Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .......

duża stopa

Polecane posty

Gość sokolka
Ja przy wzroscie 169 nosze rozmiar buta 39/40. Wiele bym dala zeby miec choc o rozmiar mniejsze stopy. Buty (nawet te najladniejsze) wiele traca ze swojego uroku gdy sa w rozmiarze 40 i wyzej. Butki na wysokim opcasie jeszcze jako tako sie prezentuja ale przy moim wzroscie nie zaloze 10cm szpilek :( Wiem, ze wiele z Was jest wyzszych i ma wieksze stopy ale to wcale nie jest dla mnie pocieszeniem. Jedyny plus to taki, ze w moim wieku stopa juz nie rosnie :)

Gość sokolka
obcasie :)

Gość asia 445
Ja mam 25 lat i dalej mi rośnie stopa więc mi nie przeszkadza moja stopa . z daleka nie wyglądają na małe, ale z bliska to wydają się kajaki. W domu to praktycznie wszyscy się potykali o moje buty bo wystawały z półki o połowę buta. Jak chodziłam do szkoły średniej to miałam największą stopę 41 a moje koleżanki to największy to był 36 a najmniejszy 32. i do dnia dzisiejszego ma 32 moja jedna stopa to jej dwie :) --------------------------------------------------------------------------------------- Mam pytanie po kim z rodziców dziedziczy się stopy?? bo moja mama nosi 37, tato 42 a brat 43. możliwość jest też mój wzrost 1,90m też może coś zdziałał. co wy o tym sądzicie??

Gość dłuuuga stopaP
Hej asia 445 Trochę dziwne że w Twoim wieku stopa Ci jeszcze rośnie, pewnie wzrost ma znaczenie al z drugiej strony wiem że sa dziewczyny wysokie które maja małą stopę. Jeśli po rodzicach dziedziczy się długośc stopy to ja miałam pokim odziedziczyć moja mama przy wzroście 168 ma 41 zaś tata przy wzroście 183- 44, ja sama mam 43;/. A ztym rośnieciem stopy to może Ci się wydaje, tak jak mi że ciągle jestem wyższa:P

Gość Oczywiście ze tak
Balerinki z misterną rozyczką? Wątpie bo przyciąga oko i wtedy czlowiek zauwaza "ale ty masz wielkąąąąą stope" najlepij czarne i zwykle z zaokraglonym noskiem absolutnie nie z dlugim noskiem! Ja mam 39/40 i nie kiedy tez nie potrafie znleżć butow , wydaje mi się ze mam taką dużą stope! Ale moja kolezanka na przykład nie porzejmuje się tym nie doś ze jest wysoka 178 to nosi glany a ma stope 42!

Gość kasieka
hej wszystkim, ja mam rozmiar stopy pomiedzy 42-43, w polsce niestetey panuje TOTALNA DYSKRYMINACJA osob takich jak ja. producenci obuwia zakladaja ze wszystkie kobiety maja rozmiar stopy 38:// podaje adresy kilku stronek ze swietnbymi,modnymi butkami dla nas: www.longtallsally.com www.barefoottess.com www.next.com www.cindirellashoes.com pozdrawiam

Gość 45 rozmiar
Hej dziewczyny ja również mam ogromny problem z dostaniem bucików nosze rozmiar 45 ..... rozumiecie to KOSZMAR. Lecz od niedawna dowiedziałam się od sąsiadki, że jeden szewc w Poznaniu będzie robił buciki na zamówienie takie jakie ja bym chciała:) wiec udałam sie do niego i złożyłam zamówienie co prawda okres oczekiwania jest ok miesiąca ale w końcu dostane buty takie jak ja chce a nie rynek mi proponuje:) koszt bucika jest w cenie 300zł bynajmniej w moim przypadku ( but skórzany) jestem ogromnie zadowolona:):):) Ten szewc znajduje sie w Poznaniu na ul. Fabrycznej 36.Polecam wam dziewczyny:)

Gość Halynka
Oj 45 to faktycznie problem. A nie próbowałaś w Deichmannie? Ja tam widuje rozmiary 44 i więcej, ładne, zgrabne a w dodatku tanie... A swoją drogą co byśmy zrobiły bez tego sklepu :) Zauważyłam że buty w rozmiarach 40-42 to schodzą błyskawicznie z półek taki jest popyt. Ale ostatnio zdenerwowałam się strasznie bo wypuścili taką elegancką linię butów na obcasach z zaokrąglonymi noskami, trochę droższą (150zł) i najmniejszy numer to MAŁE 41. A ja mam 42 i mnie krew zalała przy tej półce normalnie; Jak produkują coś lepszego to już nie dla nas?

Gość deichman
duże damskie rozmiary sa tylko z firmy Graceland i z Ariany.Z tych skórzanych,eleganckich robia niestety tylko do 41 rozmiaru.

Gość wysoki_wawawp.pl
Nawet nie wiecie dziewczyny ze dla niektorych facetów, ta wasza udreka z duzymi stopami jest czyms w rodzaju uwielbienia, badz fetyszu? po prostu sa faceci ktorzy wprost uwielbiaja duze kobiece stopki! ja osobisice moglbym takie stopki masowac kobiece calymi dniami!! :) niech zyja kobiety z długimi stopkami! wysoki_wawa@wp.pl tomek

Gość Smerfetkaaa
Ja przy wzroście 167 cm mam rozmiar 40. Wydaje mi się, że trochę to za duże, ale już się przyzwyczaiłam, jednak miewam momenty gdy chciałabym móc założyć rozmiar 38 ;). Na koniec chciałabym się pochwalić, że w rodzinie rozmiarem przegoniłam wszystkich ;D Znaczy wszystkie kobiety ;P

Gość ppo
ja mam 10lat i mam 150cm i nosze numer buta 38. Czy to naturalne w moim wieku.??

Gość margo_von_kasper83
Hej, hej :) Ja mam 181cm wzrostu, nosze duze 42, czasami43. Tu gra role numeracja. Bo kazda firma ma troche inna rozmiarowke. ----------------------------------------------------------------------------------- Te laski, ktore biadola, czy ich rozmiar ( tu ponizej 41) jest adekwatny do ich sredniego wzrostu niech sie schowaja bo niemaja problemu z kupnem ladnych butow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ------------------------------------------------------------------------------------ OSOBISCIE POLECAM!! Sklep z duzymi rozmiarami dla kobiet (od 42 w zwyz) "Buciory" w Warszawie, ul. Al. Wyzwolenia 11 Tel.: 22 625 25 68! Sa tam tez meskie obuwie! Tez duuuuze :)

Gość ewelaina
hejka wszystkim... znam wasz problem... mój problem zaczół sie juz dawno...dzisiaj mam numer 42 ale czasami są dobre na mnie 41 a czasami za małe 42 ...tez nie moge znalesc butów dla siebie wiec nie lubie kupywac butów. Macie racje sklep deichmann posiada duze rozmiary teraz nawet 46 ale zazwyczaj jest ich niewiele a zauwazyłam ze te rozmiary najszybciej schodzą w sklepach... powinni wyciągną c wnioski i cos z tym zrobic. jak narazie nosze sportowe buty a w deichmanie kupuje baaaardzo często nawet raz kupiłam sobie ładne klapeczki 42 troszke mi palce wystawały ale sie tym nie przejmowałam... nie wszystko co małe jest piękne...moja kolezanka ma 160 i ma chyba 34 rozmiar jak to zobaczyłam to mnie zemdliło...nie wygląda to dobrze...ja staram sie dbac o moje stopy choc nie są najpioękniejsze ale nauczyłam sie zyc z nimi...lepsze takie niz zadne,,, a kochane butki mozna piękne uszyc na zamówinie choc to droższe ale jaka potem wygoda...mam różne porady dotyczące nie tylko stóp piszcie ewelinamort@wp.pl. pozdrawiam. Ewela

Dziewuszki ja mam 177cm i stope 41 i chodze nawet w 7cm szpilkach :) zawsze znajduje swoj rozmiar, a nie kupuje w jakis drogich sklepach. nie mamy wplywu na nasze stopy wiec po co sie nimi dolowac?:)

Gość Natalia15879
ja mam 42/43 i mam problem z kupieniem obuwia.duże rozmiary są tylko w sklepach takich np. jak Deichmann.ale moja noga jest proporcjonalna do wzrostu 180 cm

Gość margo_von_kasper83
Ja mam identyczne parametry co Ty Natalko. Mam tez kolezanke, ktora ma wzrost 186 cm i ma duze 41. I w tym momencie zastanawiam sie kto tu niemiesci sie w standardach unijnych :/ Mam tez kolege, ktory przy wzroscie 187 cm ma rozmiar 41! Facet wysoki i ma 41! Absurd! Na tym etapie gubie sie i niewiem co o tym wszystkim myslec!

Gość mngh
do dziewczyn z Krakowa - w sklepie obuwniczym (buty dla starych bab) na ulicy Starowiślnej można zamawiac buty z Quelle, maja tam rozmiary do 42. Zamawialam tam juz 4 pary, niestety wszystkie źle lezaly na mnie -mam wąską stope :/ Babka niedlugo je pewnie odesle ale można podejsc je zobaczyc, moze wam spasują. Dzis mierzylam jedne ktore byly na mnie za duze!! obstawiam ze bylyby dobre na stope 28-28,5 cm. Adres sklepu bedzie na stronie quelle.pl . Pozdrawiam!

Gość wrak
Pani Moniko 100_p proszę się odezwać podyskutujemy o stopach bo nie wierzę póki nie zobaczę, czy jest możliwość. Ile ma pani wzrostu , czy pani jest silna , gdzie pani mieszka

Gość wrak
Pani Moniko 100_p proszę się odezwać podyskutujemy o stopach bo nie wierzę póki nie zobaczę, czy jest możliwość. Ile ma pani wzrostu , czy pani jest silna , gdzie pani mieszka Czym się pani interesuje? Ja noszę 41 szerokie9cm.

Gość Nikuuniaaaa
ja tam nie narzekam mam 1m72 i numer bucika 38 ;D

Gość margo_von_kasper83
Eee! Nikuuniaaaa! To po co tu piszesz skoro nie miescisz sie w naszych normach! Chyba pomylilas fora!

Ja mam 190 cm wzrostu i stope o rozmiarze 46, a jej długość to 29,5 cm....ktoś może się równać?

Gość jkkkk
ja jak na swoj wiek mam chyba duza stope mam 11 lat a rozmiar buta 39

Mam 177cm numer buta 41 ale ostatnio kupiłam w Deichmanie botki Ariane rozmiar 42... mam wrażenie że oni zawyżają rozmiary bo jestem w takim wieku, że już raczej stopa mi nie urośnie.

Gość madziara97
Ja jestem nieszczęśłiwa bo mam 12 lat i rozmiar41 Wzrost to 168