Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wydepilowana

depilacja cukrowa jestem w szoku

Polecane posty

Gość 00 rozkojarzona
dzieki za rade, ale juz za pozno :( No nic podgotowalam jeszcze i jest troche ciemniejsze. Może teraz stwardniej jak wystygnie.AAaa ja to dlam na zewnatrz by styglo zeby bylo szybciej,chyba nie zrobilam czegos glupiego :> :> ? dzieki :)

Gość 00 rozkojarzona
dobra ta pasta mi chyba wyszla.Jak to bedzie dzialalo i nie bedzie tak bolalo to super.w ogole spadlyscie mi z nieba z ta pasta :)

Gość 00rozkojarzona
po dlugim czasie zabawy z cukrem wkoncu osiagnelam chyba dobra gestosc.Alle mam pytanie za 100 puntow!jak to zrobic zeby to byla kulka jak jak pisaly dziewczyny ktora mozna uzywac pare razy bo jak ja juz to przykleje do nogi to mi sie nie chce tak ladnie odczenic w calosci.Tylko z materialesm mozna by bylo:( help me !!!

Gość mozeeeee
moze za cienko rozsmarowujesz na nodze? bo to zawsze mi sie daje zwinac w kulke. a czy to wyrywa wam wlosy na nochach? bo mi tylko te nad warga gorna, rekach, tam gdzie wloski delikatne, a na nogach nie chca sie wyrwac...

Gość 00rozkojarzona
dobra!Ja przepraszam ze jestem taka natretna,ale jakby ktoś miły mi odpowiedział na ostatnie moje mam nadziej pytanie (zwiazane z pasta) bylabym baardzo wdzieczna ;) Z tego co czytalam są rozne wersje. Czy to ma byc kulka ktora sie jakos zwija i uzywa wielokrotnie (cos takiego nie chce mi wyjsc) czy jednak to ma byc cos takiego jak wosk .Naklada sie i z jakims materiałem odrywa poprostu włoski????? (to juz predzej) Prosze ,wypowiedzcie sie w tej sprawie.No a dzis juz sobie daje z tym spokoj ,pobawie sie jutro :) Dzięki za odpowiedź jezeli ktos sie pofatyguje :)

Gość 00rozkojarzona
do może----> hmm ,poprostu mam cos takiego ze jak sie mi przyczepi do nogi to tak sie roztapia jakby pod wpywem ciepla cialai nie da rady zwinac :( moze jak jutro dogotuje to sie da :) dzieki i pozdr

Gość taaaak
ja robie tak. wyciagam nozem kawaleg stwardniałego i ugniatam w rekach az zrobi sie kulka. pozniej ta kulke rozciagam na skorze i wyglada jak wosk. pozniej ze skory szybko zwijam w rulonik i znow robie kulke i znow na nodze rozciagam itd. i na nodze nie mozna za dlugo trzymac i za cienka warstwe bo rzeczywiscie sie roztapia pod wplywem ciepla i ciezko pozniej zdjac. jak jest za bardzo roztopione to po zdjeciu ze skory trzeba odlozys na moment to stwardnieje.

Gość 00rozkojarzona
dziekuje slicznie :) jutro bede probowala a teraz lece chyba w kimonku,w tv nic nie ma ;)

Gość 00rozkojarzona
no wlasnie sie depilowalam(tzn staralam sie depilowac) osiagnelam chyba dobra twrdosc by robic kulke i potem zwijac z cialka,ale wloski krotkie z i twarde z nog nic nie schodza,a w bikini nawet dziala ale baaardzo boli ufff!!Takze narazie sobie zapuszcze troche na nogach a potem sprobuje jeszcze tej metody z materialaem ,ale paste bede musiala troche romiekczyc pewnie ja ocieple a jak to nie pojdzie to zrobie nowa :) a jak wam idzie? aa i tez jak" mozeeee" chce sie zapytac czy wyrywa Wam wloski z nog tez?

Gość karmelek20
dokadnie tydzien temu depilowałam sobie nogi i jak do tąd jest super praktycznie wszytskie włoski sie powyrywały, troche sie poprzyrywało przy samej nodze i teraz odrastaja ale i tak sa jasne i jkaies delikatne (wczesniej miałam grube czarne kłaki bo od 6 lat uzywałam maszynki) poczekam jeszcze kilka dni i znow sobie wydepiluje te co sie przyrwały co do bikini..hmmmm dało rade ale bolało cholernie bolało czerwone slady znikney zaraz po kapielii pilingu kawowym polecam:)))

Gość GanGsTa
Zrobiłam ta mase!!! Super depiluje!! Dopiero za 3 razem mi wyszła. Ale jakie mam teraz nogi....;0;0 Uuuuuu marzenie. Mó chłopak zachwycony i ja też, bo nie musze iśc do kosmetyczki i wydawać 120 zł na depilacje woskiem (cholernie bolącą)POLECAM WSZYSTKIM ten sposób depilacji

Gość gagatttka
zrobiłam juz 2 razy - "na oko" i wychodzi, depiluje cudnie, ale jak zaczynają mi po tym włosy odrastać to jest jakaś masakra :( nie polecam!! moje nogi wyglądają teraz jak po uczuleniu, podrapaniu i nie wiem czym jeszcze i jest to dość bolesna sprawa nigdy więcej! wolę depilator!

Czy depilować mozna tym takze miejsca intymne? z tym mam najwiekszy problem.. ;P

Gość karmelek20
no mozna depilowac miejsca intymne ja próbowalam i juz 2 tygodnie po wloskach nie ma śladu ;) troche to boli ale da sie wytrzymac pozniej najlepiej zrób sobie jakis pilling tylko bez soli bo bedzie szczypało zredukuje on czerwone plamki ja sobie robie kawowy (parze 2 lyzki kawy potem fusy zlewam do miseczki dodaje lyzeczke cukru i kilka kropel oliwy z oliwek, nakładam troche na reke dodaje zelu pod prysznic i masuje tym ciało jest takie gładziuuutkie ze hej) od mojej depilacji upłynęly juz 3 tygonie a nogi nadal gładkie poodrastałytylko te wloski ktore sie przyrwały ale poczek z nimi jeszcze tydzien i dopiero powtorze zabieg

Gość upppppppppppppp

czytam i czytam i moze ja sie skusze a mam pytanie , bo nie doczytalam, ile trwa cala depilacja nog ? napiszcie prosze , bo nie wiem czy czas pozwoli , jesli to bedzie trwalo 3 godziny , skoro to trzeba ze dwa razy przykladac , to bardzo dlugo , wiec warto ? i za ile czasu kolejna ?

dziewczyny po peelingu nie mozna od razu robic peelingu.ani kawowego, ani solnego nawet enzymatycznego!!!!to tylko wzmaga podgraznienia. peeling trzeba wykonac przed powtarzam PRZED depilacja niezaleznie od tego, czy uzywa sie depilatora czy pasty cukrowej:] a potem co kilka dni aby wloski nie wrastały

Gość karmelek20
do justus nie zgodze sie z toba, ja po depilacji nog miałam czerwone plamy i podraznienia zrobilam sobie piling kawowy tyle ze bez soli i wszystko zeszlo, malo tego kilka dni pozniej robilam depilacje bikini i rowniez powtorzylam piling, po podraznieniach nie bylo sladu skora gładziutka czysciutka i bez zaczerwienien byc moze u innych peeling tuz po depilacji jest niewskazany ze wzgledu na wrazliwa skore ale to sprawa indywidualna na mnie dziala bez zarzutu:)))

Gość karmelek20
allegra8 warto mowie ci warto:) moje włosy na nogach nie nalezały do jasnych rzadkich i cienkich wrecz przeciwnie byly obrzydliwie czarne geste i sztywne nie wierzyłam ze zwykła woda z cukrem cytryna i miodem moze je usunąć a jednak:)! na depilacje trzeba poswiecic nieco czasu mi to zajeło okolo 2-3 godzin ale to dlatego ze na poczatku trzeba dojsc do wprawy mija juz 3 tydzien a nogi nadal gładkie wydajemi sie ze poswiecenie kilku godzin jest opłacalne w stosunku do rezultatów:))) zawsze mozesz golic sobie nogi na raty w zaleznosc na ile ci pozwala czas

Gość paula 18
o matko to tzreba bylo tak od razu ze to zwykly i karmel ,zadna filozofia...na jakiejs stonce jakas pinda co podrozowal;a po tunezji nie raczyla podac dokladnych inf co do przepisu tej masy i teraz cierpie bo sie poparzylam;p no ale sie nie zniechecam,zrobilam po swojemu dodalam troche wiecej cukru i jest git:) wlasnie studze,zaraz pojde sie depilowac bo plastro depilatota to mam dosc a maszynki odstawilam juz dawno bo mam zarost na nogach jak neandertalczyk,powodzenia dziewczyny:))

Gość karmelek20
no to jest najzwyklejszy karmel uzywam go juz od prawie dwochmiesiecy i jestem bardzo zadowolona zwłaszcza ze nogi depilowałam dopeiro 2 razy;) a zarost juz po pierwszej depilacji był rzadszy i jasniejszy juz niegdy zadnej maszynki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość ale na bandaż jakis to dajecie
jak plastry wosku czy taka kulkę?? bo mi ta kulka wyszła dopiero po którys tam razie i nie wyrywała prawie wcale...

Gość karmelek20
ja robie to bez zadnego materiału normalnie rozprowadzam na nodze i zaraz zrywam dosłownie jednym ruchem i wloski praktycznbie wszytskie zza jednym zamachem

Gość to wlasnie ja
I jak wam idą depilacje? Ja musze sie zebrać i zrobić paste;)

Gość izabek
Tyle się naczytałam o depilacji cukrowej, że wczoraj zastosowałam. Zdążyłam zrobić tylko pół nogi, bo goście do mnie przyszli. I dzięki Bogu, że tylko pół, bo dziś mam na tej połówce same krwiaki - czerwone, fioletowe... - normalnie małe siniaki. Raczej nie zdecyduję się na powtórny "zabieg", a przez święta w spódnicy raczej nie wyjdę. Okropność! Dlaczego tak mi sie stało???

Gość to wlasnie ja
Dziwne. Mi tak se niegdy nie zadzlo. Moze masz bardzo wrazliwa skore, ale zle zrobilas paste. Chciaz tu pasta chyba nie ma nic do rzeczy. A moze za mocno rwalas...trudno powiedziec.

Gość karmelek20
ja nigdy nie mialam po depilacji takich sladow owszem byly zaczerwienienia ale wtedy robilam sobie pilling (podobno nie mozna bo bardzo drazni skore ale kilka razy juz tak robilam i zaczerwienienia znikaja zaraz po wyjsciu z wanny)

Gość Zuzaza
czy depilacja cukrowa daje lepsze efekty niz depilator? jaka jest różnica?