Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość smutna_małgosia

Dziewczyny z hirsutyzmem

Polecane posty

Gość JOLKA22
twarz?

Gość Ania31
depresif jeśli Tobie wyniki hormonów wyszły dobrze, PCOS nie masz, nadnerczy chorych nie masz to nie powinnaś tak ingerować w swój organizm. Mnie sie wydaje ze przepisywanie tego leku kobietom nie jest chyba zgodne z prawem.

leczę się i oczywiście Wy też się macie leczyć, ponieważ robimy to dla siebie i przede wszystkim dla własnego komfortu. Ale ten bardzo ważny dla nas wszystkich problem, zatruwający nam codzienne życie nie może przysłaniać rzeczy najważniejszych tzn naprawdę ważnych. Zwiększona ilość włosów nie wpływa przecież na nasz intelekt, na nasze ambicje - chyba, że największą życiową ambicją jest mąż czy też facet. Cielesność nie może przesądzać o całym naszym życiu społecznym. Przecież wiele z was ma chłopaków, facetówczy też mężów (ale tych normalnych). Czy wiązali się z wami dla waszej gładkiej skóry na rękach, nogach i brzuchu? A może oni też mają swoje problemy i kompleksy. Jak znam życie zapewne chodzić tutaj może o wielkość członka tudzież moszny. My możemy sobie włosy wydepilować a oni niestety botoksu sobie nie wstrzykną. Dlatego dziewczyny opanujcie ten owczy pęd. Chociaż jestem zapewne mocno starsza od wielu z was - też cały czas o tym myślę ale w znaczeniu kontroluję tzn jeżeli wiem że mam randkę ze śniadaniem to jestem do tego porządnie przygotowana. Jeżeli jest lato - tak jak każda z was- jestem na to przygotowana. Może jedyny problem stanowi tutaj spontaniczny seks,ale stały, normalny partner nie przywiązuje do tego wagi. Myślcie również o pewnych plusach tej chorby - złosliwość natury. Przez zwiększoną ilość hormonów męskich w organiźnie prawdopodobieństwo zachorowanie na raka piersi a zwłaszcza raka szyjki macicy jest u nas bardzo niskie. A właśnie takie choroby i ich profilaktyka powinny spędzać nam sen z powiek a nie włosy na sutkach. Włosy się wyrywa a piersi się niestey amputuje. To dopiero rodzi prawdziwe problemy kobiecości. Wierzcie mi, że nie warto ryzykować dla polepszenia sobie urody - swojej przyszłości. Chociaż macierzyństwo odkrywa się dopiero po porodzie, ale większość z nas ma w sobie instynkt, a do tych kobiet, które dla swojej próżności świadomie ryzykują zdrowiem ewentualnego dziecka - nie pasuje określenie "człowieczeństwo, macierzyństwo, człowiek" a raczej istota, lalka...

Gość Ania31
Jolka ja znów czytałam ze przy endometriozie w wielu przypadkach się wstrzymuje okres bo jak się zaczyna miesiączka to ogniska endo wczepione w jajniki, jajowód, macicę, a także w fałdy jamy otrzewnej też zaczynają krwić i jest zle. Mysle ze Ty też masz rację wszak stopniów endometriozy jest 4

Gość JOLKA22
czyli krytkujesz wybór?

Gość Ania31
Jolka jeśli mnie pomyliłas z Aska to mam hiperandrogenizację ze względu na PCOS, nie wmawiaj mi ze nie. Magda bardzo mądrze napisałaś Kika4 to już te ziołowe preparaty na proststę są lepsze bo przynajmiej bez recepty i nie tak niebezpieczne, mają łagodniejsze składniki i pewnie nie tak agresywne dla organizmu działanie. I masz rację niski progesteron też zwiększa jakby oddziaływanie, poziom androgenów. Poprostu psuje sie proporcja, tu gdzie powinno być dużo jest mało i odwrotnie.

Gość JOLKA22
to jak kika4 było po odstawieniu diane?

Gość JOLKA22
a racja Ania :) przepraszam

Gość Ania31
Ja Wybór nie krytykuje, każdy postępuje tak jak uważa, na własną odpowiedzialność, to jego życie. Ja napewno bym nie postąpiła tak jak ona, ja mam inne priorytety, wartości. Mąż mój by tego też nie chciał. Kocha mnie taką jaką jestem, że z nim jestem. "

Gość JOLKA22
ania a ty sie leczysz bo masz pcos ? a juz rodzials czy chcesz rodzic i po co to leczenie? u ciebie to nasilone czy taki lekki h..?

Gość JOLKA22
depressif ja cie rozumiem.. mysle ze jestes bardzo młoda dlatego tak postepujesz. ktos cie pokocha i tak. nawet jak juz bedziesz gładka lub tez nie.

Gość JOLKA22
z tego co pisała depressif to 3 stopnia h, diane chyba nie pomoze :(

Gość Ania31
Jolka lecze sie oczywiście, teraz Yasmin, pózniej leki na owulację, cel- ciąża, nigdy nie rodziłam, bardzo chciałabym mieć dziecko jak BÓg da. Może za pózno się ocknęłam. Od zawsze miałam problemy z okresem a, lekarze to bagatelizowali, może dlatego że wcześniej ne było USG wewnętrznego, przez powłoki PCO się nie wykryje. Co do mojego hirsutyzmu to mam tak: włosy na nogach całych oprócz stóp mocne i golę je maszynką Gillete Venus, miałam depilator ale sprzedałam bo wyłam z bólu, pachy też golę, okolice bikini i wewnętrzna strona ud, na pośladkach też mam ale mniej, jak nie zapomnę to też golę choć mi nie wygodnie, miedzy piersiami ani na plecach nie ma tylko czasami parę włosków w okolicach brodawek sutkowych ale to pęseta idzie w ruch. Na rękach mam ciemne włosy tak do łokcia półtora cm i gęste nic z tym nie robię, kiedyś goliłam to mi odrosły jeszcze gorsze, jak sobie opalę ręce latem to one jaśnieja i już nie sa tak widoczne. Na przedramionach ma też włoski ale jasne i krótsze. Co do wąsika to mam jasny tylko w kącikach ust parę ciemnych pęsetom wyrywam, baczków nie mam, cała twarz pokrywa jasny meszek, ale się maluje to tak nie widać, bródka rośnie wyrywam pęsetom, tylko tych jaśniutkich pod broda nie ruszam co by gorzej nie było. Ja czytam ostatnio forum nasz-bocian.pl i tam kobiety sie tak męczą by zajść w ciąże, i invitro i inne cuda, wiele by oddały za dziecko a tu Wybór sobie tą możność posiadania dziecka sama przekreśliła....

Gość JOLKA22
to w sumie zaden hirsutyzm :) czym sie przejmujesz kobitko!!!

Gość JOLKA22
no ta twarz tylko pewnie dołuje, ale reszta ciała chyba ok.

Gość Ania31
Ja się tak bardzo nie dołuje, hiperandrogenizację/hirsutyzm mam bo bródka rośnie i trzeba wyrywać. Mąż to widział, akceptuje, tylko czasami jak mam bardzo podrażnioną brodę, czerwoną od tego wyrywania to mi mówi że się skatowałam, żartuje że stygmaty sobie robię

Gość Ania31
A jeszcze zapomniałam że mam włoski od pępka w dół taką kreskę, włosów i to pęsetom wyrywam bo jak goliłam przy bikini to mi krosty powyskakiwały. Ja Was rozumiem dziewczyny ale ja bym się na ten Finasteryd nie zdecydowała nawet będą na Waszym miejscu skoro uważacie że nie mam tak nasilonego hirsutyzmu jak opisałam. To już ten Androcur lepszy, może trzeba pobrać trochę aby efekt był plus jakieś preparaty ziołowe na wzmocnienie działania antywłosowego.

Gość Ania31
Ja juz widze poprawe jak biore Yasmin a biorę dopiero 3 tydzień, mam ładniejszą cerę, bez wyprysków a do tej pory się borykam krostami choć mam już tyle lat, o włoski mi dłużej odrastają.

Gość JOLKA22
no wydaje mi sie ze nie tak zle z Toba Aniu! Są dziewczyny naprawde z problemami, no depressif bierze androkur, możesz popytac ja o efekty ale z tego co mówiła to nawet tradziku jej jeszcze nie zlikwidował nie mówiąc o włosach.

Gość Ania31
No moze nie jest tak zle ze mną. Bylebym tylko miała dziecko. Grunt to wywołać owulację. Moje jajniki teraz wyglądają jak ser z dziurkami albo jak mówi pani doktor jakby je szczury ponadgryzały ale może bedzie lepiej.Dobrej nocki wszystkim życzę.

