸wka siad艂a jej po 4 m-cach i tak sie to co chwile odnawai艂o ..potem piec a po gwaracji padla zmywarka i moze stad to moje zniech臋cenie .ja .obecnie mam zmywarke elektroluxa jestem zadowolona

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jarrek
...a ja mia艂em kiedy艣 zamra偶ark臋 Bosch i jak tylko gwarancja si臋 sko艅czy艂a to ci膮gle si臋 psu艂a, co kilka miesi臋cy by艂a naprawiana

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jarrek
...a ja mia艂em kiedy艣 zamra偶ark臋 Bosch i jak tylko sko艅czy艂a si臋 gwarancja to zacz臋艂a si臋 psu膰 i co kilka miesi臋cy co艣 by艂o naprawiane

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 golnatka
witam ja mam r贸wnie偶 od niedawna zmywarke BEKO DI-S5830. I mam pytanie odno艣nie 艣wiec膮cej si臋 kontrolki nab艂yszczacza, oraz braku soli, cho膰 za ka偶dym razem wlewam i wsypuj臋 s贸l co mo偶e by膰 przyczyn膮 偶e ona na okr膮g艂o si臋 艣wieci mam nadziej臋 偶e nie jest ona wadliwa, bo og贸lnie chodzi Ok.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jarrek
nie wiem czy dobrze Ci臋 zrozumia艂em ale za ka偶dym razem sypiesz s贸l i wlewasz nab艂yszczacz??? to co艣 nie tak. S贸l si臋 sypie do pe艂na w specjalny pojemnik, nie wiem w jakim jest miejscy w Twojej zmywarce ale pewnie na dnie, a nab艂yszczacz si臋 wlewa takze do pe艂na-zmywarka sam dawkuje te 艣rodki ( dawk臋 nab艂yszczacza mo偶na ustawi膰). kontrolki si臋 艣wiec膮 bo mo偶e nie nape艂ni艂a艣 pojemnik贸w. Bez soli zepsujesz zmywark臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 golnatka
dobrze mnie zrozumia艂e艣 偶e za ka偶dym razem wsypuj臋 i wlewam od nowa. Dlatego mnie to niepokoi 偶e pal膮 si臋 na okr膮g艂o te kontrolki. Pierwszy raz wg instrukcji nape艂ni艂am go 1 literm wody , a potem wsypa艂am s贸l oczywi艣cie ta woda wyla艂a si臋 z zbiornika, ale wg instrukcji nie wsypa艂am ok 2 kg soli poniewa偶 zbiornik si臋 nape艂ni艂. no i dlaej za ka偶dym razem odrobink臋 soli wsypywa艂am. Tyle je艣li chodzi o zbiornik mna s贸l. A nab艂yszczacz rozumiem 偶e r贸wnie偶 nie za ka偶dym razem nale偶y wlewa膰? A ja podobnie jak s贸l wlewa艂am go gdy偶 te kontrolki si臋 pali艂y. Mo偶e kto艣 podpowie co z tym zrobi膰 偶eby by艂o Ok. mo偶e oczy艣ci膰 zbiornik na s贸l i od nowa zacz膮膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jarrek
jak moja zmywarka by艂a nowa (Ariston) to po nape艂nieniu sol膮 i nab艂yszczaczem i w艂膮czeniu jej te偶 przez chwil臋 艣wieci艂y kontrolki, jednak w trakcie pierwszego mycia zgas艂y i w艂膮czaj膮 si臋 kiedy brakije tych 艣rodk贸w. Je偶eli wla艂a艣 nab艂yszczacz i w trakcie mycia kontrolki nie zgasn膮 to co艣 jest zepsute, podobnie z sol膮 - zadzwo艅 do serwisu. pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jarrek
