Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość kasiaC

Ciąża po laparoskopii !!!

Polecane posty

Gość Agnieszka G
Manikomio no to świetnie widoki na przyszłość są obiecujące :-) faktycznie ten Twój lekarz był nieprofesjonalny sam fakt że tak długo Ci dawał Clo . Cieszę się że teraz trafiłaś na lepszego lekarza no i zabrał się do roboty tak jak trzeba od szczegółowych badań Ciebie i męża . Będzie dobrze to tylko kwestia czasu :-) Lidunia Tobie też gratuluję dobrego lekarza przy naszych dolegliwościach to podstawa !!!!!! Tak dziewczyny tego się trzeba trzymać Nowy Rok - Nowe nadzieje !!!

Gość sabcia74
Cześc dziewczyny :) dzisiaj wyszlam ze szpitala i czuję sie już ogólnie dobrze. Miałam robiona laparotomię, w czwartek zabieg a dzis w domku. No i co najważniejsze udało sie udrożnić jajowód, z medycznego punktu widzenia wszystko jest ok i po świętach jak będę się dobrze czuła to możemy zacząc starania :) mam jeszcze szwy i dopiero w czwartek lub piątek pojadę je wyjąć. Bólu to prawie nie czułamcały czas dostawałam środki przeciwbólowe no i do domu tez dostałam receptę. Tak, że jestem optymistycznie nastawiona i myślę że warto było, oby teraz tylko się udało.

Gość lindunia30
Sabcia 74 Gratuluje i witaj w klubie ;-) Wyobrażam sobie jak się cieszysz bo ja to samo przezywałam,a powiedz też miałaś laserowo udrażniane jajowody?? No to ciekawe która z nas pierwsza zajdzie he he

Gość sabcia74
Lindunia30 ja chyba nie miałam laserowo udrażnianego jajowodu, w wypisie pisze mi usunięcie zrostów około jajowodowych i plastyka jajowodu. Tak się cieszę że się udalo, mam tylko nadzieję że jak dodzie do zapłodnienia to nie utknie ta ciąża w jajowodzie kolejny raz. Kurczę czuję tylko że zaczyna puchnąć mi brzuch od gazów, nie moge nic na siłę zrobic, znacie jakies domowe metody na te gazy ? Boje się że za jakiś czas zacznie mnie bolec brzuch od tych gazów :( poradźcie coś !!!

Gość lindunia30
Sabcia 74 Kochana ja też się męczyłam,mi osobiście pomogło spanie na brzuchu już po 4 dniach,jakoś ulżyło. Ale z tego szczęścia że się udało nie myślałam zbytnio o tym. To wracaj szybko do zdrówka,j jutro idę 1 dzień do pracy;-) Trzymajcie się wszystkie cieplutko

Gość sabcia74
Lindunia30 ja nie mogę spać na brzuchu:( jestem pocieta i to nie wchodzi w grę, ale masakra czuje że te gazy ida w dół i naglę wracają do góry az do żołądka jestem powoli jak balon :)boję sie tylko żeby tam w brzuchu się cos nie narobiło przez te gazy, Dziękuję kochana za informacje i trzymam kciuki żeby się udało :) kiedy możesz zacząc starania ? Ja mam zwolnienie na 30 dni więc dopiero 14 stycznia :) prawie się troche poucze bo będę mieć egzaminy na studiach od 8 stycznia :) Pozdrowionka dla wszystkich i oby wieści były zawsze pomyślne :):)

Gość lindunia30
Sabcia 74 ja po 2 tyg wróciłam do pracy,mam lekka prace .Ale myślę teraz po 1 dniu w pracy że to był błąd. Nam kazał się jak najszybciej starać,ale ja nie byłam w stanie,wiesz sama,w czwartek wyszłam ze szpitala a w poniedziałek miałam już dni płodne. Spróbujemy w następnym cyklu nic na siłę. Ja też nie spałam od razu cała noc na brzuchu,próbowałam w dzień trochę poleżeć,w miarę możliwości ,ciężko mi było bo ja śpię w ogóle na brzuchu,a spanie na plecach to kara he he.