Gość hx
kika4 mówiłaś że olej z krokosza osłabił ci włosy. Jak długo go używałaś i jak często? I gdzie go kupiłaś? Bo ja go używam już 4 miesiące i mi nic nie pomógł

Gość hx
depressif czy ten lekarz co ci przepisał finasteryd to jakiś twój znajomy czy przypadkowo miałas szczęście? Musiałaś go długo prosić czy nie było żadnych problemów?

Gość Smutasek-opolski
Co do tego, że "chemia" naraża na nowotwory w przypadku ginekologii to jest niestety nieprawda. Głownymi przyczynami (pradyzpozycjami) do nowotworu np. jajnika jest PCO, PCOS, albo hyperandrogenizm (75 % nowotworów nabłonkowych jajnika) Jak ktoś pisał kobiety po menopauzie dużo częściej niż młodsze zapadaja na takie nowowtwory ponieważ spada im estrogen wzrastaja androgeny Androgeny i estrogeny dzialaja trochę na zasadzie sprzężenia zwrotengo. Im wiecej estrogenów tym mniej andrgenów. Ale za dużo estrogenów to hypersetrogenizm, ale nie sądzę żeby Wybór to miała, bo obajwy to trądzik rózowaty na całym ciele, otyłość, krwotoczne miesiączki. Występuje bardzo rzadko i trzeba mieć skłonność rodzinną. trzeba uważać. Tyle nowości z netu:) Nowości w moich wlosach brak:(

Gość KKKKKKKKKKKKk....
Znowu temat dzieci:( Dziewczyny zrozumcie każdy ma inną hierarchię wartości. Poza tym Wasi mężczyźni (część z nich) poznali Was kiedy to miałyście, a Wybór była taką nieskazitelną dziewczyną kiedy brała ślub ze swoim mężem. Więc On jej takiej nie widział. Poza tym oczywiscie tego nie wiemy, ale wydaje mi się, że Wybór jest jakby z innego świata (środowiska), gdzie jest naprawdę silna presja na wygląd. Z tego co pisze tak wynika, ze sposobu w jaki to pisze też, więc nie mogło być jej łatwo tak po prostu to zaakceptować. Nie można generalizować ponieważ: 1.Jest mnóstwo kobiet, które nie rodziły, brały hormony i nie mają raka ani szyjki macicy ani jajnika 2.Jest też i sporo takich, które rodziły i mają - przykład to Pani (imienia nie pamietam ale jest z Wołomina, mojego miasta:) a reportaż o niej był w Interwencji, ze względu na problemy z urzędnikami, jest Rosjanką) Ma troje dzieci, rodziła młodo i ma raka szyjki:(. 3.Jest sporo kobiet z rakiem szyjki i jajnika po hormonach, ale nie można powiedzieć, ze hormony=rak, bo wielu lekarzy uważa, że np. hormonalna terapia zastępcza chroni przed rakiem. 4.Sa pary majace adoptowane dzieci, które bardzo je kochają, nawet wśród sławnych ludzi, bo ja akurat takich par nie znam, ale wiem,że są. 5. Bycie rodzicem (mama tatą) jest cudowne jeśli ludzie tego pragną. 6.Samo urodzenie dziecka nie czyni dobrą matką. Co tydzień dowiadujemy się o skatowanym dziecku, chętnie rodzących zazwyczj "pań", których pozostałe dzieci są już w domach opieki albo też nie żyją. 7.Samo dziecko nie zatrzyma mężczyzny przy kobiecie, to samo dwoje czy troje dzieci. No chyba, że kobiecie odpowiadałoby takie zostanie "z obowiązku" 8. Wybór nie pisała o aborcji, tym bardziej aborcjach. Ona mysli raczej o adopcji z tego co czytam. 9.Scenariusze typu "mąż ją zostawi" są śmieszne, bo może będą razem do końca, a może to ona zostawi jego. Tego nikt nie wie. Rozpada się masa związków, wiele trwa całe życie, dlatego nie ma pewników i takie myslenie stereotypami sprawia, ze ludzie często milczą, nie przyznają się, ze coś biorą czy robią bo boją się zaszufladkowania - pusta lalka etc. A Wybór jakaj est - nie wiemy. Coś nam pokazała jakiś element Jej osobowości, cos co przeżyła i myslę, że to cenne i dla tych które hirsutyzm zwalczają i dla tych, które z nim żyją stosujac zwalcznie mechaniczne.

Gość rosee
Kika daj znac prosze jak tylko zauważysz jakieś efekty po przyjmowaniu Prosterolu (bo mam nadzieje ze zauwazysz i tego Ci zycze). Ja tez wlasnie zamierzam isc do apteki i kupic sobie Prosterol albo Poldanen. Mam nadzieje ze przyjmowanie tego nie jest niebezpieczne...

Gość a jakie to sa naturalne leki
na hirsutyzm? ktos pisal, ze lek ziolowe castagnus ktory obniza prolaktyne moze powodowac owlosoienie. dlaczego? skoro nadmiar prl moze pwodowac nadmiar wlosow to skoro castagnus ja obnizy to wloski powinny znikac, nie?

Gość loris
Na stronach Różańskiego pisze, że castagnus obniża prolaktynę, ale obniżając prolaktynę obniża również estrogeny a w naszym przypadku to raczej nie wskazane, żeby obniżać estrogeny. Pisze tam, że albo może pomóc albo nasilić hirsutyzm. Poldanen kupiłam i zażywałam, ale strasznie śmierdzi chemią i nie dałam rady zużyć całego opakowania przez ten zapach. Rok temu zażywałam prosterol i jego polecam.

Gość Ania31
Cześć. Ogólnie to estrogenów, a są to główne hormony kobiece odpowiadające za drugorzędne cechy płciowe i ich powinno być dużo. Testosteron podobno ulega przemianie w jajnikach na estrogeny, przy PCOS ta przemiana ulega zaburzeniu, następuje pewnien błąd i stąd pewnie ta hiperandrogenizacja.

Gość katanata
Czesc dziewczyny,weszlam na to forum,poniewaz mam ten sam problem co wy:włosy nie tylko na głowie.Chciałam tutaj znalezc jakies rady i trochę nadziei,ze moze jest cos co mi pomoze raz na zawsze pozbyc się tego g......Wiem ,ze nie jestem jedyna,ktora się z tym boryka,ale szlag mnie trafia,ze XXI wieku,kiedy mówi się o klonowaniu człowieka nie mozna pozbyć się nadmiernego owłosienia.Marzę o tym,aby pewnego dnia poczuc się swobodnie nad rzeką,na spacerze czy w łózku z mężem.Marzę o tym ,aby wyjść na ulicę bez tony podkładu maskujacego zaczerwienienia i krosty po depilacji.Nie znoszę cudzych spojrzen i wciąz slyszę"jejku co ci się stało?"Wiem ,moze jestem drobiazgowa,to nie rak czy inny wyrok.Niestety nie umiem sie takiej zaakceptować,nie potrafie sie polubić kiedy widzę włosy na piersiach czy posladkach.Jakiez to kobiece,prawda?Czuję sie jak Yeti.Zanim wyjdę z domu spędzam mnóstwo czasu na goleniu,wyrywaniu,depilowaniu.A potem wszędzie i tak jestem jak z papieru ściernego.Nienawidzę swojego ciała.

Gość katanata
Muszę jeszcze napisać ,ze wydają mi się zbędne na tym forum tanie oceny cudzych decyzji {mam na mysli nagonke na Wybór} Jesli ktos chce wylewac swój jad i frustrację na innych to chyba pomylił fora.Odsyłam na forum o aborcji,bo nie rozumiem oskarzen o zabijaniu dzieci ,straszeniu inkwizycja czy Watykanem.Śmierdzi mi to beretem kosciółkowym.Wybór nikogo nie zabila i nie okaleczyła.Nie byla w stanie pogodzic sie ze swoja niedoskonałoscia i tyle.Jej biznes i nic komu do tego.A jesli idzie o mordowanie i ognie piekielne to proponuje dla chimerki lekcje historii.Dzieje chrzescijanstwa,wojny religijne,wyprawy krzyzowe ociekaja krwia niewinnych a tam gdzie watykan dzisiaj rzucano dzieci na pozarcie . lwom.Skonczmy z tym patosem,bo tu nie ma zbrodni i nie będzie kary.Szkoda dla nas,ze Wybór nie ma juz ochoty tutaj sie pojawiać,bo mogłaby dostarczyć wielu cennych uwag.Jest tu niejako prekursorem w radykalnej walce z hirsutyzmem.Chciałabym się dowiedzieć jak organizm akceptuje ten lek,czy miewa sie zmiany nastrojów,bóle glowy etc

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się