nab艂yszczacz wlewasz do pe艂na, nie wiem jak wygl膮da zbiorniczek w Twojej zmywarce lej tak a偶 b臋dzie wida膰, 偶e jest pe艂no. Soli chyba nie wchodzi 2 kg, u mnie wesz艂o mo偶e 1 kg.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 akante
a ja od kiedy kupi艂am zmywark臋 to moje ycie rodzinne znakomicie si臋 poprawi艂o :D koniec brudnych gar贸w w zlewie i k艂贸tni i zmywanie :P obawia艂am si臋 troch臋 rachunk贸w za wor臋 i pr膮d, ale wybrali艣my z m臋zem zmywark臋 candy kt贸ra pobiera tylko 10 litr贸w na zmywanie no i jest git (m贸j m膮偶 r臋cznie zmywa艂 w 30 litrach:P)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sonia_sonia
Ja tak sie zastanawiam nad zmywarka ale ja potrzebowa艂abym takiej do zabudowy a z tego co sie orientuje nie kazda marka zmywarek daje taka mo偶liwosc.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jarrek
pe艂no tego w sklepach, setki, a mo偶e tysi膮ce nawet................................................ poszukaj na www.ceneo.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zmywarka jest..
dla osob leniwych, powolnych i niezorganizowanych. Ja jak gotuje i pilnuje zupki czy ziemniaczkow to w tym samym czasie zmywam te dwa kubki i 2 szklanki i pije kawe. Po obiedzie te dwa talerze trwa dwie minuty. A wy zmywacie 40 minut??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no i ja te偶...
do zmywarka jest... Te偶 na co dzie艅 tak robi臋, zmywam przy okazji... Zmywarka sobie stoi, a ja wol臋 r臋cznie... Oboje z m臋偶em mamy swoje ulubione kubeczki, dzieciaczki maj膮 swoj膮 zastaw臋 i tak musz臋 j膮 my膰 r臋cznie. A par臋 talerzyk贸w po obiedzie? i tak musz臋 z nich zeskroba膰 resztki, wyp艂uka膰 wi臋c i umyj臋... A par臋 razy do roku z jakiej艣 wi臋kszej okazji w艂膮czam...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no i ja te偶...
dla mnie wi臋kszym problemem jest umy膰 i porz膮dnie wyczy艣ci膰 piekarnik, kuchenk臋... na tym sp臋dzam kup臋 czasu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jarrek
zmywamu nawet 2 i p贸艂 godziny ale ekologicznie i z ma艂ym zu偶yciem energii, przykro mi, 偶e nie masz albo nie mo偶esz mie膰 dzieci i nie sta膰 Ci臋 na kupowanie wi臋kszej ilo艣ci jedzenia- st膮d tylko dwa talerze, my艣l臋 te偶, 偶e nie sta膰 Ci臋 na kupno zmywarki albo mieszkasz w kawalerce z kuchni膮 o powierzchni 3 metr贸w kwadratowych i nie masz gdzie wstawi膰 tego m膮drego urz膮dzenia-st膮d ta zazdro艣膰/ wsp贸艂czuj臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pioterrrreeeek
do \"no i ja te偶\" sprzedaj t膮 zmywark臋 skoro jej nie u偶ywasz-ja nie musz臋 my膰 talerzy przed w艂o偶eniem ich do zmywarki, ma funkcj臋 namaczania aby nie zasch艂y- wiadomo, 偶e ko艣ci i ca艂ych pyr贸w nie wrzucam ale nie sp艂ukuj臋 talerzy- pewnie 偶al ci te pare z艂otych na tabletki i nab艂yszczacz, a zapachu to na pewno nie masz bo kosztuje 12z艂

Udost臋pnij ten post

Ma艂a ilo艣c naczy艅 jest problemem przy zmywarce. Wszyscy moi znajomi posiadaj膮cy zmywarki s膮 na艂ogowymi zbieraczami kubk贸w :-D. Ja mam ich chyba ze 30 :-D. Plus dwa serwisy obiadowe (na 6 i 12 os贸b), plus sztu膰ce na 18 os贸b. Wystarcza mi na trzy dni. No, ale do tego potrzebna jest du偶a kuchnia. \"zmywarka jest\" id藕 sobie swoje frustracje wylewa膰 gdzie indziej. Sama jeste艣 leniwa i niezorganizowana. Zauwa偶y艂am, 偶e najwi臋kszymi wrogami zmywarek s膮 osoby, kt贸rych na ni膮 nie sta膰 i \"perfekcjonistki\", kt贸re zawsze wszystko wiedz膮 i potrafi膮 lepiej. Te to maj膮 m贸zgi, 偶e hoho. Tylko po co obra偶a膰 innych?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anettta
ja nie mam az tak dzuo naczyc mam komplet na 12 os贸b ...nas jest 3 .....w sumie mis tarcza dorzucam gary i co 2 dzien puszczam .............

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marzena30
ja przy dw贸jce dzieci czuj臋 to, co autor tematu - mam zmywark臋 od miesi膮ca i czuj臋 偶e 偶yje :D neistety dzieci + m膮偶 to taki sk艂ad, kt贸ry sprawia 偶e ze zlewu wywalaj膮 sie naczynia, a kubki zbiera si臋 po ca艂ym domu. zmywanie r臋czne to koszmar (cho膰 nie powiem, m膮偶 mi pomaga艂, tylko la艂 wode godzinami przy tym, bo jest bardzo "dok艂adny":P) w ka偶dym razie kupili艣my candy bo w艂asnie malutko wody zu偶ywa i jest energooszcz臋dna. i koniec problem贸w ze zmywaniem - w sumie to tylko patelnie myl臋 r臋cznie (sobie ufam jednak bardziej) i ew. garnek jaki艣, jak si臋 nie zmie艣ci. reszta do zmywarki, w tym czasie moge posiedziec z dzie膰mi, a nie sta膰 przy zlewie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja tez odzylam
zmywarka stoi u mnie zaledwie od kilku dni, nosilam sie z zamiarem jej kupienia juz od ponad roku, ale w ostatni dlugi weekend cos normalnie we mnie peklo, cztery obiady na ktorych bylo po 6 doroslych osob plus kilkoro dzieci w tym wlasne. w zwiazku z tym ze nie chodzilam do pracy mialam czas zmywac na biezaco, przy wkladaniu kubka tudziez talerza do szafki pieczolowicie zakrecajac wode (na szczesicie bateria umozliwia wykonanie tego jednym ruchem) po pierwszym dniu sie wscieklam w sobie bo spedzilam przy zlewie ogolnie (sniadanie i kolacja w domku) 艂acznie 45 min na dzien... czyli razem 180 minut to ze dwa dobre filmy by mozna obejrzec wieczorowa pora ewentualnie spacer megasobie zafundowac... zmywarka stoi w kuchni od 4 dni a ja normalnie moglabym przy niej siedziec napawajac sie radoscia ze to nie ja musze zmywac przeciwniczki zmywarek pewno nie pracuja na pelen etat, nie gotuja w domu normalnych dwudaniowych posilkow plus kakao i taie tam duperelki sniadaniowo - kolacjowe no I NA PEWNO NIE MAJA zADNEGO hobby lub tez ich hobby to sprzatanie (matko boska, wlos sie jezy na glowie) moze jednak warto poszerzyc horyzonty i poczytac, obejrzec cos, do teatru sie wybrac albo do kina czy filharmonii nawet... albo na aerobik czy joge - ta ostatnia na pewno wyleczy wszelkie frustracje zwiazane z roznymi dziedzinami zycia kobiety, chcecie miec troszke czasu dla siebie to zmywarka jest tym, czego potrzebujecie...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anettta
witam zgadzam sie z toba w 100% chociaz kiedys kolezanka w pracy osoba samotna zachwala艂a mi zmywarke jaka to ona cudowna jest ..itd a ja uwaza艂am to za zbytek bo 15 lat my艂am gary i jakos specjalnie nie narzeka艂am i mam 3 osobowa rodzink臋 ....az ktoregos dnia by艂 to wekend majowy znajomi gril itd ..goscie do domku a ja do zaschnietych gar贸w talerzyk贸w itd masakra ..ale przeciez keidys to robi艂am i nie narzeka艂am ...p臋k艂am i kupilam to cudowne niezbedne urzadzenie domowe bez ktorego nie wiem jak mozna funkcjonowac ..pozdr zmywarki i tych co odpoczywaj膮..pa

Udost臋pnij ten post

Nab艂yszczacz daj臋 do ka偶dego mycia,tak mam w boshu.Ale je艣li chodzi o s贸l to wsypuj臋 do pojemnika raz na 3-4 miesi膮ce.W instrukcji pisz膮,偶e ilo艣膰 zu偶ywanej soli jest proporcjonalna do twardo艣ci wody,ale 偶eby tak ci膮gle?Co艣 musisz mie膰 zr膮bane. Co do naczy艅-mam talerzy p艂ytkich du偶ych z 10 sztuk,ma艂ych 12(ale te to raczej na imprezach id膮)szklanek chyba z 30 + kilka kubk贸w.Sztu膰c贸w ze trzy niepe艂ne komplety pocz膮tkowo na 12 os贸b ;)Miseczek na zup臋 sze艣膰.Nie wykorzystuj臋 a偶 takiej ilo艣ci na codzie艅. Mo偶e jestem leniwa,powolna i niezorganizowana.Ale po to ludzie urz膮dzenia wymy艣laj膮 coby z nich korzysta膰.A pralki automatycznej te偶 nie masz?Bo kiedy艣,ze 30 lat temu m贸j ojciec twierdzi艂,偶e po co to komu?Te kilka szmatek to spokojnie w r臋kach albo we \"frani\" mo偶na przepra膰.A potem urodzi艂 si臋 m贸j brat i z dwojga maluchow zrobilo si臋 troch臋 du偶o...c贸偶,jako艣 za艂atwi艂 nowiu艣kiego polara.Podobno za miejsce w kolejce po meble :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anettta
hymmmmmmmmmm. nab艂yszczacz wlewam do pojemnika i stracz mi na d艂ugo ..d艂ugo ....s贸l tez nie wim na jki okres ale na d艂ugo ... s艂uchaj u mnie w elektroluxe..usr=tawia sie twardosc wody w stopniach od 1-5 i nab艂yszczacz tez 0d 1-5

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niezaspokojona .........
te ktore tak psiocz膮 na zmywarki to pewnie pol dnia cha艂up臋 pucuj膮 i lubi膮 mitr臋偶yc czas na porzadki, albo ich po prostu nie stac i tyle

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anettta
a ja si臋 wog贸le dziwie tym osoba krytykujacym zw艂aszcza tym co nie maja tego urzadzenia .........

Udost臋pnij ten post

M贸j ojciec kiedy namawia艂am mam臋 na kupno zmywarki krzycza艂, 偶e si臋 nam w g艂owach poprzewraca艂o, 偶e jeste艣my leniwe itd. Niemal si臋 obrazi艂 kiedy zawioz艂y艣my go do sklepu, a potem z nad膮san膮 min膮 sta艂 i robi艂 wszystko, 偶eby mama wymi臋k艂a... A mama biedna nie wiedzia艂a co zrobi膰 :) bo z jednej strony 4 osoby, mn贸stwo naczy艅 a z drugiej nad膮sany tata i teksty o pr膮dzie, 艣rodkach itd.. Min臋艂y 4 lata, zmywarka nadal chodzi :) mama jest szcz臋艣liwa, a tata ....poleca zmywark臋 swoim znajomym ;) te偶 si臋 przekona艂 :) U偶ywam tabletek, bo dosypywanie soli, nab艂yszczacza i 艣rodka zmi臋kczaj膮cego by艂o bez sensu. Kupuj臋 somat albo calgonit.Raz w miesi膮cu czyszcz臋 j膮 艣rodkiem do czyszczenia zmywarek (w艂膮cza si臋 cykl i daje butl臋). Jak si臋 wyprowadz臋 to pierwsz膮 rzecz膮 jak膮 kupi臋 b臋dzie zmywarka. Z偶era o wiele mniej wody ni偶 tradycyjne zmywanie, energii (wod臋 mamy podgrzewan膮 gazem), jest cichutka, w kuchni jest zawsze porz膮dek, r臋ce nie s膮 zniszczone chemi膮 i wswzystko jest czy艣ciutkie, wyparzone...Nawet garki, kt贸re kiedy艣 osmali艂 gaz i t艂uszcz sta艂y si臋 czy艣ciutkie i b艂yszcz膮ce. Nie 偶a艂uj臋 i nie b臋d臋 za艂owa膰. Ka偶da pani domu powinna mie膰 co艣 takiegol

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 stefii
Witajcie,mam zwywaek臋 od 5 lat i ju偶 nie potrafi臋 bez niej 偶y膰:)

Udost臋pnij ten post