Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość smutna_małgosia

Dziewczyny z hirsutyzmem

Polecane posty

Gość Ewuśka
Ja nie podjełam leczenia raczej chowam to wszystko przed całym swiatem jak tylko moge najlepiej, jedynie co mój facet wie ze coś jest nie tak bo widział juz nie jedno z reszta pewnie jest bardziej wyrozumiały jego siostra ma PCO i tez, choć w mniejszym stopniu owłosienie. ja w zasadzie nie znam konkretnych przyczyn moge tylko wysnuwać podejrzenia.z reszta moje życie radykalnie sie zmieniło i panuje w nim kompletna stagnacja . kiedyś dużo trenowałam po kilka godzin dziennie intensywnego treningu , specjane diety nawet schudłam 13 kilo potem dieta białkowa by nie tracic wiecej kg bo latałam w krótkich gaciach i ogólne było mi świetnie nie wstydziałam sie sama siebie. a potem gdy przyszło to dziadostwo to był kompletny dół z reszta miałam tez dużo innych problemów i skończyło sie na tym że przez rok brałam środki psychotropowe. a teraz myśle ze qw jakims z stopniu pogodziłam sie i jakos ztym żyje. Problem sie juz nie pogłebia mysle ze i tak gorzej być nie może choć jeszcze niedawno zauwazyłam kolejny bonus do pakietu - wąsik pod dolna warga.... to dopiero jest szok

Gość loris
Dziewczynki idę spać, śnijcie o tym, że Jesteście gładkie jak delfinki.

Gość loris
Ewuśka , jeśli się nie leczysz hormonalnie próbuj naturalnie. Wpisz w google;naturalne leczenie hirsutyzmu i zawsze znajdziesz coś dla siebie.A przynajmniej mniej zdrowia się straci niż przy hormonalnym leczeniu.

Gość loris
depresiff naprawdę nic nie pomagała CI wierzbownica?A piłaś ją naprawdę regularnie?Bo naturalne leczenie działa bardzo delikatnie, trzeba dużo systematyczności.Wydaje mi się, że mi pomaga, przynajmniej problem się nie pogłębia a cerę mam naprawdę dużo ładniejszą niż kiedyś. Ale ja naturalnie leczę się już przeszło 2 lata.Kochane naprawdę nie da się Was opuścić. Miło jest z kimś o tym porozmawiać.

Gość Ewuśka
ja też sie czuje lepiej jak sie wam pozwierzam dobrze ze jest to forum... :)

Gość totylkojaa
moze dlatego nie pomoglo ze zaczelas ingerowac w gospodarke hormonalna... ja na razie sprobuje wierzbownicy a do tego pije codziennie miete.

Gość loris
Niepokalanek pieprzowy to właśnie castagnus, o którym pisałam wcześniej.Ale o tej palmie Sabal to już czytałam wiele razy, że może pomóc tak jak i o oleju z krokosza.I sama się przymierzałam , żeby zastosować jedno i drugie ale jeśli chodzi o niepokalanek to nam może zaszkodzić bo to naturalny progesteron, chyba że ktoś ma go za mało to może pomóc.Ciekawy ten artykuł.

Gość totylkojaa
no ingerowac hormonami, ehh wydaje sie ze one moga pomoc a tak naprawde to moga wiecej szkody narobic niz pozytku

Gość totylkojaa
trzeba byc silnym, to najwazniejsze

Gość totylkojaa
no oczywiscie ze bym wziela... ale po prostu na razie sobie z tym jakos radze...

Gość KrzychuBB
Dobranoc !!!!!

Gość totylkojaa
ja znam dziewczyne ktora jest blondynka i widac ze ma wyrazny hirsutyzm jednak ona nic tym nie robi... nie wiem jak mozna sie tak zaniedbac, ma czarne zarosniete brwi, wasik nad gorna i dolna warga, bardzo duzy meszek na twarzy i dlugie wlosy na plecach, tylko ze blond wiec nie rzucaja sie tak w oczy. wiecej nei widzialam, nie wiem jak ona moze nic z trym nie robic, ja bym sie tak nie pokazala :(

Gość Ewuśka
to choć by ja tez blondynka i tez czarne zarośnięte krzaczaste brwi eh wąsik nad dolna i górną warga i włosy na plecach moze my sie znamy??? w sumie to włosy na plecach jest cięzko usunąć :/ a ten wąsik u mnie tez jest widoczny chociaz sie staram to efekt jest cieńki ;/

Gość czarnaaa..
Ewuśka powiedz jak usuwasz włoski na plecach? bo ja też mam duże kiedyś ogoliłam i są większe ale po goleniu brzydko wyglądaja...

Gość Ania31
Pierwsze słysze zeby od progesteronu się nasilał hiperandrigenizm. Progesteron jest niezbędny kobiecie i musi go mieć w odpowiednich proporcjach, gdyż to on produkowany przez ciałko żółte większośći spda w drugiej faziw, następuje miesiączka, jest niezbędny do utrzymania ciąży w pierwszych 3 miesiącach, pózniej łożysko produkuje testosteron. Zle jest gdy progesteronu jest za mało bo nie ma owulacji, brak okresu, gorsza cera itd, poza tym przy niskim progesteronie występuje nadwyzka estrogenów a to nie jest zbyt dobrze. Co do zachodzenia w ciąze po androcurze, flutamidzie i finasterydzie to trzeba odczekać parę miesiecy tak do pół roku gdyż są te preparaty działające na płod teretogennie czyli poprostu uszkadzające go. To jest tak samo jak w przypadku słynnego leku na trądzik Rouccatane.

Gość Ania31
Pomyłka miało być łożysko produkuje progesteron oczywiście. A te leki typu fina to są w organizmie po zakonczeniu ich brania. Organizm musi być czysty gdy się ciąże planuje.

Gość jak mozna pisac
ze ktos zabija dzieci choc wcale tych dzieci nie mial???!!!! z toba chimerka to cos nie tak naprawde. przeciez ty sie tez leczysz, napewno bierzesz jakies anty to przeciez to samo, jak mozesz tak robic? zabijasz dzieci! hahahahha... dobre. zabijanie dzieci, przeciez nawet sie zaden plemnik z jajkiem nie laczy a co dopiero zeby to bylo dziecko. rany, co za ograniczenie. a gdybys byla taka wierzaca jak twierdzisz to nie wyzywalabys tu tak innych. ale takie dewoty ograniczone to wlasnie sie uwazaja za bardzo wierzace i innych wyzywają. normalka. i dziwi cie to, ze kobieta zaczyna dzien od wazenia sie. a co w tym dziwnego. ja robie tak samo. mmoje siostry i mama tez. radze tobie zaczac robic tak samo bo za pare lat mozesz nosic rozmiar 52 a nie 42 a bedac taka gruba to nie wiem czy mozna zajsc w ciaze, pewnie latwiej o poronienie. wiec dbaj o siebie bo jesli nie zadbasz to przeciez zabijasz dzieci! dobre! :D w takim razie ile kobiet ZABIJA dzieci skoro biora tabletki anty! a wybor moze nawet jakby nie brala tego leku ktory bierze to moze i tak nie moglaby miec dzeci, albo jej maz nie moglby to jak mozesz tak gadac takie bzdety. a tak w ogole to po tym co wybor napisala dzis, ze powiedzieli ojcu to tez wydaje mi sie ze cos sciamnia. a post Stellinka-E ze strony 214 nie wydaje wam sie styl pisania poodbny do wybor? zaczynanie od nowej linijki i te kropki...

Gość Ewuśka
do czarnaaa..: raz próbowałam plastrem ale bolało okropnie ale i tak nie usunełam wszystkich bo dziadostwo sie miocno trzymało a teraz robie kremem do depilacji i spłukuje pod prysznicem czasem sa jakies drobne podrażnienie ale metoda szybsza niż siedzenie przed lustrem i golenie bo nigdy sie równomiernie nie ogoli;/

Gość Ewuśka
no i z tym kremem to trzymam go dłużej niż programowe kilka minut napisane na opakowaniu bo nie zadziała inaczej

Gość Holaaaa
Ja chyba zainwestuje w lek wybór, ide na tory laser zmniejszy ale i tak odrosnie. Lepiej kup se kiecke:)

Gość Holaaaa
ja robiłam 6 zabiegów na wąsa i jestem tez na silnych lekach i dalej rośnie!!! przykro mi....

Gość Holaaaa
ja sie ciesze ze sa nowe dziewczyny bo forum ozyło i dużo nowych ciekawostek :D

Gość mpp
loris powiedz prosze po jakim czasie od picia wierzbownicy zauwazylas pozytywne efekty? ja sobie wczoraj wypiłam szklaneczke:) w smaku dla mnie OK, bo ja lubie ziołowe herbatki:) powiedz mi jeszcze jakiej marki kupowałas? ja kupiłam z darów natury 50 gr za niecałe 4 zl:) pozdrawiam

Gość loris
Ja przeważnie kupuje wierzbownice z herbapolu.Trudno mi powiedzieć, kiedy zauważyłam efekty. Na pewno nie tak szybko ale też nie trwało to długo. Ja piję już dość długo to ziółko, ale nie cały czas. Trzeba robić przerwy. Ja zaczynam pić w dwa dni po skończeniu miesiączki i przestaje na kilka dni przed następną miesiączką.Wierzbownica nasila krwawienia miesięczne i raczej nie powinno się jej wtedy pić. Po za tym dobrze jest robic przerwy, by organizm się nie przyzwyczaił do niej.

Gość MOLINKa
Loris i mpp wy chyba nie macie duzego problemu co? Twarz u was cała?

Gość hasi25
Dziewczyny !Czy przed badaniem watroby (prob watrobowe) nie mozna nic jesc ?? Bo nie wiemczy moge zjesc sniadanie ... :)

Gość mpp
lorsi dzieki za odpowiedz:) i uswiadomienie:) a wiesiołek tez polecam:) ja kupiłam z buteleczce tłoczony na zimno i popijałam łyzeczka, bo nie lubie łykac kapsułek. obecnie pije z ogorecznika, bo tez ma dobre wlasciwosci i licze na jego zbawienne działanie:) ja na twarzy mam mase włosów ale o dziwo sa blond [tylko wąsik ciemny]. reszta ciala pokryta ciemnymi włosami. całe rece 2 tydzien smaruje wodą utleniona, zeby choc troche zjasniały, bo nie mam zamiaru ich depilowac:o

Gość MOLINKa
mpp ile masz lat? kurcze ale co meszek wszedzie? czemu sie nie badasz? nie leczysz? nie zalezy ci czy co?

Gość hasi25
problem mam powazny juz od dawna.z tego co pamietam zaczal sie w okresie dojrzewania,ale dopiero niedawno zaczelam sie leczyc.flutamid biore od paru miesiecy,zaczynamniedluog ostatni listek na ktorym jest 20 tabletek a jest ich w sumie 100 wopakowaniu.owlosienie mam ciemne i intensywne od czestego usuwania maszynka na nogach,rekach,posladkach,na plecach mam ale tam nigdy nie usuwalam.najbardzie denerwuje mnie na twarzy,chodze na laser,ale nie widze konkretnej poprawy,moze powinnam najpierw sie zaczac leczyc a dopiero potem lasery,bo chodze juz od listodapa a lecze sie ze 3 miesiace.teraz zaczynam zauwazac zmiany,wlosy odrastaja wolniej sa jasniejsze i bardziej delikatne :) mialam juz 7 zabiegow laserowch,ide jeszcze na 8 i daje sobie spokoj,na cuda juz nie licze...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się