Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Łodzianin

Praca w Mc Donalds

Polecane posty

Gość ciekawe....
No to bedziemy mieli w takim razie jeszcze bardziej wyrazny podzial na kuchennych i serwisowych :D

Gość asioczek_94
Kończę w tym roku 1kl LO, chciałam się zaciągnąć do jakiejś fuchy wakacyjnej i tak się zastanawiam, czy jakby nic innego się nie trafiło to może Mc... Wie ktoś może ile tam się zarabia jako niepełnoletni ("zarób na wakacje") na pełnym etacie za h?

Gość aga2112
Witam mam pytanie dotyczace urlopu okolicznosciowego. On jest platny za godziny tak jak powinnam pracowac w tym dniu czy normalnie jak urlop platny

Gość Mateusz z MC
Wydaję mi się że jako urlop płatny, ale pewny nie jestem- nigdy nie brałem.

Gość Pamietam swoje szkolenia
Pamietam jak mialem szkolenia i bylo tak, ze praktycznie nic nie bylo tlumaczone co i jak, jednak oczekiwano od pracownika, ze po szkoleniu bedzie wszystko wiedzial. "Miales szkolenie? Powinenes wiedziec!!" Czesto bylo tak, ze szkolenie odbywalo sie gdy akurat byl ekstremalnie duzy ruch i na szkolenie nie bylo zupelnie czasu. Oczywiscie mozna bylo tego uniknac gdyby tego dnia pracowalo wiecej osob, no ale wtedy trzeba by im bylo tez placic, a to bylo widocznie nei na reke kierownikowi restauracji.

Gość pilne
ile godzin to pół, 3/4 etatu a ile cały? na ile kaski mogę liczyć w poszczególnych wariantach? z góry dzięki

Gość Mateusz z MC
To możesz sam sobie obliczyć, bo w każdym miesiącu jest różnie, POGLĄDOWO wygląda to tak: zakładając że pracujesz codziennie od poniedziałku do piątku to na: 1/4 etatu- codziennie po 2 godziny 2/4 etatu- codziennie po 4 h 3/4 e- codziennie po 6h 1/1 e- codziennie po 8h Wynagrodzenie w makach jest różne, więc Ci nie jestem w stanie powiedzieć.

Gość Mateusz z MC
P.S. Oczywiście pracując np na 1/4 jeden dzień w tygodniu to dostaniesz 10 godzin lub więcej.

Gość bsgdhkl123342
witam,chciałabym podjąć pracę w mc w Wawie, na caly etat lecz tylko na dwa miesiące. myślicie,że to jest możliwe? na ile mogę liczyć na start?(na ich stronie jest napisane że od-do ale dokładnego przedziału nie ma).

Gość Mateusz z MC
Zatrudniając się nie mów że chcesz pracować tylko 2 miesiące. Na początku dostajesz umową próbną na 3 miesiące, ale możesz ja po 2 miechach wypowiedzieć.

Gość warszawski dżihad
witam wszystkich, pracowałem w Maku w Warszawie 2 i pół miesiąca nie było źle wyjątkami są ambitne prowincjonalne menadżerki i pseudo instruktorzy

Gość gibsooooon1323521
NAJMLODSZY wiekowo -manager? - instrutktor? Jak to jest w waszych restauracjach ?

Gość ja mialam okres probny
na miesiac, a nie na trzy:p

Gość szuza
Cześć mam 16 lat i szukam pracy na wakacje. Chciłabym wiedziec czy przyjmuja w moim wieku do pracy w Mc, ile moge zarobić, ile godzin prawdopodobnie bym pracowała i czy warto? z góry dziękuje za odp :) pozdrawiam szuza

Gość Mateusz z MC
Mogę Ci powiedzieć że powoli się za późno robi jak chcesz w maku pracować, ludzie od początku maja składają podania. Śpiesz się.

Gość luki kuki
Mc Dziadostwo Wszędzie takie same warunki pracy czyli słabo i oszukują a powinni wiedziec szczegulnie w takim mc ze my takze jestesmy ich grupa celową. Pierdolmy ich:.>

Gość Perek
Witam :) Pracuję w macu już od 6 miesięcy. Przyznam, że miałem to szczęście, iż nasza restauracja dopiero się otwierała i byłem jednym z pierwszych czerwonokoszulkowców. Razem udało nam się stworzyć niezły zespół, a w nowo otwartych placówkach szybciej się awansuje. Od lipca dostanę koszulkę instruktora xD Co do samej pracy, to, jak powszechnie wiadomo, jest bardziej niż ciężko. Warunki wręcz niegodne - pół godziny przerwy (z czego tylko 15 minut płatne), 10 - 12 godzinne dniówki, grafik układany tylko na tydzień wprzód.... Mógłbym tak długo wymieniać. Niestety, w mojej miejscowości (Kłodzko) nie mam, póki co, innych możliwości. Ale nie narzekam - studiuję, McDonald's ustala mi godziny pracy tak, aby nie kolidowały z edukacją, pieniądze też są niezłe w porównaniu z innymi zakładami (u mnie co najmniej 1200 na rękę). Ponadto, zespół to grupa młodych, energicznych ludzi, co sprawia, że pracuje się jakby lżej. I, fakt, nie trafiłem jeszcze na żadnego wrednego menagera lub instruktora. Pozdro ;)

Gość tila.
A praca w MC na ferie? opłaca sie wgl na 2 tygodnie? w te wakacje jeszcze nie mogę bo skończonych 16 lat nie mam ale jeśli było by to w miarę możliwe i opłacalne to we ferie bym sie wybrała. Którego MC w Krk polecacie do pracy? ;) I ile by mi to wyszło za 2 tyg pracy?

Gość grrrrrjj
Kazda praca jest oplacalna, sam fakt, ze zarabiasz kase dla siebie, majac 16 lat jest oplacalne nie tylko pod wzgledem finansowym ale pokaze dla ciebie prawdzia wartosc pieniadza ;p

Gość Maucycy3039949541
Witam! Od 1.07 będę pracował w Mc i mam pytanie: co wchodzi w skład "wyprawki" dla pracownika? Karto-bonifikata i strój, ale co dokładnie? T-shirt i co? Pozdrawiam.

Gość jasnagoora
koszulka spodnie i pasek

Gość Maucycy3039949541
Dzięki.

Gość na czym polega
różnica między mc jako korporacją, a licencją? w którym lepiej płacą? chodzi mi właściwie, jak sprawdzić w jakim typie restauracji pracuję (nie wiem czy o to chodzi, ale w nazwie ma z.o.o)

Gość ja1992ja
za kilka dni zaczynam prace w mc donalds i tu pytanie czy trzeba obslugiwac niebezpieczne maszyny? mam okropny lęk przed krajalnicami (takimi jak w miesnym) znajomej palce ucielo ;[ czy cos takiego jest w mc donaldzie? czy jedynie frytkownice (ktore juz tak mnie nie parazlizja:;D)

Gość Stefek0393
Krajalnice w MC? o.O Te bułki mają chyba przecięte odrazu, mięso jest gotowe, nic nie trzeba kroić chyba. Wszystko jest poćwiartowane raczej :)

Gość ja1992ja
Mam nadzieje :P bo jak beda to chyba rezygnuje o.O"

Gość Stefek0393
http://gazetapraca.pl/gazetapraca/1,90439,3567161.html Łap linka. To jest reportaż jak laska robiła tydzień na kuchni w MC'u :) Raczej nie wspominała o krajalnicach :D

Gość ja1992ja
ciekawy ten artykul ale troche mnie ta praca przeraza, chociaz mam nadzieje ze nie bedzie tak zle

Gość Stefek0393
Też idę od lipca :) PRzeżyje się :D

Gość ja1992ja
a czy mc donald oddaje pozniej ksiazeczke sanepidowska ktora aktualnie maja u siebie na czas mojej pracy? czy dostane ja spowrotem?