Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wydepilowana

depilacja cukrowa jestem w szoku

Polecane posty

Gość zrobilam ta paste
przed chwila, chyba za dlugo gotowalam, bo sie zgapilam;/ wyszedl bardzo ciemny kolor, moglam dodac wiecej wody, ale chcialam to przelac, wylalo mi sie troche na podloge, itp... masakra nie idzie tego zczyscic!!:/ trzeba skrobac:? boje sie teraz o garnuszek, w ktorym gotowalam i miseczke, w ktorej teraz mam ta paste:/ zaraz pojde probowac ja... wloze do bardzo cieplej wody, zeby troche zrobila sie rzadsza... ale ja chwile obecna to jestem zalamana:/

Gość Brrrrrrrrrrunetka
tez na pewno jest problem wrastajacych wloskow?;/ bo w koncu sa wyrywane z cebulka, wiec ten problem jest nieunikniony? STOSUJE PASTE OD KILKU TYGODNI - zdarzaja sie po niej niestety tez pojedyncze wrosniete wloski, ale jest o niebooo lepiej niz po depilatorze. No i nie ma takiego podraznienia jak po depilatorze. Lekkie zaczerwienienie znika szybko. hę - ma (niestety) racje kruciutkich wloskow nie usuwa, wiec troszke trzeba sie "zapuscic" przed zrobilam ta paste - garnek i miseczke zalej goraca woda - rozpusci sie i da sie umyc :-)

Brrrrrrrrrrunetka, a stosujesz ją z plastrami? podaj proporcje z jakich ją zrobiłaś :) i czas gotowania :]

Ja mam pytanko dotyczące kierunku zrywania tej pasty. Każdy pisze co innego......już się pogubiłam......w którą to w końcu stronę. Dla mnie osobiście jest troszkę nienormalne nakładanie tego pod włos.....sama już nie wiem.

Gość watróbka z cebulką
jestem świeżo "po" cukrowaniu - robiłam to po raz pierwszy i w sumie testowałam - najlepszy efekt gdy: nakładasz pod włos i "zwijasz" "rolujesz" jak zwał tak zwał z włosem :) NAPRAWDĘ!!!

Ja przymierzam się dopiero do pierwszej próby (zbieram informacje). Czy jesteś zadowolona z efektu, albo raczej z całego zabiegu? Warto się paprać?

Gość watróbka z cebulką
po pierwsze mam kupowana pastę więc nie miałam problemu z przygotowaniem (ale i tak zababrałam pół łazienki). Robiłam bez pasków i przyznam że jestem zadowolona. Niestety ponieważ było to pierwsze podejście to zuzyłam tej pasty dość dużo. Sekret tkwi w dobrym jej podgrzaniu (w gorącej kąpieli) i potem trzeba taką pastę ugniatać w idealnie SUCHYCH rękach. Trzeba wyczuc moment kiedy ona jest jak plastelina - musi być pół przezroczysta i wtedy nakładac pod włos następnie rolować. I tak ciągle - az do momentu gdy przykleisz i za chiny nie możesz ściągnąć po się kleei na amen - wtedy zmywałam i suszyłam a potem powtarzałam wszystko... :( Robiłam bikini, a ponieważ mam mocne włosy efekt nie był idealny - muszę powtórzyć zabieg . Boli naprawdę mniej niż wosk i myślę że z czasem dojde do perfekcji w nakładaniu :)

Gość zrobilam ta paste
Brrrrrrrrunetka dzieki, poskutkowalo:) naprawde na poczatku sie przerazilam, jak mi na podloge jeszcze polecialo troche i musialam zeskrobywac, wsyztsko poprudzilam a to od razu zasychalo ehh ale juz sytuacja dawno opanowana:) musze niedlugo sprobowac znowu zrobic ta paste, jeszcze raz mi niech ktos dokladnie napisze, w jakim momencie powinnam odstawic garnuszek? jaki kolor musi miec? ciemniejszy, srendi czy jansy bursztyn? w momencie kiedy sie te babelki pokazuja? no i ostatnie pytanie, jak czesto powtarzacie ten zabieg depilacji cukrowej? po jakim czasie trzeba juz nastepny zrobic? i czy rzeczywiscie wloski odrastaja slabsze i mniej po dluuugim czasie?

Gość hmhmhmhmhh
no wlasnie ja tez bym chciala wiedziec

Właśnie sobie tę pastę zrobiłam, nie wiem jeszcze czy mi wyszła, narazie się chłodzi... ładnie pachnie... oby działała bo jestem w potrzebie!! Pozdrawiam

Gość gilla
A ja kupiłam gotową na allegro jeszcze przed świętami i wczoraj wypróbowałam.I wiecie co??To działa!!Nie wiem jak te robione w domu,ale gotowa camsakizi to dla mnie od dziś jedyny sposób depilacji:)

Gość aaaaaadsuddffff
mi nie wychodzi, robie wg przepisu z wizazu. Naughty jak zrobilas??

Dziewczyny nie chce mi sie czytac tych wysztkich wypowiedzi. Wiem, ze moge sie powtarzac z pytaniami, ale nie wnerwiajcie sie i wybaczcie;););) Mam pare pytan: Czym mam dobry przepis? polowy szklanki cukru, soku z polowy cytryny, 2 szklanki wody i dwie duże łyżki miodu. Na jaki czas pozostaja gladkie nogi? :) Czy mozna stosowac ta paste na pachy? No i to chyba wszytskie pytania. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi:):*

Gość wschodnia
chyba troche za duzo wody ;P bedzie wodniste....moze z 0,5 szklanki sprobuj :)

Gość Brrrrrrrrrrunetka
Sylwusia_14 Co do skladnikow pasty raczej sie nie bede wypowiadac, bo kupuje gotowa, ale zgadzam sie z poprzedniczka ,ze tej wody jest za duzo. Mozna stosowac na pachy jak i inne czesci ciala :-) Co do czasu...to na paczatku depilacji ta metoda wloski odrastaly mi po 7-8 dniach, teraz odrastaja znacznie wolniej i co najwazniejsze duzo ciensze :-)

Gość wschodnia
mam pytanie do poprzedniczki;P gdzie mozna kupic taka paste cukrową? i ile ona kosztuje?:)

zrobilam sobie paste z cukru wg waszego rpzepisu: wiec jaoodgotowalam i dodalam pol szklanki cukru! zatygla, jest klekko elastycznka, ciemna i formyuje sie z niej kulki! wnisek: jak jets za twardo to dodlac wody i zagotowac jak za lejaca sie: dosypac cukru! acha: wyprobowalam na rece! depiluje! powodzenia

Gość grena
wschodnia--->na allegro można kupić po 29 zł plus koszt przesyłki.ja własnie kupiłam:)

Gość Brrrrrrrrrrunetka
Mieszkam w US i kupuje w pobliskim sklepie tureckim. Sloiczek kosztuje 3.99$. Na allegro jak widac zarabiaja sporo. Zaloze sie ,ze ta pasta w Turcji to koszt ponizej 1$

wydepilowalam soebie przedramiona: szok sa gladziutkie, cukier wirywa nawet takie malutkie i delikatne wloski!!niestety troche boli, ale mniej niz woskiem i depilatorem i podraznien nie ma zadnych!! za kilka dni wydepiluje sobie nogi, jak mi wloski wystarczajaco odrosna!

Gość ciekawska_niunia
ja wlsnie jestem w trakcie robienia takiej masy. narazie wyglada to jak gotujaca sie woda, chociaz gotuje sie juz ok 30 min. moze zrobilam cos nie tak?

Gość to jeszcze pogotujesz dośc
długo...to trwa dużo czasu im wiecej wody tym więcej musi wyparować... e depilacja... wiecie co na tyle zadowolonych to aż wstyd przyznać...ale jestem niezadowolona. Poza tym że wcale nie wyrywałuy się włoski, to byłam uklejona jak cukierek :) a po "pozostawieniu" na kilka minut...masa zaczęła się rozpływać... hm... jestem niezadowolona :P

jak wam sie masa rozplywa to dodajcie cukru! i podgrzejcie ja tak dodawalam 2 razy az w koncu byla ok. i naprawde dziala!!tylko trzeba ja mocno rozciagnac na skorze i \"przyklepac\" zeby zlapala wszytkie wloski! powodzenia

Gość gość
czesc dziewczyny, jestem w dzikim szoku! Chyba mi wyszla ta pasta i to za pierwszym razem!1/2 szklanki cukru3/4 szklanki wodysok z polowki cytrynyGotowalam pod przykryciem okolo 20 minut. Na poczatku wygladalo jak woda z cukrem, potem zaczelo sie lekko pienic. Piana byla biala, a potem zaczela ciemniec. Wylaczylam gaz, jak juz byla ciemnobrazowa. Mieszalam w garnku co jakis czas. Teraz stygnie, mimo ze jeszcze nie ostyglo dobrze, to juz jest twarde dosc. Kolor ciemnobrazowy ma. Zaraz sie zabiore za depilacje.:)

Gość nowa monika
hej dziewczyny to wszystko co piszecie brzmi niewiarygodnie pieknie i chetnie wyprobuje ten sposob Martwi mnie tylko jedna rzecz. otoz jakies dwa lata temu depilowalam nogi depilatorem i to dosc dlugo chyba z rok i to mi przspozylo ogromnych problemow!!!!!! wloski wrastaly mi w skore i robily sie w tych miejscach czerwone kropki i nawet dlugo po tym jak przestalam uzywac depilatora one wciaz mi wrastaly i mam nawet kilka blizn Czy znacie ten problem i czy wiecie czy po depilacji ta masa cukrowa sie tak robi????? prosze odpowiedzcie mi bo golenie maszynka jest okropnie niewygodne ale lepsze to niz wrastajace wloski Buziaki Papa

Ja próbowałam już dwa razy i nie wyszło mi! Teraz zrobiłam trzeci i czekam aż wydtygnie. Nie wiem, ale ta piana podniosła mi się aż za garnuszek i dotego wcale nie była brązowa. A dodałam, wszystko według przepisu, nawet dosypałam troche więcej cukru, a to nic jest w kolorze jasneo piwa. Co zrobiłam źle??