Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mangrowiec

Jego wiedza mi nie wystarcza - co teraz?

Polecane posty

ja tez nie napisze:classic_cool: ale jadłem!!! a ty wiesz co to jest hotwings:classic_cool: owy czterolatek to miał ale zgubił i sie pytał czy nie widziałem hehe no co to jest?Tez sie dziś dowiedziałem ze to tak sie nazywa:classic_cool:

{ Oczyszczone piersi umyc, osuszyc, lekko pobic tluczkiem } O to nie dla mnie... co ja jakis masochista jestem.. :o

Gość __________
Kotlet de volaille Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 30 min. 2 piersi z kur lub kurczakow, 2 lyzki masla, 2 male jaja, 1-2 lyzki maki, 3 lyzki tartej bulki, sklarowane maslo do smazenia, sol. 1. Oczyszczone piersi umyc, osuszyc, lekko pobic tluczkiem. Wzdluz kazdego fileta zrobic naciecie, wlozyc do niego lyzke masla i zacisnac brzegi. Filety posolic. 2. Roztrzepac jaja, przygotowac na talerzykach make i przesiana tarta bulke, kotlety panierowac w mace, jaju i bulce. Rozgrzac maslo na patelni, smazyc na srednim ogniu po 3 min z kazdej strony, po czym potrzymac jeszcze filety na malym ogniu (pod przykryciem) przez 2 min. 3. Polozyc na kazdym kotlecie krazek masla i plasterek cytryny. Podawac z zielonym groszkiem lub marchewka.

Gość ja nie napiszę bo mi głupio
to takie z McDonaldsa? ja tak nieśmiało

powialo humorem! I dobrze, choc talki przeskok myslowy z erudycji, elokwencji , zasad ortografii , na zwykle \"kurcoki\" ?:-)

a co tam "Ą i Ę" było rano, a teraz jest już dobrze po południu;)

jak dla mnie to 98.5% męskiej populacji i około 75% kobiecej nie wie w tej chwili co to jest de volaille:classic_cool:gdyby napisać kotlet de volaille to mozna kombinować ale taka jest prawda.

poważnie mówisz łopata?

to dodam do przepisu--------------------------, ze w niektorych restauracjach , w rozciecie piersi , wkladaja wytrybowana kosc z udka. Podobno ma lepszy smak , ale czy to prawda? Mnie i bez kosci smakuje.:-)

nie chce mi się wierzyć, że z naszym społeczeństwem jest aż tak źle w takim razie co wie to nasze społeczeństwo?

Gość __________
a teraz specjalnie dla łopaty Kotlety de volai z indyka Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Mozna tez zrobic kotlety (niewiem jak to sie pisze) d'volay. Tzn piers indyka mozna podzielic na kilka czesci kazda z nich delikatnie potluc nafaszerowac podduszonymi pieczarkami, (moga byc inne dodatki ale to nie bedzie d'volay) zawinac opanierowac (mozna spiac szpikulcami lub wykalaczkami). Upiec (jak "schabowego") Smacznego :-)))

e kosci trubow nie maja, ale moj kucharz mowi , ze sie \"trybuje\" czyli wycina kosci schabowe, kurczat i te wszystkie inne.:-)

ja nie napiszę bo mi głupio ---> mie mam danych ani statystyk ale ty myślisz ze ludzie wiedzą co to jest de volaille,przeciez jak robia kotleta ze schabu czy z kurczaka czy z czego tam to nie mówią na to de volaille:)chyba ze w jakiejs restauracji lub sporadycznie w domu bo zona akurat wyczytała przepis na kotlet de volaille i mówi : męzu dziś zrobimy de volaille:classic_cool:

ale przecież dewolaj to nie to samo co zwykły schbowy czy z piersi kurczaka

Gość __________
łopata - jak ludzie robią kotleta, to znaczy, że robią kotleta ;) a jak robią kotleta de volai to znaczy, że robią kolteta de volai :)

ja nie wiem:classic_cool:u mnie w domu są kotlety ze schabu i z kurczaka i o dewolaju jako takim nie słyszałem choc mogłem sie z nim spotkać:) jeszcze raz: jak wygląda dewolaj,jest płaski jak kotlet czy jakis zawijany,kwadratowy:classic_cool:........?

zwijany z masłem czosnkowym

Gość __________
łopata - cytuję : łopata wiem zajebistyjest napisz innym co to jest bo pewnie chcieliby wiedzieć ale boja sie spytać ja wiem,bo jadłem

aj tam jakis de volaille:classic_cool: jaką ja dziś zupe miałem:)ale teraz jestem do przodu bo moge pujsc do jakiegos ludzia:classic_cool: i spytać sie czy wie co to jest de volaille a on na 98% nie będzie wiedział i będe mógł go zagiąc i pokazać ze jest głupi i nie zna podstawowych nazw kulinarnych:) zaraz poszukam tego czterolatka i pokarze mu moja wyrzszość intelektualną nad nim,niech wie kto ja jestem:classic_cool:

Gość wyższość intelektualną nad
czterolatkiem? hehe dobre

__________ łopata - cytuję : łopata wiem zajebistyjest napisz innym co to jest bo pewnie chcieliby wiedzieć ale boja sie spytać ja wiem,bo jadłem napisałem to wkońcu dla ściemy, wiadomo było ze nie wiem o co chodzi:)

Gość fajny jesteś łopata

Każdą nowo poznaną .. będę się teraz o to pytał. :P Niedopuszczlny jest brak elementranej wiedzy kulinarnej. 😠

Gość __________
łopata - a nie mogłeś to się od razu zapytać, o co chodzi z tym de volai'em :) tylko tak opłotkami krążyłeś