Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
sloneczko1984

porcelanowe koronki na zeby...

Polecane posty

Go艣膰 jaga 13
ponawiam temat,moja pani doktor zaproponowa艂a mi 3 lic贸wki na przednie z臋by za 1500 z艂 (1 szt) + 3 korony za 1000 (r贸wnie偶 sztuka) + cz臋艣ciowa proteza na zatrzaskach za 2.800.Waham si臋 czy to normalna cena, bo tak prawd臋 powiedziawszy porazi艂a mnie kwota kt贸r膮 musz臋 zostawi膰 w gabinecie.Jak uwa偶acie czy to normalny koszt ?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 agapina
Matylda007, kamakas i Karolina S !!!! B艁AGAM PODAJCIE NAMIARY NA SWOICH DENTYST脫W< KT脫RZY ROBILI WAM ZABKI!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marta19195
hej,mam pytanko czy na przednie jedynki lepsze beda korony czy najlepiej to wyrwac i zrobic po prostu inplant???bo z tego co czytalam tutaj to juz nie ktorzy z was mieli korony robione.jaki to byl by koszt mniej wiecej???prosze oodpowiedz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hansi
mam zalozona koronke na piatke i od pazdziernika ja lecze ..koronka zamocno wcisnieta w dziaslo i zdrowy zab bolal co doszlo do leczenia kanalowego masakra...rozborowana koronka bo zdjac sie nieda ...dziaslo nabrzmiale ..kosztuje mnie to 700 zlotych i duzo bulu czy trzeba obnizyc korone z zeba pomozcie mi bo to zadludo trwa...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 agatkaaaaa2882882
Nie wiem czy ktos tu jeszcze zaglada. Ale mam pytanie. Czy ktos z Was majac plomby amalgamatowe, zakladal koronki na metalu. Jak to jest z tymi prodami elektrogalwanicznyni? Prawda to?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 agatkaaaaa2882882
up

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 frugo4863
kto艣 mi mo偶e poleci膰 dobrego i mo偶liwie niedrogiego stomatologa w Wawie? chc臋 wymieni膰 korony kt贸re 7 lat temu zrobi艂am jednak wygl膮daj膮 nienaturalnie, sztucznie i maja brzydki kolor:( nie o to mi zupe艂nie chodzi艂o i zdecydowa艂am si臋 wymieni膰, b臋d臋 wdzi臋czna za informacj臋

Udost臋pnij ten post

prosz臋 o rzetelne informacje, most porcelanowy czy implant gdzie w Rzeszowie .S艂ysza艂em o ArsDent,BIODENT,Primadent . Bardzo prosz臋 o informacje pacjent贸w .(most porcelanowy lub implant w Rzeszowie ,lub w Kro艣nie)

Udost臋pnij ten post

ponawiam temat prosz臋 o rzetelne informacje, most porcelanowy czy implant gdzie w Rzeszowie .S艂ysza艂em o ArsDent,BIODENT,Primadent . Bardzo prosz臋 o informacje pacjent贸w .(most porcelanowy lub implant w Rzeszowie ,lub w Kro艣nie)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 princesska898989
Witajcie, czytam wasze wpisy i chcia艂abym 偶eby艣cie si臋 podzieli艂y zdj臋ciami koronek gdyz sama zaczynam leczenie od czwartku i bardzo i臋 boj臋 gdyz obawiam i臋 ze jakies komplikacje bed膮 i leczenie si臋 przed艂uzy.Z膮bki chc臋 wybieli膰, i koronk pe艂noceramiczne na jedynki i dw贸jk臋 jedn膮 na wkladzie z w艂贸kna szklanego. a m贸j mail niemodnapolka@op.pl prosz臋 wy艣lijcie jakie艣 fotki waszych koronek 偶eby mnie podbudowa膰 na duchu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 princesska898989
i jeszcze jedno, pani dr m贸wi艂a 偶e najpierw wk艂ad kk a potem opi艂uje z膮bki, i tak mysl臋 jak robi si臋 taki wk艂ad jak jesczcze mam swojego zeba bo potem dopiero go opi艂owuje..?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Erni42
To co opisujesz to cz臋ste b艂臋dy pope艂niane przez dentyst贸w dlatego nie warto kierowa膰 si臋 przekonaniem oby taniej, trzeba te偶 mie膰 na uwadze, 偶e je艣li kto艣 jest stomatologiem od 50 lat to ju偶 pewnie nie jest zorientowany tak jak kto艣 w wieku 30 lat. Ja jestem w艂a艣nie takim przypadkiem, straci艂em kup臋 kasy i czasu, nie wspomn臋 o b贸l a z臋by by艂y do poprawki. Teraz chodz臋 do nowoczesnego gabinetu Mak-Laser w 艁odzi i wszystko jest ok, nawet protetyk by艂 zaskoczony.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ropucha12
Je艣li chodzi o kana艂owe i koronki to fachowo w 艁odzi robi to gabinet Mak-Laser www.mak-laser.pl!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Most na w艂贸knie
Czy kto艣 robi艂 most na w艂贸knie szklanym, przy braku jednego z臋ba lub adhezyjny we Wroc艂awiu i gdzie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ula ula ula
mam pytanie czy nie zdarzy艂o si臋 wam, 偶e dzi膮s艂a s膮 zaognione, robi si臋 stan zapalny lub si臋 obsuwaj膮... czy wszystko gra ma kilka lat lic贸wki na 1,2, 3 i z czasem dzi膮s艂a si臋 obsun臋艂y, brzydko to wygl膮da i nie wiem czy je wymieni膰? jak r贸wnie偶 jeden mostek na 6, niby niewidoczny,ale dla mnie to koszmar, cia艂o obce i mo偶e mam fobi臋, ale osobi艣cie widz臋 ten okropny sztuczny z膮b! a pod woda czuje ucisk podziwiam osoby, kt贸re tak szybko decyduj膮 si臋 na spi艂owanie z臋b贸w, efekt jest kr贸tkotrwa艂y,a potem ...problemy moje z臋by w lic贸wkach s膮 lekko zmatowione, owszem by艂y 艂adne, bia艂e , z czasem si臋 rozjecha艂y! i s膮 t臋pe, o gryzieniu jab艂ka mo偶na zapomnie膰! pojawi艂y si臋 problemy z dzi膮s艂ami, stany zapalne, b贸l zim膮 czy tylko ja tak mam? podobnie jak wi臋kszo艣膰 tu pisz膮cych , marzy艂am o bia艂ym u艣miechu, a jest klops

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 edyta pe
nie wiem co robi膰! Miesi膮c temu mia艂am leczona kana艂owo g贸rna dw贸jk臋 za tydzien mia艂am i艣膰 na za艂o偶enie plomby a z膮b dzisiaj rano mi si臋 z艂ama艂 :( u tu 艢wi臋ta przerabane :( dodam te偶 偶e g贸rne jedynki i druga dw贸jka te偶 nie s膮 w najlepszym stanie. Co mo偶e zaproponowac mi dentysta co b臋dzie najlepszym rozwi膮zaniem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ula ula ula
na ten z艂amany, mo偶e na sztyfcie lub bez za艂o偶y膰 koron臋 pe艂noceramiczn膮 na pozosta艂e lic贸wki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Aniax2
Hej :) pisze do was w pewniej sprawie.. Mam 19 lat i z臋by to moj najwi臋kszy koszmar.. Ja by艂am ma艂a to mia艂am przerw臋 miedzy jedynkami kt贸rej nienawidzilam.. Jakie艣 3 lata temu zrobi艂am wype艂nienie miedzy jedynkami, i wygl膮da艂o to naprawd臋 dobrze, jakbym nigdy nie mia艂a przerwy, lecz w ciagu 3 lat ta nadbudowana cze艣膰 ukruszyla mi sie ju偶 4 razy.. I wygl膮dam jakbym nie mia艂a kawa艂ka z臋ba.. W艂a艣nie teraz siedz臋 z ukrusOnym zebem i jestem za艂amana.. Pragn臋 szybko to naprawi膰 aby nikt nie zauwa偶y艂, a to naprawd臋 trudne bedzie.. My艣la艂am tez nad zrobieniem porcelanowych koronek. Dodam ze przerw臋 mia艂am miedzy gornymi jedynkami. Hm powiedzmy ze mam na to oszcz臋dno艣ci ale pewnie mama mi nie pozwoli tego dokona膰.. Czuje sie okropnie, nawet je艣li mam nadbudowane to ca艂y czas sprawdzam cxy wszystko ok, chodz臋 taka przera偶ona. Koronki chcia艂abym zrobic tylko na dw贸ch g贸rnych jedynkach, ale tez chcia艂abym jakie艣 jasne, a z racji tego ze reszty nie mam w doskona艂ym kolorze obawiam sie ze odr贸偶nialyby sie od reszty.. Dlatego pomy艣la艂am o zrobieniu 6 g贸rnych z臋b贸w.. Ale opr贸cz tego mam takie problemy, ze jedna jedynka jest martwa, nie jest sina Bp jest w niej wybielenie, tylko ze jest nadpeknieta oraz 3 z lewej strony to jeszcze mleczak, kt贸ry mi siedzi bo sta艂y siedzi w dziasle tyle lat i nie chce wyj艣膰.. B艂agam o rad臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jokieda
Aniax2 najpierw pomy艣la艂am o lic贸wkach, ale skoro jedna jedynka jest martwa i p臋kni臋ta? to mo偶e i przyda艂oby si臋 zrobi膰 koronk臋, ale znowu robi膰 koronki na kilka z臋b贸w zdrowych to chyba szkoda moim zdaniem. a co z t膮 tr贸jk膮 zamierzasz? bo mleczak kiedy艣 wypadnie. mo偶na chyba aparatem jako艣 艣ci膮gn膮膰 t膮 sta艂膮. bo jak nie to jest opcja, 偶eby uzupe艂ni膰 mostem - gdyby艣 robi艂a te koronki. tylko p贸ki co masz jeszcze tego mleczaka, mo偶e si臋 wstrzymaj jeszcze? ale nie jestem dentystk膮, najlepiej jakby艣 wybra艂a si臋 - tylko do dobrego polecanego stomatologa, bo do pierwszego lepszego nie radz臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aniax2
dziekuje bardzo za odpowiedz :) po bardzo dlugich przemysleniach stwierdzilam, ze najlepszym wyjsciem byloby zalozenie aparatu. mialam juz taki zmaiar za czasow gimazjum, ale baardzo sie obawialam tego, jak zareaguja inni. teraz zaluje ze nie zrobilam tego wczesniej, juz bym miala problem z glowy :) tylko tu nasuwa sie kolejny problem , czy skoro mialam nadbudowywane zabki (zeby nie bylo miedzy jedynkami przerwy) to czy mozna to jakos "usunac" oraz czy dentystka nie pilowala mi zebow, ach to tyle teraz problemow, gdybym nie byla taka gluia jak bylam mlodsza to bym teraz nie miala problemu :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Do Ani
Aniu, jeste艣 m艂odziutka i na pewno dasz sobie rad臋, to przecie偶 tylko z膮bki. Tak to ju偶 niestety jest , 偶e cz艂owiek uczy si臋 na w艂asnych z臋bach (b艂臋dach). 艢licznych z膮bk贸w i pochwal si臋 jak ju偶 b臋dziesz poooooo.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aniax2
dziekuje wam bardzo za odpowiedzi i wsparcie, wiele to dla mnie znaczy :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dkjasfhuaikaxcnxbdho
Mam 18lat i mieszkam w Wielkiej Brytanii (juz od kilku lat, wiec problemow z jezykiem nie mam), ale te wszystkie dentystyczne nazwy mnie przerazaja nawet po polsku. Jakis czas temu zulam zwykla gume do zucia i ukruszyl mi sie zab, wiec poszlam do dentystki, a ona przeswietlila go i stwierdzila, ze wszystko z nim ok (no oprocz tego ukruszenia), wiec 'dorobila' mi go - cieszylam sie, ze zab jest zdrowy bo kiedys (jeszcze w Polsce) dentystka straszyla mnie (a raczej moja mame), ze kiedys bedzie potrzebne kanalowe. Pojechalam do Polski na swieta, a jak wrocilam to zab zaczal mnie bolec - najpierw slabo, a pozniej tak mocno, ze 'latalam' po scianach. To byl koszmar - w ogole nie spalam i garsciami polykalam paracetamol i ibuprofen, a pozniej siegnelam po mocniejsze srodki, ktore moja siostra dostala w szpitalu na woreczek zolciowy. Nic mi nie pomagalo, wiec poszlam do dentysty, ktory wlozyl mi do srodka jakis lek, ktory mial 'uspokoic' zabka, ale to tez nic nie dalo i przez kolejna noc sie meczylam. W koncu postanowiona zrobic kanalowe (moge tez powiedziec, ze znieczulenie mi nic nie dalo i zab bolal mnie jeszcze przez caly dzien)-ale w koncu bol przeszedl. Dentysta dal mi dwie opcje- albo koronka, albo wypelnienie - nie wiedzialam co lepsze, wiec zgodzilam sie na ta koronke... Teraz zastanawiam sie, czy byl to dobry pomysl. Wizyte mam dopiero za tydzien, a w zabku jakas.. gume? bynajmniej takie mam wrazenie. Dentysta polecil koronke, poniewaz bedzie podrzymywac zabka, ale ja juz mialam dwie kanalowki i nigdy mi czegos takiego nie proponowana - zeby sa w takim samym odcieniu jak cala reszta. Z tym, ze te dwa sa z przodu, a tamten z tylu.. Boje sie, ze przez cale zycie bede musiala jesc po prawe stronie, a przeciez czlowiek czasem sie zapomina. Doradzicie mi cos? Dodam, ze moje leczenie jest darmowe, wiec jezeli mieszkacie w UK i uczycie sie na 'pelen etat' to korzystajcie z uslug dentysty bo pozniej wydaje sie na to majatek..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Do dkja......
Stomatolog doradza koronk臋, bo na tym zarabia. Ja mam 5, 6 i 7 przeleczone kana艂owo najstarszy 7 lat temu. Je偶eli pojawia si臋 jaka艣 pr贸chnica stomatolog boruje jak 偶ywego z臋ba i dokleja plomb臋. Dwa lata temu odpad艂a mi ca艂a korona z dw贸jki przeleczonej kana艂owo jakie艣 min 10 lat temu, ale korze艅 zosta艂 wi臋c stomatolog zrobi艂 mi wk艂ad koronowo-korzeniowy i na to koron臋 i jest super. Wcale nie u艣miecha艂oby mi si臋 偶eby mie膰 kilka sztucznych z臋b贸w w buzi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dobra sprawa
Most na w艂贸knach szklanych - alternatywa dla implantu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Anka 38
Witam! Mam pytanie do os贸b maj膮cych koronki porcelanowe- czy nie zauwa偶yli艣cie niezbyt przyjemnego zapachu z ust u os贸b po za艂o偶eniu tych koronek?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lola*1
5.06 mam mie膰 pi艂owane 4 z臋by jedynki i dw贸jki na g贸rze, poniewa偶 2 s膮 martwe i troch臋 sine a 2 pozosta艂e te偶 niezbyt si臋 prezentuj膮. Boj臋 si臋 jak to b臋dzie wszystko wygl膮da膰 tydzie艅 mam czeka膰 na koronki w jakiej艣 atrapie chodzi膰 :/ poza tym mam nadzieje, 偶e wybra艂am dobr膮 dentystk臋 Nie mam poj臋cia w Krakowie jest ich tylu, 偶e naprawd臋 nie wiadomo gdzie si臋 uda膰.... Jestem m艂oda mam 27 lat i mam nadzieje, 偶e te z臋by nie b臋d膮 wygl膮da艂y sztucznie

Udost臋pnij ten post

Witam, ja te偶 mam pytanie do do艣wiadczonych w tym temacie. Od kilku dni mam za艂o偶one korony od 7 do 7 w g贸rnej szcz臋ce. Nie by艂o innego wyj艣cia niestety. Wszystko jest w 'jednym kawa艂ku', porcelana na metalu. Wi臋kszo艣膰 z wk艂adem korzeniowym, dwa opi艂owane przeleczone kana艂owo, brak czw贸rki i obu si贸demek. Wszystko pi臋kne, wszystkim si臋 podoba. Od razu po zacementowaniu dentysta stwierdzi艂 偶e mog臋 ju偶 je艣膰 - i tu zaczyna si臋 problem. Niby nic nie boli, do gryzienia powoli si臋 przyzwyczajam, ale prze偶uwanie to jaka艣 masakra. Jestem przyzwyczajona do jedzenia na lewej stronie, a teraz gdy tak robi臋 - mam wra偶enie 偶e prawa strona za chwil臋 'wyci膮gnie' mi si臋 z dzi膮s艂a, gdy pr贸buj臋 je艣膰 po obu stronach - to zn贸w czuj臋 jak mi ca艂y prz贸d ci膮gnie do do艂u. Najgorsze jest jedzenie t膮 zawieszon膮 w powietrzu si贸demk膮. Moje pytanie brzmi, czy te偶 tak mieli艣cie? Czy to normalne przy po艂膮czonych koronach? Czy to si臋 'uspokoi' i musz臋 si臋 przyzwyczai膰 czy te偶 mo偶e co艣 jest 藕le zrobione? To troch臋 takie uczucie jakbym pr贸bowa艂a je艣膰 maj膮c w ustach tak膮 foremk臋 do robienia wycisk贸w. Oczywi艣cie teraz troch臋 demonizuj臋 bo rzecz jasna jak patrz臋 w lustro to nic mi si臋 tam widocznie nie rusza, ale w ustach wszystko wydaje si臋 gorsze i te 'przeci膮偶enia' wyka艅czaj膮 mnie psychicznie :( Podpowiedzcie co艣 bo do wizyty kontrolnej jeszcze daleko :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 iskiereczka-kochaneczka
Aj aj aj :-) ja za jedn膮 koronk臋 da艂am 4200 wi臋c to co tu czytam to jest taniocha :-) powiem tak - nic nie boli, jest przepi臋knie i naprawd臋 warto 偶eby zn贸w m贸c si臋 u艣miecha膰 :-) polecam !!!

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