Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mangrowiec

Jego wiedza mi nie wystarcza - co teraz?

Polecane posty

Gość zwyczajnie go nie kochasz
Że też jawną kpinę z takim trudem niektórzy odczytują... Jeśli ma Ci ulżyć to możesz mi ubliżać. To bardziej świadczy o Tobie, niż o mnie, Pani Dyspóto.

Gość do zwyczajnie go nie kochasz
Nie ubliżam Ci i wcale nie mam zamiaru tego zrobić, nie rozumiem tylko w jakim celu tak upierasz się i co chcesz udowodnić?

Gość mangrowiec
Boże - przecież oczywiste jest, że nie rozmawiam ze swoim mężczyzną w ten sposób: - Czy wiesz kochanie jaka jest stolica Ukrainy? - Nie, nie wiem... A czy TY wiesz jaka jest stolica Konga?... Sprawa z Ukrainą wyniknęła w ten sposób: - Słyszałeś o Pomarańczowej Rewolucji u naszych sąsiadów? - Tak, ale nie zaglębiałem się w szczegóły.To Polska graniczy z Ukrainą??? Tak - mój mężczyzna skończył 2 kierunki i do tego jest muzykiem (jak to nazywacie ma umysł artysty i nie potrzeba mu zaśmiecać umysłu bzdurami). Sęk w tym, że ja też skończyłam 2 kierunki (dokładnie te same co on, tyle, że 7 lat poźniej) i też posiadam to samo wykształcenie muzyczne (i też w klasie fortepianów). Ja jednak poza tym interesuję się ciekawymi miejscami na Ziemi, kojarzę główne pojęcia z rozmaitych dziedzin np. hipodrom kojarzę z derby i koniami, nie jest dla mnie nowością, ze statek Kolumba nazywał sie "Santa Maria" a pierwszym psem w Kosmosie była Łajka. Nie mówię, ze jestem specjalistką i znam wszystkie szczegóły w każdej dziedzinie, poprostu z tego co gdzieś usłyszę, wyczytam zapamiętuję te ogólne informacje. Nie mówię, że ekonomista i informatyk musi wiedzieć, co to jest hipodrom, ale ekonomista musi wiedzieć gdzie leży Ukraina. A informatyk musi wiedzieć, co to jest przykładowo hurtownia danych. I wydaje mi się, że każdy człowiek powinien być obeznany w pewnych ogólnych informacjach, powinien potrafić wymienić więcej niż 3 religie na świecie, powinien znać podstawowe informacje z geografii (jakie mamy kontynenty, najwyższy szczyt, największa rzeka, kraje sąsiadujące i powinien znać stolicę państwa w którym spędził 2 tygodnie będąc na delegacji - stąd przykład z Lizboną jako stolicą Portugalii). Jasne, że na początku wszystko układało się dobrze. Pierwsze randki, poznawanie się, wspólne robienie czegoś po raz pierwszy, oczywiście fascynacja fizycznością i seksem... Poznawanie rodziny itd. Na początku tematów było wiele. Teraz żyjemy w wolniejszym tempie i w mniejszych ilościach dowiadujemy się o sobie czegoś nowego. Na początku bardzo podobało mi się, że jesteśmy tacy do siebie podobni, ale teraz przeszkadza mi, że poza tym podobieństwem nie ma nic więcej. Wygasają tematy do rozmów. Nie sądzę bym już w ogóle go nie kochała. Kocham go, bo nadal tęsknię za nim jak go nie ma, zastanawiam sie co robi, myślę nad tym co by mu dobrego ugotować, czego pewno nigdy jeszcze nie jadł. Na myśl, że nie będziemy razem, że być może się rozstaniemy robi mi się bardzo smutno. Nie chcę kończyć tego związku. Dziękuję tym wszystkim, którzy mnie zrozumieli i podjęli rozmowę na temat. Od pierwszego postu zrozumiała mnie najbardziej la lucha - dziękuję.

Żegnam Panią, Pani Dypóto. Żegnam. 🖐️

Szukasz w końcu zrozumienia czy opinii? Bo to forum wymiany opinii i poglądów, nie grupa wsparcia.

Gość a jaki był drugi pies
w kosmosie?

I tym ostatnim postem potwierdziłaś to co napisałam wcześniej - facet do rozmowy czy dyskusji raczej nie jest Ci potrzebny (potrafisz w ogóle rozmawiać - odpowiadać normalnie na pytania bez unoszenia się i obrażania?), tylko po co tak się upierałaś, że tak nie jest? Żegnam.

Ja nie wiem jaki byl drugi pies w kosmosie, ale wiem, ze ten rasy łajka mial na imie kudrawka. A tak ogólnie to jak czytalem topik od pczatku i zaczeliscie wysmiewac sie z autorki z powodu tego bledu ortograficznego to sobie pomyslalem o tych wszystkich, ze sami jestescie bezdennie glupi, bo nie potraficie pisac na temat. Jak zdawalem mature to mozna bylo nie popelnic ani jednego bledu ortograficznego a i tak oblac, bo nie pisalo sie na temat. Wiec skoro z was takie dokladne polonistki to chociaz na temat moglybyscie pisac. Z reszta w wielu wypowiedziach tych maniaczek ortografii byly bledy interpunkcyjne i zla skladnia. Madry czlowiek tego jednak nie wypomina. I tak na zakonczenie - te forum jest do dupy.

