Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Happy_27

Termin kwiecien 2006!!

Polecane posty

Gość silvia27
Ja też sie cieszę że mogę sobie z Wami pogadać, tak na bieżąco :) To napisz wieczorkiem a ja tez ok.20:00 wejde na to forum i opowiesz jak było na wizycie :)

no relacje macie zaklepana :) jak sie czujecie? moze poradzi mi ktos jakies sposoby domowe na klopoty z zoladkiem?? naprawde zle sie czuje tak jakos mdlo mi bleee :(

Gość silvia27
Macie jakieś zachcianki jedzeniowe ?? Mnie całkowicie odrzuciło od jogurtów. Wiem że to nie dobrze ale nic na to nie poradzę :( Staram się za to pić dużo mleka i jeść białe serki :) W zeszły czwartek miałam ochotę na ogórki kwaszone i wiecie co... wyszłam z pracy i poszłam do sklepu po słoik ogórków. Zjadłam prawie cały bo aż 2 dałam mojej szefowej :)) Dziewczyny zaczeły od razu pytać czy aby nie jestem w ciąży na co ja że oczywiście nie :) Nie chcę im na razie nic mówić. A jak z waszym jedzeniem ??

mnie odrzucilo od slodkiego :) ale mam sensacje zoladkowe na ktore nikt nie chce pomoc :(

Ja ciągle mam najpóźniejszy termin z Wasz wszystkich (30 kwietnia). Ustalił mi go gin. więc go nie kwestionuję. Chciałam jeszcze dodać o sobie że jestem Łodzianką.

8 sierpnia pojawiły się magiczne 2 kreski :D mogę się podłączyć do terminowych kwietniówek?? wg kalkulatora na gazecie termin mam ok. 16 kwietnia. 1 usg potwierdziło dzieciątko, ale sprzęt był kiepski i teraz za 2 tyg. llecę na następne, z zakładaniem karty i wszystkimi badaniami :D ale sie cieszę!!!

Gość silvia27
Witamy cię Grazie w naszym gronie :) Napisz coś o sobie tak jak wszystkie "nowe" mamusie :)

Gość silvia27
EVI bardzo bym chciała Ci pomóc ale mnie na szczęście jeszcze nie dokucza żoładek więc nie wiem co robić w takiej sytuacji. Spróbuj może pić herbatę miętową. Mieta zawsze pomagała na żołądek. Ja pijam tylko taka herbatę i może przez to nie dokuczaja mi jak na razie mdłosci ??!!

jutro kupie mietowke mam nadzieje ze pomoze :) bo trudno w pracy wysiedziec :( a tak bede popijala ja sobie od czasu do czasu :) dziekuje napisze za jakis czas czy pomogla 🌻

Do Evi Zrozumiałam, że twoje kłopoty żołądkowe polegają na mdłościach. Ja cierpie na migreny podczas których m. in. mam potworne mdłości, łykam oczywiście garście medykamentów ale nie jest to do polecenia w ciąży. Poge polecić Ci za to imbir, który hamuje mdłości. Kup sobie czarną herbatke imbitową a najlepeij korzeń imbiru i wkrawaj do zwykłej słabej herbtki i wypijaj jak troche ostygnie (bo gorące na mdłości też nie za dobrze).

dziekuje bardzo za rady 👄 mam nadzieje ze jutro poczuje sie juz lepiej :) zaraz po pracy skocze do zielarskiego, bo od rana do poludnia tak czuc sie nie chce!!! :( pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje

do Evi Może jeszcze dodam że moim zdaniem najlepsza herbatkę z dodatkiem imbiru robi Dilmah (można kupić w marketch albo w zwykłych sklepach z herbatami).

Nick..........termin porodu.....kg. nabyte......cm w pasie........płeć RRR................30.03.06...........1kg..........???????...............??? witch 3...........01.04.06..........2 kg...........????.............???? Ania26.............02.04.06.........1,7kg..........????..............????? kizia...............02.04.06.......... 2kg..........?????.............????? Elizabetaa........03.04.06..........-3kg............????..............????? bea 28.............04.04.06.........????????.........?????.............????? Brygunia..........05.04.06.........??????..........?????................???? Happy_27........ 05.04.06.........??????..........??????...............???? Przyszła Mama...05.04.06.........??????.........???????.............???? Czekolada_29.....08.04.06..........-1kg.........?????............?????? dowa...............10.04.06.........??????.........??????...............???? ANNA80............10.04.06..........?????.......???????................???? Mina29.............10.04.06.........??????........??????...............???? georginia..........15.04.06.........??????........??????................???? Słonko80...........15.04.06..........-2kg.........??????............????? ona27...............16.04,06.........??????..........?????.............???? dorota275.........17.04.06.........??????..........?????.............???? macieja8...........17.04.06.........??????..........??????..........????? Elunia_K...........19.04.06..........???????.........??????..........????? EVI_1985..........27.04.06...........??????........??????...........???? alaa...................??????..............???............???.............???? Agnes78_Bdg......?????.................?????.........?????............???? gdusia...............??????...............????..........????..............???? Roza...............29.04.06.............???..........??................??? serek..............30.04.06............?????.........????..............????? Lolcia..............23.04.06............????.........?????..............???? Silvia27............28.o4.06.............????........????............???????? Już dopisałam:):) Evi koniecznie powiedz jak było na wizycie:)

Nick..........termin porodu.....kg. nabyte......cm w pasie........płeć RRR................30.03.06...........1kg..........???????...............??? witch 3...........01.04.06..........2 kg...........????.............???? Ania26.............02.04.06.........1,7kg..........????..............????? kizia...............02.04.06.......... 2kg..........?????.............????? Elizabetaa........03.04.06..........-3kg............????..............????? bea 28.............04.04.06.........????????.........?????.............????? Brygunia..........05.04.06.........??????..........?????................???? Happy_27........ 05.04.06.........??????..........??????...............???? Przyszła Mama...05.04.06.........??????.........???????.............???? Czekolada_29.....08.04.06..........-1kg.........?????............?????? dowa...............10.04.06.........??????.........??????...............???? ANNA80............10.04.06..........?????.......???????................???? Mina29.............10.04.06.........??????........??????...............???? georginia..........15.04.06.........??????........??????................???? Słonko80...........15.04.06..........-2kg.........??????............????? ona27...............16.04,06.........??????..........?????.............???? dorota275.........17.04.06.........??????..........?????.............???? macieja8...........17.04.06.........??????..........??????..........????? Elunia_K...........19.04.06..........???????.........??????..........????? EVI_1985..........27.04.06...........??????........??????...........???? alaa...................??????..............???............???.............???? Agnes78_Bdg......?????.................?????.........?????............???? gdusia...............??????...............????..........????..............???? Roza...............29.04.06.............???..........??................??? serek..............30.04.06............?????.........????..............????? Lolcia..............23.04.06............????.........?????..............???? Silvia27............28.04.06.............????........????............????????

Gość silvia27
Dzięuję Roza ;)

Gość silvia27
Jak smakował obiadek ?? Ja zjadłam serek ale cos czuję że chyba jednak zjadłabym cos konkretniejszego :)

Grazie gratulacje!!!!!!!!!!!!:D:D:D:D Na obiadek zadłam tylko zupę, ale drugie danie też sobie zjem zaraz:P:P. Grzybowa, ale za nią nie przepadam :) Wiecie ja juz nawet centymetr wyciągnęłam z szuflady hi hi, aby obserwować ;)

Witam ponownie, jeszcze godzinka i koniec pracy i do domu. Mnie osobiści odpych od słodkiego wogóle nie mam ochoty na ciastka z kremem, czy takie tam. A mam ochotę na mięso i inne konkretne potrawy najlepiej ostre lub kwaśne. Dorota 275 muszę ci powiedzieć, że mamy tochę ze sobą wspólnego tzn. ten sam termin porodu 17 kwietnia i nasi mężowie mają urodziny w ten sam dzień 10 kwietnia. W piwrwszych wyliczeniach moja wspaniała rodzinna wyliczyła nam, że mąż spędzi urodziny na prodówce razem ze mną. Ale lekarz, a konkretnie maszyna USG wyliczyła termin na 17. Jestem ciekawa czy to z lenistwa moja doktor nie liczy czy mazyna wylicza w ten sam sposób co ona.

hej Macieja, ja mam tak samo tylko konkretnie zjeść i najlepiej na ciepło, zadne kanapki mnie nie zadowalają;) Co do słodyczy to ja za nimi nigdy nie przepadałam. Niedługo do domciu?? No to sobie troche odpoczniesz:)

Gość silvia27
Wiecie co, strasznie sie cieszę że trafiłam dziś na to forum. Mogłam pogadać z tymi które są na tym samym etapie co ja i wymienic cenne uwagi. Z Wami ten dzień minął bardzo szybko i bardzo miło :) Jeszcze nieco pół godzinki i kończe pracę a później pędzę do fryzjera. Idę ściąć włosy i porozmawiać na temat zmiany koloru. Teraz rozpoczął się nowy, bardzo ważny etap w moim życiu i trzeba eż zmienić coś w wyglądzie zewnętrznym :)

dobry pomysł:), ja zauważyłam ze moja cera jest teraz gładziutka jak aksamit:), ale włosy jak sie przetłuszczały tak sie przetłuszczają:(

no, już uzupełniam wiedze o mnie: mam na imię Kasia, mam 26 l, to moja pierwsza ciąża. jak na razie, oprócz nudności, wymiotów, ogoólnego zmęczenia, zgagi etc czuję się dobrze ;) dzidzia jest zaplanowana i baaardzo chciana, mój niemąż upiera się przy chłopaku i codzienie przemawia do niego, a ja cche zdrowego bobasa i tyle :) EVI - to jest może dziwne, ale mnie na zgagę pomagały słone paluszki. też się temu dziwiłam. no i słyszałam o migdałach, żeby je jeść. ponoć sprawdzone :) pozdraviam grazie i okruszek :)

Gość silvia27
Na cerę też na razie nie narzekam jednak z włosami mam problem. Przetłuszczają się !!! :( :( Dlatego idę je troche podciąć, nadać im nową linię :) no i chciałabym je troszkę rozjaśnić hmmm.... zobaczymy co mi fryzjer doradzi :)

Moje włosy podobnie muszę je myć co dwa dni. Ja prawdę mówiąć nie mam na nic siły i chęci przez większość dnia jestem zmęczona a jka dojeżdżam do domu p opracy to już wogóle mi się nic nie chce. Ale mam nadzieję że to wszsytko minie po pierwszym trymestrze najpóźnije. Bo wbrew wszystekiemu mam co robić w domu, amy swoje mieszkanie i żadna z babć narazie nie apli się do pomocy. i trzba wszystko samemu robić.

Nick..........termin porodu.....kg. nabyte......cm w pasie........płeć RRR................30.03.06...........1kg..........???????...............??? witch 3...........01.04.06..........2 kg...........????.............???? Ania26.............02.04.06.........1,7kg..........????..............????? kizia...............02.04.06.......... 2kg..........?????.............????? Elizabetaa........03.04.06..........-3kg............????..............????? bea 28.............04.04.06.........????????.........?????.............????? Brygunia..........05.04.06.........??????..........?????................???? Happy_27........ 05.04.06.........??????..........??????...............???? Przyszła Mama...05.04.06.........??????.........???????.............???? Czekolada_29.....08.04.06..........-1kg.........?????............?????? dowa...............10.04.06.........??????.........??????...............???? ANNA80............10.04.06..........?????.......???????................???? Mina29.............10.04.06.........??????........??????...............???? georginia..........15.04.06.........??????........??????................???? Słonko80...........15.04.06..........-2kg.........??????............????? ona27...............16.04,06.........??????..........?????.............???? grazie..............16.04.06........???????..........?????............????? dorota275.........17.04.06.........??????..........?????.............???? macieja8...........17.04.06.........??????..........??????..........????? Elunia_K...........19.04.06..........???????.........??????..........????? EVI_1985..........27.04.06...........??????........??????...........???? alaa...................??????..............???............???.............???? Agnes78_Bdg......?????.................?????.........?????............???? gdusia...............??????...............????..........????..............???? Roza...............29.04.06.............???..........??................??? serek..............30.04.06............?????.........????..............????? Lolcia..............23.04.06............????.........?????..............???? Silvia27............28.o4.06.............????........????............???????? Już dopisałam wedle życzenia