Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość kasiaC

Ciąża po laparoskopii !!!

Polecane posty

Justa i Asik mam pytanie do Was.Jak umawiałyście się do Bociana to do jakiego ginekologa?ten do kogo sie umawiałyscie robił wam IUI? Justa a ty czemu miałaś CHORAGEN zamiast pregnylu czy Owitrelle?

ANUSIA te leki ktore wymienilas u mnie zalatwc rowna sie prawie z cudem. mi akurat udalo sie choragen.... pregnylu zbytnio nie chcialam bo po wczesniejszych probach konczylo sie torbiela. ja na wizycie pierwszej bylam u dr Mrugacza (zreszta Asik tez) z nim sie kontaktowalam a jak doszlo do samej inseminacji to robil ja dr Gregoruk bo tamtem byl akurat na urlopie

a ja zapamiętałam o tych lekarzach ( z tego co justa mówiła ) tylko tyle ze mrugacz jest przystojny a ten drugi to stary pryk ;) walory estetyczne są bardzo wazne w gabinecie ginekologicznym ale na szczęscie ręka pryka okazała sie również szczęsliwa ;) justa kurcze niedawno podchodziłaś do insemiancji a teraz już jesteś mamusia ! ja od wczoraj 3dc clo przez 5 dni, i mam pytanie ? czy można pić wino przy tych tabletkach ? bo wczoraj wypiłam dwa kieliszki na rozluznienie ;) i dziewczyny bania i kac w pracy teraz ! no szaleństwo ;)

a ja zapamiętałam o tych lekarzach ( z tego co justa mówiła ) tylko tyle ze mrugacz jest przystojny a ten drugi to stary pryk ;) walory estetyczne są bardzo wazne w gabinecie ginekologicznym ale na szczęscie ręka pryka okazała sie również szczęsliwa ;) justa kurcze niedawno podchodziłaś do insemiancji a teraz już jesteś mamusia ! ja od wczoraj 3dc clo przez 5 dni, i mam pytanie ? czy można pić wino przy tych tabletkach ? bo wczoraj wypiłam dwa kieliszki na rozluznienie ;) i dziewczyny bania i kac w pracy teraz ! no szaleństwo ;)

Jeny, to się chyba różnimy zdaniami z Justą, bo dr M dla mnie to nie taki przystojny, już chyba lepszy dr G :-) nie taki on strasznie stary :-) ogólnie jestem zadowolona z dr G i wydaje mi się bardziej dostępny i delikatniejszy. Ale dr M też odbierał zawsze telefony, nawet jak za granicą na jakimś szkoleniu był to odebrał i wszystko wyjaśnił. Justa, idź na imprezę i baw się :-) a tłumaczeni tak dziewczyny mówią: biorę leki silne i nie mogę. Ja tuż po inseminacji tez miałam takie spotkanie gdzie mi nawet drinka postawiono przed nos, ale tylko spróbowałam, powiedziałam że taki dobry, że mi żal, że go wypić nie mogę, bo jestem na lekach i nie mogę. Nawet nie pytali za bardzo. U nas w pracy też kiedyś było cudnie, na skrzydłach się chodziło. Teraz masakra, kto może to ucieka. Aj nie wiem czy tak z tym drugim dzieckiem szybko będzie :-) mamy małe mieszkanko. Planowaliśmy kiedyś budowę, mieszkaliśmy u teściów 3 lata (więc Justa wiem co to za przyjemność:-)) no ale wreszcie zdecydowaliśmy się kupić własne mieszkanie, a z budową parę lat poczekać! Działkę mamy, więc może kiedyś... Nevergetup daj znać od razu po wizycie :-) Anndzzia, dochodź szybko do siebie!

asik- ja tak to na żarty napisałam :) juste chciałam pozaczepiac ;) mrugacza to na filmiku na youtube widziałam ;) ja mam do białegostoku 600km :/ walcze wiec dalej u swojej pani ginekolog, daleko jej do przystojnego mezczyzny ale moze tez bedzie miała dobrą rękę ;)