Ależ ja nie jestem na Ciebie obrażona. Zwyczajnie nie chce mi się z Tobą gadać i czytać co sobie znowu wymysliłaś na mój temat. Zwyczajnie Cię nie kocham. 🌻 🖐️

mangrowiec---> Myślę, że wiem o co Ci chodzi. Jeśli przeszkadza Ci to po dwóch latach, to jeśli on się nie zmieni, to będzie Ci przeszkadzało coraz bardziej. Tak jest nie tylko w związkach. Dużo razy zdarzało mi się poznać kogoś, kto wydawał się fascynujący. Ale po jakimś czasie okazywało się, że poza niektóre tematy nie można wyjść, a te które ma opanowane nie są pogłębiane. Na szczęście nie wszyscy tacy są. Nic Ci nie poradzę, niestety. Chciałam tylko zrozumieć. Pozdrawiam.

Mangrowiec - jestem z Tobą!!! i po Twojej stronie!! Rozumiem Cie i rozumiem że chcesz naprawić swój związek. To oczywiste skoro uczucie jeszcze całkiem nie wygasło. Na razie tylko czujesz, że kochasz mniej. Jeśli CI zależy, to zawsze jest szansa. Nie rob sobie nic z opinii tych krzykaczy co obrzucają Cie błotem za ten bląd. Na pewno tacy święci nie są i sami \"rzucać kamieniami\" w Ciebie nie mają prawa. Są ludzie, ktorzy poprostu czują się lepiej jak kogoś zbluzgają - w ten sposób widocznie się dowartościowują. Poza tym wiele osób tu Cię rozumie, rozumie w czym tkwi główny problem. poza tym Ty prosiłaś o rady jak naprawic związek a nie o wyjasnienia dotyczące czy wiedza ogólna jest najważniejsza czy nie. Dla mnie jest ważna i kropka.

do borsukowej: a dla mnie wazne zeby był dobrym człowiekiem, i wiedza do uczucia ma się tu nijak

Gość porozmawiaj o tym z nim
a nie z ludźmi, którzy go nawet nie znają

Skoro twierdzisz, że nie chce Ci się ani czytać moich wypocin, ani też na nie odpisywać to z jakiego powodu tak gorliwie odpisujesz na moje posty? Czyżbyś była mistrzynią wypierania się tego co sama twierdzisz? Bądź spokojna - Twoje uczucie jest ajk najbardziej odwzajemnione:):):)

Czemu się tak mnie uczepiłaś? Ile razy trzeba się z Tobą żegnać żebyś pojęła? Ciągle zadajesz mi pytania a potem masz pretensje, że na nie odpowiadam. Ubliżasz mi, bo mam inne poglądy niż Ty, więc rozmowa ta jest bezcelowa. Ps Moje pytania były retoryczne. Zdaje się, że znam odpowiedź.

Wcale się nie dziwię, że nie masz potrzeby rozmawiania skoro dyskutować nie potrafisz, a to rzeczywiście niełatwa sztuka. Pewnie nie masz też potrzeby uczenia się i interesowania tym co dzieje się dookoła - Twoja sprawa. Nie uczepiłam się Ciebie, a tylko Ty cały czas odpisujesz na moje posty. Miłego życia:)

Gość faktycznie się uczepiła
:D

Gość reaktywacja_
Każdy związek przechodzi kryzys, wcześnie czy później, a pretekstem może być wszystko, brak wiedzy ogólnej itp. Powinnaś zastanowić się w czym tak naprawdę leży problem, może powinniście odpocząć od siebie na jakiś czas? A tak poza tym to ja też nie odróżniam zbóż, czy też drzew, no ale ja jestem miastowy, a czegoś takiego w szkole nie uczono, a zresztą nawet tego co uczyli nie zapamiętałem, niestety.

to wspomniane przez la lucha deVolaille to chyba jakies jedzenie,szukałem teraz w goglach bo tez sie z tą nazwą pierwszy raz spotkałem,a i pytałem godzine temu znajomego czterolatka czy wie jakie kraje graniczą z naszym(wymienił tylko niemcy)a potem musiałem sie zmyc bo chciał sie dowiedzieć odemnie z iloma krajami wkońcu graniczymy:classic_cool: ale powiedziałem ze z Ukrainą to na bank a co do reszty to niech sie spyta taty,potem go spotkałem a on do mnie z tym samym pytaniem bo mówi ze tata mu nie powiedział bo gra na fortepianie:classic_cool:a jak sie spytał mamy to mu odpowiedziała ze to jest oczywiste i nie ma o czym gadać.ba nawet wstyd pytać:classic_cool: Potem taki Marcinek urośnie pujdzie w ślady taty i będzie grał na forte.... i sytuacja sie powtórzy tworząc zamknięte koło.

Gość łopata ile masz lat
naprawdę nigdy nie jadłeś dewolaja?

dewolaja?:classic_cool:jasne ze jadłem:classic_cool:ale jak chcesz mozesz napisać co to jest....wiesz tak jakby inni nie wiedzieli:classic_cool:

Gość nie no chyba na forum
nie ma nikogo kto nie jadł do tej pory dewolaja;)

wiem zajebistyjest:classic_cool: napisz innym co to jest bo pewnie chcieliby wiedzieć ale boja sie spytać:) ja wiem,bo jadłem:classic_cool:

Gość jak chce ci się to ty napisz
bo mi sie nie chce

Gość ja nie napiszę bo mi głupio
że jestem tak gruntownie wykształacona;) nie chcę nikogo zdołować ogromem wiedzy jaki posiadam:D