Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mangrowiec

Jego wiedza mi nie wystarcza - co teraz?

Polecane posty

Gość do łopata
bo to elementarna wiedza

Gość i podwaliny cywilizacji i
kultury europejskiej.......

Gość ludzie a co to znaczy
pasjonat??? debil? ja też jestem muzykiem, gram na pianie od 19 lat, mój chłopak też, bracia są kompozytorami, ojciec dyrygentem i wiedzą jakoś co nieco o życiu!!! to, że się jest muzykiem nie znaczy, że wszystko inne ma się w dupie, co za bzdura! niewazne jaki ma się zawód, czy pasję, życie powinno być pasją, tylko takiego mężczyznę mogę kochać.

Gość a gdzie jest napisane
ze to jest elementarna wiedza :O elemantarna wiedza to znajomosc ortografii i tu sie chyba kazdy ze mna zgodzi :D

-->do łopata Za moich czsów(tak dziwnie się wytraże) elementraną wiedzą było wkucie wiersza \"murzynek bambo\". 😠 Do dziś znam go na pamięc. Czy ktos może mnie uświdomić w czym jestem lepszy od tych, którzy go nie znają. Nadmienie że większość ludzi na śiwecie nie potrafi tego wiersza na pamięc. :>

Gość ktorej zalozycielka topiku nie
posiada, a wyzywa sie na biedym facecie, ze nie zna stolic europejskich albo nie rozroznia drzew i o zgrozo zboz, a niby gdzie mail sie tego nauczyc??? mnie tego w szkole nie uczyli:O

Tu jednak muszę poprzeć Myrevina. Nie kocha się kogoś za to jak wygląda ani za to jaki ma poziom wiedzy tylko za to, że po prostu jest. Akurat tu wypowiedź Myrevina odwróciłyście kota ogonem, a jemu raczej nie o to chodziło. Chyba żeście nie go zrozumiały. A twierdzicie że jesteście inteligentne. Co do autorki to ciekawe że przez 2 lata nie drażnił Cię jego poziom wiedzy a teraz nagle zaczął. Dziwne to jest. Tak by wynikało jakbyś po obchodzeniu waszej rocznicy zrobiła jakieś podsumowanie waszego związku i od tamtej pory coś Ci się nie podoba. Chyba już po prostu ekscytacja minęła i zaczynasz dostrzegać (czy wręcz szukać na siłe) jakichś niedociągnięć i wad u partnera.

to powinno sie to jakoś nazywać po polsku a nie Stonehenge,to tak jak na auto mówić szpanersko superomegocarsmachinosilniko i sie dziwic ze ktoś nie wie. to chodzi o te kamienie zostawione przez niewiadomo kogo poto aby mondrzy mogli mówić ze to Stonehenge i sie wywyrzszać wiedzą?:classic_cool:

Gość do której założycielka topiku
Wybacz, ale rozróżniania gatunków drzew nauczyli mnie rodzice zanim jeszcze poszłam do szkoły

łopata - byc może dlatego powinieneś wiedzieć, ponieważ kamienie te :) cudów świata - a konkretnie obok Koloseum, Katakumb Kom esz-Szukafa, Wielkiedo Muru, Porcelanowej Wieży w Nankinie, Hagia Sophii, Krzywej Wieży w Pizie, stanowią jeden z 7 cudów średniowiecza. ;)

Gość do łopata
Chyba wszystko na świecie ma swoją nazwę tak i Stonehenge, o co Ci chodzi?

Gość zwyczajnie go nie kochasz
ludzi nie kocha się za wiedzę. poza tym nie można wiedzieć wszystkiego. to świetnie, że zamiast uczyć się tysiąca mu niepotrzebnych spraw facet się wyspecjalizował i robił to, co jest jego pasją. wiedza, wiedzą, inteligencja, inteligencją. rozróżniajmy.

ja już nie wiem,gupi jestem,tylko sznur w ręke i do lasu sie powiesic,nigdy nie będe z inteligętną kobietą to po co egzystować na tym swiecie:(

Gość mangrowiec
Jeśli chodzi o te zboża i znajomość ich gatunków, to on tego nie wie, choć podobnie jak ja wychował się na wsi w rolniczej okolicy. Jego rodzice jeszcze parę lat temu obchodzili żniwa, teraz proszą go by na targu kupił worek żyta, a on pyta "po ile to żyto" wskazując na owies... A co do mojej kiepskiej ortografii - to nie jest wytłumaczenie, że "mam na to papiery", bo posty staram się pisać ze słownikiem, jednak pisząc "zborze" byłam święcie przekonana, że tak jest poprawnie. Bardzo czasochłonne jest sprawdzanie doslownie każdego wyrazu z literką "u", "ż", "h" czy szukanie jak się pisze "nie" z innymi częściami mowy. W każdym razie to nie znajomość ortografii świadczy o czyjejś inteligencji. A jeśli chodzi o te dziedziny nauki które wymieniłam: elektrotechnika, informatyka i nauki ekonomiczne... To związek pomiędzy mną a moim partnerem jest tu taki, że oboje wlaśnie na takich kierunkach studiowaliśmy. Gdy się poznawaliśmy i powoli okazywało się, że tak wiele nas lączy - kierunki studiów, zamilowanie do muzyki (sama ukończyłam II stopień szkoły muzycznej, z tym, że interesuję się muzyką rozrywkową)... Piszecie, że każdy (szczególnie artysta) zaprząta sobie głowę glupotami typu "Polska graniczy z Ukrainą"... Jednak on - jako absolwent uczelni ekonomicznej powienien to wiedzieć. Ekonomia to gospodarka. Gospodarka nie obejmuje jedynie naszego kraju, ale również stosunki międzynarodowe. On pracuje w sektorze finansowym - wg mnie, powinien to wiedzieć. Przeszkadza mi to, że sprawy o które ja go pytam, go nie interesują i nie zna odpowiedzi. Mówi, że to nie jego działka... A to, co on chce dowiedzieć sie odemnie akurat ja wiem. Chciałabym żeby i on potrafił mi odpowiadać na moje pytania, wyjaśniać to czego nie rozumiem. Nie pytam o rzeczy związane z naszymi studiami, bo dużo o nich wiem, a jak nie wiem to doskonale wiem, gdzie szukać. A on nie wybiega poza te 4 kierunki. Nie jestem usatysfakcjonowana naszymi ciągle takimi samymi tematami rozmów. Chyba jak ludzie mają za wiele wspólnych zainteresowań, to też jest źle.

