Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość haircutter

100 powodów dla których dziewczyny zcinają długie włosy.

Polecane posty

Jak dla mnie to ta fryzura pasuje dla chłopaka(tak lekko powiedziane z mojej strony by nie było uznane za zbyt destruktywne).Szczerze powiedziawszy nie wyobrażam siebie w takiej fryzurze, bo mój chłopak nie chciałby czuć sie jakby chodził z facetem. I nie chciałabym by wszyscy patrzyli na takie cudo(fryzurę) jakbym miała taką fryzurę na głowie z niesmakiem i jak by reagowali . Mnie od razu od takich fryzur odciąga pewna siła, jak czasem od nauki siła odnaukowa ;) Myślę że ta siła jest zależna od kwadratu różnicy w długości włosów przed i po obcięciu, ilości miejsc wygolonych itd ;) . Rogerek a jak dla Ciebie to wygląda, jako eksperta i ulubieńca krótkich fryzur? ;).Pozdrówka ;)

A mnie się też nie podoba, jeżeli miałyby być krótkie to może... http://www.idealnefryzury.pl/wlosy-krotkie-propozycje-strzyzenia-dla-blondynek-brunetek-i-rudych/ albo ... http://ikf.styl.fm/fryzury-krotkie/odwazne-kolory/proste/damskie/z-grzywka/fryzura1213331.htm Wiadomo, że ja wolę jak moja ulubiona Sinead:) ale jeżeli chodzi o krótkie to są to moje propozycje

rogerek, sorki za to co kiedyś pisałam zarówno o Tobie jak i Adamie. Myślałam że jesteś za pan brat z Adamem a tu aż się przeraziłam jak przez przypadek przeczytałam strony 30-34. Widzę że też na niego wrzucałeś kiedyś. Nie wiem o co tam chodziło ale jak czytam że Adam lubi strzyc tylko piękne długowłose kobiety to też sie boje xD. I muszę sie zgodzić: Ciężko byłoby sie odzwyczaić od uczucia wiatru we włosach ;D Pozdrówka;)

Gość olusia001
błagam o pomoc mam włosy do pupy bardzo gróbe i brążowe jednak naszła mnie ochota aby je obciąć . Ale nie wiem czy nie będę żałowaćm

Gość Shavingman
Olusia001 musisz wiedzieć że wszystko zależy od tego jak bardzo pragniesz tego i czy pojmujesz całe ryzyko jakie niesie ze sobą decyzja ścięcia włosów. W zależności od tego jak bardzo chcesz się obciąć czy to na krótko czy na dłużej to pamiętaj że w zasadzie zarówno długie jak i krótkie włosy wymagają pielęgnacji. Długie włosy same układają sie i prostują pod swoim ciężarem, krótkie wymagają codziennego modelowania i układania fryzury ale krócej trwa ich mycie i suszenie. Jeżeli masz jakiekolwiek obawy to lepiej odłożyć decyzje ścięcia w szczególności długich włosów na później. Nie warto robić tego pod wpływem impulsu czy emocji. Czasami nie warto też słuchać rad innych dziewczyn które mogą ci podpowiadać że lepiej ściąć bo same ci będą zazdrościć. Także jeżeli już się decydujesz warto przemyśleć gdzie się udać bo nie zawsze trafisz na właściwego fryzjera, a z reguły im dłuższe włosy tym zawsze fryzjer może mieć ochotę by uciąć więcej a że fryzjerki tak potrafią to i słyszałem i widziałem. Czy będziesz żałować być może tak i to bardzo więc przemyśl swoją decyzję a w razie pytań możesz napisać tutaj. Niby włosy nie ręka ale są swego rodzaju biżuterią i ozdobą szczególnie grube i długie oraz nie zniszczone, a że coraz mniej dziewczyn ma długie włosy to ja bym się zastanowił. Wiem że czasem sprawiają posiadaczce sporo kłopotów w normalnym życiu ale są niewątpliwie klejnotem i piękne długie grube włosy aż zal ścinać. Po ścięciu czasu nie cofniesz, może też sie zdarzyć że już nigdy nie osiągniesz takiej długości włosów przy ich dobrej kondycji. A poza tym przywiązanie do nich przez lata hodowania ich, brak uczucia wiatru we włosach o którym piszę moja dziewczyna że nie chce tego stracić, też po ich ścięciu może powodować płacz i zdenerwowanie na siebie. Szkoda że nie można cofnąć jeszcze strzyżenia z długich na krótkie bo wtedy nie byłoby mowy o pomyłkach, można byłoby to naprawić. Poza tym jeśli ścinasz długie na krótkie to musisz też wiedzieć że można sprzedać swoje włosy i to za dość niezłą kwotę pieniędzy. Pozdrawiam

Gość Olusia001
znaczy ja bym chciała zciąć do ramion . Długie włosy strasznie mi się znudziły nosze je od 7 lat. A pozadym jeśli chodzi o fryzjera to mam zaufaną kuzynkę która jest zawosowym fryzjerem i stylistą. I jest bardzo dokadna i żytelna.

Gość Shavingman
Cieszę się że masz zaufaną koleżankę, która zna sie na rzeczy. Najważniejsze jest to czy Ty tego chcesz. Niestety musisz podjąć decyzję czy chcesz zmienić swoja fryzurę czy nie. Nikt Ci w tym nie pomoże i nikt nie zmusi, sama wiesz najlepiej. Jeżeli faktycznie pragniesz odmiany i już nie chcesz mieć niesamowicie długich włosów, bo załóżmy miałaś takie większość życia, chciałabyś zobaczyć siebie w innej fryzurze to oczywiście możesz sie ostrzyc. Możesz tez podejmując decyzję o strzyżeniu wziąć pod uwagę fakt że istnieją dwa rozwiązania. Możesz od razu obciąć włosy do ramion(bardziej nagła zmiana) , może to właśnie wywołać efekt tego że zawsze miałaś takie włosy a teraz nagle nie ma ich tam gdzie zawsze były i zaczynać wtedy sie zastanawiać czy dobrze zrobiłaś itp.Odczucia wtedy są znacznie bardziej silne zarówno z faktu ścinania tak dużej ilości włosów i rozstawania sie z nimi np. poprzez słyszalny chrzęst podczas ścinania dużej ilości włosów w krótkim czasie oraz także silniejsze bodźce po ostrzyżeniu, np lekkość na głowie, słabsze uczucie wiatru we włosach przy długości do ramion itd tego jest dużo może nie będę sie rozpisywał. Istnieje też możliwość powolnego przyzwyczajania się do długości i wtedy nie ma takich odczuć. Stopniowo skracasz włosy co jakiś czas do tej chcianej długości by mieć czas na przyzwyczajenie się. Teoretycznie im mniej włosów ścinasz na raz tym słabsze wydaje sie być przywiązanie do tej ilości ściętych włosów i mniejszy zal że czemu ja to zrobiłam itp oraz istnieje wtedy możliwość wycofania sie że nie dalej nie będę skracać jeżeli nie spodoba Ci się nowa fryzura po skróceniu włosów. Pozdrawiam Mateusz.

Gość Olusia001
widziałam się w peruce i jest mi ładnie we włosach do ramion tylko nie wiem czy taką fyzure chce czy może krótszą albo dłuzszą ktoś ma propozycje ?? Bo napewno chce zmiany.

Gość Shavingman
Żeby moc Ci cokolwiek doradzić to musisz wrzucić swoją fotkę by można było ocenić jaka fryzura będzie Ci pasowała najlepiej .

Gość Olusia001
Nie stety nie mogę podać swego prywatnego ale twarz mam okrągłą lub owalną może pan podać swą poczte lub numer gg aby ją zobaczyć

Gość Olusia001
Żecziwiście przyznaje gupie pytanie to moja poczta prosze napisać wiadomość zaq_00@o2.pl

Gość Shavingman
Mój mail oczywiście jest przy którejś z mych wiadomości podany jest to: mati211-2@tlen.pl. Możesz też sama zorientowąć sie jak to wygląda. Możesz poczytać sporo na ten temat np. tutaj: http://www.stylistka.pl/jak-dobrac-fryzure-1/

Gość już nie długowłosa
koleżanka namówiła mnie na pójście do fryzjera z moimi długaśnymi włosami do pasa. bardzo się bałam ale odważyłam się. Podjęłam decyzję że chce je wreszcie obciąć chociaż nie było łatwo. Fryzjer rozczesał mi włosy. 2 razy pytał mnie czy jestem pewna a ja powiedziałam że tak. Wreszcie gdy sięgnął po nożyczki poczułam się dziwnie i zabolał mnie brzuch. Krzyknęłam do niego w ostatnim momencie kiedy już zaczynał ciąć 1 pasmo moich pięknych włosów. moja koleżanka która ma praktyki w tym zakładzie kazała związać moje włosy i powiedziała na głos że jednak rezygnujemy. Poczułam ulgę ale z drugiej str chciałam mieć już za sobą cięcie. jednak z nerwów nie zauważyłam jak koleżanka wypowiadając te słowa mrugnęła do fryzjera. zanim się zorientowałam on splótł mój warkocz i chwycił po nożyczki zanim zaczęłam protestować usłyszałam dźwięk zaciskających się nożyczek na moich długaśnych włosach. zaczęłam płakać a wtedy fryzjer położył mi na kolanach mój piękny warkocz. Kiedy skończył ciąć i mierzwić mi losy do końca przejrzałam i się w lustrze i dostałam olśnienia wyglądam super. od tej pory już nigdy nie chce mieć długich włosów. i to wszystko dzięki mojej koleżance. dobrze że poszła tam ze mną bo znowu bym wróciła z podciętymi końcówkami długich kłaków.

Gość już nie długowłosa
Teraz czeka mnie jeszcze 1 trudne zadanie namówić 2 pozostałe koleżanki do obcięcia włosów. Zawsze miałyśmy klub długich włosów i uciekaliśmy przed fryzjerami. Ale odkąd 1 moja koleżanka uczy się na fryzjerkę to się zmieniło. jak przekonamy nasze koleżanki to może stworzymy nony klub krótkowłosych. Podajcie pomysły jak je przekonać. Jedna z nich ma włosy 5cm za pupę i regularnie obcina końcówki więc ją będzie łatwiej zaprowadzić do fryzjera. Z drugą będzie większy problem bo ma włosy 8cm za kolana i nigdy w życiu nie była u fryzjera. Wszyscy od dawna ją do tego namawiają bo są już za długie i bardzo niepraktyczne ale ona nie chce o tym słyszeć. ale prędzej czy później podstępem ją zaciągane pod nożyce albo lepiej pod maszynkę do strzyżenia no bo ile lat można chodzić w takich kłakach.

Gość lovciam długie włosy
moja mama jest fryzjerką. od zawsze kazała mi zapuszczać włosy ale po moich ostatnich 17 urodzinach powiedziała mi że trzeba je obciąć. a ja nie chce mieć krótkich włosów zapuszczałam je tyle lat i hodowałam po to tylko żeby mama wzięła do ręki nożyczki obcięła i wyrzuciła do kosza. Pomóżcie na razie wyjechała na tydzień na kursy ale przed wyjazdem powiedziała mi że jak wróci zrobi z moimi włosami porządek. Zapytałam dokąd chce mi je obciąć a ona odpowiedziała mi że jak to dokąd do szyi i nie będzie kłopotu. a ja nie przeżyje jak będę miała takie krótkie włosy. Przecież mam już do ud i zapuszczam dalej. Pomóżcie co zrobić żeby zostawiła moje włosy w spokoju

@już nie długowłosa - bardzo mi osobiście nie podoba się twoje podejście do sprawy. Nikogo na siłę nie można ciągnąć. To że sama zareagowałaś tak nie znaczy że każda zareaguje podobnie na ścięcie długich i pięknych włosów. Jakby ktoś zastosował taką popaprana praktykę lub podstęp wobec mnie to od razu byłoby to oskarżenie o oszpecenie mimo woli. Wiem że to pewnie zemsta z niby pretekstem, bo wobec Ciebie zastosowano tą paskudną taktykę. Teraz pewnie zazdrościsz im długich włosów i dlatego chcesz pozbawić swoje koleżanki ich, lub też dlatego że latami mieliście klub, a żeby wszystkie miały tą wspólną łączną cechę to musi być tak że to one muszą dać sie pod nożyce bo Ty tak zrobiłaś i wtedy będziecie podobne bo nie da się z krótkich zrobić długaśnych(niestety tylko możliwość przedłużania)Nie lubię czytać o spiskach na temat długowłosych ale cóż. Myślę że wiem jak je zwabić ale nie chcę być współwinna ich ostrzyżeniu. Mnie się udało uciec w pelerynce fryzjerskiej od nożyczek ;) 17 lat nie byłam u fryzjera, a raczej żaden mnie nie strzygł ;). Mogę sie dopisać do klubu Twoich koleżanek ;D @lovciam długie włosy - nie musisz pozwolić na to by mama Ci je obcięła . Krok1.Powiedz jej co czujesz i jak ważne są dla ciebie długie włosy ( czuje się jak Djvu bo już to samo było z martynką ale to chyba prowokacja była) Krok2. Powiedz to co tutaj piszesz tzn że jak Ci je obetnie to nie przezyjesz, Krok3. jak dalej będzie chciała ścinać to zacznij płakać i się wyżalać dlaczego inne mogą mieć długie. Krok4. jak to nie pomoże to ucieknij z domu na 24 godziny i powiedz że wrócisz jak skończy temat z włosami. (mam nadzieje że 3 pierwsze kroki pomogą) To jak fetyszystka, pozwoliła hodować 17 lat by opierdzielić na krótko ;( Co się dzieje z Polakami, nie rozumiem.

Gość yuio
hihi już nie długowłosa, czego ty się przed tym naćpałas "zanim się zorientowałam on splótł mój warkocz" to troche trwa, jak można sie nie zorientowac ? "jednak z nerwów nie zauważyłam jak koleżanka wypowiadając te słowa mrugnęła do fryzjera - skad wiesz, że mrugneła jak nie widziałaś? na tymtopiku jakieś niedowarcioscowane typki wypisują bzdury, a głupole wto wierzą hihi

Jeżeli to niby ja jestem ta głupia to ok. Ale jestem typem buntowniczki i sprzeciwiam sie wszystkiemu co mi nie odpowiada.A strasznie mnie złość bierze jak czytam takie historie, więc nie wiem co jest prawdą a co nie, wierzę we wszystko i już.

Gość 55cm
Czytałam sobie trochę tych postów na stronce i niektórzy mówili, że krótkie włosy są tańsze w utrzymaniu... w moim przypadku wygląda to tak, że kupuje tylko szampon i wsio... Noszę długie włosy bo uważam, że w nich wyglądam seksownie... Obecnie mają 55 cm (najdłuższe) i wyglądają jak najbardziej schludnie... Pamiętajcie dziewczyny... długowłosa zawsze może spiąć swoje włosy i wyglądać jak krótkowłosa... a na odwrót to wiecie... czekacie 1cm na mc ;/

Właśnie tak ;). Dodatkowo można znaleźć w internecie co oznaczało dawniej ścięcie długich włosów, kiedy to kobiety robiły i dlaczego, symbolika ścięcia włosów i charakterystyka osoby na podstawie fryzury, lub dlaczego teraz kobiety ścinają długie włosy. Nosząc długie włosy czuję sie seksownie , bardziej kobieco i bardziej wyjątkowa, bo niestety coraz mniej kobiet nosi długie włosy;( Pozdrówka dla długowłosych. P.S. Trzymajcie się i nie dawajcie swoich pięknych długich włosów pod nożyce. Długie włosy to najpiękniejsza nasza biżuteria ;) Bez problemu jak można się przekonać da się na nie łatwo "upolować" bliskiego nam chłopaka na którym nam zależy ;).

Gość dubadibufifafaj
ohohoo tyle mnie nie było a ile tu tegoo :O xd

Taki fajny temat, a przyszly trole i go rozpierdolily :o 😠 ja mialam piekne, zadbane wlosy do pasa. Wczoraj wieczorem siedzialam i ogladajac film stwierdzilam ze czas sie tego pozbyc. Do lozka szlam juz z wlosami do lopatek, dzis rano wreszcie nie musialam spedzic 5min w lazience, zeby to rozczesac :) a teraz marzy mi sie bob i chyba sie skusze. :D

Gość Średniowłosa
Cześć, długo mnie tu nie było, ale widzę, ze na tym forum nic specjalnie sie nie dzieje. Oczywiście zgadzam się z wpisem 55 (to cos jak ja) i Długowłosej Paulinki, z tym, widzę, ze już nie tylko ja uwazam ją za zbyt łatwowierną. Dziewczyno, zastanów sie nad zamieszczanymi wpisami, a w szczególności nad cudownymi nawróceniami. miłego popołudnia, aga

Gość yuio
hi, ta sredniowłosa niby taka madrala, a podczepia sie pod moje opinie, wszyscy tu jestescie zbokami

Gość Mariposa :)
Teraz niekiedy tak długie włosy kojarzą się z zeszłą epoką, a każda dziewczyna chce być na czasie.....

"Niekiedy" i na pewno nie wszystkim. Tak samo jak piszesz niekiedy może się kojarzyć że krótkowłosa jest taka męska albo w nocy przypominać może facetowi mężczyznę ;) Ostatnio mój chłopak powiedział mi że nigdy nie spotkałby się z krótkowłosą bo mu za bardzo mężczyznę przypomina. I to nie prawda że krótkie włosy są oznaką nowoczesności, chyba jedynie sprzętu epoki użytego do ogolenia dziewczyny;p Pozdrówka;)

Gość DŁUGIE vs Krótkie
Uwielbiam długaśne włosy miałam długie od zawsze do ud. u fryzjera nie byłam od 11 lat(od komunii) po której ścięłam włosy do pasa:) i od tej pory już zawsze były długie. Tydzień temu moja koleżanka miała zły dzień (rozstała się z chłopakiem) i zaproponowałam jej zakupy. Po zakupach poszłyśmy na lody. Idąc przez ulicę moja koleżanka spojrzała na witrynę w sklepie i zobaczyła swoje odbicie. Stwierdziła że musi coś z nimi zrobić bo ma ich dosyć( miała do łopatek). U fryzjerki znalazła w katalogu zdjęcie krótkowłosej dziewczyny. Ta fryzura była piękna. Od razu usiadła na fotel i kazała się tak obciąć. kiedy na podłogę zaczęły opadać jej wszystkie włosy zrobiłam się trochę zazdrosna jej odwagi. KIEDY WSTAŁA Z FOTELA WYGLĄDAŁA SUPER. Powiedziałam jej to a ona do mnie czy chciałabym kiedyś tak zrobić. ja powiedziałam że tak mimo miłości do moich włosów. koleżanka do mnie na to : to siadaj na fotel i to robimy. ja zaczęłam się bronić. fryzjerka powiedziała że jak nie chcę to nie muszę ich ścinać. I wyszłyśmy z zakładu. następnego dnia wróciłam tam sama od rana i powiedziałam fryzjerce że chcę krótkie włosy. ona kazała usiąść na fotelu i zapięła pelerynę. powiedziała mi że obróci krzesło żebym miała dużą niespodziankę. zaczęła rozczesywać włosy i po chwili usłyszałam dźwięk nożyczek na swojej szyi. zrobiło mi się smuto i zaczęłam płakać ale było już za późno moje wszystkie włosy leżały na podłodze. po ostatecznym cięciu obróciła mój fotel i zobaczyłam nową siebie. wyglądałam super moja nowa fryzura była genialna. polecam wszystkim taką zmianę naprawdę super się wtedy czuje tak jakby lżej.

Gość średniowłosa
No proszę i znowu mi sie dostało...Oczywiscie niesłusznie, bo Paulinkę (którą bardzo lubie) za łatwowierność krytykowałam juz od dawna. A tak nawiasem mówiąc, czy ten yuio to czasem nie kumpel Haicuttera, mój wróg osobisty, czyli niejaki Rogerek? Przepraszam, ale jak wchodzę na to forum to udziela mi się panujaca tu paranoja, a ponieważ podszywanie się pod kogoś było obsesją tego typka, więc myslę, że sie nie mylę. Słuchajcie, jeszcze raz: na studiach miałam koleżankę (wyjatek, bo studiowałam kierunek bardzo męski), której podobali sie faceci z brzuszkiem (naprawdę!). Byłyśny wtedy młodymi dziewczynami, około 20-tki, ale ona tak miała. Znalazła sobie oczywiście narzecznego z tym tzw "mięśniem piwnym", widziałam się z nimi ostatni raz ze 4 lata temu, byli bardzo hepi. Ale ona przyznawała się do tego, że ma dziwny gust i w nie wmawiała w nikogo, ze duzy brzuch u młodego chłopaka jest piękny i "oryginalny" a ci co lubią szczupłych, sa pospolici i jałowi. I to jest ok. Analogicznie, jezeli komus podoba się łysa dziewczyna, to też ok. jego prawo mieć dresiarski gust. Tylko niech nie mówi, że najpiękniesze kobiety na świecie, z których znakomita wiekszość ma włosy do łopatek, są nijakie i nie zwracają niczyjej uwagi, bo takie opinie są po prostu głupie i kłamliwe do n-tej potegi. Podobnie z obscenicznymi filmikami, na których scinane sa włosy dziewczynom. Kogoś to rajcuje i to jego sprawa, tylko niech uczciwie się przyzna, że są one narzędziem do zaspakajania potrzeb, a nie obłudnie argumentuje, że robi tym dziewczynom przysługę. pozdrawiam, wkurzona aga

Widzę że wreszcie doczekałam sie jakiejś wypowiedzi ;). Średniowłosa, muszę Cię pochwalić, ja jestem zbyt łatwowierna i czasami podłapuje dziwne opinie,ale nie zmieni sie moje podejście do chęci posiadania długich włosów, szczerze mówiąc jeszcze bardziej chce je mieć gdy czytam opinie, długie włosy nie są modne, czy wpisy o nagłej zmianie. Oznacza to że takich jak ja jest coraz mniej, oraz że na świecie są zazdrosne dziewczyny, które nigdy nie osiągną włosów mojej długości i chcą się pozbyć ich u długowłosych ;) Przecież bardzo mi się podoba jak chłopcy sie oglądają i jak im szczena opada jak widzą moje długie włosy ;) Poza tym nie zrezygnuje z odczuć wiatru we włosach, a niektórzy moi koledzy komentują, ale nieziemsko wyglądasz jak tak włosy ci na wietrze powiewają xD , chyba że czegoś więcej ode mnie chcą ;) Ja mam co kilka dni domową wizytę u fryzjera, mój chłopak robi mi masaż bardzo przyjemny, później czesze włosy itd, ale czasami sama muszę to robić, trochę czasu to zajmuje, ale krótkie włosy też wymagają pielęgnacji, a długie są piękne. Do tej pory nie widziałam chłopaka, który miałby idealnie proste włosy do pupy jak ja ;), a dziewczyny opitolone na facetów a i owszem, i muszę przyznać że nie wyglądają zbyt wystrzałowo ;( Pozdrówka i do usłyszenia;)