Hej babeczki :) Mam pytanko... po laparoskopi mialam tylko 1 miesiaczke w ostatnich 4 miesiacach...wiec dostalam leki na wywolanie miesiaczki i pierwsze 2 dni mialam normalne plamienia a potem ustaly calkowicie na 1 dzien po czym pojawily sie czarno - smolowate uplawy przez kolejne 2 dni. Czy to normalne? Dodam ze jestem na Clo od drugiego dnia cyklu.. zastanawiam sie czy to moze jest torbiel (gdzies tam wyczytalam)... myslicie zeby isc z tym do gina? nie chce panikowac... no i przytulanki tez zaczely troche bolec... sama nie wiem... ktoras miala podobnie?

Gość martabz
Hej dziewczyny! Ja ost konsultowalam sie z kilkoma lekarzami i wszyscy zgodnie stwierdzili ze jestesmy para na inseminacje wiec w lutym idziemy do kliniki i probujemy inna droga...

Gość endopech28
Martabz hej to jestem ciekawa jak to wszystko wygląda jakie leki się bierze jak długo, ile kosztuje czy boli ect. mam nadzieje że mi coś opowiesz , a jeszcze lepiej będzie jak wyjdzie juppi :)

Gość martabz
najprawdopodobniej nie bedzie zadnych lekow tylko beda probowac na moim naturalnym cyklu ,podobno nie boli,a koszt zalezy bo ten lek do ktorego idziemy pracuje w dwoch klinikach w zaleznosci w ktorej bedzie to w granicach 800-1500zl jedna proba,ale jak bedzie to wygladac juz w praktyce poinformauje was :)

Gość miniaimde
Czesc Dziewczyny, laparoskopie mialam robiona w marcu. we wrzesniu lekarze zasugerowali in vitro jako jedyna szanse na zajscie w cize. mam niedrozne jajowody. bylismy juz z mezem w klinice , zrobilismy badania. W tym miesiacu okres spoznia mi sie juz 5 dni. zrobilam wczoraj test ale wyszla jedna kreska.Myslicie ,ze powinnam poczekac jeszcze kilka dni alby zrobic kolejny test? boje sie ze moze to byc ciaza pozamaciczna.boli mnie tylko lekko podbrzuszenie i mam zawroty glowy.nie wiem co robic, tym bardziej ,ze jutro wybieramy sie juz na swieta do rodziny.

Gość Agnieszka G
Najlepiej zrobić test z krwi na cito wyniki można sprawdzić przez internet są dostępne już po czterech godzinach a przynajmniej będziesz mieć pewność , lepiej tego nie odkładać tym bardziej że i Ty się uspokoisz . 30 złotych i masz pewność co i jak .

Gość endopech28
ja też bym zrobiła test z krwi po co się stresować w święta! a mam pytanko czy podczas brania danazolu może pojawić się w terminie @ plamienie zamiast @ tzn że mam za małą dawkę tego leku- czy ktoś tak miał ??? do lekarza idę dopiero w styczniu ...dziś 19 dzień brania i narazie tylko jakiś lekki dyskomfort i ukłucie miałam z lewej strony pod żebrami czyżby wątroba ? uff :( ale będzie ciężko trzymać dietkę w święta :D postanowiłam nie przytyć przez Danazol ....o napewno nie pozwolę żeby jakiś lek był od mojej woli silniejszy :)...chociaż waga stoi w miejscu to boczki :D i uda trochę zwiększyły swoją objętość ale to mi wygląda na zatrzymanie wody tak jak @.

Gość ___rodzice____
Pomoce naukowe do stymulacji dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym Mam do zaoferowania zestaw edukacyjny składający się z 32 liter o wysokości 10,5 cm i 19,5., w pięciu żywych kolorach: czerwony wpływa stymulująco i energetycznie, niebieski działa kojąco i wyciszająco pomarańczowy pobudza, motywuje do działania, zielony działa uspakajająco, odstresowująco żółty ma działanie antydepresyjne, stymuluje na układ nerwowy, rozwesela. Produkty naszej firmy wspomagają wszechstronny rozwój dziecka, przygotowując do poznania i pojmowania wiedzy. Sprawią, że Wasze pociechy szybciej i pełniej rozwiną się poprzez zabawę. Litery wykonane są z najwyższej jakości miękkiej samoprzylepnej folii. http://allegro.pl/alfabet-duzy-literki-naklejki-polskie-litery-i1370114220.html http://allegro.pl/cyferki-naklejki-zestaw-edukacyjny-i1370114269.html http://allegro.pl/alfabet-litery-literki-naklejki-zestw-nr-1-i1370114065.html http://allegro.pl/cyferki-naklejki-zestaw-edukacyjny-nr2-i1370114129.html http://allegro.pl/literki-do-nauki-alfabetu-czytnia-zestw-3-i1370114175.html

Gość Manikomio
Dziewczyny jestem załamana!!!!!!!!!!!!!!!! Płakałam wczoraj cały dzień, dziś już trochę się uspokoiłam ale to wciąz dla mnie szok. Byłam wczoraj na usg piersi , ten nowy lekarz kazał mi koniecznie przyjść na następną wizytę już ze zdjęciem z usg. Kobieta na początku spokojnie badała mi prawą pierś mówi że dwie małe torbielki są ale całkowicie niegrozne, kiedy zaczęła badać prawą usłyszałam " Jezus a co to jest?!" czułam jak dreszcze przechodza mi po całym ciele ! Powiedziała że mam w lewej piersi strasznie dziwnie wyglądające i niepokojące duże skupisko kilkunastu torbieli!! Powiedziała że zdecydownie kwalifikuje się to na wizytę u onkologa i biopsję, popłakałam się tam na maksa bo mnie tak zdołowała! Powidziała że torbiele nie są z reguły grozne ale są zazyczaj rozsiane a to jest bardzo dziwne, lekarz może będzie kazał to usunąć ale to wtedy mi porzecinają przewody i nici z karmienia piersią a dobiła mnie najbardziej stwierdzeniem że "to straszne ze jeszcze pani nie rodziła, radzę z tym zachodzeniem w ciąże teraz poczekać do wyniku biopsji bo jesli okaze się ze to najgorsze to nie będzie pani mogła brać leków a wtedy przychodza te najgorsze dylematy, czy ratować swoje życie czy dziecka" Wstałam i zakręciło mi sie w głowie , prawie straciłam przytomność, mąż po mnie przyjechał bo nie byłabym w stanie sama wracać do domu. Był przerażony ale nie powiedziałam mu że może być bardzo zle...Nikomu nic nie powiedziałam, tylko Wam... W poniedziałek musze się zarejestrowac do kliniki chorób piersi, oczekiwanie na wynik będzie największym koszmarem w moim zyciu... Dlaczego mnie to wszystko spotyka? ! DLACZEGO ?!

Gość Agnieszka G
Manikomio kochana nie martw się na zapas znowu trafiłaś na niezbyt taktownego lekarza który Cię tylko nastraszył . Mam nadzieję że nie będzie tak źle , wyobrażam sobie jak się denerwujesz bo wiadomo człowiek od razu podejrzewa najgorsze . Moją koleżankę z pracy też wystraszyli bo wykryto u niej guza jak zrobiła biopsję to okazało się że to tylko jakąś wyjątkowa duża torbiel o budowie mięśniowej . Trzymaj się ciepło i nie zamartwiaj się !!!!!

Manikomio, Agnieszka ma rację najgorsze co teraz możesz zrobić to zamartwiać się do tej wizyty w klinice. Jak będziesz cały czas myśleć tylko o tym to zwariujesz. Mi się wydaje, że te torbiele narosły ci przez CLO, które brałaś tak nienormalnie długo. Po odstawieniu CLO wszystko powinno wrócić do normy. Tak jak u mnie! w ciągu miesiąca od odstawienia tego leku zniknęły wszystkie torbiele, nawet ten 10-cio centymetrowy. Mam nadzieje, że i u ciebie będzie tak samo. Co prawda jajniki to nie piersi, ale CLO ma wpływ i na to i na to. Trzymaj się kochana!!!!!!

Gość endopech28
Pewnie są to torbiele związane z hormonami...tyle ich bierzemy że szok. Trudno się nie denerwować ...ja jak mi lekarz powiedział że mam guza na jajniku i mam zrobić marker Ca 125 i że jak mi wyjdzie wysoki to będzie źle to myślałam że odjadę schudłam do 42 !! kg w ciągu 2-3 miesięcy (8 kg) bo wyszedł wysoki !!! no i jeszcze szybkie chudnięcie - to ze stresu było ...ale w końcu skończyło się na operacji i z dwojga złego wyszło że mam endometriozę ..nie zapomnę tamtych chwil. Nie zamartwiaj się na zapas lepiej to sprawdzić napewno będzie dobrze...przy laparoskopi też nam pobierają wycinki i to wcale nie oznacza raka !

Gość lindunia30
Manikomio Kochan nie załamuj się!!! Postaraj się myśleć pozytywnie,wiem że łatwo mi to mówić,ale wierz że będzie dobrze.Lekarze czasem nagadają,narobią niepotrzebnie strachu zanim sprawdzą dokładnie.Wiec nie nakręcaj się!! Porozmawiaj z mężem myślę że powinnaś mu powiedzieć. Trzymam kciuki za Ciebie kochana i modlę się żeby było wszystko dobrze. Trzymaj się mocno i głowa do góry

Gość lindunia30
Manikomio a mnie tak nastraszyli że mam coś na jajniku,też przez hormony jak brałam do inseminacji,tez się nakręciłam nie potrzebnie.Okazało się że wszystko dobrze U ciebie tez będzie wszystko gites zobaczysz ;-) Jesteśmy z Tobą

Gość sabcia74
Manikomio, będzie dobrze zobaczysz, napewno to wsyzstko się wyjaśni. Ja tez kiedyś na badaniach kontrolnych z pracy u lekarza usłyszałam że mam wyczuwalne guzki w piersiach, to był szok, akle okazało się że to były powiększone gruczoły, po prostu miałam wtedy okres i w tym czasie nie powinno się badać piersi. Czy u Ciebie nie było podobnie ? Piersi powinno się badać tydzień po zakonczonej miesiączce a ja nie wiedziałam i jak lekarz mi powiedział o guzkach to tydzień sie bałam a później nie potrafiłam nawet się dotknąć i sprawdzic czy te guzki zniknęły. Trzymam kciuki za Ciebie, będzie dobrze, pozdrawiam

Gość Manikomio
Dziewczyny co ja bym bez Was zrobiła! Dziękuję Wam z całego serca za wsparcie ! Do lekarza ide w przyszłą środę, czyli po świętach, mój mąż powiedział że nie będziemy czekać dwóch miesięcy bo ja się psychicznie wykończę ( bo tyle się czeka w klinice) tylko pójdziemy prywatnie i wizytę mam szybciutko. Boże Wy chyba macie rację to może być przez CLO! Muszę o tym koniecznie porozmawiać z moim ginekologiem ! Sabciu ja byłam własnie po okresie na usg więc w moim przypadku to co innego. Powiem Wam że tak się przestraszyłam że zupełnie przestałam myśleć o dziecku teraz najwazniejsze jest żebym była zdrowa. To mój pierwszy od roku miesiąc bez Clo i trochę się martwię bo wydaje mi się że nie miałam w tym, miesiacu owulacji czyli co...musze być jednak stymulowana. Wiecie może jak to jest z ta temparaturą ? Miałam przez cały cykl od okresu 36, 3 dziś mam 21 dzień cyklu i nagle temperatura 36, 7 ewidentny skok ale co to znaczy? Bo czytałam gdzieś że skok temparatury oznacza jajeczkowanie tylko że to byłoby za pózno u mnie przy cyklach 33 dniowych a dziewczyny na jednym z forum pisały że kiedy temparatura skacze to juz jest po owuacji, wiecie coś na ten temat?

Gość Agnieszka G
Manikomio podwyższenie temperatury świadczy o tym że przechodzisz dni płodne najlepszym dniem dla poczęcia dziecka jest pierwszy dzień podwyższonej temperatury tak mnie uczono na kursach przed ślubem . Mierz dalej temperaturę jeżeli nadal będzie wyższa to znaczy że to były dni płodne ważne jest żeby temperaturę mierzyć o tej samej porze i jednym termometrem . Co do Clo to cieszę się że będziesz mieć przerwę bo to silny lek i po takim czasie brania mógł wyrządzić w Twoim organizmie więcej szkód niż pożytku - choćby te zgrubienia na piersiach no i na wątrobę też bardzo źle działa . Dobrze że idziesz do lekarza no i że masz mądrego mężczyznę przy boku dobrze mieć wsparcie , myślę że w środę się uspokoisz i lekarz obali Twoje wątpliwości - trzeba być dobrej myśli :-) Co do cyklu to ja mam też ponad 30 dni w piątek byłam na usg 16 dzień cyklu i pęcherzyk jeszcze rósł miał 18 mm mówiła mi że do dwóch dni powinien pęknąć czyli w 17-18 dniu albo zaniknąć a urosnąć drugi który miał 10 mm w piątek czyli jakby nie było to też nie środek cyklu - u mnie też w tej chwili ostatnia próba potem trzy miesiące przerwy . Moja gin mówi mi że z ciężkich przypadków jeszcze ja jej tylko zostałam wszystkie inne staraczki już są w ciąży :-( a jeszcze dobija mnie że za trzy dni 36 lat :-( no nic tyle o mnie a za Ciebie jak zwykle trzymam kciuki . Pozdrawiam wszystkie dziewczyny oby następne Święta były radośniejsze !

Cześć dziewczyny pozdrawiam was wszystkie i każdą z osobna ,nie miałam czasu pisać przed świętami tyle pracy same wiecie. Manikomio nie martw się wszystko będzie dobrze może rzeczywiście to przez clo leki mogą bardzo spustoszyć organizm ,głowa do góry będzie ok. Endopech przy braniu danazolu mogą pojawić się plamienia w dniu spodziewanej@ a szczególnie na początku brania leku organizm jeszcze się nie przywykł do niego.Pozdrawiam gorąco

Gość martabz
Czesc dziewczyny u nas nici ze staranek mniej wiecej jak zaczely mi sie dni plodne -zle sie czulam mialam goraczke i bylam slaba,a wczoraj wyklul sie powod mojej goraczki,a mianowicie ospa...takze stracony cykl ,a ja sie chyba zadrape ;(

Gość endopech28
kurcze ale te plamienia przy danazolu przerodziły się w miesiączkę @ ale nic mnie nie boli wogóle czuje się super jak na @ ...ale to pewnie dlatego że zaczełam brać od 10 dc a powinno się od 1 ale lekarz powiedział mi żebym zrobiła sobie test ciążowy i zaczeła brać od razu a nie czekała na koleją @ i tak zrobiłam ...biore 2 tab dziennie od 1 grudnia.

Gość martabz
Dziewczyny zycze Wam wszystkiego najlepszego z okazji Swiat Bozego Narodzenia,spelnienia Waszych najskrytszych marzen-oczywiscie w tym upragnionego malenstwa,zycze Wam duzej wiary i nadziei ze w koncu sie uda oraz szamapanskiej zabawy w nowym roku

Życzę Wam zdrowych,spokojnych Świąt Bożego Narodzenia dużo prezentów pod choinką oraz spełnienia marzeń a szczególnie jednego o którym każda z nas marzy...Wesołych Świąt

Gość Agnieszka G
Dziewczyny zdrowych , wesołych Świąt Bożego Narodzenia i oby w przyszłym roku w domu każdej z nas pojawił się nowy członek rodziny :-)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować