Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Biała Dama 20

tabletki antykoncepcyjne...

Polecane posty

Gość Betta
witam was :) powiedzcie mi co by bylo kiedy bralabym tabletki a bylabym w ciazy ale nei wiedzialabym o niej? wie ktos moze ? :) dzieki :)

Gość Betta
witam was :) powiedzcie mi co by bylo kiedy bralabym tabletki a bylabym w ciazy ale nei wiedzialabym o niej? wie ktos moze ? :) dzieki :)

tabletomanka2009...No, badania krwi się robi:) bubble4ever...\"Czy mój cykl zabezpieczenia został naruszony?\"--->A jak masz napisane w ulotce?Zapewne to jak postąpiłaś z tymi zapomnianymi tabletkami wzięłaś z ulotki, prawda?Wiec dalej powinnaś mieć napisane co i jak z zabezpieczeniem...Ja na przykład w swojej byłej ulotce Cilest mam napisane tak:\"W przypadku, gdy w ciągu pierwszego lub drugiego tygodnia cyklu pominięto przyjęcie dwóch tabletek należy przyjąć dwie tabletki w dniu, w którym przypomniano sobie o konieczności zastosowania preparatu oraz dwie tabletki w dniu następnym. Następnie należy przyjmować po jednej tabletce na dobę zgodnie z zaleceniem do momentu zużycia wszystkich tabletek w opakowaniu. Ponadto w okresie do dnia przyjęcia po kolei, codziennie, siódmej tabletki należy stosować dodatkową, skuteczną, niehormonalną metodę antykoncepcji\" Ale pamiętaj, że to ulotka Cilest i w Twojej może być napisane coś innego na ten temat!! Nie wysyłaj posta dwa razy, mimo pojawienia się błędu post dojdzie!!

betta...Odpowiedź brzmi: Brałabyś tabletki i byłabyś w ciąży nie wiedząc o niej...Heh, nie bardzo czaję pytanie...Wątpię, że ktoś wie, co by było...Skąd my mamy wiedzieć co by było, gdyby?...Może napisz o co konkretnie Ci chodzi... Nie wysyłaj posta dwa razy, mimo pojawienia się błędu post dojdzie!!

Gość Betta
sorki :) czy biorac tabletki i bedac w ciazy mozna poronic ?

Betta...No co Ty!!...Jakby tak było, to tabletki nie byłyby w sprzedaży, nie sądzisz?...Pisałam wcześniej, nie ma dowodów na to, że tabletki negatywnie wpływają na ciążę w tym przypadku, kiedy odstawiasz i starasz się o dziecko, a tu ktoś pisał, że dziewczyny brały nie wiedząc o ciąży, a były i rodziły zdrowe dzieci... Poza tym, bardzo ważna jest kontrola u ginekologa, żeby ciążę wykluczy lub wykryć jak najwcześniej...

Nie wiem czy mozna poronić, ale jest to nie zdrowe ;P zreszta pisze w ulotce;] ze jezeli sie jest w ciązy to należy przerwać branie tabletek;)

Nie wiem czy mozna poronić, ale jest to nie zdrowe ;P zreszta pisze w ulotce;] ze jezeli sie jest w ciązy to należy przerwać branie tabletek;)

Gość wel
czesc dziewczyny mozecie mi powiedziec czy wynik z beta hcg 1.20 oznacza ze nie jestem w ciazy??

Gość madziach
mam pytanie: czy kiedy bierze sie tabletki można podczas okresu urawiać seź bez dodatkowych zabezpieczeń?

Gość aaaguu
hej dziewczyne, mam pytanie, czy moge zrobic jednodniowa przerwe pomiedzy kolejnymi opakowaaniami tabletek? prosze o odpowiedz...

Gość madziach
mam pytanie: czy podczas brania tabletek można uprawiać sex podczas okresu nie stosując dodatkowych zabezpieczeń?

Gość aaaguu
hej dziewczyne, mam pytanie, czy moge zrobic jednodniowa przerwe pomiedzy kolejnymi opakowaaniami tabletek? prosze o odpowiedz...

wel podobno ciąża jest od 5 wzwyż, więc masz za niski wynik na ciążę...najlepiej wyniki od razu skonsultować z ginekologiem! kiedy robiłaś badanie?..tzn. czasu od możliwego zapłodnienia?

Gość wel
badanie robilam dokladnie 3 tygodnie od stosunku

Gość obolałaaaa
mam pytanie: biorę od kilku miesięcy yasminelle, niestety przy poprzednim opakowaniu zapomniałam na czas 5 tabletki od końca - wzięłam ją z 13-to godzinnym opóźnieniem więc, jak polecono w ulotce, zaraz po tym opakowaniu zaczęłam kolejne, bez tygodnia przerwy. Niestety to sprawiło, że mam mocno napuchnięte piersi a wieczorami bolą mnie i mam spuchnięte łydki. Dziś jednak ból się nasilił i boli mnie zwłaszcza prawa łydka, tuż nad kostką - taki dziwny ból, jakby mi ktoś za zyły ciągnął.. czytałam troche o ryzyku zakrzepicy przy tabletkach i boję się, żeby to nie było właśnie to :( o tej porze lekarza już nie uraczę więc może ktoś, kto się zna lub miał podobnie podpowie mi co powinnam zrobić...????? Powinnam przestać brać tabletki???? Przestanę, jeśli to kniecczne ale boję się o ciążę bo nie dość że raz zapomniałam tabletki to jeszcze wczoraj i przedwczoraj kochałam się z facetem więc wpadka jest możliwa. Znacie może jakieś sposoby na ten ból i radzenie ewentuanym zakrzepom w żyłach??? Słyszałam o aspirynie, która podobno rozrzedza krew ale czy to bierze się profilaktycznie czy jak boli??? Proszę o pomoc i rady

wel myślę, że gdybyś była w ciąży, to po 3 tygodniach miałabyś o wiele wyższy wynik bety... ale idź koniecznie do ginekologa! ja nie jestem ekspertem, mówię, co czytałam... :) madziach jeżeli brałaś prawidłowo wszystkie tabletki z opakowania, to teoretycznie jesteś w tych 99% zabezpieczona, ale praktycznie możesz należeć do tych 1% i w ciążę zajść zawsze... ale to jest w mojej ulotce... (zacytuję aaaaaaa;) )--> co masz w ulotce od swoich pigułek? aaaguu przerwę można zawsze skrócić, ale jeden dzień przerwy hmmmm..., czemu chcesz tylko jeden dzień...?

Gość aaaguu
mialam nie robic wogole, ale zapomnialam wczoraj zaczac kolejnego opakowania, wiec chcialabym sie dowiedziec czy taka przerwa jednodniowa zmniejsza skutecznosc tabletek??? prosze odpowiedzcie..

wel...Nie wiem, nie znam się... madziach...Tak, jeśli przestrzegasz wszystkich zasad w braniu, tabletki chronią Cie non stop - ULOTKA!! Może byś tak ją przeczytała, he? Nie wysyłaj posta dwa razy, mimo pojawienia się błędu post dojdzie!! aaaguu...Nie no, na moje oko lepiej już połączyć dwa opakowania...A jaki masz w tym cel? Nie zmniejszy Ci to skuteczności, ale namiesza w organizmie...Na moje oko to nie ma sensu, albo w ogóle, albo 7 dni... Nie wysyłaj posta dwa razy, mimo pojawienia się błędu post dojdzie!! obolałaaaa...To idź do ginekologa i powiedz mu o tym, skoro się boisz... \"Powinnam przestać brać tabletki????\"--->Nic na własną rękę, zapytaj lekarza... \"to jeszcze wczoraj i przedwczoraj kochałam się z facetem więc wpadka jest możliwa\"--->Nie zabezpieczałaś się dodatkowo? \"Słyszałam o aspirynie, która podobno rozrzedza krew ale czy to bierze się profilaktycznie czy jak boli???\"--->Ja nie wiem, zapytaj może farmaceutki, jak nie chcesz iść do ginekologa...

Gość Aneta D 84
czy któraś z was ma zespół policystycznych jajników?

Gość obolałaaaa
aaaa ---> ""to jeszcze wczoraj i przedwczoraj kochałam się z facetem więc wpadka jest możliwa"--->Nie zabezpieczałaś się dodatkowo? " ---> nie, nie zabezpieczamy się dodatkowo bo biorę tabletki, wg ulotki nie trzeba się dodatkowo zabezpieczać przy braniu 2 opakowań pod rąd po zapomnianej tabletce

obolałaaaa...No to czemu się boisz o ciążę, skoro miałaś pełne zabezpieczenie?Sama napisałaś wcześniej to:\"ale boję się o ciążę bo nie dość że raz zapomniałam tabletki to jeszcze wczoraj i przedwczoraj kochałam się z facetem więc wpadka jest możliwa.\"...A teraz piszesz, że miałaś pełne zabezpieczenie(jak mówi ulotka)...Przecież skoro byś teraz przerwała, z powodu tych nóg, to musiałabyś się od teraz dodatkowo zabezpieczać, tamto poszło już w niepamięć, plemniki żyją do 72 h, a nie kilka dni, a Ty kochałaś się 21 i 22 lutego, to trochę temu...

Gość taisa
wczoraj zatrulam sie i wymiotowalam jakies pol godziny po wzieciu tabletki. bylam tak nieprzytomna, ze zapomnialam polknac nastepnej. minelo 16 godzin wiec zajrzalam do ulotki yasminelle i jest tam napisane, ze wszystko zalezy od tego w ktorym tygodniu brania tabletek jestem. i teraz czy 1 tydzien to jest 1 rzad tabletek? czy 1 tydzien to pierwszych 7 tabletek niezaleznie od tego w ktory dzien zaczal sie cykl. to byla moja 14 tabletka liczac od srody takze w jednym wypadku 2 tydzien a w jednym 3, prosze o pomoc!

Gość taisa
wczoraj zatrulam sie i wymiotowalam jakies pol godziny po wzieciu tabletki. bylam tak nieprzytomna, ze zapomnialam polknac nastepnej. minelo 16 godzin wiec zajrzalam do ulotki yasminelle i jest tam napisane, ze wszystko zalezy od tego w ktorym tygodniu brania tabletek jestem. i teraz czy 1 tydzien to jest 1 rzad tabletek? czy 1 tydzien to pierwszych 7 tabletek niezaleznie od tego w ktory dzien zaczal sie cykl. to byla moja 14 tabletka liczac od srody takze w jednym wypadku 2 tydzien a w jednym 3, prosze o pomoc!

Gość taisa

taisa...\"i teraz czy 1 tydzień to jest 1 rząd tabletek?\"--->Jaki rząd?Przecież tydzień ma 7 dni, to znaczy, że pierwsze 7 dni!Jeszcze nigdy tydzień nie miał ani mniej ani więcej dni!!To niby czemu miałoby być inaczej niż 7!? \"czy 1 tydzień to pierwszych 7 tabletek niezależnie od tego w który dzień zaczął się cykl\"--->Oczywiście, że tak...Jeśli opakowanie zaczynasz na przykład we wtorek to 7 dni, czyli do poniedziałku... \"to była moja 14 tabletka licząc od środy\"--->Skoro 14 tabletka to byłaś w drugim tygodniu brania, nie ma znaczenia teraz to, jaki to był dzień tygodnia, czy to środa, czy piątek, czy jakiś inny, to był to drugi tydzień, a dokładnie jego ostatni dzień... \"także w jednym wypadku 2 tydzień a w jednym 3\"--->? Nie wysyłaj posta dwa razy, mimo pojawienia się błędu post dojdzie!!

Gość katka1879
Cześć dziewczyny może mi któras poradzi zgubiłam tabletki no nie wiem gdzie posiałam i juz wzięłam juz 14 tabletek i opakowanie zgubiłam wiec został mi tydzien brania tebaletek a ich nie mam nie wiem czy zacząć nowe opakowanie juz dzisiaj nadmienię że wczoraj juz tabletki nie wzięłam i co nie mam pojęcia czy zrobic 7 dniowa przerwe czy skutecznośc antykoncepcyjna bedzie zachowana czy nie ratunku !

katka1879...14 tabletek w jednym cyklu to za mało, powinnaś wziąć co najmniej 17...Skuteczność raczej nie jest zachowana...Niby wiesz, mogłabyś wziąć tylko te 14 i teraz masz 7 dni przerwy(czyli dzisiaj drugi i załóżmy, że wczoraj nie wzięłaś tabletki, bo już sobie przerwę zaczęłaś), ale podobno 14 tabletek to za mało, więc ja bym teraz przerwy nie robiła, tylko dzisiaj (według na przykład ulotki Cilest) wzięła dwie, teraz jak najszybciej jedną (niby zapomnianą tą z wczoraj i potem o stałej porze i dalej tak, żeby było 21 tabletek i potem normalnie 7 dni przerwy i dalej 21 tabletek)...Z resztą zobacz co masz w swojej ulotce, bo możesz mieć zupełnie inne wskazania co i jak i jak się postępuje na przykład w przypadku zapomnienia...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować