Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość haircutter

100 powodów dla których dziewczyny zcinają długie włosy.

Polecane posty

ja lubie jak moja żonka ma fryzure na pazia lub na przysłowiową pieczarkę. jest sliczna w tych fryzurach. ale ostatnio cos się zbuntowała i nie chce sie tak obciąć :(

Gość każdej kobiecie pasuje co
innego,niektórym jest ślicznie w krókich włosach(np.Halle Berry)inne natomiast wyglądaja lepiej w długich....każdemu pasuje inna fryzura:-)

Gość dlugie tylko

No,no, chwila nieuwagi i jak pięknie!! Tyle fajnych wpisów. Może ktoś sfilmował albo sfotografował Wasze strzyżenie. Podzielcie się swoimi wrażeniami i dołączcie fotki lub filmiki. Pozdrawiam.

Gość długie włosy są najlepsze
Hej jestem Krzysiek i też jestem fryzierem tylko ja w przeciwieństwie do kolegi namawiam na długie włosy niekoniecznie do pasaale takie do połowy pleców, uważam że każda dziewczynawygląda lepiej w długich włosach niż w krótkich , nie moge patrzeć na dziewczyny ścięte na krótko W moim zakładzie ani ja ani żaden pracownik nieścioł nigdy długich włosów na krótkie gdy któraś dziewczyna tego chce t odmawiamy i proponujemy fajne fryzurki z długich włosów i w większości dziewczyny pojakiś czasie przychodzą podziękować za to że ich nie ścieliśmy długie włosy to skarb każdy facet jak ma wybór to wybierze długie włosy a nie krótkie a najlepsza fryzurka która odmładza to 2 warkoczyki

Osobiście uważam że fryzjer powinien proponować a nie odradzać. Skoro dziewczyna chce obciąć długie włosy to widać ma ku temu powody i nic nam fryzjerom do tego.Możemy zaproponować jakąś dłuższą fryzurkę jeśli uważamy że klientce w zupełnie krótkich włosach nie będzie zbyt ładnie, ale ostateczna decyzja należy do kobiety. Ja tak sobie myślę że poprostu Twoi fryzjerzy i pewnie ty nie potraficie dobrze ostrzyc włosów.Krótkie fryzury wymagają perfekcyjnego strzyżenia i wielu fryzjerów poprostu boi się ich bo wychodzą na jaw ich mierne umiejętności. Do podcięcia włosów w okolicy łopatek czy ramion nie trzeba być geniuszem. Wiele dziewczyn potrafi zrobić to samemu albo jedna robi to drugiej nie koniecznie mając wykształcenie fryzjerskie. Oj Krzysiu,nie błysnąłeś tym wpisem. Lepiej powiedz gdzie strzyżesz żeby kobiety z charakterem, takie które wiedzą czego chcą od życia omijały twój salon szerokim łukiem. Pozdrawiam.

Gość earth
Jejku ile razy prosiłam swoją fryzjerke żeby obcięła mnie na króciutko. Za każdym razem mówiła, że nie.Brrrr .W końcu się uparłam i miałam takie na ok 3,5 cm. Czułam się bosko:D Sama fryzjerka stwierdziła, że mi ładnie, i ze się tego nie spodziewała. Obecnie zapuszczam, choć co jakiś czas chcę wrócić do króciutkich bo: - było wygodnie - czułam się seksownie (tak ludzie, w króciuteńkich włosach można być seksi, nie tylko w długaśnych, bo seksapil to samopoczucie a nie wygląd) - byłam pewna siebie Buźę mam pyzatą, chyba nie okrągła, raczej owalno-okragła. Nie wszystkim sie podobałam, ale sobie bardzo:)

Gość Adzia93
Ja mam dość długie włosy. Sięgają mi do połowy pleców. Są bardzo ładne. Naprawede dobrze mi w takich włosach. Sż troche wypazurkowane. Niestety ja , lubię zmiany. I chciałabym zrobić coś moimi włosami. Jakoś je obciąć. W grzywce jest mi nie do twarzy , a rodzice nie pozwalają obciąć mi zbyt dużo włosy. Co robić??? Proszę o porade. Muszę jej jakoś obciąć. Mam taką potrzebe, a już brak mi pomysłów.

Gość Bob Haired
Cześć, jeszcze 5 dni temu miałam piękne, długie włosy sięgające trochę dalej niz do polowy pleców. Zawsze miałam długie włosy, uwielbialam je, bo były lśniące, gładkie i proste :) Wszystkim się podobały. Niedawno mój chłopak zasugerował mi, że bardzo fajnie wyglądałabym w krótkich włosach. Na początku nie chciałam o tym słyszeć, ale później pomyślalam, że to w zasadzie dobry pomysł. Nigdy nie miałam krótkich włosów i byłam bardzo ciekawa jak będę wyglądać, czuć się, jak będą się układały moje włosy, jakie będą w dotyku. I zdecydowałam się na krótkie włoski, lekko pocieniowane z tyłu i nieco dłuższe po bokach. Idą delikatnym ukosem od bardzo krótkich z tyłu do nieco dłuższych po bokach z przedziełkiem z boku. Jestem bardzo zadowolona z tej decyzji! Włosy stały się lżejsze i zyskały objętości, a odsłonięta szyja i ramiona wyglądają fenomenalnie. Poza tym włosy są niesamowite w dotyku, nie mogę przestać ich dotykać i poprawiać:) Oczywiście większość moich znajomych nie może przeboleć tej decyzji, ale ja się bardzo cieszę. Stałam się dzieki nowej fryzurze bardziej pewna siebie i szczęśliwa :)