Gość werka98
ciekawe jak tam Ploteczka może już jest mamą. A ja potrzebuje porady od dziewczyn oczywiście pijących ziółka bo jestem ok 24dc i boli mnie prawy jajnik jak bym miała dostać okres czy to normalne. czy też tak miałyście. A jeżeli chodzi o imprezkę justa to faktycznie nie zawsze musi się mieć ochotę wypić może akurat w tym dniu boleć głowa mieć po prostu gorszy dzień. Wzięłaś już 2 tabletki i nie chcesz pić alkoholu.

werka98 jesteś w tym samym dniu cyklu co ja :)) tylko że ja jeszcze nie pije ziółek obym nie musiała!!!!! Ja czekam na jakieś oznaki zbliżającej sie @ bo w piątek powinnam ją mieć a tu nic cisza żadnego plamienia jak do tej pory, tylko piersi mnie bolą czekam jeszcze z testowaniem dzisaij jest 10 dni od zastrzyku test chyba by jeszcze fałszował wyniki :((

Gość werka98
AMS to masz takie krótkie cykle? ja to liczę na okres w przyszłym tygodniu gdzieś czwartek- piątek bo mam bez luteiny 30-31 dniowe cykle. Ale tobie życzę powodzenia i dwóch kresek na teście. A ja jeszcze nie liczę na ciążę nie w tym miesiącu może jak wypiję drugą porcję ziółek to wtedy :) J

Gość werka98
AMS to ty masz taki krótki cykl ? ja dopiero liczę na okres w przyszłym tygodniu gdzieś czwartek - piątek. Ale tobie życzę pozytywnego testu zrób najlepiej w dniu spodziewanej miesiączki nie wcześniej. Ja nie liczę na ciążę w tym miesiącu może jak już będę przy drugiej porcji to wtedy :) Powodzenia

no własnie cykle mam teraz zaznaczam teraz po laparo po 26 dni !! a miałam 24 :)) no chyba że brałam cos na regulację to wtedy 28 :)) nie ma lekko a w sobotę na ślub jadę oby nie przyszła @ WREDNA :)

Gość werka98
no to życzę ci tego oby wredna nie przyszła, fajnie mieć takie krótkie cykle szybciej mijają.

Gość Danuti
Justa gRatulacje!!! A co do projektu domu to polecam Dom w Aksamitkach 2. My kończymy juz budować( projekt po drobnych przeróbkach). Projekt kupiony z archonu i nawet niedrogo.

Gość werka98
Jeszcze mam pytanie w którym dniu występuje owulacja w takich długich cyklach?? Czy to 17dc ?? bo już pewnie jestem po ale nigdy nie wiem czy miałam taki dzień i teraz mniej więcej chciałabym wiedzieć kiedy może ona wystąpić :)

AMS, lepiej poczekaj do 14 dnia po zastrzyku. Trzymamy kciuki :-) może już się spełnia Twoje marzenie... Justa jakieś objawy przyszły? Jeny, bardzo ważne jest nastawienie! Muszę Ci poradzić, że trzeba chociaż trochę wyluzować. ?Ja też kiedyś w to nie wierzyłam, ale to pomaga naprawdę! My nastawialiśmy się na 3 inseminacje, a więc ta pierwsza była tak bez aż tak wielkiego ciśnienia chociaż bardzo chcieliśmy :-)

Werka, moje cykle zawsze trwały więcej niż 30 dni, czasem duuużo więcej. Ja myślę, że reguły nie ma. ?Najlepiej zrobić monitoring albo zaufać testom owulacyjnym. bo tak z wyliczeń to nigdy nie wiadomo, różne czynniki też wpływają na to w różnych cyklach- stres, przemęczenie, choroba itp...

Gość nevergetup
Ja już po wizycie:) Było super maluszek ma 2 rączki 2 nóżki:) Pani doktor u której byłam ( pierwszy raz ale mega w porządku) powiedziała, że zdrowa dzidzia i raczej nie będzie problemów:) Następne usg mam 3d/4d pod koniec września lub początek października :) Werka ja w swoim szczęśliwym cyklu miałam owu w 22-23 dc więc spokojnie :) mnie zawsze bolał jeden jajnik:)

Nevergetup, super! Cieszę się! To Twój 10 tydzień? Mi się właśnie 11 zaczyna i odliczam dni i godziny kiedy dzidzię zobaczę :-) :-) dobrze, że wszystko w porządeczku u Ciebie? Słyszałaś serduszko?

Gość nevergetup
dziś nawet mi nie zmierzyli jak bije:/ ale fajowo pływał sobie maluszek :) jestem ciekawa czy na tym 3/4 d będzie już widać płeć?? bo normalnie nie mogę się już doczekać :)

Po 12 tyg już można płeć rozpoznać, ale musi się odpowiednio ułożyć.

Gość nevergetup
super:) to na tym 3/4 d może zobaczymy było by cudnie :))) Mnie normalnie już ciekawość zżera:) Mniej istotne dla mnie jest jaka płeć tylko sama chęć znania jej :))) A Płoteczka to już chyba się podzieliła bo tak się nie odzywa :))

asik wykrakalas/// cale popoludnie sie mecze i leze z miska obok lozka ... nie dosc ze boli mnie brzuch na maxa...meza jak na zlosc nie ma i do tego u nas leje i wcale nie przestaje (nie mam jak skoczyc po nospe) to jeszcze zrywa mnie do wymiotów .... zaczynaja sie chyba uroki ciazy.... na dzis jakby co wymowka gotowa ;)) danuti nas projekt jest bardzo zblizony na Waszego ..najpier mielismy Saba Mała ale niestety z winy sasiadow bylismy zmuszeni kupic inny projekt (mniejszy dom) i wybralismy dom przy glogowej 3.. wlasnie dzis przyszedl projekt. Mamy mala dzialke wiec nie mozemy zbytnio poszalec... zreszta wiekszy dom nam nie potrzebny bo kto go bedzie sprzatal ;)) Jeny mi wystarczy ze tu na miejscu gin jest przystoijny... tamten wazne ze mial szczesliwa reke i ze sie udalo . Mi osobiscie dr M nie przypadl az tak bardzo to gustu... troche wkurzaly mnie jego powiedzenia...ale fakt specjalista jest super. Nawet sie cieszylam ze inseminacje bedzie robil mi inny lekarz asik a co do imprezy to bardziej popijawa niz zabawa... poki nie maja wystarczajacej ilosci % we krwi to sie nie zaczna bawic ;))trzezwy to rzadkość ..;)) My mieszkamy u tescio 2,5 miesiaca i cale szczescie az tak zle nie jest... mamy cala gore dla siebie .Nie musze myslec co zrobic na obiad... no i z malym w razie co jest komu zostac nie trzeba go ciagnac wszedzie ... ale nie wyobrazam sobie tego na dluzsza mete... kiedys chcieli abysmy sie przeniesli na stale do nich... wykonczyli sobie cala gore... ale co u siebie to u siebie... mieszkalismy prawie 6 lat sami i bylo super.. Asik dziecko jedno po drugim i w jednym pokoju przez pare ladnych latek posiedza

Gość werka98
macie rację to różnie bywa przy tych dłuższych cyklach szczerze nigdy tego nie liczę ale z ciekawości zapytałam jak to u was jest. Teraz fajnie się trafiło bo mąż był 2 tygodnie w domku od początku praktycznie cyklu i dość często były przytulanki :) średnio co drugi dzień bo ponoć codzień to też nie jest zalecane. Więc jak już ziółka zaczęły działać i owul była to może się jednak poszczęści. :) dziś ten ból jajnika więc może dziś ten dzień więc jeszcze popracujemy :):) Do poniedziałku a potem to już zaczyna pracować, bo miał L4 a i będzie 29dc a więc jak już tuż tuż termin @ bo jednak wtorek środa a napisałam wcześniej że czwartek AMS pomyłka. Trzymcie kciuki:) Jak na razie strasznie swędzą mnie piersi :)

Gość werka98
Justa biedactwo, ale nie każda ma tak dobrze, że przechodzi ciążę bez żadnych objawów trzymaj się. Ploteczka kochana myślimy o Tobie. Obyś już miala za sobą to najgorsze. nevergetup cieszymy się razem z tobą, te chwile są na pewno bezcenne. Zobaczysz jak to szybko minie. A Jak myślisz czy ziółka już w pierwszym cyklu mogły zacząc w jakiś sposób działać,np na moją owulację.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować