Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość smutna_małgosia

Dziewczyny z hirsutyzmem

Polecane posty

Gość entuzjastka
Witam Was - moje towarzyszki niedoli! Jedziemy na tym samym wózku- włosy mam dosłownie wszędzie... idzie lato, słoneczko zawitało na niebie i zaczęłam szukać w Internecie skutecznych środków i preparatów na rozjaśnianie/ pozbywanie się niechcianych włosów na ciele. Podzielcie się informacjami na ten temat i poradźcie mi, co skutecznie rozjaśnia włosy i czyni je mniej widocznymi... Czy macie może na to jakieś domowe sposoby (maseczki, kremy itp.) ?

Gość ssssssssssssssssssssssssssssss
gdzie w krakowie mozna kuoic sally hansen i olej krokoszowy??? bardzo prosze o szybak odpowiedz

Gość Sama rama
Cześć, ja wprawdzie nie jestem z Krakowa ale byłam tam nie tak dawno i widziałam Kosmetyki Sally Hansen w Saforze, która mieści się w Galerii Centrum na samym rynku Krakowa. Z tym olejem to nie wiem a czemu on ma służyć? Pozdrawiam :)

Gość Sama rama
http://allegro.pl/item176220175_olej_z_krokosza_promocja_krokosz_depilator.html Tak sobie czytam o tym oleju z krokosza na necie i okazuje się, że to jakaś rewelacja stosowana już dawno w Azji i można go kupić na allegro za 15 zł. Aż mi się nie chce wierzyć, że po 7 zabiegach owłosienie całkowicie zanika. Polega to na tym, że dane miejsce się depiluje lub goli a później smaruje tym olejem, trochę szczypi ale chodzi o to, że olej ten powoduje niszczenie mieszków włosowych. Muszę to koniecznie wypróbować, jak sobie kupię i wypróbuję dam znać. Podaję stronkę tam pisze więcej. Może jednak jest jakaś nadzieja dla nas???? Może to ten rewelacyjny specyfik, na który tak długo czekałam. :) Zobaczymy. Pa

Gość Sama rama
http://ssl.allegro.pl/show_item.php?item=180522112 Tu jest mozliwość zakupu. W Poprzednim linku chyba akcja jest zakończona, jakby któraś chciała, jeszcze nie przetestowałam a juz polecam. Widzę coraz to więcej pozytywnych opinii na ten temat. Napewno dam znać jakie będą efekty, jak tylko to do mnie dotrze. pa

Gość brzydotka
Dziewczyny czytałam dużo na temat krokoszu,no i faktycznie jedne piszą że im pomaga,inne że nie a nawet jedna dziewczyna napisała że aby sprawdzić czy naprawde krokosz działa smarowała jedną noge a drugiej nie,no i na tej smarowanej noge włosy zaczęły szybciej i gęściej rosnąć,więc nie wiem komu wierzyć.Pozatym potrzebny jest olej krokoszu z pierwszego tłoczenia,no i nie jest on aż taki tani,więc nie wiadomo czy np ten z allegro jest tym odpowiednim.Napisałam to co przeczytałam,sama jednak nie próbowałam,może warto a może nie.

http://www.ekosfera.pl/sklep,1101,,,01,,pl-pln,8102,0.html popatrzcie na ten olej za 29zl, on jest tez z zimnego tłoczenia a jest go duuuuuuzo wiecej niz tego na allegro:) chyba sie skusze pozdrawiam

Gość asa82
sonia81 jak chcesz to napisz na gg 2344765 co do tedo krokosza to uważam ze kazda z nas moze reagować na niego inaczej tzn u jednej włoski mogą odrastać dalej a u drugiej nie...

Gość załamana i kocham
widźe ze nie jedna z nas ma taki problem ja też mam taki problem i wstydźe sie tego problemu ale postanowiłam kupić ten rozjaśniacz do wąsika i mam nadźeje że pomoze czytając to wszystko poprostu nie mogłam łzy same mi ciekły a jeszcze nie wiem jak powiedźeć o tym chłopakowi wstydźe sie tego ale on wie że cos jest ze mną nie tak i nie wiem co robić :-( moze powinnam mu powiedźeć a on cały czas sie dopytuje co mi jest a ja sie tego wstydźe

Gość dziunia3003
Cześć! Do załamanej! Uważam,że powinnaś powiedzieć swojemu chłopakowi. Ja tak zrobiłam gdy miałam 19-cie lat. Teraz mam 33 lata i nadal jesteśmy razem. Pozdrawiam!

Gość Leja
Witam! Ja mojemu mężowi nic nie mówiłam, myślę że sam się zorientował i przyjął to całkiem normalnie. Zdarza się, że wejdzie do łazienki a ja przed lustrem depiluję wąsik. Nie zwraca na to uwagi, uważa to za zwykły zabieg pielęgnacyjy. Tak szzerze przyznam, że dopiero teraz się dowiaduję, że to jets choroba. Depiluję wąsik od kilkunastu lat, najlepsze są plastry Tanity. Bardzo mnie interesują kremy i inne specyfiki o których wspomniałyście, bardzo proszę o linki.

Gość Leja
Nogi golę co 2-3 dni, no może czarnych kropek nie ma, ale za to na twarzy tzn ten okropny wąsik codziennie pinsetą muszę usówać. Włos sięzrobił dość twardy, czy znacie inne sposoby na pozbycie się tego uporczywego problemu?

http://images.google.pl/images?client=firefox-a&channel=s&rls=org.mozilla%3Apl%3Aofficial&hl=pl&q=hirsutyzm&btnG=Szukaj+obraz%C3%B3w&gbv=2 patrzylam na necie jak wyglada taki typowy hirsutyzm i znalazlam wlasnie to.... przykre:( nie wiem czy wy tez tak macie?? przepraszam za takie bezposrednie pytanie, ale mysle ze jest nam ono potrzebne. nam i innym dziewczynom ktore nie do konca iwedza czy sa chore czy nie.... badac zawsze sie trzeba jesli jest cos nie tak, ale nie wolno dramatyzowac... pozdrawiam... powodzenia w walce

Gość Yas_min
Do załamana... To normalne, że ciężko jest powiedzieć... ja również się wstydziłam, byłam z chłopakiem 4 lata... później się się rozstaliśmy, burzliwie... ale on chciał do mnie wrócić, a ja do niego nie, próbowałam mu jak mogłam wytłumaczyć że nie powinniśmy być ze sobą, bo krzywdzimy siebie nawzajem... nie docierało to do niego... więc w końcu powiedziałam, prosiłam tylko o dyskrecje, żeby nikomu nie mówił. Nie wierzył mi na początku, mówił że patrzy na mnie i widzi normalną dziewczynę że sobie to wszystko wmawiam. Jak o tym wszystkim opowiadałam to też płakałam... Najdziwniejsze dla mnie było to, że jak już to do niego dotarło, powiedział że wcale mu nie przeszkadza, że widzi we mnie i tak najpiękniejszą dziewczynę, piękna nie jestem ale a to co usłyszałam było naprawdę miłe. Teraz dalej się spotykamy, to właśnie on znalazł kafeterie, i jak tylko ma czas to siedzi przy komputerze czyta, dzwoni... suma summarum wie chyba więcej o tym niż ja. Warto, uważam że warto powiedzieć... chociaż łatwo mówić patrząc z boku, tak naprawdę nikt by z nas nie chciał żeby każdy w naszym otoczeniu o naszym problemie wiedział... i sama miałam wątpliwości czy powiedzieć, całe szczęście spotkałam się z akceptacją...

Gość Yas_min
Raczej nie powinnam pisać czy powinnaś powiedzieć, czy tez nie, może , może najpierw warto przytoczyć jakiś przykład, żeby zobaczyć jak zareaguje... w tedy bez mówienia o swoim problemie, wiedziałabyś jak by zareagował... tak jak zrobiła Stesknionamonia która po prostu wysłała swojemu chłopakowi adres stron z forum... Smutasie, głowa do góry :) Pozdrawiam.

ja chyba nie odwazylabym sie...az sie boje co bedzie jak sie to wyda...:(

Gość stesknionamonia
Hej Kobietki.... Wiosna za oknem a my znów się smucimy... nie może tak być jesteśmy ludźmi tak samo jak wszyscy wokół i należy się także nam przyjemność korzystania ze słońca... :):):) Kochane kobietki... ja doskonale wiem , że nie jest łatwo powiedzieć swoim bliskim o tym problemie... bo tak naprawde moja rodzina może się tylko domyślać... ale nie zna szczegółów... A mój Kochany Pawełek zareagował na moją chorobę = a właściwie chorobę cywilizacji bardzo dojrzale... mimo iżjest młodszy ode mnie... dzięki Temu że odważyłam się mu powiedzieć... połączyła nas zupełnie inna głębsza więź... dzielą nas duże kilometry ... ale codziennie siebie mamy na skype, nio i dzieki telefoni komórkowej która ofiaruje bezpłatne numery :):):) prawie w każdy weekend sie widujemy chyba ze mam kurs albo studia podyplomowe nio to wtedy tez sie nie widzimy... Ale dzieki temu że Pawełek wie ... jest mi naprawde dużo lepiej... bo trudno spać z depilatorem, pensetą czy woskiem... więc kiedy się budzę w Jego ramionach i gdzieś napotknię na moję dodatkowe włoski... wie ze to choroba znów atakuje... i jest to dla niego normalne... to daje mi dużo siły.... stałam się naprawde osobą silną... bardziej pewną siebie... choć jak dobrze wiemy... są sytuacje które już chyba na zawsze będą nas stresować... ale nie możemy sie poddawać ... musimy mówić o tym głośno... tak samo jak sie mówi o niepłodności, raku i innych chorobach XXI.... Dodatkowo powiem Wam , że według badań ginekologicznych na 90% nie będę mogła mieć własnych dzieci... może właśnie dlatego ciągle się kształce i stawiam na karieere zawodową aby coraz mniej o tym myśleć... Nie mniej jednak o tym odważyłam siępowiedzieć Pawełkowi, już po pierwszym spotkaniu... pod tym względem zawsze uważałam że męzczyzna powinien o tym wiedzieć, gdyż dla dużej liczby tej populacji, posiadanie własnego potomka ma ogromne znaczenie , a nie chciałabym póżniej widzieć rozczarowania... I w tym wypadku Pawełek zaskoczył mnie, bo odpowiedział mi to co chciała usłyszeć: "Kocham Ciebie.. taką jaką jesteś, silną i oddaną, wiedząco czego chce w życiu i co chce osiągnąć... nigdy nie byłem tak szczęsliwy jak teraz i nawet gdyby nam się nie udało mieć własnych dzieci... to przecież kochanie jest tyle cudownych maluchów, że zawsze jest mozliwość zaadoptowania"... Czyż to nie piękne... ???? DLATEGO NIE BÓJCIE SIĘ MÓWIĆ PRAWDY I NAZYWAĆ RZECZY PO IMIENIU... WIEM ŻE CZASEM MOŻE TO BYĆ OGROMNY BÓL, ALE KAŻDA Z NAS MA DZIEŚ SWOJEGO ANIOŁA I JEŚLI OBECNA MIŁOŚĆ NAS NIE AKCEPTUJE TZN , ŻE TAK NAPRAWDE NAS NIE KOCHA... BO JAK DOBRZE WIECIE... TYLKO PRAWDZIWA MIŁOŚĆ WSZYSTKO ZWYCIEŻA.... ŻYCZE WAM TEGO Z CAŁEGO SERCA....

Gość stesknionamonia
Gdybym mówił językami ludzi i aniołów, a miłości bym nie miał, stałbym się jak miedź brzęcząca albo cymbał brzmiący. Gdybym też miał dar prorokowania i znał wszystkie tajemnice, i posiadał wszelką wiedzę, i wszelką wiarę, tak iżbym góry przenosił. a miłości bym nie miał, byłbym niczym. I gdybym rozdał na jałmużnę całą majętność moją, a ciało wystawił na spalenie, lecz miłości bym nie miał, nic bym nie zyskał. Miłość cierpliwa jest, łaskawa jest. Miłość nie zazdrości, nie szuka poklasku, nie unosi się pychą; nie dopuszcza się bezwstydu, nie szuka swego, nie unosi się gniewem, nie pamięta złego; nie cieszy się z niesprawiedliwości, lecz współweseli się z prawdą. Wszystko znosi, !!!! wszystkiemu wierzy, we wszystkim pokłada nadzieję, wszystko przetrzyma. Miłość nigdy nie ustaje, [nie jest] jak proroctwa, które się skończą, albo jak dar języków, który zniknie, lub jak wiedza, której zabraknie. Po części bowiem tylko poznajemy, po części prorokujemy. Gdy zaś przyjdzie to, co jest doskonałe, zniknie to, co jest tylko częściowe. Gdy byłem dzieckiem, mówiłem jak dziecko, czułem jak dziecko, myślałem jak dziecko. Kiedy zaś stałem się mężem, wyzbyłem się tego, co dziecięce. Teraz widzimy jakby w zwierciadle, niejasno; wtedy zaś zobaczymy twarzą w twarz: Teraz poznaję po części, wtedy zaś poznam tak, jak i zostałem poznany. Tak więc trwają wiara, nadzieja, miłość - te trzy: z nich zaś największa jest miłość. MOŻE DLA NIEKTÓRYCH TO ZWYKŁE SŁOWA, ale dla m nie znaczą wiele i staram się aby w moim życiu właśn ie tak było ... Życię z prawdziwą miłościa, jest naprawde piękne i warte przeżycia... czego Wam naprawdę życze Kobietki, bo każda z nas jest piękna mimo tej choroby... musimy tylko w to uwierzyć !!!! Pozdrawiam Was serdecznie... Buziaki ... trzymam za Was kciuki... bo pamiętajcie ZE DO ODWAŻNYCH ŚWIAT NALEŻY !!!!!!! Jeśli chcecie bądź potrzebujecie rozmowy zapraszam na swoje gg 1082768 Monia

stesknionamonia gratuluje no i troche zazdroszcze...moj chlopak tez jest mlodszy ode mnie twierdzi,ze mu zalezy, ze kocha...jednak nie powiem mu,boje sie,chyba bardziej wstydze...;(

stesknionamonia gratuluje no i troche zazdroszcze...moj chlopak tez jest mlodszy ode mnie twierdzi,ze mu zalezy, ze kocha...jednak nie powiem mu,boje sie,chyba bardziej wstydze...;(

Gość dziewczynki ja
kiedys do was pisalam ze mam hirsutyzm ale ja go chyba nie mam bo mam o wiele mniej wlosow niz na tych zdjeciach sama juz nie wiem ?????

Gość stesknionamonia
do sonia81 Soniu... główka... do góry będzie dobrze musisz w to wierzyć i c zas najwyzszy abys powiedziała o tym swojej połówce... bedzie ci duzo łatwiej .... uwierz mi ... przynajmniej dowiesz sie czy cie naprawde kocha czy tez nie ... Mój Pawełek okazała sie dojrzały i jeszcze bardziej zakochany... życze ci tego abys doświadczyła tego samego... pozdrawiam i zycze milutkiej niedzieli jesli potrzebujesz rozmowy ... odezwij sie na gg:):) buziaki

Gość stesknionamonia
do sonia81 .... mój numer to : 1082768 :):):) oczywiście stesknionamonia do dziewczynki ja... Hmm j atez nie mam ich aż tyle co na tych zdjęciach jednak wiem ze ta choroba dotyczy również mnie, i nie sugeruje się tymi fotkami... bo jak wiemy to są skrajne przypadki.... pozdrawiam...

Gość Sama rama
Zgadzam się z Monią, w związku szczerość jest bardzo istotna i własnie jeśli kocha to zrozumie i zaakceptuje i tutaj kochane dziewczyny mamy dzięki naszym przypdłościom doskonały test dla facetów na to czy nas kochają. Bo dziewczyna idealna, piękna i bez żadnej skazy zawsze się bedzie podobać ale nigdy nie będze mogła stwierdzić czy jej chłopak ją tak bardzo kocha, że zaakceptuje wszystko. Dla mnie moje owłosienie jest również takim testem na to kto jest jakim cżłowiekiem w jaki sposób na mnie patrzy i zazwyczaj się to sprawdza bo ludzie, którzy żyją źle, w tym sensie, że używają życia liczy się własny komfort, pieniądze, sex, uroda, a dobro innych ich nie obchodzi i do tej grupy należą różni ludzie starsi, młodsi, zadbani i niezadbani, strasznie im przeszkadza jak widzą taką osobę jak ja. Często nachalnie się wpatrują np. jak jeżdżę autobusem nawet do tego stopnia, że jak ktoś siedział przedemną to był wstanie odwracać się z 20 razy albo tak przekręcał głowę, że by mógł bezczelnie się gapić. Takie sytuacje zdażały się jak miałam czarny wąsik teraz go rozjaśniam i jest nieco inaczej. Powiem wam, że bardzo to wtedy przeżywałam i strasznie mnie to bolało i nie umiałam sobie z tym dać rady. W zasadzie dopiero jak zaczęłam o tym mówić coś we mnie pękło... i dobrze teraz już się zdystansowałam i czuję się znacznie silniejsza i idę śmiało do przodu. A spojrzeniami jeśli się zdarzą już się nie przejmuję. Pozdrawiam, kocham Was pa :)

Gość Beatitas
Ech..ja akurat nie mam problemu z wąsikiem czy ogólnie na twarzy, tzn jakiśtam mały jest..ale nie a tyle ciemny by zwaracał uwagę..I wiesz Sama rama, głupio mi się zrobiło jak przeczytałam Twoja wypowiedź, bo dziś jadąc w tramwaju właśnie widziałam dziewczynę z dośc mocnym wąsikiem i zastanawiałam się czy myśli o tym, że ktoś na nią patrzy. Szczerze współczuję i mam nadzieję ze w najbliższej przyszłości znajdą sie 100% metody by zwalczyć to cholerstwo.. Głowa do góry!! A tak spytam jeszcze, jeśli zacznie się taki wąsik depilować woskiem to może on odrosnąć grubszy? Czy tak jak powszechnie i logicznie raczej włoski stają się słabsze?

Gość Sama rama
Witam, jesli chodzi o depilację woskiem to faktycznie po niej włoski są słabsze gorzej gdy się wyrywa pincetą wtedy się wzmacniają i odrastają grubsze. Ja już jestem po kilku zabiegach laserem no i ten krem kalo mi bardzo osłabił włoski, że są mięciutkie i mało co widoczne no ale swoje się nacierpiałam bo morduję się już tak 12 lat niestety i miałam gorszy czas i lepszy, najgorzej było gdy chodziłam na taki laser gdzie trzeba było by włoski odrosły parę milimetrów oj to była juz męka bo nie mogłam na siebie patrzeć w lustrze a do pracy trzeba było chodzić i z ludźmi się spotykać, kórzy wcale nie byli wyrozumiali. Wiecie co teraz świadomość tego, że nie jestem sama, że jest nas wiele dodaje mi naprawdę dużo siły. Dziękuję bardzo, że mogę się wyżalić, daje mi to ulgę, wracam do tych trudnych dla mnie chwil i oczyszczam te wspomnienia. To działa jak terapia. Dzięki! Pozdrawiam pa :)

Gość Sama rama
Dzięki Beatitas za słowa wsparcia :) aż mi łzy z oczu płyną

Gość Yas_min
Witam dziewczyny, zaczęłam biegać, niesamowicie poprawia nastrój :) Piszecie o kremie kalo, co to za krem, można go kupić w drogerii? ja dzisiaj dostałam krem Vaniqa, ale strasznie się boje nim posmarować, jest podobno bardzo szkodliwy, w sumie nie ma się co dziwić, chemia. Ale spróbuje, nie będę długo używać, tylko na jakiś czas dopóki finansowo się nie odbije. Sama rama nie płacz, nie jesteś sama :) w sumie ja też często płacze, i tak mi sie trzyma dopóki mi wszystkie łzy się nie wyleją z oczu. Później się robi lepiej, ale zanim się uśmiech na mojej twarzy pojawi to mija jeszcze parę dni. Dobranoc wszystkim.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się