Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość smutna_małgosia

Dziewczyny z hirsutyzmem

Polecane posty

Gość loris
Kiedyś też tylko wyrywałam pęsetą ale teraz jak mam więcej to plastrem i czuję sie przez chwilę przynajmniej pewniej.Chyba nie odrastają ciemniejsze, a na plastrze jakby ich mniej niz kiedyś.Ale może mi sie tylko wydaje?

Gość włochata bleee
ja wydepilowałam twarz całą właśnie włoski miałam takie średnio ciemne, długie jak futro prawie😭 rany, boję si eteraz

Gość loris
Ja też się bałam po pierwszym razie depilacji plastrami ale potem pomyslałam, niech będzie co ma byc. Nie będę taka chodzic i tyle.

Gość loris
No meszek to ja mam wyżej na policzkach a na dole twarzy mam włoski ciemne, nie takie bardzo grube.

Gość katanata
Przeczytałam to co Depresif podała .Czyli finasteryd jest jednym z leków na hirsutyzm.te wiadomosci są świeże,więc pewnie za czas jakiś będzie to bardzie j powszechne,dostepne i nie tak kontrowersyjne jak dzisiaj.

Gość witamina C
to ja nie bede nic robić, opalić się muszę to zjaśnieją może, wkońcu na twarzy to nie mam czarnych, ale raczej takie szarawe

Gość katanata
dziewczyny ja mam nadzieję i znowu mi sie lampka zaświeciła,że jeszcze przed zgonem taka gładką nózką zaczaruje.

Gość witamina C
a ktos pisał że do lekarza musi zarosnąć ja powiem tak że pierwsze objawy że coś jakby nie tak zauważyłam ok 4 lata temu i poszłam do lekarza zignorowało to aż 3 endokrynologów twierdząc że taka moja uroda, tylko że teraz w porównoniu do tych 4 lat wstecz jest masakrycznie, jakbym wtedy była bardziej stanowcza i powiedziała im że wszystko fajnie tylko ja tego wczesniej nie miałam, zaczeło się nagle czyli to nie jest jakoś normalne, to może miałabymjuż dawno diagnoze i moze byłby tego mniej. Dziewczyny nie dajcie się lekarza, powiedzcie jak was będą zbywać że to macie już jakiś czas i się nasila, w zwiazku z czym to nie jest normalne i jakas przyczyna tego musi być a nie taka pani uroda, tak najłatwiej jak sie nie wie co robić.

Gość katanata
Podaj Depresif ten link proszę,bo moja desperacja siega zenitu.Wiem ,ze moze jestem drobiazgowa,wiem że te włosy to nie choroba śmiertelna,wiem że inni maja gorzej i sa ludzie naprawdę chorzy.Wiem to ,ale wciaż przez te włosy czuję się jak upośledzona.Mam nadzieję,ze Wy tutaj to rozumiecie.

Gość witamina C
a i lekarz który się nie zna da tylko do zbadania testosteron twierdząc że to wystarczy, nic bardziej mylnego mi powiedziano na początku że jak zrobie testosteron to będzie wiadomo czy cos jest źle czy wszystko jest dobrze. reasumując wg. tych lekarzy nie mam problemu ponieważ testosteron mam 40 (nie pamiętam jakie to jednostki mja być) a norma jest 20-80 czyli w dolnej granicy. a tu sie okazuje po zrobieniu innych badań (i trafieniu wkońcu na kogoś kompetentnego, choć nie wiem czy jakbym 4 lata temu ta poszła nie powiedziano by mi czegoś innego) okazuje się że LH/FS wynosi 0,5 i mam troche za wysoka prolaktyne. mówie wam niedajcie się im, bądźcie mądrzejsze od nich

Gość loris
Depresiff jak Ty masz tylko meszek na twarzy to z Tobą nie jest tak źle.Może troszkę Jesteś przewrażliwiona?Kiedyś jakas kobietka pisała, że hirsutyzm to nie żaden meszek tylko grube, czarne i twarde włosy.

Gość witamina C
0,5 znaczy sie

Gość loris
Wszystkie tutaj sie czujemy upośledzone i pokrzywdzone przez los i życie, mimo iż niektórzy maja znacznie gorsze choroby.Naprawdę ludzie maja znacznie gorzej od nas i cierpią dużo bardziej ale takie myślenie tylko czasem nas pociesza.Starajmy sie jednak myslec częściej pozytywnie bo stres w naszym przypadku też działa na nas źle.Stres np. podnosi poziom prolaktyny a wiadomo do czego ona jest zdolna.

Gość witamina C
w tym linku jest tabelka na temat nasilenia h. mi wyszło 13, ale na ile ona jest dokładna? myślę że bardzo subiektywna jest -- h, to nie sama twarz liczą się górna warga, broda, piersi, tors, policzka, ręce u góry, uda i plecy nie trzeba mieć wszystkich z wymionych części zajętych przez h.

Gość witamina C
0,4 miało być

Gość loris
Kobietki, jak się tak zastanowić, to bardzo często niejedna z nas ma większą wiedzę w tym temacie niż lekarze.Większość lekarzy sie nie dokształca, poniewaz myślą tylko o tym, żeby zarobic jak najwięcej na pacjentach.Niektórzy to pewnie nawet nie słyszeli o takim leku jak finasteryd, zwłaszcza w mniejszych miastach.

gdy bylam mlodsza bardzo dolowalam sie tym ze wygladam jak wygladam. gdy inne kolezanki miala idealnie gladkie ciala ja mialam zarosnieta twarz i reszte ciala. ale nikt nigdy nie dal mi jakos bardzo odczuc ze jestem inna. nigdy tez nie czulam sie gorsza z tego powodu bo i tak cieszylam sie zaiteresowaniem chlopcow. dziewczyny martwiace sie tym jak zareaguje chlopak nie musza sie tak bardzo przejmowac:) moi czesto smiali sie ze mam dluzsze wlosy na rekach niz oni, albo ze powinnam sie ogolic:) ale i tak nigdy im to nie przeszkadzalo. to moj byly zachecil mnie zebym okala to ze mam owlosione cialo i zebym na plazy zalozyla bikini bo chce mnie nasmarowac olejkiem. a dobrze wiedzila ze wygladam jak male yetti. gole tylko nogi pachy i miejsca intymne reszty wole nie zaczepiac bo nie wiem jak to bedzie wygladalo po kilku goleniach. pozdrawiam was i zycze duzo szczescia w zyciu:) bo przeciez i my mamy do szczescia prawo;)

Gość loris
Wydaje mi się, że dawniej nie było też takiej mody na gładkość. Wile starszych kobiet w ogóle nie przejmuje się tym, że mają włosy na nogach czy nad górna wargą. Teraz jest taka nagonka na gładkość i powiem szczerze, że nie wyobrażam sobie u kobiety nie wydepilowanych nóg czy pach.2 lata temu byłam u mojej dobrej koleżanki, która urodziła dziecko aby odwiedzić ją i zobaczyć dzidziusia.I z przerażeniem stwierdziłam , że ma zupełnie nieogolone pachy a było to już tydzień po porodzie.oczywiście to nie moja sprawa i bardzo ją cały czas lubię, ale dla mnie to było niedopomyślenia.Ja zbliżając się do porodu codziennie goliłam się w miejscach intymnych(zawsze to robię, teraz nie całkiem ale wtedy całkiem)żeby nie musiała mnie golić położna.I było mi ciężko bo duży brzuszek przecież wszytko zasłaniał, po prostu na wyczucie.Wiele kobiet , nie takich znowu dojrzałych nie goli sie wcale albo rzadko.

Gość rosee
pewnie, ze mamy prawo do szczescia :P na rownych gosci trafialas, moj tez tak do tego podchodzi:) ale sa niestety rozni- ktoras z dziewczyn pisala, ze jak przyznala swojemu narzeczonemu, ze kiedys tam usuwala laserowo wasa to wymiękł;/ jedna moja koleżanka ma dużo młodsza siostrzyczke. Dziewczynka jest ladna blondyneczka i ma dopiero 7 lat i zauwazylam (to ta moja ogromna spostrzegawczosc w tych sprawach:D) ze mala ma prawi ena calym ciele wloski. Cale łydki, uda, plecki, raczki pokryte sa co prawda jasnymi i cienkiemi, ale dlugimi wloskami. Nawet jej sie taki jasny wasik zarysowal. Kurcze ja w tym wieku to bylam gladziutka. Biedne dziecko co bedzie przebywac i to duzo wczesniej niz my wszystkie. Watpie zeby w tym wieku to zalezalo od poziomu testo itd Pewnie taka jej uroda;/

widzisz loris bo teraz zmienily sie wartosci. kiedys wystarczylo ze kobieta byla dobra matka i zona teraz ma byc jeszcze odzoba

Gość loris
Oczywiście, dawniej kobiety tak nie dbały o siebie. Teraz większośc jest zadbanych a rzadko zdarzają sie zaniedbane. I to jest bardzo dobre.Wiecie co, tak sobie myslę, że chyba to jedzenie faszerują coraz bardziej jakąś chemią i hormonami, skoro coraz więcej kobiet ma nadmierne owłosienie i nawet dzieci.

rosee to fakt trafialam na fajnych chlopakow, chlopak w ktorym obecnie jestem zakochana i powoli probujemy cos tam razem budowac tez zupelnie nie przejmuje sie moim wygladem. nigdy tez nie mialam takich dylematow czy porozmawiac o tym z moim facetem czy tez nie. oni sami dobrze widzieli ze lalki barbie to ja nie przypominam ale skoro sami nie zaczynali tematu to po co ja mialam to robic. to tak jakby dziewczyna z tradzikiem uswiadamiala faceta ze ma tradzik;/ a co do tej malej dziewczynki to faktycznie przykre ale w jej przypadku hormony sie jeszcze nie ustabilizowaly wiec nigdy nic nie wiadomo

Gość loris
To prawda, że każde dziecko ma meszek ale rzeczywiście są dzieci, u których to nie jest już meszek tylko włoski, co prawda jasne ale za kilka lat to moze one nie będą juz jasne.Za jakieś 10,15 lat dziewczyny będą mieć z tym chyba jeszcze większe problemy niz my teraz.

Gość rosee
ja wiem, ze dzieci maja meszek, ale nie taki. Ta mala ma normalnie dlugie wloski takie jak ja (tzn w takiej proporcji do wielkosci cialka hehe). Nie wiem cos musi byc w tym jedzieniu. Mojej babcie to nawet wlosow na łydkach nie maja, mama ma tylko na rekach ale ledwo widoczne i bardzo delikatne, tylko ja taki małpiszonek. Nie wiem moze z czasem one znikaja , ale watpie;./

Gość loris
depresiff nie wszyscy znają tak dobrze angielski. Moje pokolenie to raczej niemiecki. Tłumacz proszę.

Gość katanata
ja od tych najbardziej zadbanych spędzam wiecej czasu na dbanie o siebie A I TAK WYGLADAM NA ZANIEDBANĄ

Gość rosee
depressif ja to mysle z epowinnas isc na medycyne, albo przynajmniej na farmacje. I wtedy bys nas wszystkie wyleczyla :)

a wlasnie dziewczyny czy ktoras z was byla na depilacji brazylijskiej? to jest usuwanie calego owslosienia lonowego wlacznie z okolicami odbytu przy pomocy wosku. podobno bolesne ale zabieg wystarcza na kilka tygodni no i skora jest gladziutka? byla moze ktoras z was? po jakim czasie u dziewczyn ze schorzeniem odrastaja? bo zakladam ze szybciej niz u zdrowych dziewczyn

Gość katanata
TO WIEM Z AUTOPSJI

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się