Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bertta

Prawa ciężarnych a chamstwo ludzi. Polacy gdzie wasza kultura?

Polecane posty

Gość Apel do ciezarnych dam
ike, pytam ponownie: co znaczy "sflustrowana"??? masz jakąś wadę wymowy, rzucająca się na klawiaturę, czy po prostu nie wiesz, jak powinno poprawnie brzmiec to słowo?

Gość nie wkurzajcie mnie bo.....
nie bede póbować...........bo przypadkiem trafiłam na ten temat i juz nie bede wam ustepowac .......bo wiem jak traktujecie ludzi uwazacie ze to moj obowiazek a tak nie jest ja moge ale nie musze i nikt nie bedzie mi mowił co mam robic

ike jest "sflustrowana"wiec nie moze sie wysłowic ---albo nie potrafi hihihihihih :D:D:D:D

z braku argumentów czepnijcie sie czego chcecie.................zawsze tak jest .. jak sie nie ma nic do powiedzenia to sie zaczyna sledzić wpadki literowe.............. proszę poczytać słownik wyrazw obcych..co do zwolnień- o ile wiem to chyba też jesteście niepracujące skoro o tej porze siedzicie na czterech literach :D nie przemęczajcie sie i nie pomagajcie innym - to wasza sprawa- nigdy nie twierdziłam że ktoś powinien to robić na siłe - to kwestia wychowania ot co.........

Gość no właśnie ike
poczytaj sobie słownik :D

kwestia wychowania jest tez nie narzucanie sie nikomu ike wiedziałas o tym----------- dobrze wychowana kobieto? ustepuj wszystkim dookoła jak chcesz ja nie musze

ona nie umie czytac bo mnie nie rozumie po co jej słownik

nie ma co z wami gadac:> powiecie cokolwiek byle mieć ostatnie zdanie- jakiekolwiek ono by nie było.. miłego dnia życzę

Nawzajem - szkoda, że nie umiesz przyznac się do błędu. A co do argumentów - przedstawiłam swoje. Nie odniosłaś się do żadnego... O czym tu zatem rozmawiać? Potraficie klepać jedno i to samo, przecząc sobie w każdym zdaniu niemal... Mam cudownego męza - ale mi nie pomaga. Nie jestem chora - ale źle się czuję. Nie czuję się źle - ale i tak trzeba mi ustapić. Ustępować trzeba wszystkim - oprócz tych, którzy akurat stają mi na drodze. I tak dalej, i tak dalej...

ja niedawno mialam taka sytuacje: jade sobie tramwajem, zmeczona po szkole zupelnie nie rozgladalam sie wokolo..jade, jade, jade...wkoncu odwracam glowe i widze kobiete w ciazy...(zaawansowana)...szybko sie zerwalam, ustapilam jej miejsca i przeprosilam, ze wczesniej nie zauwazylam...nawet nie wiecie jaka przyjemnosc jej to zrobilo :) usmiechnela sie szeroko i podziekowala :) oczywiscie nikt wokol mnie nie pomyslal, zeby ustapic jej miejsca :| a z kolei zima mialam taki przypadek, ze zrobilo mi sie slabo (czarno przed oczami, prawie mdlalam)...nie moglam juz ustac, a przystanek byl daleko, wiec grzecznie spytalam kobiete, nad ktora stalam, czy moglaby mi ustapic miejsca, bo zle sie czuje...ona tak samo, bez zadnych wymowek wstala z jakims ta milym slowem (juz nie pamietam)..pozniej jak wychodzilam jeszcze raz jej podziekowalam, a ona \"prosze bardzo, naprawde nie ma za co\" :) i usmiech :) naprawde, zycie jest piekniejszy, gdy ludzie sa dla siebie mili... chyba na codzin w zyciu mamy wystarczajaco nerwowy tryb zycia, zeby jeszcze sie denerwowac w wolnym czasie... 🌻

Gość Alexxxa
Problemem jest egoizm i nie chodzi mi akurat o ustepowanie miejsca kobietom w ciąży. Spójrzcie na koperty dla inwalidów przez centrami handlowymi. Wszystkie zajęte przez zdrowych ludzi. Nie moga podejść 100 metrów , a potem chodzą godzinami po sklepach. Można nie ustępować innym, można nie zjezdzać z drogi karetce (mnie sie też spieszy), mozna byc wrednym i warczeć na innych. Tylko jakie wtedy będzie nasze życie?

Apel do ciezarnych dam Brawo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nie mozna byc wrednym ale to dotyczy niezarnych i ciezarnych rowniez!!!!!

niecięzarnych"

Alexxa, patrzaca - ja nie neguje potrzeby zachowania kultury i szacunku dla innych. Ja bym tyko chciała, żeby ci, którzy wielkim głosem domagają sie praw i przywilejów dla siebie, potrafili dostrzeć analogiczne potrzeby u innych. Paniusia na szpileczkach parkuje na miejsu dla inwalidów i wciska się przed staruszki przy kasach - bo jest szybsza. Kiedy bedzie w ciązy, będzie tu narzekać na ogólną znieczulicę i chamstwo ludzkie. Pani w ciąży biadoli tu nad brakiem kultury wśród innych. Za jakis czas będzie się domagac przywilejów nie tylko dla siebie, ale i dla swojego dziecka, ucząc je tym samym, że poza nim nikt i nic się nie liczy. Szkoda, że większośc ludzi potrafi bardzo ładnie mówic o kulturze i szaucnku wtedy, kiedy ich to nic nie kosztuje, i nie widzi prostego łańcuszka zależności.

Gość mlodamama
ludze sa naprawde rozni.... ja sobie nie wyobrazam zebym mogla siedziec w najlepsze w autobusie jak nademna stoi ktos starszy lub o kulach itp. nie wazne czy jestem w ciazy czy nie, i tak bym wstala i ustapila i tak samo naucze swoje dziecko.... czasem jestem naprawde zmeczona dzwiganiem tego mojego bruszka i nie moge zlapac tchu ale jeszcze gorzej bym sie czula widzac nad soba sapiaca ze zmeczenia staruszke lub osobe nie mogaca sie swobodnie poruszac.... (a tak wogole to zawsze mozna sie upchnac we trojke na 2 siedzeniach :] )

Młodamama - wszystko mozna. Ale rzadko się chce. A jak widac po tym topiku, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Koniec dyskusji.

Gość juz mama
Niektórzy tutaj sa nieziemsko wykreceni i chorzy na glowe. Zastanówcie sie zanim coś napiszecie. Kobietki w ciaży trzymajcie sie jestem z wami🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼 A tak pozatym to troche uprzejmosci i uśmiechu jeszcze nikomu nie zaszkodziły naprawde uwierzcie:)

Gość do licha .
tak tak trzymajcie sie................. poreczy bo ja wam tez nie wstane

wasi idealni mezowie, kórzy nie moga za was nic załatwic ani wam w niczym pomóc bo pracuja biedaczyska ciezko na wasze i dziecka potrzeby i nigdy ich niema gdy ich potrzebujecie :P a jak oni was zapłodnili?znalezli na to czas?czy tez ich ktos musiał w tym wyreczac?

Gość barbarka33
widocznie nie tez stałam w takich kolejkach i niewydziwiałam jak byłam z brzuchem a teraz cos powiedz to od razu obraza majestatu

Gość barbarka33
hahahah ------ wez mi torunskiej jak jeszcze jest !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hahahah

Gość mldoamama
ja sama jestem w ciazy ale nie rozumiem kto wymyslil prawo ze kobieta w ciazy ma pierszenstwo a kolejce :| w zyciu mi nie przyszlo do glowy zeby sie tak wepchnac perfidnie w kolejke.... teraz juz nie te czasy ze sie stoi calymi godzinami w kolejkach.... natomiast jesli chodzi o to ze ciezarne chodza na zakupy mimo ze nie moga to wynika tylko z tego ze nie maja nikogo kto mogby im pomoc.... nie jest to mile prosic znajomych o robienie zakupow ... wiem z doswiadczenia :(

Gość barbarka33
-I ogony na zupe!! dobraaaa????

Gość barbarka33
ale dzis juz nie ma kolejek w których sie stoi dłuzej niz 5 minut

Gość barbarka33
hahahahahahahahahahahahah

Gość barbarka33
podaj link do tej "rumunki"

Gość
Ale ja jestem za pełnym równouprawnieniem kobiet. Gorącym zwolennikiem jestem! A pani jest przecież w pełni równouprawnioną kobietą. :D:D:D:D:D:D:D:D Temat-rzeka:D

Witaj NETAR i reszta milych pan ;) Chce najpierw zapytac czy sa jeszcze te ogony na zupe?? Chetnie bym wziela,najlepiej bez kolejki :) Fakt jest faktem,ze drogie panie z brzuchami obciazaja swoja \"nie choroba\" caly narod,tylko nie mezow.Bronia ich jak pies kosci zeby biedacy sie nie przepracowywali,zeby sami nie zaslabli w kolejce na poczcie,lub spalili litr benzyny wiecej podrzucajac zonke do lekarza.My narod wszechmocny mamy dbac o ich nienarodzone,jak by to bylo naszym obowiazkiem.Twierdzicie ze ciaza to nie choroba a zachowujecie sie jak byscie mialy za minute umrzec z powodu zaplodnienia.Skoro uwarzacie sie za samowystarczajace i nie chcecie sie narzucac ze swoimi sprawami panom mezom,to badzcie sobie super,hiper,tylko nie wydzierajcie sie za 5 minut o waszych wydumanych przywilejach. Moja mama stala po ogony i ja stalam,teraz wy stoicie,tyle ze po szynke bez grama tluszczu,z ta roznica ze kolejka jest na 10 min stania a nie na kilometr dluga,i jeszcze jedna niespodzianka,na 100% nie braknie wam rozowiutkiej szyneczki zaraz przed nosem.Wiec dajcie sobie kobity na wstrzymanie,albo nie powinnyscie sie decydowac na ciaze,skoro macie nieodpowiedzialnych partnerow,same jestecie nieodpowiedzialne albo macie krzywo pod sufitem.Amen