Gość Ania long hair
moge się założyć że za niedługo tego pożałujesz i dojdziesz do wniosku że długie włosy są najlepsze -można z nich tyle fajnych fryzur zrobić no i żaden facet im się nie opsze sama mam do połowy pleców i nigsy ich nie zetne nawet jak będe babcią pozdrowionka dla fryziera Krzysia tak trzymaj

Gość pamcia
Np.ja ciagle podcinam wlosy bo mam zniszczone koncówki chociaz mam tylko do ramion.Zastanawiam sie nad scieciem ich ale szkoda mi tych moich włosków,szczegulnie że mam zniszczone je deczko.

Gość pieczarka 14
nudy.nie udało mi się nic uzyskaś w sprawie fryzu :-( nadal mam grzyba na głowie...nie pomogły żadne metody.nie wiem co robić,stawiam ię ale to tylko pogarsza sprawę :-( pozdro

Gość Bob Haired
Na pewno nie pożałuję tej decyzji Aniu:) długie włosy dodawały mi dziewczęcego uroku, w krótkich jestem po prostu seksy! Czuję się niesamowicie piękna i pewna siebie:) Obcięcie włosów zmieniło nie tylko mój wygląd, ale podziałało też pozytywnie na samopoczucie:) A co do stwierdzenia, że długie włosy są najlepsze, to byłabym ostrożna:) PS. Moje krótkie włosy podobają się facetom:) a co najważniejsze mój kochany chłopak nie może się im oprzeć:) Pozdrawiam serdecznie wszystkie kobiety, które dbają o swoje włosy (niezależnie od tego, czy mają je krótkie czy długie) :)

Gość jeszcze dodam to
ja kiedys scialam dlugi wlosy bo wpadlam w depresję i bulimię... i tak jakos czulam ze musze sobie sciac. ale teraz juz sie wyleczylam, wlosy mam znowu dlugasne i nie mam zamiaru ich scinac

Gość EKSPERTKA
Do pieczarka 14:To znaczy co?nie zapuszczasz? po prostu nie daj się obcinać!a jakie wolisz mieć?

Gość EKSPERTKA
Słuchaj napisałaś w poprzednim liście że cię obcieli krócej itp a można tak chcąć mieć grzybka na głowie?przecież to fryzura za uszy nie? pozdrawiam pieczarka i trzymam kciuki za zapuszczanie,odpisz..pa

Gość Docia001
Czesc, Mam dlugie wlosy prawie po pas, i do tego jeszcze geste. Mieszkam w cieplym klimacie Phoenix, Arizona. Mam 5 miesiacznego bobasa i prace na caty etet. Tak ze moja fryzura do pracy do kucyk. Lubie moje wlosy ,ale juz mam ich dosyc. Czy proponujesz jakas fryzure co bym mogla miec dusze ale latwe do utrzymania? pozdrawiam, Docia001

Gość pieczarka 14
ja chciałabym mieć włosy ok. do połowy pleców,lub dłuższe.a noi moja pieczarka to taka jakby długa grzywka po całej lini tgłowy,długości mojego czoła.tak wieczorem co miesiąc,to moja mama karze siadać na krzesło,tata stoi jak się próbuje wyrwać,to się dzieje nie powiem co.mama tnie,tata trzyma.jak tata zwichnął nogę,to mi urosły do karku,ale potem było wielkie CIACH na grzybka.pozdrrooo

Gość olka 83
troche wszystko jest na przekur na tym świecie jedni chcą mieć długie włosy a mają krótkie i na odwrót np mój sąsiad a obecnie też narzeczony (24lata kończy studia) nigdy w życiu nie miał krutkich włosów (oczywiście nielicząc tego jak się urodził) odkąd pamiętam miał włosy takie jak my dziewczyny a nawet dłuższe bo przez cała podstawówke miał piękne grube i lśniące włosy do pasa wszystkie dziewczyny mu ich zazdrościły - a on ichnie nawidził ale mama niepozwalała mu ich obciąc -chodził w warkoczu końskim ogonie a czasami w rozpuszczonych i kiedy poszedł do liceum i mama nie kazała mu już nosić długich włosów on się już do nich przyzwyczaił i skrucił sobie tylko do połowy pleców i ma take do dziś i wygląda świetnie wszystkie dziewczyny za nim szleją ja też ale mam szczęście bo on zamną) 9dodam że to nie jest jakiś metal albo coś w tym stylu tylko pożądnie się ubierai dba o włosy tak jak ja) uwielbiam je jak opadają na jego umięśnione i opalone ciało a kiedyś zrobiłam mu mnustwo warkoczyków wyglądał bosko -sama też mam włosy do połowy pleców i nigdy bym ich nie ścięła i was też namawiam nie róbcie tego pozdro

Gość EKSPERTKA
Do pieczarka 14:o Boże przecież ta twoja mama to musi się za coś na tobie mścić czy co?nie pozwala ci być kobieca,nierozumiem,może gdy będziesz mieć z 25 lat i swoje życie wreszcie posmakujesz długich włosów,bo to wspaniała rzecz,byle by do tego czasu ich nie znienawidzić na przekór bo i tak może być jak się uparli na tą pieczarkę,nie przejmuj się i zapuszczaj!A mamie się nie podobały te długie znaczy do karku?jak mama cię w ogóle strzyże,proste cięcie w 2 min?Walcz o swoje w końcu twoja głowa,zapuszczaj i się nie daj!Nie daj się obcinać i tyle,co w ogóle twoje koleżanki na to ciekawe?...odpisz,pozdrawiam papa

Gość kasia grymasia
A ja mam długie włosy do połowy pleców i chciałabym z nimi cos zrobic .Moze nie tyle sciac co wycieniowac i zrobic ładsna fryzurke.Ale jak kilka razy byłam u fryjera to niepodobało mi sie to co robili z włosami,iebyło to to co chciałam.I jestem troche wrogo nastawiona:-P , chciałabym ale niemoge sie przekonac.A moze sa tu jakies kobitki z L-cy ijakies fajnego doradza?

Gość ona marta
Mam pewien problem opwiem wam o wsyztkim w 4 roku zycia moj brta tarszy o 15 lat mi powiedzial lubie male dziewczynki w dl wlosach nie daj sie nie scinaj !~! a teraz mam 15 i tak kazdy mnie namawia ale niechce w tatym roku na poczatku wiosny straszmnie mi wypadaly garrsciami zmienilam szampon i nie wypadaja ..Wypadaly mi okolo 100 dziennie garsciami ... Ni dalam sie .. Moje wlosy maaja okolo 55 cm ... Oczywiscie jak to z kolezankami podcianlysmy sonie koncowki ale tak zeby nikt nie widzial i tak bylo po komuni poszlam do fryziera i chcialam tak do ramion a scila mi do ucha i sie zrazilam ;( a mialam wlosy do pasa ... Wiec chyba rozumiecie pozniej byl;am jakos kolo 4 klasy i tak samo i pwoeidzialam nie i nigdy wiecej !! ale z koleznakimi bawilysmy sie we fryziera i zawsze cos podcielysmy sobie:D terraz moja kumpelka mi podciela koncowki \"(moim rodzice niewiedza i wysylaja do fryziea) ale ja niechce zabardzo moze wiecie jaka moge sobie zrobic frzyure ?? moze mnie przekonacie ??

Gość marta wyobraź sobieże
miałam identyczną sytuację! Też chciałąm miec ścięe do ramion po komunii , a ścieła mi głupia fryzjerka prawie do ucha! :(

Gość ona marta
to jestesmy razem :(( ale kurde no niewiem co mam robic cala rdozzina mnie namawia ... Zrobilam bym im prezent taki ale jak chce isc to soie boje :P ze mi zetnie do ucha a niechce mam na serio dlugie wlosy ;((

Gość ona marta
Haircutter mam prozbe i do wszytkich podalam e maila i proila bym jak macie o jakies foty jak scinacie wlosy ... Teraz zainteresowlam sie zcieciem ich :)) Haircutter , slyszlam ze masz takie fotki :))

Gość co to za jakaś DURNA moda
ze po komunii wszystkie dziewczyny ś\cinaja włosy:-oNa komunii mają piękne długie a tydzień po już krtókie:-oPrzecież po komunii życie się NIE KOŃCZY!!!Nie ścinajacie tak masowo włosów,potem wszyscy wyglądaja jednakowo:-oJa z Oświęcimia:-PNie każdej kobiecie pasują krótkie włosy...ja się wyłamałam z tej mody i po komunii nie scieła włsów:-PWprawdzie było to ponad 10 late temu ale nadal ta moda na scinanie wlsów po komunii pamuje:-oechhhh...

Gość co to za jakaś DURNA moda
*jaK a nie ja z Oswiecimia.

Gość ona marta
no ja komunie mialam 6 lat temu :D

Co do obcinania włosów po komunii to mam mieszane uczucia. Z jednej strony uwielbiam obcinać długie włosy,ale jak tak patrzę na masowość tego zjawiska to trochę mnie to przeraża. Nie chodzi mi tu o fakt obcinania (ścinajcie jak najwięcej i jak najdłuższe włosy). Chodzi mi o to że wszystkie dzieciaki jak te małpki jedna po drugiej obcinają się tak samo (na pieczarkę,albo do ramion). Beznadzieja!!! Chodzą potem takie paskudy w kaskach,bo inaczej tych fryzur się nie da nazwać. A jest tyle fajnych fryzur... Pozdrawiam. Adam.

Gość Roxana kkk
cześć Adam ja jestem bardzo ciekawa jaką fryzure ma twoja partnerka i kobiety w twojej rodzinie? czy chociaż jedna uchowała się z długimi włosami?