Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Biała Dama 20

tabletki antykoncepcyjne...

Polecane posty

Gość abccc
To w porzadku ;) bo u mnie zawsze najpierw sa plamienia przez pierwszy dzien, a dopiero na drugi jest cos konkretniejszego. A kochalam sie 7, wiec niespodzianki byc nie powinno :P pamietam o kazdej tabletce i zasadach, wiec jestem jedynie stasznie przewrazliwiona.

Gość rivarocci
może faktycznie nie powinnam tak schizować:) gumka nie pękła tylko ten brak regularnych okresów mnie dobija mam nadzieje, że nowa lekarka fachowo do mojego problemu podejdzie pozdrawiammm :)

Gość kafeteriaaaaaaa
mam pytanko: czy efekt uboczny dzialania tabletek moze dopiero wystapic po roku brania??? chodzi o objawy zwiazane z psychiką

abccc...\"A kochałam sie 7\"--->Czyli 7 dnia?...Dzień nie ma znaczenia, jeśli 1-szą zażyjesz w 1-szy dzień okresu to po 4 h od tej 1-szej jesteś zabezpieczona...Czy to będzie 1-szy czy 51, czy 1001 dzień...Jeśli tylko przestrzegasz zasad w braniu... \"wiec niespodzianki być nie powinno\"--->Niespodzianka może być zawsze, bo zawsze istnieje ryzyko co najmniej 1 %, trzeba być tego świadomym... rivarocci...Jeśli Ci gumka nie pękła, to masz 100 % pewności...Nie ma żadnej możliwości wpadki przy nie pękniętej gumce... \"tylko ten brak regularnych okresów mnie dobija\"--->Po odstawieniu to normalne, że sie nie pojawia!! kafeteriaaaaaaa...Nie wiem co chcesz powiedzieć przez objawy psychiczne przy tabletkach jako skutki uboczne...

Gość abccc
To niby tylko 1%, ale mam ogromne watpliwosci zawsze odnosnie tego, czy czasem nie bede w ciazy zazywajac regularnie tabletki. Mam strasznego schiza na tym punkcie :P Wiem, ze na swiecie sa miliony kobiet, ktore przy tabletkach nie zaszly w ciaze, ale jednak nie jestem taka całkiem przekonana ;P

abccc...Każda z nas może być tą jedną na sto...Dlatego tak ważne jest to podejście do sprawy, odpowiedzialność jakby co, itp...

Gość kafeteriaaaaaaa
chodzi mi o zmiany nastroju w ciagu dnia... raz jest wszytsko ok potrafie sie cieszyc drobiazgami, a za chwile wszytskim sie przejmuje, mam juz tego dosc...az zyc sie odechciewa przez te zmiany nastroju:(:(:(:(

Gość tabletki
Mam pytanie czy jak się robi tą 7 dnoową przerwe w przyjmownaiu tabletek to można się rownież kochać w tej przerwie bez zebapizeczenia

mam pytanie! czy ktoras z was miala tak ze tydzien po okresie bolal was brzoch tak jakbyscie mialy dostac okres?? ja wlasnie tak mam juz tydzien od dnia kiedy skonczyl mi sie okres

no wlasnie nie powinno byc z tego powodu bo ostatnio nie mialam zadnych stresow :)

Gość agniesia....
witam dziewczyny:* ja biore tapsy ok2lat od ok 2 tyg strasznie bola mnie piersi , wydaja sie jakies wieksze i oczywsxcie 1 mysl ze moge byc w ciazy;/ o co chodzi? ktoras z was tez tak miala ?

tabletki tak podczas przerwy 7dniowej tez jest się zabezpieczonym tak samo jak podczas przyjmowania tabletek anty, pod warunkiem że po tej 7dniowej przerwie rozpoczyna sie nowe opakowanie. Ulotka. abcd123 ja tak niemiałam wiec nie poradze Ci nic,moze najlepiej byłoby popytac lekarza agniesia... podczas pierwszych 3 miesięcy moga dziać sie rózne rzeczy, ale jesli ten bol jest silny to powinnas iść do gina, niekoniecznie to oznacza ciąże. Więc nie stresuj się na zapas. kafeteriaaaaaaa tak ten nastrój może byc przez tabletki, znam pare osób które po dłuższym okresie przyjmowania tabsów miały huśtawki nastrojów itp. Poprostu pora na zmiane tabletek lub odstawienie. a mi znów sie okres spóźnia...... i tez mam takie wahania nastrojów ostatnio że szok... tylko nie wiem czemu, ja juz tabletek nie przyjmuje. Ale pójde do gina w najbliższym czasei to może się coś wyjaśni ;)

kafeteriaaaaaaa...Tak bywa przy tabletkach... tabletki...Tak!!A niby jak inaczej?Po co się truć, jakby w przerwie miały nie działać...Radzę w końcu zajrzeć do ulotki... abcd123...Mnie boli zazwyczaj tylko w 2 dzień okresu... agniesia.......Zrób test... anulka156...Tyle, że ona bierze tabletki już ok 2 lat...

Gość dolarss
Sprzedam tabletki antykoncepcyjne i nie tylko! (1) -Yasminelle -Yasmin -Cilest -Mercilon -Jeanine -Femoden -Diane -35-Gravistat -Evra -Gravistat 150 -Harmonet -Logest -Loette -Marvelon -Microgynon 21 -Minesse -Minisiston -Minulet -Mirelle -Novynette -Regulon -Restovar -Rigevidon -Stediril 30 -Anteovin -Milvane -Tri-Minulet -Trinordiol 21 -TriNovum -Triquilar -Tri-Regol -Trisiston -Cerazette (2)-zastrzyk na trzy miesiące- Depo-Provera Medroxyprogesteronum 150mg/1 ml (3)-wkładka wewnątrzmaciczna Mirena- lewonorgestrelum (4)-krążki dopochwowe Nuvaring etynyloestradiolum + etonorgestrelum Gwarantuję oryginalny lek, oryginalne opakowania i dokładną instrukcję w języku polskim PACZKI WYSYŁAM NATYCHMIAST PRIORYTETEM. GWARANTUJĘ UCZCIWOŚC. Odbiór osobisty Wrocławiu / Olesnicy Lub expresowa wysyłka możliwość sprawdzenia paczki przed odbiorem. Kontakt:gg 1572522 dolarss@o2.pl Telefon 782549605 Chcesz za łatwić sprawe szybko,uczciwie i dyskretnie? Nie zwlekaj ! W razie pytan prosze dzwonic odpowiem na wszystkie pomoge sluze radą ! Daje 100 % pewnosci mozliwosc odbioru osobiscie ! Wszystkie tabletki anty można zalatwić.Przy 3 paczkach taniej !

Gość Diaria
Drogie Panie mam ogromny problem:( Brałam przez pół roku Yasminelle, ale niestey musiałam przerwać ich stosowanie na miesiąc, poza tym przestały na mnie działać tak jak trzeba. Zrobiłam miesiąc przerwy, bo nie miałam innego wyjścia. Po tym miesiącu zaczęłam na nowo przyjmować tabletki. Ginekolog zmieniła mi na Harmonet. Oczywiście zaczęłam je brać w pierwszym dniu miesiączki, a teraz dzieje sie coś dziwnego. Okres przeszedł w obfite krwawienia i tak juz 9 dni okresu. To krwawienie jest bardzo obfite i nawet ze skrzepami. Bardzo się boje, a nie mam się jak poradzić ginekolog.Wiem, że na początku tabletek może organizm wariować, ale czy aż tak? Słabo mi i obję się a dopiero w poniedziałek będę mogła zadzwonić do lekarza. Co mam robić???:(

Gość ewka111
czesc, jestem mloda dziewczyna , brałam przez 2 lata diane ale lekarz zadecydował o zmianie lekow na cliest.Z tych pierszych tabletek bylam zadwolona , dobrze sie czulam . przeczytalam ulotke od cilestu i sie przestraszylam , na ulotce oprocz wszelakich skutkow ubocznych ;guzow na wszystkich narzadach jest napisane zenie mozna brac jakichkolwiek innych tabletek i tego sie boje , a np wytaminy ? srodki przeciwbolowe?czy inne zwykle tabletki? pozatym chyba ni mozna pic alkoholu ,nie pije czesto ale latenm wiadomo zdarzaja sie imprezy a ja mam pic soczek? prosze pomóżcie

Gość ona001
czesc stosuje tabletki ale moj chlopak nie chce we mnie konczyc, boi sie ze mimowszystko zajde w ciaze, jak kiedys chcialam to mnie zrzucil...ja z reszta troche tez sie boje ale chcialabym zobaczyc jakie to uczucie , tylko nie chce zeby on byl na mnie zly,,,

Gość Diaria
Drogie Panie mam ogromny problem Brałam przez pół roku Yasminelle, ale niestey musiałam przerwać ich stosowanie na miesiąc, poza tym przestały na mnie działać tak jak trzeba. Zrobiłam miesiąc przerwy, bo nie miałam innego wyjścia. Po tym miesiącu zaczęłam na nowo przyjmować tabletki. Ginekolog zmieniła mi na Harmonet. Oczywiście zaczęłam je brać w pierwszym dniu miesiączki, a teraz dzieje sie coś dziwnego. Okres przeszedł w obfite krwawienia i tak juz 9 dni okresu. To krwawienie jest bardzo obfite i nawet ze skrzepami. Bardzo się boje, a nie mam się jak poradzić ginekolog.Wiem, że na początku tabletek może organizm wariować, ale czy aż tak? Słabo mi i obję się a dopiero w poniedziałek będę mogła zadzwonić do lekarza. Co mam robić???

Gość ona001
doradzi mi ktos co mam robic?

Gość ewka111
na glowe dostane od tych tabletek :( pomozcie prosze , co sadzicie o cilest ?

Gość Diaria
ona001 Wiesz, ja tego nie rozumiem. Twój chłopak chyba troche nie dojrzał do seksu. Jak można być złym o sprawy łóżkowe? Radziłabym z nim porozmawiać (inaczej sie nie da). Wyjasnij mu jak działają takie tabletki i że ryzyko jest znikome. Mój kończył we mnie nie raz i nic sie nie stało. Uczycie jest cudowne(moim zdaniem). Radze porozmawiać i wyjaśnic mu, że Ty równiez boisz się niechcianej ciąży, ale będąc zabezpieczona w ten sposób nie masz się czego obawiać. Pozdrawiam i życze powodzenia:*

Gość Diaria
ewka111 Ja o tych tabletach nie słyszałam nic dobrego. Faktycznie, te guzy brzmią nieciekawie:/ Ja bym na Twoim miejscu poprosiła o cos innego. Dużo jest tabletek na rynku, które nie mają takich koszmarnych rewelacji w ulotce. Myślę, że środki przeciwbólowe czy witaminy nie mają wpływu na tabletke anty. To samo tyczy się alkoholu, oczywiście w rozsądnych ilościach. Gdybym była na Twoim miejscu dla własnego spokoju poszłabym jeszcze raz do lekarza, porozmawiała o tych tabletkach. Pozdrawiam, nie martw sie na zapas:*

Gość Diaria
A i jeszcze jedno! Skoro jesteś młoda to naprawde jest masa innych tabletek z małą dawka hormonów, które byłyby idealne dla Ciebie...

Gość kozzzziakcn
bleee

anulka156...Spox:) dolarss...Dzięki ale ja nie skorzystam... Diaria...\"ale niestety musiałam przerwać ich stosowanie na miesiąc\"--->Czemu?I czemu tylko na miesiąc? \"poza tym przestały na mnie działać tak jak trzeba.\"--->A skąd ty to niby wiesz? \"Okres przeszedł w obfite krwawienia i tak już 9 dni okresu.\"--->To pierwsze opakowanie?Jeśli tak, to nie wiem czemu panikujesz...Ulotkę byś przeczytała to byś wiedziała, że przy 3 pierwszych opakowaniach mogą się dziać różne rzeczy i masz napisane co to są za rzeczy... \"ale czy aż tak?\"--->Obfity okres na początku to aż tak źle?Nie przesadzasz?Mnie się jeszcze nie raz teraz po ponad 2 latach brania tabletek zdarzają skrzepy i nie panikuję tak jak Ty, obfity okres też mam co jakiś czas...A Ty jesteś na początku, a ja po 2 latach...Jedynie to, że Ci słabo przemawia za tym, żeby iść do lekarza...Ja Ci nic nie poradzę poza tym, żebyś szła do ginki...A jeśli będziesz \"padać\" już tak serio to odstaw je... \"jak działają takie tabletki i że ryzyko jest znikome\"--->Zawsze jest ryzyko 1 % przy przestrzeganiu wszystkich zasad w braniu i tego nikt nie zmienisz... \"Mój kończył we mnie nie raz i nic sie nie stało.\"--->To nic nie znaczy, każda z nas jest inna i inaczej na nią tabletki działają, zawsze trzeba być świadomym i odpowiedzialnym w razie czego... \"ale będąc zabezpieczona w ten sposób nie masz się czego obawiać.\"--->I tu powtórzę to samo...Zawsze trzeba być świadomym i odpowiedzialnym w razie czego...Zawsze można być tą jedną na sto...Więc nie wiem czy to tak do końca dziewczyna nie ma się czego obawiać, skoro nie ma oparcia w chłopaku... \"Ja o tych tabletach nie słyszałam nic dobrego.\"--->A ja je brałam 2 lata i nic nie było ze mną, zero skutków ubocznych i super się czułam...Na każdą działa to inaczej, nie ma co się sugerować kimś innym... \"Dużo jest tabletek na rynku, które nie mają takich koszmarnych rewelacji w ulotce.\"--->Tego nie ma w ulotce Cilest, ja nie wiem skąd ona to wzięła... \"jest masa innych tabletek z małą dawka hormonów, które byłyby idealne dla Ciebie...\"--->A skąd Ty wiesz jakie są dla niej dobre?Jeśli miała badania to znaczy, że taka(jeśli chodzi o Cilest - duża) dawka hormonów jest dobra...Może ta jest akurat za duża, ale to nie znaczy, że ona może mieć od razu małą dawkę... ewka111...Czemu zmieniłaś?...Ja zażywałam Cilest 2 lata i nie wiem skąd Ty wzięłaś to co napisałaś o nich?... \"na ulotce oprocz wszelakich skutkow ubocznych\"--->Na każdej ulotce jest to napisane... \"guzów na wszystkich narządach\"--->Nie czaję skąd to info? \"jest napisane zenie można brać jakichkolwiek innych tabletek i tego sie boje\"--->Czy Ty oby na pewno czytałaś ulotkę Cilest?Znam ją niemal na pamięć i nie przypominam sobie takiego info!Jakichkolwiek innych tabletek?W życiu tego w ulotce nie ma...Są w przedziale interakcje z innymi lekami wypisane leki i zioła, które wpływają na skuteczność i nic więcej...I nawet możesz je wziąć ale się potem zabezpieczyć i nic Ci się nie stanie...I witaminy do nich nie należą, przeciwbólowe i inne też nie, skąd takie brednie?Masz gdzieś słowo o tym, że to wpływa?...Bierzesz ulotkę danego leku patrzysz na skład i porównujesz z ulotka Cilest w dziale interakcji...Jeśli jakoś na Cilest wpływa dany lek, to albo musisz się zabezpieczać dodatkowo, albo zmieniasz lek... \"poza tym chyba nie można pic alkoholu \"--->To też wyczytałaś w ulotce Cilest?Nie sądzę...Nie ma tak, że nie można pić(przy żadnych tabsach)...Nie można przeholować tylko z tego względu, żeby nie zwymiotować i tyle, nic więcej... Sądzę, że albo nie czytałaś ulotki Cilest, albo Ci się coś pomyliło, bo skąd to niektóre info wzięłaś nie wiem, ale na bank nie z ulotki Cilest... ona001...No i?Co mamy Ci powiedzieć?Czego oczekujesz?

Gość Ellewina
Witam!!Mam pytanko.Czy podczas 7-dniowej przerwy jezeli w ciagu pierwszych dni nie mam okresu to czy moge sie kochac bezpiecznie?

Gość Paula222
Dzien dobry!Moze to glupie pytanie,ale zamierzam isc do ginekologa po tableteczki i chcialam sie dowiedziec czy lekarz mi je drazu przepisz czy mnie bedzie badal i czy po tygodniu zazywania tabletek bede mogla juz bezpiecznie uprawiac sex?? PROSZE o szybka odpowiedz to dla mnie bardzo wazne.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować