Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Matka Bałaganiary

Moja córka doprowadza mnie do szału

Polecane posty

Gość matka bałaganiary
O rety!!? Nie myślałam, że tu jeszcze ktos zagląda, miłe zaskoczenie:) U nas niewiele sie zmieniło. BiorE się za czytanie. :)

Gość Matka Bałaganiary
hmm. miałam nick z dużymi literami, ale to ja.. :)

Gość moj mąż też jest niechlujem
moj mąż jest też niechlujem a to przeciez nie ja wychowalam, jego matka też niechluj - kladzie pokrywki do garnka z jedzeniem na otwartym koszu do smieci, czujecie???? ale mąż u mnie w domu musi sprzatac bo jak nie to ma przesrane, ja nie mamunia ani sprzataczka! ludzie czasem sa niechlujami najwyrazniej genetyczanie uwarunkowanymi, ale fakt faktem - wychowanie wiele wnosi

Gość matka bałaganiary
ja bym zaprosiła jej kolezanki i wpusciła do tego syfu to jak sie spali ze wstydu to sie nauczy sprzatac

Gość fanatyczka
ja bym tak zrobiła, nie sprzątała po niej i zaprosiła nie spodziewanie jej kolezanki sama mam 24 lata i nie cierpie bałaganu, czasem sobie mysle ze jestem nie normalna bo co sie stanie ze na komodzie jest 2 dniowy kurz nikt mi przecierz głowy nie urwie ale on mnie wkurza i go scieram codziennie

No cóz, ja jako nastolatka nie mogłam robic bałaganu bo nie miałam swojego pokoju a jak go dostała w wieku 16lat to raczej był porządek bo taka byłam zachwycona tym, że mam swój kat, Nie jestem pedantyczna ale mam pewne zasady, żadnych zalegających garów w zlewie, pochowane ubrania i tzw. względny porządek. Moja córka ma 13 lat i cięzko nam sie dogadać jak chodzi o porządek. Kiedys 2-3 razy w roku gdy wyjeżdżała na wakacje robiłam jej porządek idealny, wyrzucałam stare lalki, zepsute zabwaki, ścinki, scineczki, karteczki itd. teraz uważam, że jest za duża i może sprzatać sama. Ja jedynie wpadam czasem z odkurzaczem a 2 razy w roku myje u niej okna i piorę firanki. W pokoju ciuchy leżą generalnie na ramie łóżka, które jest duże i ma dużą ramę (takie pensjonarskie łóżko) Sterta rośnie z dnia na dzień ale ja nie reaguję. jej pokój , jej królestwo. Co prawda stoi w nim komputer z którego korzystam wic czasami ogarne biurko. Do reszty się nie wtracam. Po tym jak pare razy wyrzuciłam córce\"cenne\" dokumenty czy notatki w postaci walających się po domu karteczek, ścinków karteluszek i po rwaniu włosów z głowy nauczyłam ją , że cenne i wazne rzeczy ma trzymac w swoim pokoju a najlepiej w szafce a wtedy nic nie wyrzuce. Podziałało. nauczyłam ja tez że wszystkie cenne sprzęty, kable, USB tez ma trzymać w jednej szufladzie, żeby nie było histerii. Do kabelka w przeciwieńswie do komórki gdy jej szukamy nie da się zadzwonić. . Gdy jest wiekszy bajzel to przymykam drzwei ale zdarza sie tez, że córka sama posprzata w szfie czy w szfkach. Ubrania zawsze wkładam do szafy wyprasowane, więc jak zrobi w niej misz masz zakłada pomiete, bo wie, że drugi raz nie wyprasuję. Największe problemy budzi jednak sterta brudnych garów w zlewie. Kuchnia jest sztandarowym miejscem naszego domu. jest elegancka , stylowa, duża, z duzym stołem, tutaj przyjmuje gosci bo lubia to miejsce i tutaj jest mój świat, mój telewizor itd. Dlatego bezwzględnie żadam by tutaj było czysto. Więc gdy wracam po 10 godzinach pracy zmeczona i widzę gary w zlewie to wściekam sie natychmiast. Było kilka awantur i teraz córka stara się by takich sytuacji nie było ale oczywiście potrafi umyć część garów a część zostawi bo np:\" z tego talerza jadł tata\". O to też są kłótnie. Zaznaczam, że wychodząc rano do pracy zostawiam kuchnię w idealnym porządku i tego tez oczekuje po powrocie do domu. Nie mam nic przeciwko temu, że córka z koleżanką robiąsobie kanapki, robią zupki itp. maja po sobie posprzatac i tyle. jest jeszcze problem porozrzucanych kosmetyków w łazience, ale tez staram się egzekwowac. Dziwia mnie natomiast wypowiedzi 20-23 latek które piszą, że sa bałaganiarami. tego raczej bym nie tolerowała, bo dorosłaośc wymaga jakichs sensownych zachowań. No ale może sie mylę. Pozdrawiam wszystkie mamy nastolatek. Mysle, że w zyciu naszych dzieci jest duzo więcej powazniejszych problemów niz bałagan. Pozdrawiam. Hanna

Gość sztos
Ciężko się słucha Waszych historii, ale chyba wiem jak można zaradzić. Jeżeli ktokolwiek z Was nie wie jak sobie z tym poradzić, to proszę o kontakt. sztos3200@gmail.com

Gość gość
Do Matki Bałaganiary !!! Ty Pizdo Spizdolona!!! Odpierdolisz sie wreszcie od Córki!!!?? Wypierdalaj Kurwo Stara!!! SZmato!!! Zajebana!!! Co cie to Kurwo obchodzi Zycie doroslej dziewczyny - KurWo Stara!!! Ja Bym cie Rozbebeszyl jak ŻABE!!!!!!!!!! Kurwo Stara!!!!!

Gość gość
Do beeee Moje córki to już nie bałaganiary tylko syfiary. Wstaję o piątej rano, przed wyjściem do pracy myję jeszcze naczynia, które czasem zostają z dnia poprzedniego. Pracuję po 10h dziennie. Niestety po powrocie do domu zamiast odpocząć muszę posprzątać syf, który księżniczki robią. W tym samym czasie robię obiad. Później pranie i mycie naczyń. Paniusie nie muszą. Na moje uwagi ze mogłyby mi pomóc (mają po 17 i 14 lat) słyszę od męża ze one nie muszą, bo... są jeszcze małe! W ich pokoju masakra, kiedyś wchodząc tam zwymiotowałam. Tak jak Twoja mama zrobiłam im kiedyś "lotnika"(tak nazywała to moja mama) i co? Zamiast posprzątać, mąż kazał córkom zadzwonić na policję i teraz mam problemy z social service, bo one mają prawo robić syf, a ja nie mam prawa im kazać po sobie sprzątać. Dodam, że starsza potrafi wyrzucić moje ubrania do kubła na śmieci lub zrzucić suszarkę z naczyniami na podłogę, kiedy mówię jej żeby wyszła z papierosem na ogród (takie prawo, że małolaty mają prawo palić).