errata ;) jest :ponieważ kamienie te cudów świata a powinno być: ponieważ kamienie te :) należą do cudów świata ;)

Gość to mi cuchnie
prowokacją osoba która założyła topik nie zasługuje na to żebyśmy tu z nią rozmawiali albo coś jej radzili

Gość do zwyczajnie go nie kochasz
to czego nie wie ten koleś to jest ELEMENTARNA WIEDZA, a nie jak np. pytanie o RNA, bo choć uczyliśmy się o tym w liceum to nie jest to niezbędne w tzw. codziennym życiu by nie okazać się totalnym ignorantem

Gość szkoda ze ortografii Cie
nie nauczyli...bo moi nie mieli czasu na spacery z mna i nauke jak wyglada jakies drzewo :O ciezko pracowali, zebym mogla zyc jak inne dzieci.

Gość do szkoda ze ortografii Cie
skoro rodzice nie mieli dla Ciebie czasu to w ogóle po co poczęli Ciebie? moi rodzice to może leżeli do góry brzuchami, a kasa z nieba im leciała? zastanów się co w ogóle mówisz? co tu się dziwić, że nie znasz stolic państw europejskich - pewnie nie musiałaś/eś się specjalnie przykładać w szkole, bo nikt tego nie wpoił Tobie do głowy, że uczysz sie dla siebie nie jestem autorką topiku

Gość no to sama widzisz
Twoj facet rownie dobzre moze tak samo jak Ty o nim myslec o Tobie bo jestes kiepska z ortografii :O wymagasz od niego takich glupot a sama nie wiesz jak pisze sie zboze, naprawde cos tu jest nie tak...coz z tego ze wiesz tyle roznych rzeczy, ktorych on nie wie, ja daje swoja glowe ze on poprawnie napisalby wyraz zboze, wiec nei kompromituj sie tu wiecej:)

Gość do znowu..
Papierowe_Nozyczki :) Pozdrawiam

Gość panna Ef
Brak wiedzy o tym, ze Polska graniczy z Ukraina to wystarczajacy powod zeby zerwac. To nie mala gafa, tylko debilizm.

Gość do panna Ef
no wreszcie ktoś normalny:)

Gość skoro tak sie
cieżko uczyłaś , to dlaczego nie przysiadłas dłuzej na tyłeczku i nie nauczyłas sie zasad ortografii??? wystarczyło porządnie zakuć i wiedziałabys jak napisac "zboża" :) jestem przekonana,ze poprawna polszczyzna to równiez oznaka bycia inteliget. osobą wiesz szystko,a okazuje sie,ze nie wiesz nic. a ja sobie bardzo cenie ludzi, którzy posiadają pasje, są zdolni i wybitni w wąskiej dziedzinie nauki. sa kompetentni i wiem,ze uzyskam u nich dobre info zostaw go nie zasługuje na ciebie.:)

brzoza jest biała i dąb jeszcze rozpoznam bo kiedys w przedszkolu czapki dla ludków z plasteliny robiłem z tych...no z tego...jak to ....no żołędzia z daszka konkretnie:classic_cool:Co do Stone...... to większośc ludzi inteligętnych i tych mniej nie ma pojęcia co to jest ale jak sie powie czy słyszał o tych kamieniach itp to szybko kapuje o co chodzi, tak jest z większoscią spraw i tak sie nie da ocenić inteligencji,co najwyrzej taka para nie będzie miałe ze soba wspólnych tematów a nie znaczy to ze jedno jest mądre a 2 głupie.

Gość heheeh
lopata :) trzymaj sie

ale czepiliście się dziewczyny, czy tak trudno zrozumieć że czasami odczuwa się potrzebę rozmowy na różne tematy, nie tylko z \"własnej działki\"? łatwo widze przychodzi każdemu stwierdzanie że \"ona go nie kocha\", nie oszukujmy się dla większości kobiet intelek mężczyzny ma znaczenie, w przeciwnieństwie do mężczyzn...na co świetnym dowodem jest Myrevin

Gość heheeh
wiecie co .to jakies kpiny. teraz rozstrzygniemy co jest elementarna wiedza a co nie ??? nie sadze ! prawdziwa madrosc o czym wiedzieli np starozytni nie bierze sie z ksiazek. znam wieeeeelu takich inteligientow ktorzy sa zupelnymi chamami w zyciu. elematarna wiedza to jest zdanie ----: nie czyn drugiemu co tobie niemile:---

Gość do Gryzia
No wreszcie ktoś myślący jak ja, pozdrawiam:)