Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Biała Dama 20

tabletki antykoncepcyjne...

Polecane posty

Gość hela120999
mam problem jestem przy drugi opakowaniu Yasminelle otóż zaczęłam odczuwać kłucie w sercu czy to może byc powod tabletek?

ikra ---> mysle ze nie powinnas sie bac: 1. biegunke mialas po 3 godzinach od zazycia tabl - wiec powinna sie wchlonoc 2. uzyliscie prezerwatywy 3. wytrysk byl poza pochwa. 4. wsadzil, ale czlonek byl umyty i nie doszlo do wytrysku Mozesz byc spokojna :)

Gość aannika
Hej Dziewczyny, BARDZO PROSZE O RADE - do tej pory bralam Diane 35, ale chce zmienic na Regulon. A z kolei moja siostra bedzie brala Novynette. CO SADZICIE O TYCH TABLETKACH??? Bralyscie je na polepszenie cery (na tym mi zalezy), czy na bolesne krwawienia (moja siostra), itp? Ktore z nich sa lepsze i jakie badania przed ich wypisaniem zalecil wam lekarz? Czy sa drogie (w ogole istnieja jakies tanie tabletki, tak ok. 20 zl?) i czy mozna je brac latami? Za wszystkie posty bede wdzieczna, na pewno mi pomoga ;) Pozdrawiam :)

Gość nesvitka
Ja biore od roku novynette - jestem zadowolona, schudlam 10 kg cera mi sie polepszyla no i miesiaczki nei sa tak bolesne jak wczesniej, ale to wszyskot zalezy od organizmu :)

Gość karola8890
biore drugie opakowanie Yasminelle wczesniej przez pierwszy miesiac zabezpieczalismy sie z chlopakiem dodatkowo, jednak wczoraj postanowilismy bez. Nigdy nie pominelam tabletki ani nie wystapily wymioty czy biegunka. czy nie ma zadnych powodów do obaw??

Gość nast
karola8890 skoro wszystko robiłas zgodnie z zaleceniami to znaczy ze nie musisz sie obawiac w koncu pigułki to skuteczna metoda

Gość karola8890
też tak mysle i sie nakrecam nie potrzebnie a sluchaj nie wiesz moze czy podczas przyjmowania tabletek moze wystapic palamienie ale np po stosunku albo w trakcie a tak to nie?

Gość nast
Przy pierwszych tabletkach miałam krwawienie cały miesiąc praktycznie cały czas, ale tak wogóle to nie powinno chyba.

Gość pytajaca00
Mam pytanie , jezeli przez 2 tygodnie nie mialam miesiaczki , bo mam torbiela za macica . tydzien temu dostalam miesiaczki i biore tabletki antykoncepcyjne , to czy one dzialaja u mnie normalnie i moge sie bezpiecznie Kochac , czy przez tego torbiela maja inne dzialanie .? Dodam , ze wczesniej bralam przez tydzien luteine dopochwowo na wywolanie miesiaczki .

Gość do przedmówczyni
Tabletki antykoncepcyjne zapewne działają normalnie i spełniają swoje zadanie. Powiem Ci, że ja przed przepisaniem mi sylvie30 miałam niewielkie torbieliki na obu jajnikach i pigułki zostały mi przepisane właśnie po to, aby te torbiele się wchłonęły, a okresy były mniej bolesne. Tak więc całkiem niewykluczone, że przez przyjmowanie tabletek ta torbiel wchłonie się z czasem także i Tobie, czego ci oczywiście życzę :)

Gość pytajaca00
dziekuje , za porade . : ) Moj Torbiel ma 4 cm , i wlasnie dlatego sie zastanawialam czy te tabletki przez tego torbiela nie dzialaja inaczej niz powinny .

Gość do przedmówczyni
4cm torbiel to moim skromnym zdaniem spora zmiana :( Ginekolog nie rozważa innej metody pozbycia się tego "gada" jak tylko przez sylvie30?

Gość pytajaca00
No wlasnie , Tylko luteine mialam , na wywolanie miesiaczki i pozniej jak juz dostalam miesiaczki to bralam Cilest . teraz bylam na badaniu u lekarza i juz po trobilu nie ma zadnego sladu . : )

Gość Ona.932
Czesc wam :) mam 18 lat i kilka dni temu zaczęłam 3 opakowanie microgynum 21(czy jak to tam sie nazywa..). Ogólnie biorę tabletki pierwszy raz w życiu. I czuje sie bardzo dobrze. Tylko mam problem z okresem. Mialam 2 przerwy i oba okresy 4 dnia przerwy. I wszystko byloby ok, gdyby nie to ze jest brazowy.. na poczatku jest krew, ale potem leci brazowe cos. Gdy sie podcieram jest krew, ale malutko. I zanim zaczelam brac tabletki to podczas podmywania lecialy takie czerwone.. hm. Podczas okresu odrywa sie cos tam od czegos, zdaje sie. I wlasnie normalnie lecialo to co sie oderwalo. Teraz nic. Ja mam okres czy to cos innego? W ogole, co sie dzieje? I test robilam i wynik negatywny.. pozdrawiam

Ona ---> to jest normalne, ze tak masz. Wkoncu zamiast okresu masz krwawienie ktore jest z odstawienia hormonow. Ja rowniez tak mam i sie nie martwie - a biore anty ponad 5 lat :) takze nie martw sie zawsze tak juz powinnas miec przy hormonach

Gość Ona.932
Ale to normalne, ze okres jest brązowy?

Gość Ona.932
No to dzięki bardzo :*

Gość Lonaaa
Cześć. Piszę z takim pytaniem. Mianowicie od 3 mięsięcy biorę tabletki Yaz. Wszystko było po nich dobrze id początku. Jednak od tygodnia zauważyłam zawroty głowy, lekko mnie zbiera na wymioty. Obawiam się czy nie jestem w ciąży. Pisałyście,że to możliwe. Nie chce pchać się do lekarza, więc może lepiej abym najpierw zrobiła test? Nikomu o tym nie mówiłam bo mi tak dziwnie :D jednak mysle,że coś jest nie tak. to wcale nie musi byc ciąża. nie wiem już co robić?

Lona ---> proponuje zrobic test, potem ewentualnie isc do lekarza - czy mozliwa ciaza?? Ja tam nie wiem, ale slyszalam ze po Yaz duzo dziewczyn zachodzi w ciaze - takze Cie martwic nie chce. Zrob test i sie uspokoisz. Zycze powodzenia :D

Gość lizka222
Hej:) Chcialabym zacząac brac tabletki ale nie wszystkie informacje w necie sa prawdziwe a zastanawia mnie to czy jesli biore te tabletki przez 21dni i robie przerwe 7-dniowa to czy przez te siedem dni ochrona antykoncepcyjna jest i chlopak bez strachu moze konczyc we mnie?? poostanowilam do Was napisac i licze na szybka odpowiedz z gory dziekuje:*

Gość lizka222
tzn ze jest taka sama pewnosc podczas tej przerwy ze nie wpadniemy jak przypadku regularnego brania tabletek?? Tylko kurcze czemu nikt o tym nigdzie nie pisze nie pisze bo przez moje obawy nie tylko ja sie zaczelam nad tym zastanowiac.. dziekuje Ci bardzo:*

lizka ---> jak by byla mozliwosc wpadki podczas 7 dniowej przerwy to ja juz powinnam miec cale stado dzieci a nie mam. Nawet jednego nie mam - a biore anty juz ponad 5 lat :) Nawet przy wymiotach czy biegunkach biore anty normalnie :)

Gość kami tamiiii
Proszę o pomoc! Będę zmieniała tabletki z Cilestu na Narayę. Ginekolog kazał mi rozpocząć narayę w pierwszy dzień krwawienia z odstawienia po Cileście... Miał rację? Bo słyszała różne teorie na ten temat

Gość kami tamiiii
podbijam i proszę o odpowiedż!

Gość yasmin?
Drogie dziewczyny. Szukam tanio tabletek yasmin w Poznaniu... Wie może któraś gdzie takie znajde. Potrzebne pilnie. pozdrawiam

Kami ---> dziwnie troche Ci mowil, bo ja jak zmienialam to normalnie zrobilam przerwe 7 dniowa i 8 dnia wzielam zamiast sylvie20 novynette. Takze nie wiem.

Gość Pauliii$
cześć dziewczyny.mam takie pytanie, ponieważ nie mogę się teraz wybrać do ginekologa z powodów niestety finasowych a często daje ktoś ogłoszenia że np.nie służą mu tabletki a wiec czy ma ktoś może do odsprzedania opakowanie lub więcej tabletek YASMIN??jeśli tak bardzo proszę o kontakt na maila: myszka10025@gmail.com

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować