Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jerrina

Czy po 1 tabletce mogę już bezpiecznie współżyć?????

Polecane posty

Gość Jerrina

Niby zapytałam o wszystko,niby zrozumiałam..ale chyba podstawowa rzecz mi umknęła!Powiedzcie drogie kobity-czy moge współżyć bezpiecznie już po pierwszej tabletce??I w jakim czasie po stosunku moge przestać zażywać tabletki???Proszę o radę!!!

Gość freeq
Jeżeli zarzyjesz pierwszą tabletkę w pierwszy dzień okresu, to jesteś już od tej tableteczki chroniona przed ciążą.Można to wyczytać z ulotki :P Aczkolwiek... Ja dla własnej pewności poczekałam do 4 tabletki i dopiero wówczas odbyłam stosunek.

na boga! o co Ty pytasz! to wszystko nie tak! pigulka antykoncepcyjna to nie jest jednorazowe zazycie, a potem odstawienie... to sie lyka do konca opakowania! gwarantowana przez prducenta pewnosc uzyskujesz dopiero w drugim miesiacu(cyklu) stosowania. w pierwszym nie ma az tak duzej pewnosci. aby uchronic sie przed ciaza musisz rozpoczac zazywanie pigulek w pierwszym dniu miesiaczki - i lykac je przez 21 kolejnych dni ( o tej samej porze). potem przerwa. nigdy nie przerywaj zazywania, bo sie rozpieprzysz hormnonalnie i nawet mozesz zajsc w ciaze.

Naprawde jestem za tym, zeby przed wypisaniem tabletek lekarz robil test IQ... :o

Gość o dżizas
chyba jednak o nic nie zapytałaś tego ginekologa. Po pierwsze z tego co wiem to pierwszą tabletką bierze się w pierwszym ewentualnie drugim dniu cyklu. Czyli będziesz miała w tym czasie okres. No ale skoro musisz już uprawiać seks podczas miesiączki to życze powodzenie w wypróbowywaniu działania antkoncepcji hormonalnej.

Gość heheheheheheeheheh
:-D