Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciąża

MORFOLOGIA, MOCZ - ILE RAZY W CIĄŻY na Funusz Zdrowia wykonywane są te badania

Polecane posty

Gość ciąża

Byłam dzisiaj u ginekolog. Jestem w 10 tygodniu ciąży. Miałam raz robioną morfologię, mocz. Myślałam, że da mi dziś skierowanie na drugą morfologię a ona powiedziała, że tera Fundusz Zdrowia nie ma pieniędzy i robi się tylko 2 razy podczas ciąży morfologię i mocz (jeżeli wyniki są dobre). Jestem zszokowana. Ostatnio 6 lat temu byłam w ciąży. Miałam wówczas robioną morfologię i mocz co miesiąc. A teraz takie zmiany?

Gość Kobieto opanuj sie
czlowiek nie w ciazy moze robic badania na fundusz w ogole rzadko, a nie ma co sie szokowac, to sa bardzo tanie badania, badanie moczu kosztuje 5 zl!!!! czy jest o co robic awanture?? pozdrawiam

Gość ciąża
No dobrze, ale kobieta w ciąży powinna być pod szczególną opieką.

Hej, Ja jestem w siódmym miesiący, chodzę do państwowej przychodni do pani ginekolog i mam mocz i morfologię robioną co 4 tygodnie, a także inne badania miałam za darmo (toksoplazmoza, wasserman, krzywa cukrowa itd.) Lepiej zmień lekarza bo w czasie ciązy wyniki mogę sie diametralnie zmieniać z miesiąc na miesiąc, Pozdrawiam Ciebie i fasolkę, Gosia

Gość Basiula
Ja wykonuję te badania co miesiąc - na każdej wizycie dostaję skierowanie. Tłumaczenie że fundusz nie ma kasy nic nie powinno cię obchodzić. Masz prawo do takich badań!!!! Radzę zmienić gina albo poważnie z nim porozmawiać. A co do opinii że badanie kosztuje 5 zł - i co z tego!!!! Nie po to pracujemy i opłacamy niemałe składki żeby w razie choroby lub ciąży żałowano nam podstawowych badań!!!!

Gość dioda wrzesniowa
hm, niestety ja tez dostaje skierowanie na te badania raz na dwa miesiące, jestem teraz w 24 tygodniu ciazy. Za glukoze place juz sama, za toxo i te inne na początku tez sama. Lekarz nic mi nie tlumaczyl, ze jakies niskie fundusze, tylko powiedzial, ze przy dobrych wynikach (a takie na razie mam) nie trzeba czesciej. No ale teraz widze ze jednak prawda jest inna, ze oni po prostu oszczedzają... Ehh Polska