Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Moss

MICROGYNON21

Polecane posty

Gość Moss

Proszę o opinie o tabletakach microgynon 21. Ja zamierzem je stosować, tzn zmienić z cilestu (cena) . Wiem, że każdy inaczej reaguje itp. Momo to chciałabym się trochę dowiedzieć o zletach i wadach.

Gość mroweczka4
no wiec sa to moje 3 tabletki siegnelam po nie tez ze wzgledu na cene...(takie czasy) otoz kosztuja kolo 7 zl! ja biore je juz od roku nie przytylam po nich ani nie schudlam ,stan twarzy tez nie ulegl zmianom jak miewalam okazjonalne pryszcze tak mam nie odczuwam zednych skutkow ubocznych po ich zazywaniu...i jeszcze jedno proponuje brac je na wieczor!bo wtedy tlumi sie uczucie glodu...i tu jest malutki minus zwiekszaja troche apetyt,ale trzeba samemu kontrolowac to ile sie zjada

Gość wiśniaa
Ja brałam Microgynon przez 2 m ce ale zrezygnowałam z tych tabletek bo byłam napuchnięta jak balon i sporo przytyłam.Ogólnie nie miałam zadnych skutków ubocznych czułam sie ok ale ze wzgledu na to ze wyglądałam jak napompowana musiałam je zmienić na inne.

ja dopiero jestem po 1 tabletce mikrogynon i też zastanawiam się jak będzie, bo słyszałam bardzo dużo negatywnych opinii na jego temat. a zmienilam z harmonetu - dla mnie był bardzo dobry tylko drogi.. A jezeli chodzi o mikrogynon to moja lekarka powiedziała ze przy pierwszym opakowaniu mogą być jakieś bóle głowy i nudności ale przy 2 juz sie wszystko unormuje i będzie dobrze..... zobaczymy... za jakis tydzien:)

Gość o_la_la
Po połknięciu kilku pierwszych tabletek Microgynonu byłam ciągle głodna, nerwowa, śpiąca i na nic nie miałam ochoty...ale po pierwszym opakowaniu taki stan minął i teraz jest wszystko dobrze. Warto było się trochę pomęczyć...Nie przytyłam bo starałam się jeść tyle co zwykle... Biorę te tabletki już od roku i nie zauważyłam u siebie żadnych skutków ubocznych, tylko taki że mam większy apetyt - ale panuję nad nim;)...Mam zamiar łykać je jeszcze baaardzo, bardzo długo... Pozdrawiam!

Gość Moss
dzięki za wypowiedzi, ja zacznę dopiero za jakiś czas. Sama jestem ciekawa reakcji swojego organizmu. Najbardziej boję się większego apetytu, gdyż niestety mam skłonności do tycia. Będę pisała o swoich odczuciach podczas zażywania. Pa!

Biorę microgynon 21 od pół roku. Na początku miałam uciążliwe nudności, ale to z czasem przeszło. W zasadzie wszystko było by ok, poza tym, że czuję się trochę napuchnięta i mam gorszą cerę, ale to w zasadzie drobiazgi. Martwi mnie fakt, iż zaczynam miewać stany depresyjne, apatia, przygnębienie, okropne samopoczucie psychiczne. Coż jak tak dalej pójdzie to będzie znowu wieli powrót gumki! Pozdrawiam.

Gość Moss
Ja tzw huśtawki nastroju mam po Cilest i dlatego m.innymi zmieniam tabletki. Mam nadzieję, że Microgynon nie będzie taki zły. Zobaczymy. Zresztą tak szczerze to po 7 latach brania bez żadnej przerwy tabletek to chwilami mam ochotę na jakiś czas całkiem je odstawić. Na razie jednak jeszcze się na to nie odważę. Lecz czuje, że mój organizm chce odpoczynku od "hormonów", nie umiem tego opisać wprost, ale tak czuję.

Gość kali
ja brałam te tabletki przez prawie 5 lat i byłam z nich zadowolona, nie miały "widocznych " skutków ubocznych. Moge je polecić z czystym sumieniem. Ponadto są stosunkowo niedrogie.

Gość Moss
Dzięki, mam nadzieję, że u mnie twż będzie OK. Na razie wezmę jeszcze opakowanie cilest, bo mi zostało z trójpaku, a szkoda mi je zostawić. Potem Microgynon, nawet już wykupiłam receptę. Nie mogę się doczekać, ale jestem niecierpliwa , co?

Gość Moss
Czytam Wasze opinie i dochodzę do wniosku, że są to w zasadzie same superlatywy, z czego bardzo się cieszę. Początkowo myślałam o Yasmin, lecz bardzo wiele czytałam negatywnych opinii, ponadto wysoka cena. Myślę sobie, że mój (i ginekologa) wybór jest niezły. Zobaczymy za miesiąc.

Gość linka21
Ja biorę microgynon już 2 lata .Na początku nie mialam problemów(niestety tylko przez rok) i byłam bardzo zadowolona, ale teraz jestem o 13 kg cięższa ,nie mam ochoty na sex ,jestem strasznie nerwowa ,a moje ciało przybiera męskich kształtów .

Gość Aniaaa21
Ja biore od 4 misiecy!!Jestem non stop cholernie senna i co najgorsz mam jakies stany depresyjne- jest jesden plus- zwiekszone libido:)

dziewczyny bierzecie Micro a ile macie lat?? bo podobno to tabletki dla starszych kobiet

ja zaczelam je brac jak mialam 19 lat. Na poczatku nie mialam zadnych skutkow ubocznych, dopiero po ok roku zaczelam miec straszne hustawki nastrojow, stany depresyjne i zerowe libido. Zmienilam na Cilest - bylo jeszcze gorzej. Potem znowu bralam Micro, potem Yasmin (bardzo dobre tabsy, ale drogie i wprawdzie nastroje wrocily do normy, ale libido nie), teraz biore Harmonet i chyba w koncu trafilam na odpowiednie dla siebie. Przez pierwszy miesiac mialam wprawdzie straszne bole glowy i nudnosci, ale potem juz bylo ok. :)

Gość ziuta3

Gość 9oli9
biore microg. od b.dawna ok 4-5lat. na poczatku male hustawki nastrojów, napewno przybralam na wadze ale tabletki zwiekszaja apetyt wiec podejrzewam ze to z mojej winy..najgorsze jest to ze strasznie zmniejszyla mi sie ochota na sex ale to mniejsze zlo niz dzicko na które nie jestesmy jeszcze gotowe

Gość Kilka11
Ja właśnie zrezygnowałam z tych pigułek. Niestety są to pigułki ze starszej generacji i posiadają bardzo dużą zawartość hormonów. W nowszych jest ona ograniczona do minimum i mają one mniejszy wpływ na nasz organizm, oczywiście negatywny.

Ja mam 19 lat i lekarz mi je zmienił, ze stedirilu, bo mają taką samą zawartośc hormonów, a stediril wycofali, a były to dla mnie dobre tabletki, jedyny minus, to ciągła chęc jedzenia... Nic wiecej nie zauważyłam. No ale każda kobieta inaczej reaguje, więc to co dla mnie jest dobre, innym może szkodzic.

Gość poluś
Ja brałam Micro przez około 3 lata i było wszystko ok. Żadnych skutków ubocznych nie zauważyłam, czułam się świetnie. Potem mój gin polecił mi właśnie Stedril, bo był jeszcze tańszy niż Micro, no i się zaczęły kłopoty, takie że po 4-5 miesiącach zrezygnowałam w ogóle z tabsów.

Gość O.N.A.512
Ja biorę je rok jestem zadowolona.....zadnych skutkow ubocznych.....jest naprawde super oczywiscie kazdy organizm jest inny i inaczej reaguje

biorę microgynon od pół roku..nie przytyłam..nie mam problemów z cerą...jedyna wada to taka, że teraz rzadko mam ochotę na seks :/ (a kiedyś miałam kilka razy dziennie)...zauważyłam jeszcze to, że piersi mi urosły :]

Witam. Ja brałam microgynon przez około 4 lata. nie odczułam żadnych skutków ubocznych, nie utyłam, nie miewałm żadnych stanów depresyjnych itp.Mogę spokojnie polecić.jedyny minus to uczucie \"napuchnięcia\' od czasu do czasu. I jak wiadomo oczywiście każda kobieta reaguje inaczej!

Gość omegga20
witam!używalam microgynonu przez miesiac tylko i bylo strasznie!!!przytylam kilka kilo, mialam brzuch twardy od wody zatrzymanej, źle sie czułam...nie polecam go nikomu, moj ginekolog stwierdzil iz na kazda kobiete dzialaj one inaczej, ale jest wiekszosc tych przypadkow, ktore odbieraja negatywne skutki branai tego leku..pozdrawiam ...prosze napiszcie cos o plamieniu w czasie brania tabl . antykon. bo zaczynam sie bac...czy wszystko ze mna w porzadu...a biore tabl JASMIN...odpiszcie!!

wlasnie zmienilam cilest na MICROGYNON jestem po 2 tabletach i narazie zero objawow.po cilescie strasznie przytylam a jestem 4 m-ce po porodzie przed porodem chudlam przy cilescie

Gość nikussiiaa
Brałam Microgynon,ale zmieniłam go na Diane.Cenowo bardziej się opłacała,a i cera lepsza.Poza tym po Diane lepiej się czułam.Ale jesli chodzi o cene,to są jedne tabletki refundowane.Kurcze,zapomnialam jak sie nazywają,ale bralam je dosc dlugo i bardzo dobrze sie po nich czulam.A zaletą bylo to,ze na recepte kosztowaly tylko ok.4 zl.Składem nie roznily sie od Microgynonu.

Gość mikers
babki zdrowie jest najważniejsze, nie trujcie się jakimiś badziewnymi tabletkami tylko dlatego, że są o kilka złotych tańsze, kilka złotych na miesiąc to przecież nie jest duży wydatek.