Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość smutna_małgosia

Dziewczyny z hirsutyzmem

Polecane posty

Gość ilija
dziękuję za odpowiedz:*zmobilizowalas mnie do tego zeby jednak odwiedzic endo.Bardziej ze względu na te miesiączki ale wspomne tez o moim meszku.A co do kultu gładkiego ciała...to jest istne szaleństwo.Na zdjeciach komputerowo wygładzone cyfrowe kobietki które zamiast skóry mają jedwab(no ja się mogę pocieszyć ze mam nie jedwab tylko aksamit-taki mechaty;).I tak jak pisałam te kłaczki w takim natężeniu jak teraz nie są dla mnie problemem.Tylko sie troszkę boję ze one moga przybrac jakies gorsze formy.Do endo sie wybiorę w przyszłym tygodniu i zdam sprawę z tego jak poszło:)

Gość a ja mam problem
z dostaniem sie do endokrynologa:((((((((( niby mam skierowanie miszkam w dosc duzym mieście i jets problem...albo go w ogole nie ma albo przyjezdza raz na miesaic i nie ma miejsc...szkoda gadac:(((((((((

do ilija :-)Cieszę się, że mogłam cos doradzić i do czegoś zmobilizować :-) W z założenia, że hirsutyzm to nie tylko problem czysto kosmetyczny i dlatego wizyta u lekarza wiele może wyjaśnić i pomóc, bo podłoże hirsutyzmu czasem może byc bardzo poważne. Pozdrawiam, dbaj o siebie, zdrowie to podstawa, potem kosmetyka!!! Pewnie wszytko będzie ok, ale lepiej czuwac nad tym i miec 100% pewności 🌼 do skrywajaca teraz czarny nick Dobrze, że nie masz obsesji na punkcie tej dolegliwości, ja tez kiedyś obawiałam się dotyku mojego męża, czasem tez czuję się jeszcze niepewnie, ale jeśli ktoś kocha, to takie problemki jak włoski, to żadna tragedia. Tym bardziej, że żmudnie, bo żmudnie, ale można to zwalczyć, zmierzam do tego małymi kroczkami. Z tymi plastrami Strep bywa cięzko, nie wiem dlaczego, ale faktycznie czasem nawet w Rossamnie nie można ich dostać, a tego kubełka Veet również już dawno nie widziałam, więc się nie dziwę, ze nie mozesz ich znaleźć. Ja woskuję sie teraz rzadziej, czasem w okolicach baczków używam wosku do twarzy Joanna, są dobre, jesli owłosienie nie jest silne, a moje wloski przeszły pozytywną ewolucję i juz nie sa takie silne, więc moge ich używac. Pozdrawiam, trzymaj się ciepło!! 🌼 a ja mam probelm mam nadzieję, że niebawem trafisz do tego endokrynologa i Twoje problemy znikna :-) pozdrowienia 🌼

Gość powderkeg
Witam wszystkie forumowiczki. Temat bardzo potrzebny, podnosi na duchu. Mój problem z włoskami zaczął się całkiem niedawno- jakieś pół roku temu.... Tyle, że włosków przybywa w zastraszającym tempie. Brałam Yasmine, ale po nich kiepsko się czułam, więc odstawiłam. A teraz mi zanikła miesiaczka. Czy to normalne? Pozdrawiam :)

Gość minia28
mam pytanko......hmm....no wiec czy ktoras z dziewczynek likwidowala sobie kiedys ten wasik takim kremem do depilacji.np nog. ogolnie chodzi mi o to ze jak mialam z 12-13 lat to.... hmm wiem ze to glupie no ale coz....ja sobie ten wasik zgolilam,nie byl duzy,no taki normalny ,wogole dzikie pomysly mialam...obcielam sobie tez kiedys rzesy.....no ale wracajac do tematu zauwazylam ze w miejscu gdzie rosna te wloski ktore kiedys zgolilam jest biala plamka,tzn to miejsce jest bledsze i jasniejsze.staje sie to problemem kiedy sie maluje bo to miejsce odcina sie kolorem od reszty buzi.pytam bo moze ktoras z dziewczyn tu obecnych ma tak samo.a chcialabym wiedziec czy to od tego ze sobie kiedys to ogolilam.teraz czasem smaruje sobie te wloski kremem depilujacym ale cos czuje ze to nie najlepszy pomysl..ogolnie uzywam tez Brevoxylu,jest to krem na tradzik ale zauwazylam ze po nim te wloski duzo wolniej odrastaja i sa slabsze....ogolnie jest tez naprawde idealny przy zapaleniu meszkow wlosowych.

Hej :) Pisałam już tu do Was kiedyś, ale nie wiem czy pamiętacie. Czytałam kiedyś na kafe o oleju krokoszowym do depilacji i nie wiem czy przypadkiem nie właśnie tu u Was. Wiecie coś więcej na jego temat? Jak się go stosuje i jakie są efekty? A powoedzcie mi jeszcze czy kremy do depilacji na brzuch i pośladki sprawdzają się? Jakie Waszym zdaniem najlepsze? Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli :)

Gość adres ip
Od jakiegos czasu tutaj zagladam bo tak samo jak wy mam problem z włoskami na ciele. Otoż zrobiłam badania na testosteron i wyszło mi 6 a górna granica to 8.2 czegoś tam. Mam iść do lekarza na badanie pęcherza. Wiecie o co tu chodzi? Czy przez badanie pęcherza (pełnego) można w postawić diagnoze, że mam jakiegoś hormonu wiecej i to jest przyczyna mojego owłosienia? Dziękuję za odpowiedź.

hej dziewczynki! 🌼 Witam nowe i te, które tu czasem bywały :-) Ja także uważam, że ten topik jest potrzebny, dla mnie osobiście \"zrobił\" wiele dobrego :-) do powderkeg 🌼 Wizyta u ginekologa to konieczność w Twoim przypadku, miesiączka jest jednak ważniejsza, skoro zanika, nalezy przypuszczać, że coś się dzieje w Twoim organizmie niepokojącego, a włosy moga być dodatkową wskazówką i objawem jakiś zmian, im szybciej pójdziesz tym leiej, skoro problem odpiero od niedawna sie pojawia. Brak miesiaczki to poważniejsza sprawa. Życze powodzenia i wytrwałości, dbaj o swoje zdrowie, to podstawa, trzymaj się ciepło 🌼 do minia28 🌼 szczerze móiwąc, nie wiem, czy krem mógł spowodować taki problem, ale byc moze był zasilny, w tym wypadku powinnas skonsultować sie z dermatologiem. krem do depilacji raczej odstawiłabym całkowicie, moze masz bardzo wrażliwą skórę. krem do nóg poza tym, jest duzo silniejszy. Moze przestaw się na wosk albo pensetę. A na początek proponuje wizyte u dermatologa. Pozdrawiam serdecznie, zaglądaj do nas czasem :-) do markotka 🌼 Tak, jakas dziewczyna pisąła kiedyś u nas na topiku o takim oleju. ja się tym nie interesowałam za bardzo, bo potrzebuję juz konkretnego działania, pół środki doprowadziły mnie jedynie do bakructwa :-D a efektu zadnego. Moze jakies dziewczny stosowały, prosimy, zeby się odezwały i przedstwaiły nam ten olej :-) Na kremach depilacyjnych ja sie za bardzo nie znam, bo raczej nie używam, moja skóra bardzo źle reaguje na takie rzeczy, zatem również prosze, aby jakies ekspertki w tym temacie się do nas odezwały :-) Pozdrawiam serdecznie, pisz do na czasem, jak się czegoś dowiesz o tym oleju z innego źródła, skrobnij parę słówek :-) Również życze przyjemniej niedzieli 🌼 do adres ip 🌼 Z tym pęcherzem byc moze chodzi o coś innego. O ile wiem, przy pełnym pęcherzu lepiej wychodzi badanie usg jajników. Pełny pęcherz powoduje, ze lepiej je widac, obraz jest bardziej wyrażny, jajniki są lepiej widoczne, byc może dlatego lekarz chciał żebyś miała pełny pęcherz, żeby dokładniej zobaczć Twoje jajniki, wykluczyć torbiele itp. Również życze Tobie wytrwałości i powodzenia w leczeniu.Trzymaj się ciepło 🌼

Małgosiu przepraszam, że pytam tak wprost, ale jaką metodę depilacji stosujesz?

Acha, no i oczywiście jak się coś więcej dowiem o tym oleju to napewno napiszę :)

Gość tu chyba chodzi
o badanie jajnikow. miałam torbiel i każde usg było robione z pełnym pęcherzem.pozdrawiam

hej! jakiej metody używam, otóż, w grę wchodzi penseta i wosk - to jesli chodzi o twarz, nogi golę normalnie, bo nie mam aż tak bujnego owłosienia, w okolicach bikini wosk, troche wokół pępka załatwiam pensetą :-D, z reszta nie mam problemów (odpukac w niemalowane, hehehehehe) pozdrawiam 🌼 czyli z tym pęcherzem sie wyjaśniło :-) pozdrowionka dla wszystkich dziewczynek 🌼

Gość elle13
Cześć dziewczyny, weszłam na ten topik przypadkiem,poniewaz nie wiedzialm co oznacza slowo "Hirsutyzm", teraz juz wiem zycze powodzenia w waszej "walce", i jesli to mozliwe nie przejmujcie sie tak bardzo goraco pozdrwaim, i zycze wiecej szczescia w Nowym Roku p.s. jeszcze tu kiedys wpadne jesli nie macie nic przeciwko...:)

Gość minia28
dziekuje za odpowiedz.... pozdrawiam wszystkie dziewczynki

Gość adres ip
dzięki za odpowiedz.... przeraziłyście mnie :( trochę.... jutro ide na to badanie, mam nadzieję, ze wszystko bedzie ok. A wogole to co to są torbiele i jak to rozpoznać? :(

Hej! [kwiatek} do adres ip :-) Nie bój się, tylko do przodu, nie zakładaj z góry jakiś złych scenariuszy, bedzie dobrze, przebadaj się i uspokój ducha. Pozdrawiam trzymaj się! 🌼 Pozdrawiam wszystkie topikowe dziewczyny, te z problemami i te ze słowem otuchy :-)

Gość no a ja znowu z tym samym
poszłam dzis do endokrynologa. siedze u niego i dowiaduje sie ze on w trakcie specjalizacji jest...bez komentarza. wstałam i wyszłam.za swoje miasto juz podziękuje. czy któraś z was zna dobrego endokrynologa we wrocławiu? bede wdzieczna za info. pozdrawiam

cześć dziewczyny:) również weszłam tu przypadkiem,bo nie wiedziałam, cóz to z przypadłość.nie jestem dotknięta tą chorobą,ale przeczytałam cały topik i jestem pełan podziwu dla Was. jesteście naprawedę bardzo silne i myślę,że napewno będzie tylko coraz lepiej.napiszę jeszcze jedno,choć może wyda Wam się to śmieszne... mieszkam we Wroclawiu,który jak wiadomo jest dużym miastem,jestem typową obserwatorką,patrzę na ludzi na ulicy,w autobusie,na przystanku,nie jest to żadna złośliwośc z mojej strony,po prostu lubię patrzeć na innych,czasem coś mi się podoba, czasem nie;) myślę też,że jestem dość spostrzegawcza,ale nigdy nie dostrzeglam u żadnej osoby oznak hirsutyzmu. zmierzam do tego, iż pewnie poza faktycznymi oznakami na Waszym ciele jest to przede wszystkim głęboko w Waszej psychice. rozumiem, że z pewnością nie jest łatwo walczyć ze swoją psychiką,ale uwierzcie,że może i ludzie patrzą,nawet obserwują,ale wcale nie widzą:) powodzenia dziewczyny:)

Witaj wnuczko! :-) Twoje słowa dodają otuchy, bardzo dziękuję w imieniu swoim i dziewczyn. Ciesze się, że sa fajni ludzie, którzy są w stanie zrozumieć, ze jest to dla nas problem i akceptować to, a nie kpić, robic głupie uwagi. Pozdrawiam Cię, jeszcze raz dziękuję za dobre słowo. Trzymaj sie ciepło 🌼

Hej dziewczynki? 🌼Jak się macie? Jak samopoczucie? :-) Ja ostatnio żyję tylko pracą, nie mam czasu myśleć o tych cholernych włosach, to duży zysk ;-) Pozdrawiam serdecznie, trzymajcie się ciepło przy tych mrozach. Szkoda, że włosny nie wypadają same przy np.: mrozie 10 stopniowym, byłoby czadowo :-D Pa, buziaki 👄

Gość niesmiala
czesc dziewczyny...pisze bo mam problem z owosieniem,ktory narazie nie jest wielki bo dotyczy jedynie miejsc wokol sutkow(tam regolarnie wyrasta mi kilka ciemych wloskow) i ciemnej sciezki na brzuchu.nie mniej jednak obawiam sie ze wszystko moze sie rozwinac...czy powinnam "dmuchac na zimne" i wybrac sie do lekarza?pomozcie...:(

Gość niesmiala
oj przepraszam za bledy z gory ostrzegam ze moga sie zdazac;) oczywiscie regUlarnie;)

Gość niesmiala
ach...moze jeszcze dodam,ze jakis czas temu mialam podejrzenie jakichs probemow z tarczyca,ale w rezultacie badania nic nie wykazaly...oprocz tego dosc obficie wypadaja mi wlosy(gdzie czytalam ze to moze byc spowodowane wysokim poziomem testosteronu)...naprawde bardzo zle sie z tym czuje:( prosze was o jakies slowo wsparcia... ps.bardzo sie ciesze ze tu trafilam...wiem ze nie jestem sama z tym problemem

Witaj niesmiala!!! 🌼 Twoje owłosienie nie jest jeszcze aż tak bardzo niepokojące, ale może być jakimś sygnałem. Być może warto byłoby się zainteresować swoją gospodarką hormonalną, właściwie tak dla świętego spokoju, bo widzę, że Cię to bardzo męczy i przejmujesz się tym. Wobec tego proponuję witytę u endokrynologa. Wypadanie włosów również jest sygnałem, ze coś się w organizmie dzieje, aczkolwiek, każdy zrowy człowiek traci włosy, w pewnych okresach roku więcej, w związku ze zmianą pory roku. Fatycznie czesto wyadanie włosów wiąże się ze zmianami hormonalnymi, ale nie zawsze. Cóż, tak jak pisałam, dla własnego spokoju wizyta nie zaszkodzi, a może pomóc nawet dla własnej psyche :-) będziesz wiedziała na czym stoisz i byc może Twoje zmartwienia są nieuzasadnione. Pozdrawiam, trzymaj się i dbaj o siebie, 🌼

Gość włosek
hej ja mam podobny problem jak niesmiala Kilka włosków wokół sutków, kilka na brodzie i delikatny wąsik. Kiedyś używałam Diane-35 powiem, że pomogło wąsika nie było widać awłoski wokół sutków zmalały Ale po 3 latach trzeba było odstawić tabletki i wszystko sie nasiliło a nie chce już ich brać Więc wybrałam sie na laser bo najbardziej krepuje sie tymi wokół sutków Wydałąm 900 zł i co włoski ustąpiły tylko w 50% teraz ostatnio znalazłam na forum informacje o urzadzeniu za 125 zł i tak sie zastanawiam nad jego kupnem bo zbliza sie lato a w porównaniu do tych 900 to mała kwota Temat na forum nazywa sie: depilacja na stałe Forever Satin, a tak wyglada urządzenie http://www.quelle-international.com/pl/q2r/sportfreizeit/beautyampwellness/damenrasiererampmehr//p-1/m-9888/o-/index.html?EMBPERL_UID=:94876be5f590d1789b9ce022834960e1 Wiecie cos o nim?? prosze

Gość tez mam ten problem
Mam hirsutyzm.To znaczy chyba tego tak nie można nazwać bo wyniki poziomu hormonów były dobre,więc nawet leczenie odpada. Taka już "moja uroda". Zakochalam sie bardzo w jednym facecie i przeżywałam męki jak to będzie jak się dowie.Jak ja z nim zamieszkam czy będę się musiała ukrywać itp. kiedyś ,już po dłuższej znajomości zacz ęłam rozmowę na ten temat.Po prostu powiedziałam że musimy się rozstać bo on nie wie czegoś o mnie i że na pewno mnie zostawi jak się dowie.Rozryczałam się jak bóbr i mu powiedziałam. No był w szoku...powiedział że nic nie zauważył i że chyba jestem głupia skoro myślę że z takiego błachego powodu by mnie zostawił :)) Jesteśmy nadal razem,pobraliśmy się. Jest jeden minus.Mimo że wiem że on wie i że to akceptuje ja nadal się strasznie wstydzę.Czasami jak nie zdążę się wydepilować itp. to nie daję mu się dotknąć.Odpycham go:( on bierze to bardzo do siebie bo nie wie o co chodzi.Muszę coś z tym zrobić.Albo postarać się jakoś raz na zawsze pozbyć tego owłosienia albo porozmawiać z mężem i wytłumaczyć dlaczego tak go traktuje czasami.Bo on myśli że go nie kocham czy coś....:( ach! wszystko bym dała żeby nie mieć takiego problemu...

Gość tez mam ten problem
i moja rada.Jeśli chcecie powiedzieć o tym facetowi...to lepiej nie mówić że to dlatego że masz za dużo hormonów męskich.Lepiej powiedzieć po prostu że to taka uroda i tyle. Myślę że tak lepiej facet to przyjmie...

Gość tez mam ten problem
jeszcze raz ja. a wiecie co jest najgorsze.Mama mi zawsze opowiadała żebym się nie przejmowała bo dużo kobiet ma taki problem i że jej koleżance przeszło po tym jak urodziła dzieci. Ja naprawdę w to uwierzyłam i żyłam z nadzieją że mi to przejdzie a teraz... jestem w ciąży i wyraźnie mi się pogorszyło.Włosy rosną dwa razy szybciej niż zwykle.Zazdroszcze matkom które mogą pokazać swój brzuszek.Dają rodzince do posłuchania dziecko,pokazują jak kopie itp.Ja jestem opatulona i nikomu w zyciu nie pokażę brzucha.Mąż widzi go tylko czasami. Już mam wizje jak nagle zaczynam rodzić i nie zdążam się wygolić i na porodówce każdy patrzy na moje owłosione brzuszysko.I czuję taki wstyd i obrzydzenie do siebie. w zasadzie to ja mam czasami myśli samoójcze przez to wszystko...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się