aniseed 0 Napisano Lipiec 6, 2010 mike to pogadaj z nim. nie ma co dusic w sobie negatywnych emocji. moze wcale nie jest tak, jak sobie myslisz, tyko niepotrzebnie sie wkręcasz. dziewczyny na kafe chwala szpital w poznaniu, w ktorym pracuje dr Alina Warenik-Szymankiewicz. specjalizuje sie w bezplodnosci, itp. ponizej wklejam link do topiku o tej lekarce -> http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3181742&start=0 z tego co czytałam, to jezdza do niej ludzie z calej polski. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mike6452 Napisano Lipiec 6, 2010 lovelaska89 ja te wszystkie badania miałam, nawet więcej jak chcesz to mogę poszukać wypisu z kliniki i napisać ci co konkretnie ja mieszkam na śląsku tu mam dobrego lekarza - wiem że dobrze postępuje ze mną dobrze bo śledzę na bieżąco na bocianie jak inne dziewczyny są leczone. tylko że przy pco(s) niestety czasem trzeba się uzbroić w cierpliwość której ja nie mam, głównie ze względu na owłosienie :( chciałabym coś już zacząć z tym robić, obniżyć hormony, laser, ale to niestety niemożliwe dopóki staramy się o dziecko a z mężem ostatnio w ogóle nie potrafimy się dogadać wiec tym bardziej nie wiem jak miałabym zacząć taki temat :( rozumiem, że u was objawy nie są tak zaawansowane i jakoś dajecie sobie z tym radę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lovelaska89 0 Napisano Lipiec 6, 2010 mike a powiedz ile placilas za nie i ile czekalas na wyniki? ja nie wiem czy u mnie w przychodni wykonuja tez wszystkie badania czy tylko czesc, w sumike zastanawiam sie po co mi badanie cholesterolu;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość broda mechowata Napisano Lipiec 6, 2010 cholesterol jest tani i z niego powstają hormony, często są jego nieprawidłowości przy zaburzeniach hormonalnych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Vouugaa Napisano Lipiec 6, 2010 Ja choruje na to? Zawsze miałam dość grube włosy, na nogach mam ostre, czarne i gole co 2 dzien. Na górze są, ale słabsze i ciensze, wiec wolniej rosna, ale jak juz to czarne i w sumie wszędzie. Ogólnie cała się golę maszynka. Na brodzie i szyi miałam trochę, taki meszek ale cały czas (co tydz) gole maszynka. Czy to złe? Będą w przyszłości ostrzejsze czy coś? Nie znam się, dajcie rady. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mike6452 Napisano Lipiec 6, 2010 lovelaska ja miałam te badania robione za darmo w klinice (endo do której chodziłam prywatnie skierowała mnie do siebie na oddział) ale hormony potem powtarzałam i najdłużej czekałam chyba na androstendion - w granicach 7-8dni. reszta była szybko 2-3dni. jeden hormon od 20-30zł w zależności od laboratorium. w laboratoriach frydy mają nie najwyższe ceny i najszybciej wyniki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość rocznik 86 Napisano Lipiec 6, 2010 MIKE nie martw się napewno bedzie dobrze moi znajomi ok 10 lat starali się o dziecko teraz jest w ciązy jeszcze niecałe 4 miesiące i będą mieli synka. U mężczyzn to sprawa honoru. Inaczej do tego podchodzą. Musicie porozmawiac i mniej sie stresować stres nie pomaga. Trzymam za Was kciuki. Zmień diete na lepszą zrzuć brzuszek jak masz bo on też nie pomaga ciąży......... no i kochaj sie :D z mężem oczywiście :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość haratam_brodę... Napisano Lipiec 7, 2010 Witajcie dziewczyny, Postanowiłam dołączyć do waszego grona, bo razem raźniej:) Świadomość, że ktoś zmaga się z tym samym problemem, że nie tylko ja każdego dnia haratam brodę przed lustrem - to pociesza. Uśmiałam się nawet czytając Wasze posty - podobało mi się zwłaszcza porównanie do partyzanta i dowcipne usg;) Mam tylko nadzieję, że anegdota o zakolach nie dotrze do mojego męża;) Co do mnie - z rozrzewnieniem wspominam czasy, kiedy narzekałam, że muszę każdego dnia golić nogi... Teraz i dwa razy dziennie to za mało. Depilator odpada - błyskawicznie odrastają, wrastają, zostawiają blizny. Kiedyś jak poszłam sobie na solarium to było lepiej - jaśniały i skóra była jakaś zdrowsza. Teraz mam tyle pieprzyków, że dermatolog m kategorycznie zabroniła. A więc jestem blada małpa. Z nogami dawno już się pogodziłam. Pogodziłam się i z rękami i z brzuchem... Z tym, że pod pachami po goleniu mam czarne placki... Tylko z tą brodą się nie mogę pogodzić... Najbardziej boję się tego, że problem jeszcze się nasili. Ostatnio pojawiły się u mnie również pojedyncze włoski wokół brodawek. No i pupa... Ale to chyba dlatego, że ją w ogóle ruszyłam. Boże jaki człowiek był głupi! Nie wiem - ja chyba nie miałam wtedy jeszcze internetu w domu. Moje problemy w wielu miejscach wzięły się z tego, że w ogóle ruszałam, to co tam sobie spokojnie blond rosło... A teraz... Vougaa nie popełniaj moich błędów! Ja mam teraz dość widoczny wąsik - nie ma tragedii, ale jest. I ostatnio mnie znów podkusiło żeby go zawoskować. No i teraz kilka kłaków twardych takich rośnie. Aż się boję co tego będzie, bo muszę je traktować pęsetą, a ona tylko je wzmacnia. Jak obrosnę na tej wardze jak na brodzie to chyba się powieszę, osierocając moją córcię cudną kochaną.... W każdym razie po powrocie z wakacji idę do lekarza. Niech mi powie skąd te kłaki bo korci mnie elektroliza - oczywiście broda na pierwszy ogień. Nie odpuszczę tym włosom! Czy nie orientujecie się dziewczyny, gdzie w Krakowie warto zaryzykować taki zabieg? Bo z tego co czytałam to lepiej zapłacić więcej ale mieć pewność, że ktoś to profesjonalnie zrobi. Jeszcze mi blizn brakuje... Jedną już mam - giganta na brzuchu, po poważnej operacji w dziecięctwie. Zaakceptowałam ją i w ogóle mi nie przeszkadza - lubię ją wręcz. Ale żeby mi miało coś na brodzie zostać po tych chaszczorach... Co to to nie! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mike6452 Napisano Lipiec 7, 2010 rocznik ja wiem że czasem się udaje. tylko myślałam że będzie prościej. powoli nie mam już na to siły. i tak jak mówiłam - chciałabym wreszcie spróbować zrobić coś z tym świństwem :( bo radzę sobie jak dotąd z owłosieniem w każdym miejscu poza szyją. no bo niech ktoś mi powie co zrobić z szyją? iść do kosmetyczki na woskowanie? boję się ze potem będzie gorzej. do przedmówczyni - też myślałam o elektrolizie albo laserze, tyle że najpierw na 100 procent trzeba obniżyć androgeny bo inaczej pieniądze wyrzucisz w błoto. idż i próbuj. zazdroszczę ci - masz już dziecko, nie wiem czy udało się bez problemów czy też walczyliście, ale bardzo dobrze że jest. po zabiegu trzeba te hormony brać już chyba cały czas bo jak poziom testosteronu cz andostendionu wzrośnie to znowu się zacznie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bbbbeeebbbeee Napisano Lipiec 7, 2010 ludzie zrozumcie wreszcie!!!!!!!! laser nie rozwiaże tego problemu raz nz zawsze, może jedynie zmniejszyc w jakimś stopniu i na pewien czas owłosienie, nic poza tym, a to czy się bierze piguły czy nie to nie ma najniejszego znaczenia, bedziecie miec niby testostero n wormie a włosy i tak wam będą rosły jak przedtem, to jest defekt genetyczny i żadne anty tego nie usuną!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bbbbeeebbbeee Napisano Lipiec 7, 2010 a już w takich miejscach jak szyja, broda, piersi to możecie zapomniec o sukcesie i trwałym efekcie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lovelaska89 0 Napisano Lipiec 7, 2010 wlasnie wrocilam z pobierania krwi mega boli mnie reka az siniaka mam zaplacilam 146 zl i wyniki nie wczesniej jak za tydz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aaa daj spokój Napisano Lipiec 7, 2010 właśnie dowiedziałam się,że jestem wybrakowanym towarem, jest zaj*ebiście Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość papryczka........... Napisano Lipiec 7, 2010 a dlaczego? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aaa daj spokój Napisano Lipiec 7, 2010 bo jestem 30tką samotną, czyli nikt mnie nie chciał ,czyli coś musi być ze mną bardzo niezabardzo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aaa daj spokój Napisano Lipiec 7, 2010 że istnieje selekcja naturalna, a ci , którzy jej nie potrafią przejść ,żyją samotnie, bo nie są atrakcyjni dla żadnego potencjalnego partnera Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aaa daj spokój Napisano Lipiec 7, 2010 i że najlepsi i najlepsze są już dawno pozajmowani, a zostali tylko ci wybrakowani i z odrzutu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aaa daj spokój Napisano Lipiec 7, 2010 czas chyba se trumne z desek sklepać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość byc moze..... Napisano Lipiec 7, 2010 przestań tak pisać, ja nie wiem na czym opieraja sie relacje dam-mes bo nigdy w takich sie nie znalazlam(tzn tych bliskich) ale chyba nie od ilosci owlosienia na ciele a stosunku do siebie i niego. Moze taka moja utopia wymalowana w 4 scianach ale tak sadze, tak chce zeby bylo. I tak jest i bedzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aniseed 0 Napisano Lipiec 7, 2010 aa daj spokoj w Twoim zyciu nic nie zmieni sie na lepsze, dopoki nie zmienisz myslenia. poza tym jestem w podobnej sytuacji do Ciebie [jestem tylko odrobinke mlodsza] i jakos mnei to nie załamuje. nie czuje sie wybrakowanym odmiencem...a opinia innych lata mi koło nosa. wiesz co? moja kolezanka z LO cwaniaczkowała do mnie kilka lat temu, ze ona to juz na rok przed weselem kucharki zamawiała, a ja co? stara panna... nawet rok malzenstwem nie byli, niedlugo po slubie ja kantem puscil i zmajstrowal dzieciaka innej. przed slubem byli razem 8 lat. w zyciu nigdy nic nie wiadomo. obecnosc faceta nie gwarantuje szczescia. zobacz jakie cuda dziewczyny na kafe wypisuja.... ja jestem zdania, co ma byc to bedzie...jesli pisana mi jest samotnosc, ok...niech tak bedzie....nie mam zamiaru wiazac sie z nikim na sile, po to aby jakims starym babom albo wscibskim sąsiadkom pozamykac gęby :D nie dobijaj sie tak. pamietaj, ryba zawsze zaczyna psuc sie od glowy!!!!!!!!! broda mechowata mam do Ciebie pytanie, kiedy najlepiej badac prolaktyne? tez w 3dc? czy nie ma to znaczenia? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aaa daj spokój Napisano Lipiec 7, 2010 też nie mam zamiaru brać sobie jakiegoś byle jakiego kogoś byle by był, bo bym sie chyba porzygała, więc jestem sobie sama, mieszkam sobie sama, żyję sobie sama i mam w dupie co inni o tym myślą i strzępią sobie języki, chodzi o to ,że to co napisałam w poprzednich postach to czysta prawda, tak jest w istocie, osoby k. trzydziestego roku życia nie muszą wcale byc zamężne itd,ale powinny już być w jakimś związku, bądź mieć go za soba,powinny mieć juz jakieś doświadczenie, jeśli tak nie jest to jest faktem oczywistym,że coś z nimi nie jest w porządku, i zgadzam się akurat z tym co usłyszałam,że same zostają tylko odmieńcy popsuci Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aniseed 0 Napisano Lipiec 7, 2010 a ja sobie wypraszam nazywanie mnie odmiencem popsutym!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aaa daj spokój Napisano Lipiec 7, 2010 za parę lat nim i tak zostaniesz, jeśli bedziesz się konserwować w samotności, i twoje protesty na nic się tu zdadzą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość broda mechowata Napisano Lipiec 7, 2010 prolaktyna to sama nie wiem bo raz czytam że 1) po miesiączce a przed owulacją potem że 2) 18 dc a jeszcze gdzie indziej że 3) dzień jest dowolny. Ja wybieram dla samej siebie opcję 1) lub 2) aaa daj spokój : tacy płytcy faceci co lecą tylko na wygląd to i tak prędzej czy później każdą dziewczyną się znudzą nawet miss świata... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aniseed 0 Napisano Lipiec 7, 2010 ja sie nie konserwuje w samotnosci. nie siedze sama w chacie i nie uzalam sie całymi dniami nad sobą. jestes chyba najbardziej zgnusniałą osoba jaka przyszło mi spotkać, na całe szczescie tylko wirtualnie. nie dziwie sie, ze faceci od Ciebie uciekaja. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aaa daj spokój Napisano Lipiec 7, 2010 konserwujesz sie tylko wstyd sie ci do tego przyznać, ode mnie uciekają, a ciebie nawet nie dostrzegają Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aniseed 0 Napisano Lipiec 7, 2010 wez przestan, bo to sie juz robi niesmaczne. jak chcesz to sie sama taplaj w swoim blotku nieszczescia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aniseed 0 Napisano Lipiec 7, 2010 poza tym to skad u Ciebie tak pewnosc, ze mnie nie dostrzegają ;) broda mechowata dzieki za odpowiedz :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aaa daj spokój Napisano Lipiec 7, 2010 niesmaczne,ale sama zaczęłaś, a pewność bierze się stąd skąd u ciebie że ode mnie uciekają Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość broda mechowata Napisano Lipiec 7, 2010 ja powiem tak czasem wydaje nam się że jest beznadziejnie a potem zdarza się coś co powoduje że nasze przeszłe życie wydaje nam się cudowne... np. diagnoza rak są gorsze rzeczy niż życie w samotności i to że się jest super gładką też nie gwarantuje sukcesu w życiu , bo np wszystkie kobiety są zazdrosne a mężczyźni traktują przedmiotowo... i też można być super samotnym z super wyglądem... pozatym są męzczyźni którzy lubią owłosione kobiety jak wpisałam to w internet to na forach byli tacy... więc... aaa daj spokój próbuj... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach